Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Terenci
Dacia Duster
manufrance:
Znači da se na onaj duster koji sam naveo u primjeru plaća samo homologacija i trošarina a ne i pdv jer je plaćen u njemačkoj.Samo da naša mafija ne izmisli još neke namete u zamjenu za popušeni pdv.
grom:
Najprije da će tako i biti,pa najskuplje u europi plaćamo aute. Što je u Njem. ili Belgiji otpad kod nas je dobar auto. Čist primjer mojeg Golfa, i sada za njega mogu dobiti 2000 eur-a iako je star 17 godina. U Njemačkoj bih morao dati nekome 200 e da ga odvede. Sami smo krivi, loš i zaostao mentalitet i loša politika do bola. Uhljebljeni stoličari koji veze sa poslom nemaju kroje nam sudbinu više od 2o godina. Vidi di smo došli...
Štef:
sve ovo što je napisano su čiste gluposti - ovako , za uvoz novih automobila sve je poznato i tu nema nikakvih nepoznanica dok za uvoz rabljenih automobila (još uvijek ) nije donešen pravilnik kako će se oporezivati automobili tj. koje će se tablice vrijednosti primjenjivati za osnovicu. Raspravlja se o katalogu CVH i EUROTAX-u. Inaće za info - carina se i do sada nije plačala uz predočenje EUR 1 obrasca za aute koji su bili proizvedeni u EU. teaa Ima toga još ali dok se svi pravilnici ne donesu bez veze je diskutirat o tome.
pepi2:
Mene je uvjek strah interpretacije..Inace da je odluceno i napisano -je.
Stef pogledaj na ovom linku skroz pri dnu u pdf formatu : Obavijest građanima i pravnim osobama o postupku plaćanja posebnog poreza na motorna vozila nakon 1. srpnja 2013.
Štef:
Znam za to Pepi , ali evo jedne kopirane rečenice pa mi reci jel netko u RH može točno znati koja je porezna osnovica . paci paci paci paci paci paci
O tržišnim vrijednostima vozila na hrvatskom tržištu se možete informirati putem dostupnih kataloga, ali morate znati da se radi o orijentacijskim vrijednostima koje ne moraju biti potpuno istovjetne procjeni koju će utvrditi carinski ured. uf uf uf uf uf uf
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju