Lovna kinologija > Uzgajivačnice
Odgajivačnica NLT "CRNI GROM" FCI 3764
vlada žabalj:
Ono što je potrebno znati je da pas kod nas ima fore da pokaže sledoglasnost dok ne stasa za razred mladih a to je 9 meseci.Ako do tog perioda ne pokaže sledoglasnost on putuje jer mi kao takav ne treba i ne želim da ulažem novac u njega da bih ga izveo na izložbu.Paša je ostao kod mene 13 meseci i zaokružio mladi šampionat Srbije
vlada žabalj:
Dex Crni Grom - sledoglasnost
vlada žabalj:
vlada žabalj:
Ono što moram još da napomenem je da sam što se tiče pasa imao i dobrih i loših,naravno procentualno više loših nego dobrih i jedan mali postotak vrhunskih.Pojam :dobar, loš, vrhunski, nema isti kriterijum kod različitih ljudi.Na primer za mene je loš pas koji je samo prosečan ili ispod prosečan,ili pas koji ima sve odlične osobine ali jednu extra lošu- npr.u svemu je odličan ali voda mu je za nulu ili je recimo mutav a sve ostalo exstra,ili mu je oštrina izuzetno loša a sve ostalo radi kao singerica i slično.Ali svaki takav pas nađe vlasnika koji će njime biti prezadovoljan,tako da nije isto kad sam recimo u mom slučaju ja zadovoljn sa psom ili neko drugi jer imamo različite kriterijume.Nekom uopšte nije bitna oštrina , nekom exterijer(pas sve radi odlično ali je ružan za medalju),nekom ne treba sledoglasnost jer samo jamari i slično.Takvih usko specijalizovanih pasa je puno ali je jako malo kompletnih.Dobar pas za mene je kad je u svim disciplinama iznad proseka,a vrhunski -koji je dosta iznad proseka i to u svemu.
vlada žabalj:
Htedoh reći još jednu stvar:pasa sam imao svakakvih ali lisice su mi bile vrhunske.Mnoge utakmice su se završile bez titule,i mnogima se tresle gaće,kad puštaju psa ma jednog Ðuku,Kreketušu ,Ðurđinku,Čakija,Stanka i druge.Većina njih su imala imena jer sam ih poznavao u dušu i znao tačno kako koja radi.Ako nisam bio poznat po psima ,po lisicama jesam.Nikad se nisam izživljavao nad njima,uvek sam nosio veliki broj jedinki na utakmice ,da bih ih rasteretio.Živele su u ogromnim prostranim kavezima,redovno vakcinisane i čišćene od ekto i endo parazita+kvalitetna hrana,zato i jesu bile vrhunske i bio je prestiž uzeti titulu na Žabaljskim lisicama.Sve je to prekinuto 2007. kad su ukinute utakmice i svaki drugi vid rada sa NLT-om.Lisice su popuštane,a sva ona druženja i takmičenja,i prave provere pasa su otišle u istoriju.Ostala su samo lepe uspomene
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju