Streljaštvo > Tehnika gađanja
Upucavanje karabina
sile:
--- Citat: ivan0904 - 30. 04. 2015. 10:31:03 ---sve je pucano iz tog stalka...
1 slika je iz 8x57 (karabin m48 zvana emčika) pucano sa sellier & belot nismo nikako mogli dobiti bolju grupu (negdje je problem )
2 slika je 8x68 1 i 2 pogodtak je proba , zatim korekcija i onda se dobila grupa 3 i 4 (nova kutija streljivo cdp)
3 slika je 8x68 to je drugi karabin vec sa korekcijom grupa je ta tri pogotak (isto streljivo cdp)
4 slika je 30-06 grupa je ta kao sto je na slici (ppu grom)
pucalo 8x57 ovdje je bio neki burris al ne znam koji
Blaser R93 swarovski (2,5-10x56) pv2
Blaser R93, swarovski z4I (2,5-10X56)
zastava 30-06 zeiss 6x42
--- Kraj citata ---
obzirom da taj kalibar ima ozbiljan pat zrna na 100 metara to su odlični rezultati... ne tražite kruha nad pogačom..
sile:
--- Citat: spinnaker - 30. 04. 2015. 11:20:08 ---Moja preporuka vam je da pucate sa naslona (ruksak,daska) kad upucavate pušku.
--- Kraj citata ---
iz ruke je najbolje...
Laufer 223:
Ne vidim razloga da se ne upucava iz stalka, ako je stalak kvalitetno napravljen, odnosno ako su mjesta gdje naliježe oružje podstavljena mekim materijalom. (Filc, pjenasta guma i sl) Upotrebom kvalitetnog stalka anulira se greška strijelca, ostaje mogučnost rasipa cijevi, municije ili optike. Problemi se javljaju kad jedan strijelac upucava pušku drugom, tu dolazi do grupa na različitim mjestima. Postoji greška oka, svako vidi drugačije, i pogoci su dobro grupirani, ali svaki na drugom mjestu. Opsežan test napravili smo prof. I.Z. Jakelić i moja malenkost prije više godina. 5 strijelaca ratličitih godina pucalo je iz stalka u metu 5 metaka svaki iz istog karabina. Svi su imali odlične grupa, ali na različitim mjestima.
ivo samoborec:
Iggy za pucanje sa stalka je to jako lose.Budem se sutra potrudio da stavim sliku sa tri metka na stotku sa stalka...treci se metak skoro ni ne vidi...naravno pucao je moj pajdas kojemu se divim a isto stari forumas no on suti i ne prica puno a ja se budem kitio jegovim perjem
ivo samoborec:
Gledaj......100 metara,rucno motan
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju