Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Terenci
Koji terenac je bolji?
mrsamras:
Pise da je tip motora 4D56
Auto kad se upali dimi, ne znam koliko je to ''uobicajeno'' jer sam citao da ne mogu lako proci na eko testu.
Auto nisam vozio kada sam gledao, jer mu je desna strana sasije korzirala pa sam se raspitivao oko toga i kazu da im je to bolna rana.
Auto je 90 god, limarija ostala je extra, gume su dobre.
Isplati li se ugraditi drugi motor ako rikne ili popravljati isti?
Nisam shvatio taj dio oko aksialnog lufta radilice?Kako to ustanoviti?
Koliko ''boli'' ako bude turbina, pumpa itd tj koliko kosta to zadovoljstvo da se sanira, otprilike?
Planirao sam opet da sutra idem gledati auto i da ga probamo.
Neno:
Možeš "zakrpiti" taj motor za par tisuča kuna drugi koji nađeš je vjerovatno u stanju kao i tvoj ili gorem
Aksijalni luft gledaš na remenici radilice, prodrmaš muški naprijed nazad ili malo pomogneš montiračem ne bi smio moči osjetiti luft, ako šeta naprijed nazad osjetno znači da je ovo o čemu ti pričam.
za riješit hrđu kvalitetno triba odvojit karoseriju od šasije povariti pojačati i zaštititi, velik posao.
Problem dimljenja je teže riješiv kako rekoh jednoj smrti sto uzroka ili zavidaš gorivo na pumpi dok ne prođe tehnički ili 200 Kn u knjižicu ;)
mrsamras:
Ma tehnicki cu nekako proci, jedino da ne crkne odmah :D
Za hrdu znam da treba malo vise posla i vise truda.Mislio sam sad samo ako ga kupim da pokrpim da drzi godinu dvije pa onda odvajati sasiju, dok se malo popravim :D
Koliko realno vrijedi takvo auto?
Vrijedi li nekih 1700€ pa ulagati malo po malo?
Neno:
Hhhmmm!
Neznam šta bi ti reka?
Hrdjav lošiji motor, ...
mrsamras:
Od svih auta sto sam gledao sto su u ''top'' stanju su u puno gorem stanju a cijena je velika.
Cudno ti je stanje u BiH po pitanju vozngo parka.Sva starija vozila koja su uvezena poslije rata pa dok nije uvedena starosna granica do 7 god, su na cijeni.
Mislim da cak ima jeftinijih auto za uvesti nego ovi sto su ovdje.
Ta razlika u cijenama me ponukala da razmisljam o kupovni novijeg auta, mada i to moze biti isto macak u vreci....
Nisam pametan...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju