Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Terenci

mjenjac nive

<< < (2/4) > >>

Jedan:
Sajla ostaje gdje je i bila - na reduktoru (ako baš mora).
"Nivu" vozim samo po šumi i terenu prekrivenom trnjem i paprati i dogodilo mi se je da mi je trnje isčupalo sajlu brzinomjera i podiglo je do prirubnice na ulazu u reduktor, koja ju je razvila (bužir) i nabila pod semering. Pokušaj zamisliti situaciju kad ležiš dva sata u snijegu ispod auta na temperaturi ispod nule i lomiš prste izvlačeći komadić po komadić čelićne kvadratne žice od bužira ispod semeringa, namotane na osovinu. Da ti se ovo nebi dogodilo, a ako se voziš po sličnom terenu - baci sajlu u pi...u materinu! O brzini neka brine policija! teaa zagi

Neno:
Kod svih s pet brzina se  čuju ležaji, ovi što se više bave ladama kažu da treba uliti litru ulja kroz deklo birača brzina u mjenjač više nego što ide normalno.

Antezg:
Vjerojatno su ti na reparaturi ugradili original ruske ležajeve koji znaju biti defektni(zavijaju) onako direkt iz kutije, a to skužiš tek kad su ugrađeni. Desilo mi se to npr. s druklagerom.
Probaj prvo s nekim kvalitetnim aditivom za getribe - meni je to spustilo razinu zvukova za 50%- najbrže i najjeftinije.

bojinac:
kolega .jedan .i ja se vozim po dosta extremnom terenu juzna strana velebita zadnji lov -14 sa orkanskom burom i po metar nanosi sniga stvarno sto lada prodje je nemoguce nekad zapne odnosno se popne na smet i ostane vitlo bi dalo dusu.razumin sto znaci leci pod nj u snig najradje bi onda sibice i grijati se na njoj.kolege neno i antezg spominju nekakav aditiv moram probati i to prije izmjene  mjenjaca,dosta je stara pa me unistise majstori razmisljam o nekoj novijoj ili mozda o defenderu ali su pre papreni.lip pozdrav vam pic pic pic pic zagi zivili

krilaš:
Nikada nisam imao kontakt sa menjcem lade nive ali nekad zna druk lager da propisti i da stvara neugodan zvuk u toku voznje ili na leru.
Pozdrav Goran Krilaš

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju