Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Terenci

Lada Niva

<< < (8/142) > >>

gardista:

--- Citat: Expresica - 06. 01. 2008. 17:29:36 ---
--- Citat: Brno - 05. 01. 2008. 18:31:48 ---Proveri u servisu to izbacivenje iz redukcije, jer to ne bi smelo da se dešava. Kod Nive bar dok sam je ja imao problem je bio što se ukoliko se koristi manja ručica koja služi za blokadu diferencijala dešavalo da se zaglavi pa nemožete je izbaciti iz blokade i ako je vozite tako po tvrdom putu odoše konusno tanjirasti zupčanici na prednjoj vuči, odnosno prednjem diferencijalu.
Inače ponavljam to stalno Lada Niva ima stalni pogon na sve točkove (AV pogon), uvek. ima ručicu za brzi i spori hod (veča ručica) i ručicu za blokadu prednjeg diferencijala (manja ručica) koja se bar kod starijih niva zna zaglaviti. Blokadu ne treba koristiti več samo kada se zaglavimo ili eventualno pre prelaska nekog dela gde ''mislimo'' da možemo ostati.

--- Kraj citata ---
Ja nikada jos nisam cuo za Ladu koja ima blokadu bilo kojeg diferencijala,znam da imaju permanentno pogon na sva  "cetiri",da u medju getribi mozes prebaciti u sporohodne i da mozes sa onom malom rucicom blokirati medju geribu tako da se kardan za prednji i zadnji dif.okrecu totalno istom brzinom ali blokirati prednji dif.č!

--- Kraj citata ---
samo mal ispravka, jes da ima pogon stalno na sva 4, ali mala rucica ne sluzi za blokadu prednjeg nego srednjeg diferencijala, posto lada za razliku od ostalih vozila sa pogonom na sva 4 ima 3 diferencijala, 3. (srednji) se nalazi direkt ispod konzole sa rucicama, dok su ostali na osovinama...

draganco:
Brate jest da trosi u zimskim uslovima i po teskom terenu kada koristis sva 4x4,ali kako je uzivanje voziti se njome po dubokom snegu  ;D.

Ober:
dečki evo carice u akciji pa prosudite sami http://www.youtube.com/watchčv=n2nT54kB26c 8)

draganco:
Da nije bilo Ladocke po ovom losem vremenu, nebi bilo ni ovog lepog ulova ;D.

Brno:
Kada se zaglaviš negde sa Nivom, uključi malu ručicu, povuci je unazad. Pa daj nekom drugaru da sedne za volan a ti izači napolje iz auta i gledaj, prednji točkovi će se okretati oba zajedno, nema preklizavanja a zadnji ili će se jedan okretati a drugi stajati ili najčešče oba će stajati.
Puh Mrecedes serije G ima mogučnost blokade sva tri ponaosob, dok kod Lade Nive se blokira prenji most.
Neču da se pravim pametan ali em što sam je imao 7-8 godina, em sam prostudirao sve prospekte razgovarao sa majstorima itd, možda grešim ali ako grešim bio sam u zabludi 15 godina, može se i to desiti. Reduktor se nalazi na sredini, iz tog reduktora izlaze i kardani za napred i nazad. Pa ko zna Ruski neka lepo pročita šta piše o Ladi Nivi.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju