Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Terenci

Koji terenac je bolji?

<< < (7/10) > >>

Neno:
Na Discu su brojevi na šasiji, trk u EU po drugog i prebaci karoseriju.

Ako nađeš kojeg HILUX-a 2005-2007 3,0 D4-D za istu rađu javi  ;D

tyrol:
Vjekač znaš ono "šteta auta" no bitno da si ok d4
Ovo je sad LAND GROOVER
Možda ima šanse da ga ponovo složiš (makar i u novo "odijelo")  superti

vjekac:

--- Citat: Neno - 14. 12. 2012. 08:04:54 ---Na Discu su brojevi na šasiji, trk u EU po drugog i prebaci karoseriju.

Ako nađeš kojeg HILUX-a 2005-2007 3,0 D4-D za istu rađu javi  ;D

--- Kraj citata ---
Znam da je karoserija na šarafe ali puno je to posla ni u EU nisu jeftini ako išta valjaju. Godina kao moj ispod 6-7000 E nema doduše u Nizozemskoj su dosta jeftini ali kada se sve zbroji mislim da ću dovesti nešto iz Njemačke.

mrsamras:
Nadam se da nije problem sto podizem staru temu ali da ne otvaram novu.
RAzmisljam o kupovini nekog terenca za lova, mozda u zimskim uslovim da sidem do grada i nazad jer sam u brdu.
Najvise me se svida pajero.Gledao sam starije verzije oko 90 god i ne znam koliko se isplati uzimati novije samo za lova?
Ponajvise se bojim novijeg vozila radi odrzavanja i znanja mehanicara, jer ruku na srce u mom kraju jos uvijek su na vi sa elektronikom.A oni koji se nesto i razumiju, boli glava od usluga.

Da li da skupim jos novaca i kupim nesto novije ili se ipak mogu pouzdati u stariju verzije i na sta bih trebao obratiti paznju pri odabiru starijega?

Neno:
Ako nađeš dobrog kupi, auto je solidan i s obzirom da je terenac cijena dijelova ne ubija.

Točke na koje obrati pažnju su ti:

Prekomjerno dimi, sto uzroka! Šprica, pumpa, turbina, faza ...

Pumpa tlak u rashladni sistem, brtva glave ili češće pukla glava (2,5TD D46TD)

Teško upada iz prve u drugu i iz treče u drugu,potrošen sinhron druge ili gora solucija kandža druge brzine

Trese na kočenu, zablokirale vodilice čeljusti u naj gorem slučaju triba mjenjat čeljust s nosačem

Radilica ima previše aksijalnog lufta, "ostaje" donji cilindar kvačila ako nije sanirano na vrijeme potroši blok i motor je za smeče.

Nadam se da te nisam prepao  ;D

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju