Streljaštvo > Tehnika gađanja

upucavanje optike vs. vruca cav

(1/6) > >>

hunter017:
Ako ispostujemo sve parametre za upucavanje optike:
-stalak za pusku sa mekim naslonom,
-vremenske uslove,
-ista gramaza i tip municije i td. ,
a jedino ne ispostujemo zagrevanje cevi i pucamo metak za metak u vremenskom periodu od 4 min. i krace.
  Da li ce puska vise i koliko vise da siri pogotke i da li ce se grupa pogotka razlikovati sa vrucom i kasnije sa ladnom cevi?
Namerno nisam naveo tip puske,optiku i municiju (streljivo) da bih dobio opste zakljucke. dlovac
Vasa iskustva molim.

Max011:
Mislim da je gospodin Ry australijski napisao jedan odličan članak na zadatu tematiku. Ukoliko ne deranžiram gospodina da nakači ovde taj rad ...

Neno:
Karabinom s slobodnom cijevi i ne puno, kombinacije i driling s vezanim cijevima ne možeš upucati na način da pucaš metak za metkom.

hunter017:
Nepotpuni odgovori  ,ččč ima li neko konkretnije odgovore. just
 Inace za kombinaciju i driling je potpuno jasno ali me zanima za obrtno-cepni karabin cz8x57?

nidjobl:
Nedavno sam na streljani imao zanimljivo iskustvo pa me zanima ima li još takvih slučajeva. Nakon nekoliko šuseva za probu ja i kolega upucali karabin, ono klasika 100m+4cm. Grupa oko 4.5cm sa tvorničkim PPU-om. Nakon sat dva guštanja sa drugim karabinom vratimo se na ovaj prvi. Kad ono iznenađenje!? Cijela grupa podignuta za dobrih 10cm. Dakle nema rasipanja, cijev odlična , optika isto tako, ista serija municije. Je li moguće da temperatura cijevi toliko utječe na preciznost? Sljedeće upucavanje ćemo odraditi na hladno, metak za metkom po pola sata ako treba ali još ne mogu vjerovat da može bit tolika razlika. Ima li tko sličnih iskustava?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju