Streljaštvo > Tehnika gađanja
Upucavanje karabina
drazenx:
Ako je cijev u kundaku bila labava pri upucavanju a ti si sad stisnuo vijak trebat ćeš ju ponovo upucat,a to si i sam primjetio pri probnom pucanju zagi
GoranG:
Pregledaj i ostale vijke da ti se problem ne ponovi
GregaK:
Dražen u pravu si! Nisam baš obračao pažnju na to, ljepo sam ja to zašarafio, pa je sve otišlo u nebo! 2p
Javim kada idem ponovno na probu!
LZ
Grega
grom:
--- Citat: blaser(93) - 05. 05. 2012. 17:14:55 ---Prošle nedjelje upucavali papovku... s dobivenim rezultatima i više nego zadovoljan.
crveno zaokruženo je grupa sa suvenirom soft point, zeleno je od sako gamehead. Ovo podcrtano je bez stalka s naslona ( sve na 100 m ). Možda veća grupa od saka je rezultat već zagrijane cijevi??
Znam da kalibar nije bogzna što ali budemo vidjeli rezultate ( za srnjake dosta ), inače puškica je jako lijepo prerađena i meni se sviđa kako leži što je i najvažnije.
--- Kraj citata ---
To je odlično,ako je puška fino uređena zašto ne? Za srnjaka i sve štetočine super,a taj suvenir radi i na DS ako nije daleko.To mu nije namjena ali za čeku uopće nije loš,pucaj u vrat ili glavu i nemaš brige.
bambi:
--- Citat: GregaK - 06. 05. 2012. 13:53:02 ---Jedno pitanje!
Prije tedan dana upucao sam karabin Manlicher-schonauer štuc varinta kod puškara i sve je bilo OK. Onda stignem kuči i vidim, da je onaj mali šrufič, koji drži metalni dio, koji je pritvrđen pod konac cjevi, odšraufan. Ja ga zašraufao.
Onda idem u petak na upocavanje našeg društva i MS nosi 30cm previsoko!
Jel ima šanse, da se cjev pomaknula gore kad sam ja zategnuo onaj šrauf, pa zbog toga takva variacija!
Hvala i LZ
Grega
--- Kraj citata ---
Vjerovatno si pri stezanju tog vijka cijev privukao kundaku na koji je nalegla i sad ne nože slobodno da osciluje, tako da je kundak "gura" prema gore. To ćeš lako provjeriti - pokušaj između cijevi i kundaka zavući list papira ili papirnu novčanicu. Ako ne mogu ući, onda je u pitanju ovo što sam napisao. Postoji više načina da riješiš problem. najbolji i najsloženiji je izrada takozvanog bedinga, a jednostavniji je odvajanje kundaka od ocijevljenog mehanizma i skidanje dijela drveta na koji naliježe cijev šmirglom, sve dok se onaj papir ili novčanica ne mogu zavući između, što ostavlja slobodan i dovoljan prostor za oscijaciju cijevi.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju