Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Terenci

Lada Niva

<< < (9/142) > >>

Expresica:
Ako je ta mala rucica na reduktoru onda me zanima kako moze blokirati prednji dif.č

gardista:

--- Citat: Brno - 07. 01. 2008. 12:21:23 ---Kada se zaglaviš negde sa Nivom, uključi malu ručicu, povuci je unazad. Pa daj nekom drugaru da sedne za volan a ti izači napolje iz auta i gledaj, prednji točkovi će se okretati oba zajedno, nema preklizavanja a zadnji ili će se jedan okretati a drugi stajati ili najčešče oba će stajati.
Puh Mrecedes serije G ima mogučnost blokade sva tri ponaosob, dok kod Lade Nive se blokira prenji most.
Neču da se pravim pametan ali em što sam je imao 7-8 godina, em sam prostudirao sve prospekte razgovarao sa majstorima itd, možda grešim ali ako grešim bio sam u zabludi 15 godina, može se i to desiti. Reduktor se nalazi na sredini, iz tog reduktora izlaze i kardani za napred i nazad. Pa ko zna Ruski neka lepo pročita šta piše o Ladi Nivi.

--- Kraj citata ---
delimicno tacno,u sklopu kucista reduktora na srednjoj konzoli se nalazi i 3. diferencijal.  kad blokiras srednji diferencijal, jedino sto si uradio je da bez obzira koji tockovi proklizavaju, ista snaga se prenosi i na prednji i na zadnji kardan, a prednji most nema sanse da blokiras na bilo koji nacin sto je lako proveriti na kanalu posto mala rucica ulazi direktno u srednje kuciste i nema nikakvog mehanickog ili bilo kakvog kontakta sa prednjim diferencijalom a svi znamo da rusi bas ne boluju od neke svemiske elektronike tako da  mala rucica blokira samo srednji diferencijal, i nema veze koji tockovi proklizaju, oni drugi vuku nepromenjeno, bar tako pise u njenoj knjizi... a i nase iskustvo nije osporilo ovu tvrdnju...

off roader:
Točno, ima samo blokadu središnjeg diffa (kao i defender i drugi koji imaju stalni pogon). Nema serijski nikakvu blokadu prednjeg diffa, to imaju samo serijski Mercedes G i toyote hzj serije.Oni terenci koji imaju serijski bar neku blokadu osim ova dva navedena imaju uvijek na zadnjoj osovini. Tako da za nivu nema govora o tome.

dean:
Počela se gasiti zbog nedovoljno stegnutog remena pa nije punila preko alternatora kako spada. Garancija, i opet je u pogonu, ali di je bila kad sam je trebaoč! To je ono kaj ti digne živac, ima mušice i duhove! Tad mi doče da je zapalim i gurnem u Savu! ALi kad proče ljutnja i nju prestanu šorat filmovi, onda smo opet ekipa!

Nikola Vojinovic:
Zao mi je sto nisam slikao terene na kojima sam vozio nivu! Nizbogcega drugog, samo mi je tada najmanje bilo do slikanja!!! ;D Inace sam prezadovoljan, ali mislim da moja lada trosi malo vise! verovatno je to zato sto je malo vise vozim pod redukcijomč! d4

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju