Lovna kinologija > Uzgajivačnice

uzgajivačnica istarski goniča (OD HRVACA)

<< < (19/97) > >>

Radan:
eto ga i u čemu je problem

lov:
Dean,
Pusti rep... A oblik?! Tijelo goniča treba da bude 10% duže nego visoko, a kod prvog psa je obrnuto...
Deane,
kod istarskog kratkodlakog gonica duljina  tijela smije biti veća od visine grebena za najviše 10%. a preporuca se da pas bude sto " kvadraticniji" a to sto ti pricas nema nikakve veze. Standard za istarskog gonica je poznat, pa ga netreba krivo tumačit.

dean:
Ja sam i kopirao ovo kaj sam stavio iz standarda...
Meni se osobno ne dopada kvadratičan istarac i malo sam ih i viđao. Kaj bi trebalo da istarac bude kvadratičan poput nlt-a?! Ili je bolje da pas ima lijepu duljinu jer je namijenjen ustrajnom gonjenju i kretanju...

lovacpd:

--- Citat: dean - 20. 08. 2009. 11:55:12 ---Ja sam i kopirao ovo kaj sam stavio iz standarda...
Meni se osobno ne dopada kvadratičan istarac i malo sam ih i viđao. Kaj bi trebalo da istarac bude kvadratičan poput nlt-a?! Ili je bolje da pas ima lijepu duljinu jer je namijenjen ustrajnom gonjenju i kretanju...

--- Kraj citata ---

U skoro sve i jednom standardu za ex-yu gonice stoji "duzina do 10% visine" osim za posavca cini mi se, njemu je od 11 do 13%, ali nigdje ne stoji da je tijelo kvadraticno!

Ali nekad je lakse tumaciti standard po onome sto se ima nego prilagoditi pse standardu

dean:
Zato i velim.... Pokušaj zamisliti oštrodlakog istraca čoškastog poput terijera...  hao

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju