Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Terenci

Sve o pogonima 4×4 koji je najbolji

<< < (11/28) > >>

Štef:

--- Citat: evaeva - 29. 12. 2012. 12:59:35 ---Audijev quattro je najboljih 4x4 pogon na svijetu po čemu je audi naj prepoznatljiviji. Inače Audi ga je i prvi napravio u osobnim vozilima.

--- Kraj citata ---

Ispravak netočnog navoda ... 80-ih godina je audi kupio subaruov pogon i prilagodio ga svom audi quattru sa kojim je zatim krenuo u osvajanje rally utrka i pomeo konkurenciju.   zagi

Gabro:
Ja sam friski vlasnik terenca i citam po ovom forumu razna misljenja kako i di vozit trenca.
Naime posjedujem Terrana II 2.4 benzin iz '98 godine.
Citam na nekim drugim postovima da se ne smije vozit sva 4 po tvrdoj podlozi !? Pa u mene je sve kamen,ja kad krenem u planinu skacem preko kamenja kao koza s njim sa pogonom na sva 4!!
Dalje da se ne smije vozit po asvaltu na duge relacije na sva 4? Kad je snijeg i led puno bih se ugodnije osjecao vozit na sva 4 nego samo na zadnji pogon.
Vidim da se vi puno bolje razumijete od mene pa ako bi mi mogli razjasnit ovo gori navedeno.
Na Terranu imam 3 polozaja onog malog mjenjaca : zadnji pogon,sva 4, i spora sva 4.
Ako bi mi mogli ukazat na neke opasnosti i sta ne bi smio radit,na primjer smotat puni u odredjen rezimu pogona i sl.
Ja kad saltam iz jednog rezima pogona u drugi,stanem -stavim u ler-presaltam malu rucku tu gdje zelim (normalna 4 ili spora 4)-pustam kvacilo-saltam prvu i idem. Kad se vracam na pogon na dva kola obrnut proces. Dali je to ispravno?

Ja se ispricavam na prilicno laickom opisu ali kao sto rekoh nisam bas strucan u ovom, pa ako netko ima volje da napise koju besidu. Hvala

evaeva:
Terrano ima stalni zadnji pogon 2H, kada je u pitanju skliska podloga malom ručicom uključuje se i prednja osovina 4H, ukoliko je teren pretežak ostaje treća opcija uključivanje sporih brzina 4L. U svim situacijama dozvoljeno je motanje volana u svim smjerovima jer Terrano NEMA špere koja kada se uključi kod nekih terenaca nema motanja volana.
Ako sam pomogao........... zagi

zhrvoje:
Kolega, evo da ti probam pomoc a da puno ne filozofiram.
Mislim da je nacin na koji mijenjas pogone sigurno ispravan i da s njim ne mozes pogrijesiti.
Sto se tice voznje sa sva 4 po tvrdoj podlozi, ne bih sad htio filiozofirat, ali najbolje je da pogledas Instrukcijsku knjizicu od vozila gdje bi sve trebalo lijepo pisati. Lijepo se drzi onda toga i neces pogrijesiti.
I nemoj slusati razno razne strucnjake sa foruma koji govore da mozes sto hoces zato jer i oni to rade sa svojim terencima a nista im se nije desilo. Dobar dio ljudi ne razumije kako to sve radi, ali je nama muskima zajednicko da svi sve znamo najbolje...Posebno vrsti balcanicus vulgaris...

Gabro:
Nisam dobio s njim instrukcijsku knjigu zato nemam puno informacija ali provat cu nac negdi na internetu.
A sta se tice tvrde podloge tu mu ne mogu pomoci, oce nece to je jedina podloga koja imam  ;D mora tu proc takav mu je horoskop.
Evaeva sve pomaze,hvala. Tako nekako sam i koristio,samo me zanimalo dali smijem vozit na sva 4 recimo iz Kastela za Liku ako mi je kisa ili snijeg.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju