Lovna kinologija > Uzgajivačnice

Odgajivačnica NLT "CRNI GROM" FCI 3764

<< < (17/39) > >>

vlada žabalj:
Ono što moram da napomenem da se trudimo da ne držimo divljake,već uravnotežene i socijalizovane pse.Moja prednost je u tome što je kod mene seljačko dvorište,dakle mnoštvo domaćih životinja na koje se psi navikavaju od malena

vlada žabalj:
Evo još jedan snimak Benijeve i Dexove vodoljubivosti

vlada žabalj:
E sad još jedna stvar, da ne pomisle neki kako je kod Laze i mene sve idealno - nije ,kao što nije ni kod ostalih .Jedino mogu reći da se trudimo i u tome u mnogome uspevamo da dobijemo kompletne pse,ali kompletne iznad proseka.Uglavnom su nam psi sa dobrim urođenim osobinama sa kojima je dalje lako raditi i beskompromisnom selekcijom se trudimo da to i zadržimo.Naravno bilo je i promašenih parenja i ponekad smo dobijali i džukele koje ni ne zaslužuju da se zovu Nemački Lovni Terijeri.Neminovno je da bude i takvih jedinki,ali bitno je ne uvrstiti takve jedinke u daljnji odgoj već se okrenuti na drugu stranu i tražiti priliku u parenju sa drugim priplodnjakom.Bitno je da selekcija bude bezkompromisna.Recimo kad biram štene za sebe prvo naravno gledam da je lepo i dobrog karaktera,Zatim sledeći stepenik je sledoglasnost.Ako pas nije sledoglasan ni ne zanima me da li je oštar,on putuje bez obzira i na lepotu i na sve ostalo.

Fruky:
Svak ti čast,  znači zato si pašu prodo  zagi

vlada žabalj:
I Paša i Prle I Pera su maximalno sledoglasni,to su psi koji javljaju i fazana.Prle je prvi proterao sledoglasno sa oko 6 meseci,Paša sa 7 meseci,a Pera sa nekih 8,5 meseci .tako da u tom pravcu ne vredi da tražiš "trulu jabuku".Vidim da te žarko zanima zašto sam prodao Pašu.Vlasnik to zna i ne smeta mu.Mogu samo reći da je u pitanju sitnica.Taj pas je odličan ali mi nije "legao na dušu".Kod mene u dvorištu je samo jedan takav,a to je moj Dex.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju