Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Terenci

Terenski auti

<< < (18/72) > >>

dean:
To smo isto i mi napravili, samo za šumu i lovište i u njemu diesel motor od Mercedesa. Za to je super!

Borat:
Interesantno kako malo lovaca ima Land Rovera Defendera!č Do sad samo dvojica!
Kazem vam ja sam prije imao Ladu Nivu i to novu, a raspala se nakon 3 g. Dok defender 95 koji je napravio preko 300 000 km jos uvijek ide i to dobro.
Prohodnost u blatu i snijegu se ne moze usporedjivat, Defender je puno bolji iz prostog razloga jer diezel motor (ja imam 300 TDI) razvija dva  puta veci okretni moment od Ladinog slabasnog benzinca. lada ima 130 Nm na 4000 okr/min dok 300 TDi ima 275 Nm na 2000 okr/min. To govori samo za sebe a u praksi znaci da ce Defenderov motor bez problema pokrenut i pogurat kroz blato i snijeg svaku ozbiljnu ternsku gumu  235/85/16 dok ladin motor to ne moze  (probano u praksi) i mora ga se turirat u visoke okretaje a onda se lada niva samo vise ukopava i staje.
Imam prilike radit u zemlji u kojoj ja Niva domaci auto pa sam dosao do spoznaja da je ni Rusi ne vole!!!  (zbog lose kvalitete) Vise cijene UAZa.
Po meni ozbiljan terenski auto mora imat:
krute osovine, tri diferencijala s blokadom i spiralne opruge a ne lisnate i prave OFF road gume i prava sasija.
Defenderu po toj definiciji fali blokada prednjeg i zadnjeg mosta (ja sam to sam ugradio )
Znaci onda je pravi terenac direktno iz tvornice Mercedes Puch jer on dolazi s punom opremom za terensku voznju (samo trebaju odg gume) Da i Land Cruiser se moze u opciji dobit s krutim osovinama i blokadama prednjeg i zadnjeg mosta.
Ostala vozila s nezavisnim vjesanjem ne mogu se usporedjivat u terenskoj voznji s vozilima s krutim osovinama po prohodnosti.
Lada Niva niti ima naprijed krutu osovinu niti ima sasiju pa sami prosudite ali se nemojte opec ko ja da je slucajno kupite.

SUMO:
Ja ne znam kakve su vam Nive stizale u Cro, ali previse je pljujete. Nemam(o) takva iskustva.
Niva sa ,kramponkama` je cudo.
Sad, da je bas Rusi ne cene, sto bi je toliko proizvodili....nije poenta nekad u snazi motora nego i vestini vozaca....

dean:
Naši ljudi traže previše od auta. Mora ič 120 do 150, pri tome trošit manje od 10 i da na terenu se ne kida niti ne hrča barem 5 do 10 godina. Naravno a da je pouzdanost na visini.
Lakše je nači nekaj kosooko za to sve, ali je duplo skuplje.

SUMO:
ha ha ha - to tako ide :)
Doduse ni limarija Land Rovera se ne moze porediti - sa bilo kojom.... :)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju