Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Terenci
Nissan Pathfinder
Lazar:
kolega ti tu nesto mijesas il nisu bas dobro razumio tehniku pogona , g klasa je cinimi se jedini terenac sa sinhronizovanim srednjim diferencijalom , a navari nepomaze nika elektronika , kardan od prednjeg do zadnjeg pogona bez diferencijala u sredimi , to vozi sa pogonom na sva cetri sjebaces auto za 10000km ....
evaeva:
Svaki terenski automobil koji ima djelomičnu blokadu diferencijala a takvih je 99% uključujuči i Nissana može se voziti sa uključenom elektronskom blokadom jel svaki kotač se okreće kako elektronika regulira, samo onaj terenac koji ima 100% blokadu jednog ili oba diferencijala ne smije se voziti sa blokadom na čvrstoj podlozi jer se kotači okreću istovjetno. zagi
Lazar:
ti tu ponovo nedto mijesas sa tim blokadama, gdje nisan ima 2 diferencijal , zadnji diferencijal kad je otvoren regulise obrtaje izmedju zadnja 2 tocka a gdje mu je diferencijal st regulise obrtaje izmedju prednja 2 i zadnja 2 tocka nema ga , znaci kad udjes u krivinu prednja 2 tocka se okrecu drugacijom brzinom od zadnja 2 sto znaci ode sve u k.... kad se cesce koristi a jedno je sigurno navara se nesmije vozit na sva cetri tocka osim u blatu i snijegu gdje postoji mogucnost da tockovi proklizu da se nebi sta ostetilo ....
Lazar:
nisam siguran al jedini meni poznat terenac koni moze da se vozi i sa tempom 200 u krivini i da ima pogon 50 naprijed i 50 % nazad je mercedes g model jer ima sinhronizovan srednji diferencija
bat:
Koliko ja vas razumin vi tvrdite da se Nissan sa pogonom 4×4 nemoze vozit na asvaltu vecom brzinom.Pa za koji ce mu k....ac onda sva cetri.Jedino u off roadu.To mi i bas nije nesto napeto...
A sta je sa Pajerom i Land Cruzerom ?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju