Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Terenci

Lada Niva

<< < (24/142) > >>

magwin:

--- Citat: mawerick - 04. 10. 2008. 22:00:49 ---bude li se koristio twingievim receptom, trebat će mu kamion metli  rol

--- Kraj citata ---
Pa ima sijena, slame,perušine........

Hubert.ctg:
A tek lišća, svakim danom sve više  fre ref

Jackal:

--- Citat: Brno - 05. 01. 2008. 18:31:48 ---Proveri u servisu to izbacivenje iz redukcije, jer to ne bi smelo da se dešava. Kod Nive bar dok sam je ja imao problem je bio što se ukoliko se koristi manja ručica koja služi za blokadu diferencijala dešavalo da se zaglavi pa nemožete je izbaciti iz blokade i ako je vozite tako po tvrdom putu odoše konusno tanjirasti zupčanici na prednjoj vuči, odnosno prednjem diferencijalu.
Inače ponavljam to stalno Lada Niva ima stalni pogon na sve točkove (AV pogon), uvek. ima ručicu za brzi i spori hod (veča ručica) i ručicu za blokadu prednjeg diferencijala (manja ručica) koja se bar kod starijih niva zna zaglaviti. Blokadu ne treba koristiti več samo kada se zaglavimo ili eventualno pre prelaska nekog dela gde ''mislimo'' da možemo ostati.

--- Kraj citata ---

Što se tiče blokiranja ručice blokade diferencijal - mislim da prilikom isključivanja prednji kotači moraju biti usmjereni ravno naprijed, ianče nije moguće izbacivanje. Blokada diferencijala služi u najtežim situacijama, tj. kada nema mogućnosti velikog zakretanja prednjih kotača.

Midian:
Evo ja nov ovde,vozim Nivu 1.7i 2002 godiste.Presla je 79000 bez ikakvih kvarova.Vozena je po terenu,do Holandije i nazad,ima sekvent plin,gume KAMA I-511,kompromisno resenje teren/asfalt.
Samo dva puta sam uspeo da se zaglavim kada me je spasavao traktor.Jednom sam upao u blato do farova,drugi put u kanal dubok metar ipo pun gline.Jedva me iscupao IMT 539...

Inace nikad nigde me nije ostavljala,vozio sam je cak i po oranju posle jake kise.Napred ima original Cobra bull bar,ozvucenje Aiwa 180w,plinska boca od 80 litara.Krovni nosac od 350 litara,stavljam ga po potrebi

Evo i malo slika...

Evo malo Nive sa offroad druzenja u Srbiji

Dok je za Nivu potrebno dvoje/troje da je zaljulja,za Cherokee je potreban alat za kopanje

Cak sam ostavio i tragove na blatnjavom bedemu

Midian:
Ovde mozete da vidite gde se Tucson zaglavio,a gde moja Niva stoji parkirana...

Plus sto je Tucson spalio lamelu,nije pomogla ni elektronika,ni kontrola proklizavanja

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju