Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Terenci
Terenski auti
toni(c):
Kolega boro, pogledao sam malo po internetu i izgleda da ste u pravu - valjda sam ga pomjesao sa pajerom.
inace pripazirte malo na te strane recenzije jer ono sto u ostatku svjeta zovu land cruiser, je vece od ovog naseg LC-a kojeg drugdje zovu prado, a u engleskoj - ciji je ovo clanak su isto vozilo zvali mislim toyota colorado.
Neno:
Pajero od treče generacije(1999-2006) nema više šasiju več samonoseću karoseriju.
Ovo s različitim imenima za različita tržišta je nekad jako potrebno npr.Pajero u južnoj americi je Shogun, jer pajero znači "Onaj koji se samozadovoljava" ili od Nesscafea naziv Kenjara za vrstu instant kave ne bi bio baš prihvaćen na našem tržištu rol
boro729:
koliko znam kod nas ima manji land cruiser i veci land cruiser 100 samo sa v8 motorom....znaci dvije verzije...
toni(c):
pojasnit cu sto sam htio rec - 'nas' land cruiser van evrope zovu prado da ne bi velikom lc rusio ugled (kao mali sminkerski), a u engleskoj se zvao colorado. on je u stvari potomak toyote 4 runnera. ovaj veci i siri land cruiser 100 - odnosno sad je vec serija 200 - nije produzena verzija nego zapravo potpuno drugi auto kojeg se kod nas proda mozda 2 komada a koji van evrope podrazumjevaju kao land cruiser.
Goran:
Tony dobro si ovo pojasnio. Nisam znao da je tako kod vas. Kod nas je Landcruiser jedno i to serija 200 sada a Prado je manja verzija od 3 l. LC sam imao ranije i odlicna je auto sa 4,2 l turbo diesel a sad vec 10 g NIssan Patrol koji je takodje 4,5l
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju