Drugi tjedan biti ću sa Ivicom i Marijanom te ću im skrenuti pozornost na sve ovo što je do sada napisano na forumu ,makar vjerujem da čitaju diskusije, te ih zamoliti da se izjasne o svemu što je ovdje izneseno.
Zahvaljujem! Nadajmo se svi da će biti nešto od toga! Inače, poruke koje sam poslao na PM administratorima (Lovac, Nikola) su još uvijek ostale neodgovorene (najtoplije se nadam da ih još nisu pročitali ili su bili spriječeni da odgovore zbog nekog opravdanog razloga), ali zato su se ostali kojima sam poslao poruku s molbom da mi pomognu odmah javili i obećali učiniti što je u njihovoj moći. Medo, Isa, SSG i Fazan, još jednom hvala!
Dakle, situacija s LV se malo zahuktala; bilo bi lijepo kad bi se iz toga i izrodilo nešto pozitivno; naravno, sve ovisi o uredništvu LV i čelništvu HLS-a. Nadajmo se (još jednom upotrijebih ovu riječ, i to ne bez razloga!!!) da će odgovorni biti spremni surađivati. Iako je vidljivo da u LV nedostaje kvalitetnog kadra, osobno smatram da čak i sada među trenutno zaposlenima ima ljudi koji bi mogli odraditi posao kako treba da žele (ili smiju). Aludiram prvenstveno na glavnog urednika, gosp. Marijana Lekića, koji tu poziciju obnaša od dvobroja srpanj-kolovoz 1995. godine (tu funkciju je u kratkom razdoblju između smrti pok. Edija i postavljanja M. Lekića za novog glavnog urednika odradio Antun Alegro), što je i grafički i literarno jedno od kvalitetnijih godišta LV. Ta kvaliteta se zadržala još nekoliko godina, nakon kojeg počinje progresivan pad, koji je doveo do ovog jadnog i zabrinjavajućeg stanja kojeg možemo okarakterizirati još jedino kao dijagnozu. Neki i napadaju g. Lekića; kamo sreće da je samo on kriv - zamijeniš glavnog urednika i riješen problem. No, mislim da nije sve tako jednostavno. Što se tiče g. Lekića, jedino mi je žao što ni on, a ni itko drugi u LV ne odgovara na pisma čitatelja, koja su često puna jako pametnih prijedloga i ideja koji bi mogli pomoći LV. Ljudi vole svoj časopis; pa zašto im onda ne dati priliku da ih se čuje i uvaži?!?
Ne, kolege lovci, sve se bojim da su tu prisutne malo ozbiljnije, opasnije i beskrupuloznije zakulisne igrice no što se to čini. Nisam još siguran o čemu se radi, ali istražujem, istražujem... Obavijestit ću vas čim budem mogao sastaviti koliko-toliko kompletnu sliku, a mislim da mi neće trebati dugo. Do tada, ostajte mi zdravo, te i dalje aktivno sudjelujte u ovoj temi i pišite svoje ideje i mišljenja koja bi mogla pomoći da se našem nekad najdražem lovačkom časopisu, negdašnjem ponosu HLS-a i biseru hrvatskog lovačkog novinarstva, napokon vrati stari ugled.
Wish you well!