Streljaštvo > Tehnika gađanja

Upucavanje karabina

<< < (102/108) > >>

Marko2Marko:

--- Citat: Sarajevowinter - 17. 03. 2019. 17:56:41 ---Kolege molim za savjet... Nedavno probao nov karabin, montaza i optika. Prvo Belot pts grupe oko 4-5cm, danas probao Ppu grom grupebidu i do 10cm, geco express oko 3cm...Sta probati da grupe budu manje, gledam kolege sto upucavaju karabine., kod oko 2cm sa belotom, ppu...  Na slikama grom je ispod ove super grupe iz takmicarske puske, belot su ova tri u nizu...

--- Kraj citata ---
bedding, cijev prosto plavajuča, dobro očistiti cijev (90% ljudi nezna), drugčija municija (rws, norma, sako, lapua...), i puno treninga ( možda se i bojiš jake municije).

Dadx:

--- Citat: sile - 18. 03. 2019. 19:38:27 ---
--- Citat: Dadx - 18. 03. 2019. 12:59:13 ---@Sarajevowinter
napisao si da je nova puška, jesi li razradio cijev, mislim na ono 3 metka pa čišćenje, 5 metaka pa čiščenje, 5 metaka pa čiščenje, 10 metaka pa čišćenje, i tek tada kreni u upucavanje?

ovo kaj sam gore napisao je uputa za steyr

--- Kraj citata ---
gdje si to pročitao ?

--- Kraj citata ---

U uputi koju sam dobio uz pušku, al imaš i na webu:

https://www.steyr-arms.com/us/pub/media/manuals/CL_II_IISX_Manual.pdf

na stranici 44.

Sarajevowinter:

--- Citat: Dadx - 19. 03. 2019. 14:11:35 ---
--- Citat: sile - 18. 03. 2019. 19:38:27 ---
--- Citat: Dadx - 18. 03. 2019. 12:59:13 ---@Sarajevowinter
napisao si da je nova puška, jesi li razradio cijev, mislim na ono 3 metka pa čišćenje, 5 metaka pa čiščenje, 5 metaka pa čiščenje, 10 metaka pa čišćenje, i tek tada kreni u upucavanje?

ovo kaj sam gore napisao je uputa za steyr

--- Kraj citata ---
gdje si to pročitao ?

--- Kraj citata ---
Tako je nekako i bilo...Prvo je oruzar opalio 3-4 komada pa sam detaljno ocistio, onda sam jos dva puta bio na strelistu gdje je opaljeno 10 pa 15 komada... i opet detaljno ciscenje...
U uputi koju sam dobio uz pušku, al imaš i na webu:

https://www.steyr-arms.com/us/pub/media/manuals/CL_II_IISX_Manual.pdf

na stranici 44.

--- Kraj citata ---

Buhag:
Malivaganac šta podrazumevaš pod "nečišćenje cevi"???
Ne uklanjanje ostatka košuljice (coper fouling) ili apsolutno ne čišćenje ni produkta sagorevanja baruta i kapisle (powder fouling) ili čak ne provlačenje suve krpe ili filca radi uklanjanja eventualne kondenzacije nakon upotrebe???

twingi:
Pucam f class takmicenja intenzivno vec 5 godina. Posjedujem custom pusku na bazi M70 mauzer sa cijevi kojoj nikad nisam utvrdio proizvodjaca, dobio sam je u sirovom stanju. Ovom puskom pucam zadnje 2 sezone. NIKAD je nisam razradjivao ( sta god to znacilo). Kad sam nasao pravi load za nju, sto je proces koji je potrajao malo duze zbog objektivnih razloga ( manjak komponenti i nemogucnost nabavljanja istih ) puska je bez problema pucala 1/4" grupu na 100 m.  I na vecim daljinama sam imao nevjerovatne grupe. Tacno znam koliko puta sam je ocistio otkad je koristim, vodim preciznu evidenciju. Ociscen je jednom. E sad, mozda ona moze bolje, da je kojim slucjem "razradjena" i ociscena, ali ja tesko da mogu.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju