Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Terenci

G klasa ili Defender

<< < (2/7) > >>

GOGO LOVAC:
Dosta prijatelja i kolega lovaca  mi je reklo da je G klasa bolja na terenu,udobnija i komfornija i kvalitenija,ali s obzirom na razliku u kilometraži i cijeni dijelova za održavanje  i popravljanje, čini mi se da je ipak u ovoj kombinaciji bolji izbor Defenderm .

evaeva:
Kod oba modela problem je pronaći zamjenske dijelove, kvačila, kugle, letva volana, i ostale potrošne dijelove.Sve moraš kupiti original a to košta. Mercedec slovi kao nepoderiv ali sa 300 d motorom dok Defender ima motor 2.5 d koji je dosta osjetljiv ali Defender ne hrđa jer je karoserija od aluminija. Ja da biram između ova dva vozila odabrao bih Defendera jer je ipak 14 godina mlađi, dosta manja kilometraža. Ali ako nije nužno birati između ova dva terenca probaj ići na japance Mitsubishi, Nissan, Toyota, Mazda.

Max011:
Što se majstorske fele tiče sama pojava imaoca G klase u servisu izaziva smešak na usnama i trljanje dlanova. Izraz koji je pri tom na licu servisera posledica je grča izazvanog lučenjem kiseline u želudcu (Pavlovljev uslovni refleks) jer je ovca stigfla na klanje ... Dakle u domaćim uslovima ne može se ni poželeti dobar dan majstoru bez 200evra zaboga pa to je Mercedes!

Kod Defa ovlašćeni serviser u Srbiji je firma koja zastupa vozila grupacije Forda, Volvoa i Landrovera ... sve moj do mojega što se cena i delova tiče. U tim uslovima lični izbor bi bio Def zbog mladosti vozila i čini mi se nešto lakše Donkihotovske borbe sa vetrenjačama (majstorima i delovima) ...

GOGO LOVAC:

--- Citat: Max011 - 28. 07. 2011. 11:54:26 ---Što se majstorske fele tiče sama pojava imaoca G klase u servisu izaziva smešak na usnama i trljanje dlanova. Izraz koji je pri tom na licu servisera posledica je grča izazvanog lučenjem kiseline u želudcu (Pavlovljev uslovni refleks) jer je ovca stigfla na klanje ... Dakle u domaćim uslovima ne može se ni poželeti dobar dan majstoru bez 200evra zaboga pa to je Mercedes!

Kod Defa ovlašćeni serviser u Srbiji je firma koja zastupa vozila grupacije Forda, Volvoa i Landrovera ... sve moj do mojega što se cena i delova tiče. U tim uslovima lični izbor bi bio Def zbog mladosti vozila i čini mi se nešto lakše Donkihotovske borbe sa vetrenjačama (majstorima i delovima) ...

--- Kraj citata ---

Dobio sam par internet adresa za on line kupovinu LR dijelova originalnih i navodno od jedne firme koja proizvodi iste te originalne dijelove samo što ne smijeu stavljat znak LR na te iste dijelove koje prodaju .

Max011:
Da li siguran da je LR ? Da nije LN jer su braća malo pozajmili od tog dizajna ...

Šalim se ...  z10

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju