Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Terenci

Land Rover Defender

<< < (14/28) > >>

Neno:

--- Citat: Borat - 09. 12. 2008. 17:02:33 ---Potrosnja mog defendera 90 300 TDI ide od 10 na vise.Kada probijam snijeg s ukljucenim reduktorom i sperama (ugradjena ARB blokada) trosim i do 16 litara.
Mana defendera je pristupacnost rezervnih dijelova, to rijesavam direktnim uvozom.
Po meni je bolje dizajniran od Uaza (govorim o terenskoj sposobnosti) jer ima 4 spiralne opruge (oni koji voze Off road znaju prednost spiralne opruge nad lisnatom) dok Uaz ima zadnji most ovjesen na lisnate opruge a to znaci manji vertikalni hod kotaca. Nadalje 300 TDI a posebno novo Fordov motor daju obilje okretnog momenta puno vise nego UAZ motor.

--- Kraj citata ---

Terenci su se jako dugo zadržali na lisnatim oprugama zbog pucanja, jer kad pukne spiralna nema je više, kada pukne list lisnate imate malo slabiju oprugu  teaa
E da i spiralne imaju linearnu snagu a lisnate progresivnu. 

Borat:
Tocno! voznja s lisnatim je manje udobna nego s spiralnim. Ovjes s lisnatim oprugama je jeftiniji za proizvodnju jer ne treba tkz Panhardova osovina.
Na svu srecu na Defenderima stvarno treba JAKO pretjerat za slomit spiralnu oprugu (da je barem transmisija tako dobro napravljena!) a heavy duty spiralne opruge koje se mogu kupit su jos bolje.

Midian:
Evo jednog od subote,strasne gume ima

josipj....:
...pozdrav, imama landrovera serija IIa, dizel, dugi, 70.god., generalka na motoru, šasija od serije III, pojačani federi... sve u svemu dobar... za sada je na terenu odličan (ne štedim ga), ko "TENK"...  ;D ako netko ima iskustva sa tim ili sličnim tipom terenca pa neka mi da par savjeta: na što treba posebno obratit pažnju, kako ga najkvalitetnije održavati.... ma što više informacija....

.50AE:

--- Citat: josipj.... - 09. 02. 2009. 10:12:52 ---.ako netko ima iskustva sa tim ili sličnim tipom terenca pa neka mi da par savjeta: na što treba posebno obratit pažnju

--- Kraj citata ---

Ti stari imaju neku boljku kod ovjesa prednjih kotača ili upravljačkog mehanizma, moram se podsjetiti (nazvati vlasnika jednog takvog).

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju