Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Terenci
Terenski auti
enigma:
Svi ovi nabrojani su ok za lovačke potrebe ,ali za mene terenci su nekaj drugo!!!
"off roud"
jura23:
niti jedan sa 5 vrata!!!
jura23:
e ovo zadnje ti potpisujem
Antezg:
--- Citat: medo - 27. 02. 2009. 20:59:05 ---
--- Citat: nazime - 27. 02. 2009. 20:42:59 ---Da medo, ima i tu nešto. Bitno je i tko vozi.
Ne znam kakve bi blokade mogao imati Patrol. Kakve imaš oznake na ručici za šaltanje?
Ja na Cherokee-u imam pogon na zadnje, onda imam 4x4 koje mogu koristiti konstantno bez obzira jel vozim po asfaltu, makadamu ili blatu, onda 4x4 koje koristim samo na mekoj podlozi, i imam 4LO... i tu nema vrtnje volanom.
--- Kraj citata ---
Pa imam H4 ,L4, zatim H 2 ili obicni pogon na zadnje te neki prekidac na kojem pise def. unlock, def. lock i jos nesto.Nemam sliku pa ne znam.
ima i prekidac stabilizator off i on (off je koliko sam skuzio ako se vozi do 20km/h i off road).
Autic je 99.god. i 2.8TD sa oko 95kw. Nova linija, nije onaj cetvrtast ostrih linija. Ima 7 sjedala i ide kroz 50cm vodu bez problema.
--- Kraj citata ---
Diff lock znači da imaš blokadu stražnjeg diferencijala iliti zadnju šperu-znači ako ti je npr jedan kotač u zraku obada će se okretati jednakom brzinom dok bi se bez blokade vrtio samo onaj u zraku, stabil. off ti znači da možeš iskopčati balans štangu ,da ti kotači dobiju malo više artikulacije-za jako neravne terenje-ako se penješ po velikom kamenju i sl. Ovo je sve vrlo pojednostavljeno-najbitnije od svega su dobre terenske gume inače sve možeš okačit mačku o rep ;)
medo:
Ante hvala d4
Off road je:
Off road je off road i serijski auti u dobrim rukama mogu izuzetno puno. Imao sam prilike vidjeti u UAE ali i UK.
Oni koji su imali novaca nisu zalili vozila i odradili su jako puno pa cak i sa 5 vrata.
Extremno je extremno i tu kratki nabrijani patrol, samurai, wrangler itd. rade doslovno sve.
Glupo je reci da su serijski terenci nisu dobri za off road. Isto tako bi bilo glupo reci da serijski karabin ne moze biti za long range.
Pitajte Arape sto misle o svemu, oni imaju novaca i cine:
dok mi pijemo kavu
Nesto slicno ovome gledao sam u Omanu i Engleskoj gdje instruktori uce ovakve poput mene kako voziti off road.
Auti su uvijek serijski i najcesce s 5 vrata.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju