Lovna kinologija > Uzgajivačnice
Odgajivačnica NLT "CRNI GROM" FCI 3764
vlada žabalj:
Što se rupe tiče ,šta da očekuješ od psa koji je jamario i kome je to poslastica?
vlada žabalj:
--- Citat: huud - 06. 12. 2009. 00:09:09 ---slazem se da je 20-30 minuta sasvim dovoljno za terijera,ali mene zanima kakav bi bio u krsu gdje je suha trava i kamen kao sto je teren kod mene i dali si ga mozda ikad probao u takvom ili slicnom terenu?
--- Kraj citata ---
Nisam ga nikad vodio na takve terene,mada smo i Laza i ja vodili naše pse po extra lošim vremenskim uslovima,čisto za našu dušu(visoka temperatura,blato,vetar)
vlada žabalj:
Moram da napomenem da pas koji sledoglasno tera jednu duž(400 metara )za mene je odličan pas ,a koji tera i preko toga je izvanredan.E sad koje vreme pas utroši za svoj rad nije mi toliko bitno.Nekad jednu duž spraši za par minuta,a nekad mu treba 10 pogotovo kad je teren šaren-zeleno,oranje ili kad ima više oranja nego zelenog.U takvim situacijama tera mnogo sporije i da bi oterao 2-3 duži treba mu mnogo više vremena i onda ja mogu da kažem da mi pas sledoglasno tera zeca pola sata a on za to vreme pređe jedva kilometar,tako da vreme nije merilo sledoglasnosti kod NLT-a.Još nešto-sledoglasnost treba ispitivati isključivo na zecu,a ne na lisici ,svinji i srni jer oni imaju daleko jači miris.Mnogi psi koji teraju svinju,slabi su na zecu ili čak uopšte ne javljaju
Nikola S:
Vreme teranja je nebitno,i radnika mozes placati na sat,a on lelemuda umesto da radi,ucinak je bitan (duzina teranja).
Fruky:
Jer vi uopče znate što su urođene osobine ,a što stečene ,i kako se do koji dolazi , koliko se meni čini da vi baš puno neznate o tome . d7
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju