Streljaštvo > Tehnika gađanja
Upucavanje karabina
medo:
--- Citat: Mrvica - 02. 05. 2008. 06:57:56 ---Samo da se nadovežem. Strijelac lako može nadići mogućnosti puške
--- Kraj citata ---
Moze i ne moze ako se upletu u sve neprdvidivi utjecaji vjetra kao sto kaze dalm. Tesko je da dva razlicita faktora budu 100% kompatibilni,ustvari je nemoguce, a posebno ako cijelinu sacinjava vise faktora.
U ovom slucaju za pucanja do 300m sve ide glatko ali vec preko toga vjetar i sl. imaju sve veceg utjecaja.
Dalm napokon sam te shvatio 100% d4
I ja stalak koristim za upucavanje da otklonim svoje mane i pronadjem karakteristike puske s odredjenim streljivom.
Na terenu uglavnom koristim rangefinder i matematiku u slucaju da mi puska ne nosi dobro nakon udara optikom u drvo.
dalm:
Hvala Medo, nisam trenutka sumnjao da znaš na što mislim ;)
I inače sam otvoren za sve ''novotarije'', volim eksperimentirat, neke stvari prihvatim i koristim, neke odbacim. Ali, po meni je glupo unaprijed omalovažavati bilo što, radilo se o pomagalima, ili nečijim iskustvima.
S ovim mogu zaključit svoje ''pametovanje'' ;)
medo:
--- Citat: dalm - 02. 05. 2008. 22:24:36 ---Hvala Medo, nisam trenutka sumnjao da znaš na što mislim ;)
I inače sam otvoren za sve ''novotarije'', volim eksperimentirat, neke stvari prihvatim i koristim, neke odbacim. Ali, po meni je glupo unaprijed omalovažavati bilo što, radilo se o pomagalima, ili nečijim iskustvima.
S ovim mogu zaključit svoje ''pametovanje'' ;)
--- Kraj citata ---
d4
Vec si bio dosadio ;D ;D ;D
Sala ;)
leechan:
ovako, prošli tjedan sam upucavao karabin CZ 30-06 sa gromom 11 g, optika meopta 1,5-6x42, na 100m, pucao sam sa vreće pijeska koristeći ubrzicu, nakon svakog pucnja sam sačekao par minuta da se cijev ohladi, na slici su rezultati. Krug na meti je promjera 5 cm, male crte su na 1 cm, velike na 5. Zelene točke su prvi pogotci, a neoznačeni nakon korekcije končanice. E sad, može li mi ko reći jeli stvar u meni, pušci, metku ili optici, pošto ne mogu nikako dobiti manju grupu. inače već par puta sam upucavao i uvjek su bili ovakvi rezultati.
Expresica:
A da nije problem u montazi?!
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju