Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Terenci
Gume za teren
Neno:
--- Citat: Antezg - 19. 06. 2009. 09:21:56 ---
Za ladu su dobre ove ruske voltyre-jedino su na cesti malo bučne
--- Citat: zhrvoje - 18. 06. 2009. 23:24:10 ---Ako pricamo o terenskoj voznji tj. gumi za teren kako i naslov teme kaze, siroke gume samo pogorsavaju terenske sposobnosti. Dakle po meni uzmi original velicinu, kupi kvalitetnu gumu i nemas problema na terenu.
--- Kraj citata ---
To je jedna od zabluda-pogledaj malo off-road takmičenja. Široka guma je dobra jer se ponaša kao krplja-ali mora imati i ozbiljnu ripnu
--- Kraj citata ---
Pogledaj malo kako se te goleme gume za off road uvijaju.
To su posebne tzv. balon gume i mali tlak je u njima da se bolje prilagođavaju podlozi.
zhrvoje:
Mi pricamo o autu za svakodnevnu upotrebu koji se moze normalno registrirati. Mislim da ovakve gume i ne mozes bas najnormalnije registrirati, prvo se auto treba preraditi da bi ih uopce mogao namontirati a onda i proci atest prije registracije. Znam ponesto o tome jer mi je brat automehanicar i preradio je vec vise nego nekoliko terenaca na ovakve gume i ovjes za njih i mogu reci da to nije bas niti jeftino niti jednostavno. Takodjer mozda su siroke gume ok za blato ali za snijeg i led ja bi radije uzeo uze.
Antezg:
Zašto se nebi mogao registrirati pogotovo uz pomoć g. Stjepana Radića-ovakve gume se rade u mnogo dimenzija-nemora se stavljati extra visoka-opet, maksimalna visina guma ovisi o terencu na koji se montira-ja npr. mogu bez ikakovih prerada namontirati 33x12,5-dok na neke neidu bez prerada ni 30x9,5.Naravno auto mora imati i dovoljno jaku mašinu i odgovarajuće prijenose u diferencijalu da može vrtiti visoke gume.
Ne postoji nažalost guma koja će biti odlična u blatu,na ledu,mokroj cesti-čovjek treba odabrati.
Na težim terencima su uske gume loše jer se jednostavno zakopaju-vrlo logično.
Prave gume za terence trebaju imati jaku bočnicu da mogu držati težinu auta pri vrlo niskom tlaku u gumama, ali se mogu i najnormalnije voziti normalno napumpane.
nazime:
Neki dan se stari počastio novim gumama. BFgoodrich All Terrain 215/75 15R, stavljene na Grand Cherokee.
Na granici prijavljene, plačena davanja državi. Kad se sva davanja zbroje i oduzmu, ispadne 102€/kom.
Kod nas su 980 kn. Na 4 gume uštedili cca 1000kn.
STARI AVDZIJA:
Koje gume su najbolje po dimenzijama za pajera(stariji tip) inače gume su (feluge)petnaeske e sad šta je bolje za prijenos na transmisiji i potrošnju goriva kroz 70,75 ili 80.(mislim na ukupnu visinu gume tojest visine profila od feluge do gazne površine (širina mi nije bitna za odgovor)Ja koristim "kroz"75 a ima korisnika 70 što nisam prakticiro.Nije bitna ovdje ripna ili ljeto-zima namjena nego visina.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju