Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Terenci

Off road u lovištu

<< < (3/5) > >>

zdebat:
Osobno ne znam koliko se mogu usaglasiti terenci sa lovištima. Bio sam prisutan na Žumberku u vrijeme trajanja off road utrke. Došlo je mnoštvo stranaca koji su nama domaćima prvih par dana izvlačili stare šparete, bačve i olupine automobila iz šume a tek onda odradili utrku. Nije bilo oštećenja šume (vinčalo se sa gurtnama oko stabla) a terenci su bili u besprijekornom stanju, niti jedna prolivena kap ulja nafte ili benzina. Za razliku od šumarskih timberjackova kojima ulje doslovno pršti iz reduktora + odbačenih kanti od ulja hipenola hidraola i delte po potocima i lokvama. 

nazime:

--- Citat: magwin - 19. 07. 2009. 03:08:08 ---
--- Citat: nazime - 18. 07. 2009. 01:56:32 ---
--- Citat: magwin - 17. 07. 2009. 23:21:36 ---i to pokretnoj!  d4

--- Kraj citata ---

Sutra slikam pa se divi.  zagi

--- Kraj citata ---

mislim da je već viđena.   z10

Ali nisi vidio stolac. Okreće se bez i jednog šuma. Plastična sjedalica i metalno postolje.

--- Kraj citata ---

Hubert.ctg:

--- Citat: zdebat - 19. 07. 2009. 17:54:04 ---Osobno ne znam koliko se mogu usaglasiti terenci sa lovištima. Bio sam prisutan na Žumberku u vrijeme trajanja off road utrke. Došlo je mnoštvo stranaca koji su nama domaćima prvih par dana izvlačili stare šparete, bačve i olupine automobila iz šume a tek onda odradili utrku. Nije bilo oštećenja šume (vinčalo se sa gurtnama oko stabla) a terenci su bili u besprijekornom stanju, niti jedna prolivena kap ulja nafte ili benzina. Za razliku od šumarskih timberjackova kojima ulje doslovno pršti iz reduktora + odbačenih kanti od ulja hipenola hidraola i delte po potocima i lokvama. 

--- Kraj citata ---
Interesantno zapažanje.
Bilo bi zanimljivo malo prokomentirati odnos prema prirodi, kako šumara (HŠ), tako i njihovih kooperanata, te privatnika. Što sve možemo vidjeti u toku i nakon obavljene sječe?

ATJ:
Osobno nemam ništa protiv ljudi koji vole off road,imaju svoj hobi ko ja svoj.Protiv sam mašinerije u lovištu i svi znamo kakvi su šumarski strojevi al nek onda ostane na njima netrebaju nam novi.Izgleda da me je vrime pregazilo al ja samo želim šumu čistu i da se divljač ne rastjeruje kad je već pazimo i hranimo kroz godinu.
Evo primjer : stojim na štandu, Nedjelja,lov organiziran a odjednom mimo mene zdimi desetak balavandera na nekakvim kineskim kroserima i čude se meni šta ja tu radim.Naravno niko nema pojma ko su,naravno sve ne najavljeno,ne smiješ ih krivo pogledat jer će te prijavit i ode lov i oružje.

valdop:
http://www.24sata.hr/news/clanak/terencem-na-utrci-u-rusiji-presao-je-preko-snimatelja/127153/

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju