Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Terenci

Gume za teren

<< < (26/54) > >>

STARI AVDZIJA:
Zaboravih stavit kompletnu oznaku 215/75 15R.

valdop:
računaj na to da kupuješ gume po tvorničkoj mjeri jer ako nije kako je tvornica ili proizvođač propisao, pokazivač brzine "laže" tj, ne pokazuje točno jer nije isti hod gume visine 70-75-80-85 ili bilo koje druge, ako ti to nije bitno (mislim na pokazivanje brzine) pazi da s višljim gumama ne dodiruješ unutarnji blatobran- muldu kod skretanja kotača, obično se događa kad staviš puno šire gume ali čujem da kod nekih modela smetaju i višlje gume. inače što se potrošnje tiče, na svom galoperu sam imao 255/80x15, potrošnja 30% veća od 205/80x15. po svemu što sam god radio na svojim terencima pokazalo se da preporuka proizvođača "drži vodu", mislim da su oni sve ispitali prije stavljanja auta u prodaju...

STARI AVDZIJA:
O.K valpode slažem se to je to međutim kako ja nisam kupio nov auto tako i ne znam šta je proizvođač tačno propisao a japanski ionako ne znam hao.Hoću reći da imam osječaj da 75 -tice dobro leže i da je transmisija potpuno o.k. ali znam da ima korisnika i 70.tki na istom tipu pajera (mada manje)nisam siguran da su baš te "tvorničke" nego 75 pa ipak pitam.različitosti u širini gume (široke me ne interesuju) nisu bitne.Neko vrijeme sam imao 80.tke pa znam da "naglije"kreče auto i jasno da to nije propisana visina(nije izračunata za obrtaje prenosa transmisije (veči obim gume) naravno da ova guma "laže" u kilometrima (ukrade koji).Što se visine tiće ima prostora do blatobrana dosta i samo po sebi to nije problem.
Hvala za odgovor.

Štef:
 Alooooo, dečki, ne to tak radit!  tsd
Kod dimenzije 215/75-15 broj 215 označava širinu gume u mm, 75 označava postotak (%) visine u odnosu na širinu tako da je u ovom slućaju guma visoka 161 mm. (215mm - 25% = 161,25mm).
 Kod kupovine guma voditi brigu o ovim omjerima.

d1

pepi2:
U knjizici vozila navedene su dimenzije guma koje mozes montirati na naplatak.Na vanjskoj strani gume izmedju ostalih imas i oznaku za opseg kotrljanja Rolling Circumferencesduzina puta koji guma napravi u mm i u jednom okretu (pri 60km/h i pritisak u njoj  treba biti prema navedenim vrijednostima).Vrlo uputno se je pridrzavati ove mjere osobito za vozila kod kojih su svi kotaci pogonski.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju