Forum LOVAC

Lovstvo => Lovstvo => Časopisi, knjige, video, TV emisije o lovstvu => Autor teme: sikiriki - 14. 05. 2007. 14:18:57

Naslov: Lovački vjesnik
Autor: sikiriki - 14. 05. 2007. 14:18:57
Mislim da je kvaliteta tekstova u lovačkom vjesniku jako pala. Znam da reklama mora biti i ne smetaju mi toliko. Više mi smeta što se rijetko pojavljuju kvalitetni tekstovi iz kojih možeš nešto naučiti o lovu, načinu lova ili oružju.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: MP153 - 15. 05. 2007. 09:40:00
Imate pravo!
Definitivno bi trebale novime sa osvrtom na razne testove oružja, više o lovačkim pasima,tehnikama lova, druženju, očuvanju prirode i tako dalje uglavnom temama koje povezuju sve od mladih lovaca pa do onih iskusnijih.
LV je definitivno spao na pračenje čure kuda je bio i što radio, takmičenja u skeetu i trapu i reklamama. ruku na srce ima po koji tekst da valja ali još uvijek je to daleko od onoga da se može reči, pročitao sam bar 50 % novina.
DK je nešto bolja, ponekad me ugodno iznenadi ali u pravilu za nijansu ili dvije bolja od LV.
Pitam se da li i koliko veze sa lovom imaju urednici tih novina! 
Tako da dodatno prikupljanje znanja i iskustava se svodi na ovaj SUPER FORUM i razne enciklopedije o lovstvu.

Pozdrav svima. 
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: medo - 15. 05. 2007. 18:31:52
Pa evo ja i moji prijatelji testiramo svakakvo oruzje i imam testova hrpu ali stvar je zeli li ih objaviti LV.Ja sam pisao nevezano Lekicu i nije ni jednom odgovorio,steta. :(
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: john deere - 15. 05. 2007. 20:05:57
Sto se tice Lekiča, frend je slao članak jedno 5 puta dok mu se nije smilovao i objavio.   Tako i ti medo, vjerojatno jer nije bilo vezano uz dječaka! ;)
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: medo - 15. 05. 2007. 21:00:11
Ne znam sto da kazem jer placao sam clanarinu donedavno,a sve sto ima veze s lovom dobro bi doslo da procitaju i drugi lovci.Mislim da si,nazalost,u pravu.LV koristi nekima i nazalost postaje sve vise predvidljiv.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Lovac - 15. 05. 2007. 21:04:42
Medo ja "gotovo" sve objavljujem ali, proračun za sada jednostavno ne dozvoljava honoriranje!
Prema tome, ako tko što ima, ja primam, ali ipak moram malo pregledati i prekontrolirati kako npr. onaj tekst o MUNTJAC-u. Mislim da je bilo ok sa moje strane!

Po meni bi se ta  priča  mogla objaviti i u LV, ako nešto meni odgovara (imam recimo tako, dovoljno naobrazbe i iskustva za procjenu...), ne znam zašto ne bi zadovoljavalo i kriterije npr. LV-a.  ;)
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: medo - 15. 05. 2007. 21:12:39
Lovac s tobom se slazem u potpunosti i onaj clanak je bio odlican.Znam da nemas za honoriranje pa ako nadjem vremena posaljem ti koji clanak.Stvar je da ako ja napisem nesto o nekoj pusci to je reklama od koje ce profitirati prodavaonice oruzja pa me zanima ne bi li ti oni mogli biti sponzori.Ja cu ti slati tekstove itd.,njima ce rasti prodaja i sto je najvaznije nasi ce lovci nesto saznati.Probat cu nesto napisati za ovaj vikend ;)
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Lovac - 15. 05. 2007. 21:26:02
Nevezano uz osnovnu temu -
Ista je stvar sa večinom toga na portalu. ja npr. predstavljam sve knjige vezane uz tematiku lova, kinologije, balistike, normalno autoru i izdavaču ne pada na pamet da mi ustupi primjerak, a ja ako hoču istrajati i raditi za lovce jednostavno moram prikazati da te knjige postoje i usput gdje se mogu nabaviti tj. kod toga istoga! Druge mi nema!!!
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: medo - 15. 05. 2007. 21:33:20
zalosno da su nasi ljudi skrti u promoviranju,a to je najbolja zarada novca.Ja imam poziv u Srbiju da napisem clanak o lovistu.Meni i urednicima sve je organizirano.Neki znaju sto je marketing pa zato i napreduju.Pogledajmo susjedne drzave.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: MAUZ - 15. 05. 2007. 23:32:10
Dobro dosao, o cemu planiras pisatič
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: medo - 15. 05. 2007. 23:34:45
O lovu na vepra i jelena ali zasad sam u pregovoru,mozda jos nesto vise
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Hubert - 17. 05. 2007. 13:27:22
Svatko tko iole prati lovačke časopise u hrvatskoj, a to su Dobra Kob i Lovački Vijesnik, može shvatiti da su ta dva lista neusporediva jer je LV politički bilten čure Dečaka i HLSa, dok je DK na slobodnom medijskom tržištu. Dobra Kob se može usporečivati samo sa njemačkim Wild und Hundom ili talijanskom Dijanom, a ne sa biltenom tipa LV.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Zoran - 17. 05. 2007. 13:54:05
pa i dobra kob bas nije nesto bog zna sta...
vecinom sta se najde u njoj je o dalmaciji i njihovim lovistima.
rijetko kad da ima neki veci clanak o ostaloj hrvatskoj i lovnim podrucijma.
pa tako da i jedan i drugi imaju skoro iste teme samo sa drugim slikama.
u lv. je čuro a u dob.k. je dalmacija ;D :D ;D


ZATO STO SU OBA CASOBISA TAKO DOBRA SVI SMO MI TU NA LOVAC.INFO
JER JE ON IPAK BRZI OD NJIH CAK NEKAD I ISPRED NJIH!!!!! :D :D :D
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Lovac - 17. 05. 2007. 15:12:01
Pozdravljam gospodina HUBERTA iz Dobre kobi što se javio na naš mali portal! Sve je na ovom svijetu usporedivo pa tako i Dobra Kob i Lovački Vjesnik, jer su oni jedina dva lovačka magazina u HR (Glas lova i ribolova je za sada svjetlosnu godinu daleko). Ono što i mi napominjemo, LV je službeno glasilo HLS-a pa je prema tome nužno okrenuto i predsjedniku HLS-a i njegovim "aktivnostima". Dobra kob je pak nastala kako je nastala i sada se razvija se u moderni lovački magazin. Ali problem i jednog i drugog magazina je malo hrvatsko tržište! Vi morate uložiti isti tim stručnjaka isto vrijeme radite li magazin za 50000 lovaca ili 500000 lovaca.

Jedna od stvari koja se može dogoditi ulaskom u EU da neki komercijalni, Europski ili Svjetski magazin sa tog lovačkog područja pojavi se u prijevodu  i u HR i napravi "pomutnju"! Kao što imamo primjer sa svjetskim časopisima iz raznih drugih područja. Osnuje se mala redakcija za HR ostalo su prijevodi svjetskih autora, najnovije vijesti iz Europe, Svijeta, recenzije itd.

Dobra kob ima još dosta prostora za poboljšanja! Sa time će se svi složiti!
 ;)
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: medo - 17. 05. 2007. 18:06:52
Samo najjaci i najinteligentniji prezive u divljini ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Tako je i na trzistu.Ja kupujem oba casopisa,a kupio bih i treci ako je dobar.Inace nadam se da ce se mozda urednici odvaziti pa da objavljuju clanke nas koji imamo sto za reci.Mozda nismo uvijek zanimljivi ali bar ponekad  ;D
Ja sam u zadnje dvije godine poslao par otvorenih pitanja i sugestija na oba casopisa (E-mail adrese) ali odgovora nije bilo.Mozda cu opet probati,mozda upali 8)
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: cuvitari - 17. 05. 2007. 20:35:58
A što cijenjeni lovci čitaju osim LV i DKč Da li ima još koja publikacija, bilten posvečen lovu i lovstvučč Mislim da imamo vrlo dobrih i kvalitetnih knjiga o lovu.
I zašto je ukinut Jadranski lovacččč
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Hubert - 18. 05. 2007. 12:52:42
Stalni sam citatelj DK koju citam od prvog broja, ali i LV, kojega dobijam tek kada uplatim redovnu članarinu HLSa. Da ga ima, LV bi kupio na kioscima.
Zoranu bih porucio da bolje iscitava članke u DK jer bi onda sigurno uočio da DK nije dalmatinski lovački časopis, nego upravo suprotno.
Lovcu administratoru poručujem, koliko sam mogao shvatatiti koncepciju DK, čitajuči je od prvog broja, da je utemeljena kao prijeka potreba hrvatskih lovaca za dobrim i kvalitetnim štivom. LV je na bučetu i on ne ulazi u trku.
Slažem se sa ocjenom: neka bolji pobijedi!
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Nikola - 18. 05. 2007. 13:51:01
Evo u zadnjem LV dva ista članka na stranicama. Isti tekst ista slika.  ččč
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Lovac - 18. 05. 2007. 23:32:20
Ma ja samo ponavljam što sam rekao, LV je službeno glasilo HLS-a koji ima ogromni budžet, a DK komercijalni magazin, ali isto tako komercijalni magazin koji kod nas nema konkurenciju, pa po mom mišljenju usprkos stručnjacima, člancima i svemu još bi mogao napredovati na dobrobit svih nas! Ne bih sad iznosio što je po mome njegova trenutno najslabija strana!
Samo naprijed! Svi mi želimo uspjeh i kvalitetu i DK i LV jer kvalitetnih informacija i zanimljivosti nikada dosta.  ;)

Jedna samo opaska LV nam je kao i javna televizija pun reklama iako se plača pretplata!  ;D (Ali kako bi znali gdje što kupiti ako nema reklama  ;D)
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: medo - 19. 05. 2007. 09:22:23
Lovac u pravu si i reklame su na dobrobit te osim sto saznas gdje sto kupiti isto tako stvaraju konkurentnost,stabilnije cijene i ponekad popuste.
Ipak cu im dati jos jednu priliku ako zele objavljivati testove oruzja i municij.Ja ih imam puno i kad imam vremena citat ce se i na portalu.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Viktor - 21. 05. 2007. 23:49:44
Šta kažete o onim člancima u LV o zecuč

Pozdrav Viktor
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: sikiriki - 22. 05. 2007. 10:55:12
Dobro je da se piše o svoj divljači, ali što je previše je previše.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Alpino - 12. 08. 2007. 15:29:23
Problemi na webu hls-a eskaliraju -ne samo da web stranice ne rade kako treba (previše je linkova koji ne vode nikuda tj. kao rezultat dobijemo: The requested document was not found on this server.)Več izgleda prema navedenom da su se pobunili radnici tvrtke koja HLS-u održava i radi web portal. Vidi sliku u privitku! http://www.hrvatski-lovacki-savez.hr/
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Kaligula - 22. 08. 2007. 18:30:21
JA SAM RAZOčARAN SA lovačkim vjesnikom.Uredno sam platio pretplatu i članarinu a uredno mi ne šalju moj primjerak. Zvao sam ih i rekli su da će mi poslati.To je bilo prije 2 mjeseca,još uvijek ništa.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: medo - 22. 08. 2007. 18:53:19
Zovi ih stalno.Nisi jedini,a bome i LV se kvari nazalost >:(
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: isa - 24. 09. 2007. 07:56:18
čitam Lovački vjesnik i Dobru Kob ,podjednako su dobri ili loši,evo sada u ruci imam Dobru kob ,znam da je to časopis na čisto komercijalnoj osnovi i da su im rekleme dobar dio prihoda ali što je previše ,previše je , 60 stranica  a otprilike 20 stranica reklama,ma dobro je znati tko što prodaje i gdje ali ,nešto drugo mi je zanimljivo ,u svakom broju reklama preko cijele stranice, vjerovatno papreno slačena ,ima broj telefona ,telefax-a,odlično ,svi lovci doma imaju telefax pa naručuju telefax !!!čččč,ali zato nemaju web stranice,imaji  e-mail adresu ,odlično samo kada bi ti bar ponekad odgovorili.
Da se ne radi o  trgovini jedne poznate strane  firme čovjek se možda nebi ni začudio.
Zbog toga mi smeta toliko puno reklama jer nemaju svrhe .
Ostalih 40 stranica ,10 je zanimljivo ,10 se može pročitat a ostalih 20 je samo da se popune novine dovoljnim brojem stranica.
Slično je i sa Lovačkim ,malo manje reklama  ,nešto više  o gosp.Dečaka,uglavnom slično kao i predhodni.
Kada ga ja budem čitao od korica do korica reči ću da je dobar,uglavnom je staromodno ,trebalo bi biti prestavljanje  noviteta ,pomagala ,testiranja nekih pušaka ,metaka i .sl....... >:(
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Bobi - 24. 09. 2007. 08:33:28
Nazalost to je problem vecine nasih tiskovina, evo ja osim tih lovackih casopisa volim kupiti jos neke specijalizirane, ali isti problem...
Reklama vise nego korisnog stiva, ali to im je jedino i bitno jer to im je lova, a ono sto mi pokupujemo na kioscima je mali dio prihoda...

Ja samo cekam dan da se netko sjeti uzeli licencu nekog stranog kvalitetnog casopisa, znajuci da ce i u njemu biti brdo reklama, nadam se da ce to kompenzirati kvalitetnim tekstovima...

Nebi to nista bilo problem kad u hrvatskoj nebi bilo  odlicnih autora, mladih i starih koji bi mogli povuci da se digne kvaliteta tih casopisa, no ja sam siguran da ih ima i to jako puno ali mi smo teski da takvom covjeku platimo honorar i da ga potaknemo da jos vise pise!

Mogao bi sada do sutra pisati no mislim da se svi slazemo u jednom da nam je kvaliteta LV-a i DK-e niska i to dosta niska... :(
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: fazan - 24. 09. 2007. 09:14:27
Lovački vijesnik podsječa me na Vijesnik ili Borbu iz 1946/47 -Tito,Rankovič,Kardelj.
Danas to su Dečak,Cvetko,Markovič.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Bobi - 25. 09. 2007. 01:07:38
Danas sam bio u tiskari gdje rade novi broj i bas komentiram s ekipom koja to radi, uglavnom svi imamo isto misljenje  :(
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: hunter - 25. 09. 2007. 01:20:20
mislim da bi bilo dobro da prihvataju price lovaca, znaci ko je od lovaca zainteresiran da opise neki lov, neki interesantan dozivljaj sa slikom itd. da posalje u redakciju vjesnika neka ga oni obrade, dopune i objaver mislim da bi to daleko interesantnije bilo nego ovako.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: medo - 25. 09. 2007. 21:01:48
Reklame su vazne ali ne i presudne.Jos malo i ako sve bude ok biti ce bolje :-X
Strpite se malo ;D ;D ;D
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: SSG - 27. 09. 2007. 09:30:20
Uz LV i DK čitam Glas lova i ribolova te ga redovno kupujem,i po meni nije loše,no ipak se slažem da je zasad miljama daleko od ova dva naša najjača lovna glasila :) d7
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: dean - 27. 09. 2007. 10:02:42
Kad smo več kod LV, zakaj ne dolazi na vrijemeč Svaki mjesec drugi dan u mjesecu! Kaj ne mogu sve odradit kako spada i da kad ga očekujemo da tad i doče. recimo DK doče obično 17. i ako ne doče onda je nekaj zapelo, a kod LV, pravilo je da pravila nema. Kao da čekaš trofejnog vepra!
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Bobi - 27. 09. 2007. 11:41:21
Tu ti je problem deane do kada oni predaju sve tekstove u tiskari, ima dana kada ti se sam LV slaze noc prije tiska, znam jer inace radim s tiskarom koja da stampa.

I onda dok to oni otisnu, dorade i posalju u zgb, pa dalje prema nama...

Dok god se ne ustali datum predaje file-ova u tiskaru nece nam LV dolaziti na vrijeme...
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: dean - 27. 09. 2007. 11:47:41
Pa neka ga ustale! Ja se veselim kad znam da mi dolazi naš list. Ima zanimljivih stvari i naravno ima puno stvari koje treba doradit, ali ja ga rado i čitam i listam. 
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: fazan - 27. 09. 2007. 14:00:10
Pitati ću Marijana zašto je to tako,pa ću vas izvjestiti.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: dean - 27. 09. 2007. 14:06:14
Pa kaj nas imaš izvještavatč Jedan član našeg foruma je platio članarinu savezu prije nekoliko mjeseci i ni jedan broj LV-a nije dobio. Probaj, i bit će nam svima drago ako uspiješ nekaj pomaknut.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: john deere - 06. 10. 2007. 20:56:47
nisam siguran ali mi se čini da sam vidio sliku sa okupljanja forumaša u vjesniku. samo je bilo pod nazivom lovačka mladež ili tak nešto. jel netko vidioč ak to je to, onda stvarno nije fer od njih. morat ću poslat mail lekiču da malo vidi ovaj forum i što misle ljudi o njihovom vjesniku, možda i uvaži koju ideju. ali čisto sumnjam!
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: isa - 22. 10. 2007. 17:01:27
Kupujem i čitam i Dobru Kob i Lovački ,nemogu ni uz najbolju volju pohvaliti ni jedan,o pardon za pohvalu je kvaliteta papira i kvaliteta tiska ,šta po meni je nebitno ili nije jako bitno , a bitan je sadržaj izmeču naslovnice i zadnje stranice .Ima u obe novine zanimljivih članaka ali ih je premalo a ponekad nema ni jedan, ponekad je najzanimljiviji  mali oglasnik ,križaljka i lovački vicevi.č
Po meni bi trebalo prezentirati  novitete na tržištu ,testirati puške , metke, optike,uzeti npr. optički nišan pro lux  ,koji je dosta jeftin ,otiči sa puškom  kalibra 300 WM ,i ispalit 200 metaka i dati tom optičkom nišanu neku ocjenu ,ili treba  nam članaka  kakvi sam nedavno pročitao na našem portalu kada je naš  član "medo"  prezentirao Nikonove optičke nišane ,jako lijepo napisano i prezentirano ,zar to ne zaslužuje da se čita u Dobroj Kobi ili Lovačkom.č
Ili npr. uzeti  jedan sprej koji sadrži  ili oponaša  urin  krmače koja se tjera pa na terenu ili u nekom večem gateru izvršiti testiranje ,koliko je to djelotvorno dali je to "mami para"  ili je stvarno učinkovito i sl.
Ako želim da mi ovo bude najkrači post moram prekinuti,....  ;D
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Kaligula - 22. 10. 2007. 20:39:16
Pa kaj nas imaš izvještavatč Jedan član našeg foruma je platio članarinu savezu prije nekoliko mjeseci i ni jedan broj LV-a nije dobio. Probaj, i bit će nam svima drago ako uspiješ nekaj pomaknut.
Taj sam.
 A sad svečano objavljujem da sam dobio "več " dva broja.
 Ak uzmeš u obzir da sam uplatio LV u 12  ili 1 mjesecu,a prva dva broja sam dobio zadnja dva mjeseca,shvatit čete moje ogorčenje.
To što sam počeo dobijati LV,vjerujem da je djelo Gdina Lekiča s kojim sam imao prilike malo popričati i  objasniti mu prirodu mog problema.
 Hvala Gospodinu Lekiču na intervenciji.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: medo - 22. 10. 2007. 22:14:35
Kupujem i čitam i Dobru Kob i Lovački ,nemogu ni uz najbolju volju pohvaliti ni jedan,o pardon za pohvalu je kvaliteta papira i kvaliteta tiska ,šta po meni je nebitno ili nije jako bitno , a bitan je sadržaj izmeču naslovnice i zadnje stranice .Ima u obe novine zanimljivih članaka ali ih je premalo a ponekad nema ni jedan, ponekad je najzanimljiviji  mali oglasnik ,križaljka i lovački vicevi.č
Po meni bi trebalo prezentirati  novitete na tržištu ,testirati puške , metke, optike,uzeti npr. optički nišan pro lux  ,koji je dosta jeftin ,otiči sa puškom  kalibra 300 WM ,i ispalit 200 metaka i dati tom optičkom nišanu neku ocjenu ,ili treba  nam članaka  kakvi sam nedavno pročitao na našem portalu kada je naš  član "medo"  prezentirao Nikonove optičke nišane ,jako lijepo napisano i prezentirano ,zar to ne zaslužuje da se čita u Dobroj Kobi ili Lovačkom.č
Ili npr. uzeti  jedan sprej koji sadrži  ili oponaša  urin  krmače koja se tjera pa na terenu ili u nekom večem gateru izvršiti testiranje ,koliko je to djelotvorno dali je to "mami para"  ili je stvarno učinkovito i sl.
Ako želim da mi ovo bude najkrači post moram prekinuti,....  ;D
Potpisujem i obecavam da cu napisati jos koji clanak jer svakom dobro dodje.Nadam se da ces i ti mozda napisati jedan o iskustvima u lovu na DS. d4
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: dean - 23. 10. 2007. 08:10:21
Ma Medo je ko hodajuča enciklopedija kaj se tiče tekstova i istraživanja pušaka, municije, optika... Naravno, to našim urednici nije potrebno jer oni imaju dovoljano kvalitetan list, kaj neč!
hahahaha
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: medo - 23. 10. 2007. 10:59:58
Ma Medo je ko hodajuča enciklopedija kaj se tiče tekstova i istraživanja pušaka, municije, optika... Naravno, to našim urednici nije potrebno jer oni imaju dovoljano kvalitetan list, kaj neč!
hahahaha
;D ;D ;D ;D
Nisam imao vezu da mi objave koji clanak tamo besplatno tako da je to preuzeo LOVAC.
Cinjenica je da ja nisam strucan kao ovi iz LV ali opet nesto znam i probam mnogo vise nego oni.Ja pisem jednostavno ,iz prakse dok oni strucno da ih je ponekad tesko razumijeti s tim da ne isprobaju sve stvari.
 Naravno da nisam bolji od njih ali mozda samo zanimljiviji ;)i iskreniji jer sam neovisan i nitko mi ne placa reklamu d1
 
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: dean - 23. 10. 2007. 11:26:09
Budimo realni, kaj su oni probalič
Sječam se ko danas jednog članka na temu kalibar za srnjaka. Zaključak, super tekst, iste slike a piše da je različit kalibar odradio, nigdje ni slike lovca koji je to sve odradio. Moj dojam da su to negdje kopirali, izvukli i zalijepili. Umjesto da su izvukli sponzorstvo za pucanje 5-10 grla srneče divljači. Otišli, poslikali sa kakvih čeka je pucano, po kojim kutem, kakav teren, sliku urečaja s kojim su mjerili udaljenost, sliku GPS-a s koji su mjerili koliko metara je divljač otišla nakon nastrjela i u kakvu vegetaciju se zavukla, u kojem smjeru. Kojeg psa su imali za krvni trag. Joj postajem zločest, a to je mogao biti eleborat da se smrzneš!
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: medo - 23. 10. 2007. 11:32:54
Budimo realni, kaj su oni probalič
Sječam se ko danas jednog članka na temu kalibar za srnjaka. Zaključak, super tekst, iste slike a piše da je različit kalibar odradio, nigdje ni slike lovca koji je to sve odradio. Moj dojam da su to negdje kopirali, izvukli i zalijepili. Umjesto da su izvukli sponzorstvo za pucanje 5-10 grla srneče divljači. Otišli, poslikali sa kakvih čeka je pucano, po kojim kutem, kakav teren, sliku urečaja s kojim su mjerili udaljenost, sliku GPS-a s koji su mjerili koliko metara je divljač otišla nakon nastrjela i u kakvu vegetaciju se zavukla, u kojem smjeru. Kojeg psa su imali za krvni trag. Joj postajem zločest, a to je mogao biti eleborat da se smrzneš!
Slazem se ali veliki je problem taj sto nema dobrih sponzora,a samim time i ideja kod onih koj bi mogli nesto napravit.Ja sam najgori pisac jer ne nosim cesto puta kameru ali to je jeb. navika.
 Sijecam se i ja tog texta te sam bio malo  ččč
Naime rekli su ovo je dobro ili lose za srnjaka,a stvar je da za prebrze kal. moras imati nesto tvrdo poput Barnesa da smanjis expanziju zrna i pogodis u pravo mijesto.Svaki nedostatak se da ispraviti donekle,a oni su testirali sa SP zrnima sto bas i nije idealno u suer brzim malim kal. d4
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: dean - 23. 10. 2007. 11:41:07
Svaki koji pročita zadnja dva posta će reč pametnom dosta.
Ne mogu vjerovati da državna firma koja se bavi lovom nije mogla to sponzoriratič I teško mi se oteti dojmu da su i taj tekst pisali amateri, a ne balističari, veterinari, iza koji stoje djela, a ne riječi. (jezikom kao lopatom)
Koliko je tekst bio dobar vidi se po tome da ga se i Medo i ja sječamo, a bio je prije par godina. Dobar glas daleko se čuje, a loš još dalje.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: dean - 23. 10. 2007. 14:35:34
U LV se samo hvale društva-udruge kako rade. Svaka čast! Mene zanima gdje su rezultati tog rada. Neka pokažu trofeje. Ako nisu u medalji, neka pokažu grla koja su izlučena iz lovišta jer nisu bila perspektivna. Rade hranilišta za sitnu divljač. Zakaj ne stave brojke van. Recimo veličinu lovišta, broj hranilišta za sitnu divljač, broj za krupnu, broj pucanih predatora, a tek onda plemenita divljač.
Uzgoj zaštita i lov! To piše na tabli svakog lovišta!
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: john deere - 23. 10. 2007. 14:46:53
dečki totalno se slažem s vama. ali pogledajte u kakvom nam je stanju drzava, zakoni i gospodarstvo. tako da nam ni u lovstvu ne moze bit nist bolje. nažalost! ja bih samo volio da netko javi g. lekiču da dodje na ovu stranicu i pročita malo neka objektivna, i drugačija, mišljenja o njegovom listu, i onda čuti njegovu reakciju i mišljenje. nije ni od nas pošteno stalno ih napadati, a ne dati im šansu da se opravdaju. doduše dajemo im šansu svaki put kad dobivamo vjesnik nadajuči se da će biti bolji nego prethodni broj!
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: medo - 23. 10. 2007. 15:19:35
Slazem se da im treba dati sansu.Dali smo im na varazdinskom sajmu i sad svi znaju za nas forum pa tako i oni u HLS-u.G. Lekic i ekipa slobodno mogu doci na forum samo je problem da oni za sve ovo znaju ,a ne cine nista da ga se rijesi. :(
LV je moj najdrazi casopis pa cak i kad je los ili prosijecan ali ako se zeli moze se to popraviti.Ipak sa LV se druzim u dobru i zlu vec 25 god.Nadam se da ce se poboljsati ako daju novim ljudima sansu,a na ovom forumu ih ima puno i svaki od nas ima nesto za reci
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: fazan - 24. 10. 2007. 07:59:09
Lovački vijesnik ima dva urednika -glavnog i odgovornog Marijana i još glavnijeg čuru.nadam se da Vam je jasno.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: dean - 24. 10. 2007. 08:48:49
U urečivačku politiku društva se ne miješam. Mene zanima krajnji rezultat, a to je naš list LV!
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: isa - 25. 10. 2007. 17:38:55
Ma Medo je ko hodajuča enciklopedija kaj se tiče tekstova i istraživanja pušaka, municije, optika... Naravno, to našim urednici nije potrebno jer oni imaju dovoljano kvalitetan list, kaj neč!
hahahaha
;D ;D ;D ;D
Nisam imao vezu da mi objave koji clanak tamo besplatno tako da je to preuzeo LOVAC.
Cinjenica je da ja nisam strucan kao ovi iz LV ali opet nesto znam i probam mnogo vise nego oni.Ja pisem jednostavno ,iz prakse dok oni strucno da ih je ponekad tesko razumijeti s tim da ne isprobaju sve stvari.
 Naravno da nisam bolji od njih ali mozda samo zanimljiviji ;)i iskreniji jer sam neovisan i nitko mi ne placa reklamu d1
 

Neki njihovi  saradnici su  samo teoretičari a neki drugi su praktičari a dobitna kombinacija je dobar teoretičar koji je isto toliko dobar praktičar u lovu = medo  :)
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: shaga - 25. 10. 2007. 18:01:27
LOVACKI VJEDNIK
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: medo - 27. 10. 2007. 12:12:34
O moram ja jos puno toga probati ali trudim se kad god stiignem.
Teoriju svakako treba isprobati jer u praksi cesto se ne potvrdi ili se potvrdi s neocekivanim rezultatom d4
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Lovac - 09. 11. 2007. 20:44:54
mislim da bi bilo dobro da prihvataju price lovaca, znaci ko je od lovaca zainteresiran da opise neki lov, neki interesantan dozivljaj sa slikom itd. da posalje u redakciju vjesnika neka ga oni obrade, dopune i objaver mislim da bi to daleko interesantnije bilo nego ovako.
hunter mogao bi namjednu priču napisati npr. o lovu na divlje purane to bi kod nas bilo jako zanimljivo pročitati
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: hunter - 11. 11. 2007. 00:00:14
Mogu se potruditi da napisem nesta samo trebace mi koji dan, da opisem onako kratko ali detaljno!
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: draganco - 11. 11. 2007. 10:49:09
 >:(Decki razumem vas opravdani gnev.Ista je situacija i kod nas sa nasim Lovackim Novinama. U svakom broju jedno te isto,samo neki izvestaji sa sednica i konferencija.A sve to sa ciljem da se sacuva vlast i fotelja u savezu. A nigde nema ni dva slova ili dve reci o svakodnevnim problemima lovaca ili desavanjima u lovistima. Samo se sastanci, normalno posle toga dolazi jece i pice.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: isa - 12. 11. 2007. 20:57:16
Pisati o nekim stvarima o kojima bi mi lovci morali  imati uticaja a praktično nemamo  a to je Lovački vjesnik,je za mene gubljenje vremena .Več sam pisao o tome ,ali ponovu će ,evo prije nego sam ovo napisao uzeo sam jedan primjerak Lovačkog vjesnika ,slučaj je htio da to bude broj 6/god 2007,listam od naslovnice ,list ima 76 stranica , slike i tisak stvarno su po po kvaliteti papira odlični .što se nebi moglo reci i za tekstove.Po meni to je važno ali nije i presudno,jer listajuči  dolazim do  35 stranice a to je več pola tiskovine,tu na 35 stranici  pročitam prvi  meni zanimljiv tekst: Ante Dundič lovačkoj javnosti prestavlja največu izložbu trofeja muflona.
Znači prvi zanimljiv tekst čitam na 35 stranici ,to je nedopustivo jer bar mene u lovu zanima baš sve ali me ne zanima razgovor da Dečakom,zatim da je Ivica Halapir ponovo presjednik  Krapinsko -zag,a Zdravko Vujovič ,Požeško -Slav...,zatim rezultati skupštine LS Ličko -senjske i primorsko goranske,izborna skupština Lovačkog saveza Istarske županije itd.
Eto ja bih samo toliko,pametnom dosta ;D
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Mali Matek - 12. 11. 2007. 21:11:52
...listajuči  dolazim do  35 stranice a to je več pola tiskovine,tu na 35 stranici  pročitam prvi  meni zanimljiv tekst: Ante Dundič lovačkoj javnosti prestavlja največu izložbu trofeja muflona.
Znači prvi zanimljiv tekst čitam na 35 stranici ,to je nedopustivo jer bar mene u lovu zanima baš sve...
Eto ja bih samo toliko,pametnom dosta ;D

zato sam ja počeo LV čitati od kraja prema početku tako da uvijek sa čitanjem završim negdje oko "35" stranice
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: draganco - 12. 11. 2007. 22:18:01
 ;DPa sta ja pricam, celi sastav samo trtljanje.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: dean - 23. 01. 2008. 12:00:36
Ja naravno još nisam dobio LV za tekuči mjesec, pa se potvrčuje moje pravilo kaj se tiče naše novine. Jedino je pravilo da pravila nema, ko da čekaš trofejnog vepra!
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: SSG - 23. 01. 2008. 12:12:14
Nisam bogme ni ja >:(
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: fazan - 23. 01. 2008. 12:41:00
Poštovani kolege zar neznate ili ste zaboravili da lovački ide kao dvobroj siječanji veljača i srpanj kolovoz.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: dean - 23. 01. 2008. 13:12:43
Hvala fazan, ja skroz zaboravio!  d4
Nadam se da će novi dvobroj biti dva puta bolji i imati dva puta više sadržaja, tekstova i slika!
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: fazan - 23. 01. 2008. 14:14:08
Imam uvezane sve lovačke od 1973 godine kad sam počeo stažirati i mogu vam reči da je po meni lovački bio najkvalitetniji za kratko vrijeme urednikovanja Mirjane Šilobod , a nakon toga u vrijeme tragično poginukog Edija.
Današnji urednik Marijan zna i može više ,ali nažalost o svemu odlučuje harmonikaš.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: medo - 23. 01. 2008. 14:19:01
Ja mislim da se ita i Marijana puno toga ali da se bas ne trudi previse. Mnogi drugi i ja sa njim slali smo mu zanimljive texstove ali bar da se udostojio dati odgovor bilo kakav.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Neno - 23. 01. 2008. 14:27:00
Rado bih se mjenjao s gospodinom urednikom LV, mislim da je to jedno od boljih radnih mjesta u RH.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: draganco - 23. 01. 2008. 21:45:35
A tek sto ima tekstova u Jägeru,Wild und Hund,Unsere Wild i ostalimč
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: skafo - 11. 02. 2008. 22:12:30
Dal je netko preko lovačkog vijesnika naručivao knjigu lovstvo?za kliko mu je došla na adresu?prvi put sam je naručio prije više od godine dana još nije došla, pa sam je krenuo ponovo naručit i ima već 15 dana a knjizi ni traga.pa koliko im treba da pošalju knjigu od zagreba do pule?
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: nazime - 11. 02. 2008. 22:17:32
Dal je netko preko lovačkog vijesnika naručivao knjigu lovstvo?za kliko mu je došla na adresu?prvi put sam je naručio prije više od godine dana još nije došla, pa sam je krenuo ponovo naručit i ima već 15 dana a knjizi ni traga.pa koliko im treba da pošalju knjigu od zagreba do pule?

Sjedi u auto i dođi sam po nju. Usput malo pogledaš muzej, a može se i kakvo piće popiti. d4
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: fazan - 12. 02. 2008. 09:08:57
Dal je netko preko lovačkog vijesnika naručivao knjigu lovstvo?za kliko mu je došla na adresu?prvi put sam je naručio prije više od godine dana još nije došla, pa sam je krenuo ponovo naručit i ima već 15 dana a knjizi ni traga.pa koliko im treba da pošalju knjigu od zagreba do pule?

Sjedi u auto i dođi sam po nju. Usput malo pogledaš muzej, a može se i kakvo piće popiti. d4
Ja sam ti svaki utorak i četvrtak na Savezu pa dođi na piće , ili mi se javi na PM s adresom da uzmem knjigu od Verice i da Ti pošaljem preporukom.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Štef - 12. 02. 2008. 09:40:39
Dal je netko preko lovačkog vijesnika naručivao knjigu lovstvo?za kliko mu je došla na adresu?prvi put sam je naručio prije više od godine dana još nije došla, pa sam je krenuo ponovo naručit i ima već 15 dana a knjizi ni traga.pa koliko im treba da pošalju knjigu od zagreba do pule?


  Provjeri da li su ti poslali knjigu a ako nisu ja ti idem svaki tjedan u Istru pa ti mogu kupiti i dostaviti do Rovinja a tamo si dođeš sam po nju. Ipak će ti biti malo bliže! ;D
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: skafo - 12. 02. 2008. 13:21:19
hvala na pomoći ekipo prbobat ću prvo zvat hls pa ćemo vidit šta će reć.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Earl Grey - 24. 03. 2008. 00:51:42
Imam uvezane sve lovačke od 1973 godine kad sam počeo stažirati i mogu vam reči da je po meni lovački bio najkvalitetniji za kratko vrijeme urednikovanja Mirjane Šilobod , a nakon toga u vrijeme tragično poginukog Edija.
Današnji urednik Marijan zna i može više ,ali nažalost o svemu odlučuje harmonikaš.
z14 Slažem se s Fazanom; i sam imam pozamašnu kolekciju LV koja i nije baš kompletirana, ali joj najstariji broj seže u 1955. g., tako da sam imao dobru priliku sagledati povijest i razvoj LV. Najnovija godišta su katastrofalna (osim uveza, koji je nakon par promašaja u 90-im napokon pogođen). Grafički su čak i neka starija godišta bila bolje riješena. A tekstovi... Tiha jeza!
Patetični izvještaji s kojekakvih "lovačkih" događanja i obljetnica, međusobna prepucavanja raznih "autora" oko nekakvih banalnih činjenica i tvrdnji, čudni i nimalo smiješni vicevi, izostanak tradicionalne PRIPOVIJETKE LOVAČKOG VJESNIKA u nekim brojevima (to me najviše pogodilo) koju pokušavaju nadoknaditi nekakvim pričicama od (jedva) jedne stranice... Tu Pripovijetku Lovačkog vjesnika, uz koju sam odrastao i zavolio lov, činile su u prošlosti genijalne, duhovite i poučne priče koje su se nerijetko znale protezati na 2-3 stranice.
A o stručnim tekstovima da i ne govorim! Jedan od glavnih razloga je izostanak (bilo zbog smrti, napuštanja suradnje s LV ili sl.) blistavih autora koji su zaista znali svoj zanat: B. Sabljice, D. Gjalskog, A. Frkovića, J. Trohara, R.Stojadinovića, R. Bekavca, I. Jakelića, D. Macanovića, S. Olujića... (Od navedenih, u LV jedino još vidim ime Alojzija Frkovića koji danas piše odgovore na upite.) Nakon uzlaznog i obećavajućeg razdoblja pod dirigentskom palicom pok. Edija Marinovića, kojega nakon tragične smrti zamjenjuje M. Lekić (i to prilično uspješno, pogotovo prvih godina) dolazi nam strahovit pad kvalitete. Znam da je LV prvenstveno glasilo lovaca u Hrvatskoj (zato i nosi riječ „vjesnik“ u nazivu) i namjena mu je obavještavanje lovaca o tekućim događanjima u Hrvatskoj i svijetu, no LV je također svojedobno bio časopis prepun stručnog sadržaja te je kao takav imao ulogu lučonoše među lovački neprosvijećenim narodom i bio najvažnija karika u razvoju hrvatskog lovstva. Iskreno žalim neke svoje vršnjake (mlad sam, i to prilično) koji nisu, kao i ja, bili u prilici čitati npr. dirljivu priču Danka Angjelinovića "Moj Dren" (LV 1977. god.) ili rubriku "Čitajmo Brehma" s početka 90-ih, te mislim da lovačku mladež treba upoznati s tim i sličnim predivnim ostvarenjima pera davnašnjih autora. Danas je situacija malo drukčija. Većinu sadržaja LV zauzimaju vijesti, objave, obljetnice i slične kratkotrajne obavijesti koje gube na važnosti već sljedećeg mjeseca kad ih zamijene nove, svježe informacije. Zašto je to tako? Vjerujem da to nije potpuna odgovornost g. Lekića, kojemu sam, uzgred rečeno, pisao na ovu temu i ne dobih odgovora, ali vrijeme je da se nešto promijeni. Svi prijedlozi, kritike i ideje na ovom forumu, koji je jedna od najsvjetlijih točaka hrvatskog lovstva, su dobrodošli i uistinu potrebni.
Pa, LV bi trebao biti GLAVNO LOVAČKO GLASILO JEDNE DRŽAVE, a po kvaliteti je malo iznad razine nekakvog županijskog glasila. Oni očito nisu svjesni da fond čitatelja LV svake godine obnavljaju i povećavaju upravo mladi lovci te lovci-pripravnici, koji iz LV žele nešto i naučiti. Ili ih nije briga?!?
Ali, to je već druga priča... z10
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: fly - 24. 03. 2008. 12:22:07
Sto se mene tice bolje ikakav nego nikakav LV. O svemu ostalom..informacijama,kavaliteti tekstova,
strucnosti, raznovrsnosti tema...vicevima..bolji je ovaj FORUM. Razina i kvaliteta tekstova u LV je
ispod srednjoskolske.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Tihomir - 24. 03. 2008. 14:55:08
 d4
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: almir - 21. 08. 2008. 13:50:48
Evo listam LV i nemogu vjerovat svojim očima.
76str. od kojih je 23str. reklama  2str.u spomen  2str. križaljka  1 str. vicevi 1 str. lovčevi zapisi 1 str. lovačka kuhinja 1 str. lov slikom 1 str. ugrožene vrste 2 str. savjeti 3 str. svijet prirode i lova 5 str. lovno streljaštvo 2 str. lovačka praksa 1 str kinologija 2 str. obljetnice 4 str. velike zvijeri 1 str. uredaj za nočno motrenje 0,5 str. zaštita usjeva 15,5. str vijesti skupštine lovni uspjesi odjeci 5 str. ministarstvo lovni turizam međunarodna suradnja 2 str. naslovnica sadržaj
Ukratko SRAMOTA u dva mjeseca gospoda su uspjela osmislit 1 str kinologije od koje su pola str slike. Bitno da je pun k... slika i slikica u 76 str  2 poštene teme, promoviraju se nočne optike(pardon uređaji za nočno motrenje) koje su te iste njuške zabranile  ččč nadam se da će za sljedeći broj obradit vabilice (uređaj za prebrojavanje divljači) pa da  :pferd: sami po sebi
Nek se više odluče hoče li radit ili se nek maknu s „hranilišta“ koje mi punimo. :hundtrinkend:
Na koju stran se okreneš mnoštvo nikad obrađenih tema (Testovi opreme, municije,oružja, Bolesti divljaci, pasa Obrada mesa, Obuka pasa, ispiti, pasmine Načini lova, Sanitarni odstrel itd..)a oni se bave . :pferd:
Da me se krivo ne shvati nekad je bilo nešta od spomenutih tema ali to je bilo nekad u zadnje vrijeme LV nije perspektivan a zna se šta se radi s takvima.
Po meni LV bi mogao mjenjati ime u “Želje, čestitke i pozdravi“ ili možda "1000 poza jednog harmonikaša"
eh što nema ovakav glavonja :tommy: al da rasteže instrument pa da ga "zakeljim"
Bilo bi zanimljivo postavit anketu za ili protiv LV i poslat “guskama u magli“ rezultate mozda se probude mada čisto sumnjam.
 Gospodo uživajte u forumu jer za pročitat LV vam treba 5 min na wc-u a usput vam može i poslužit. :laugh:
                                                                                                         Pozdrav!
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Jolly - 21. 08. 2008. 14:19:58

 Gospodo uživajte u forumu jer za pročitat LV vam treba 5 min na wc-u a usput vam može i poslužit. :laugh:
                                                                                                         Pozdrav
Slažem se u potpunosti,treba anketa pa da vidimo i što drugi misle....
 a zamisli još i one tipove koji skupljaju LV pa uvezuju,pa onda negdje na tavnu i čuvaju :)
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: almir - 21. 08. 2008. 14:37:54
e ovaj mi je najbolji stavim ga na 15m uzmem slaviju i  d7 po divokozi :laugh:
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: perop - 21. 08. 2008. 16:06:21
Evo listam LV i nemogu vjerovat svojim očima.
76str. od kojih je 23str. reklama  2str.u spomen  2str. križaljka  1 str. vicevi 1 str. lovčevi zapisi 1 str. lovačka kuhinja 1 str. lov slikom 1 str. ugrožene vrste 2 str. savjeti 3 str. svijet prirode i lova 5 str. lovno streljaštvo 2 str. lovačka praksa 1 str kinologija 2 str. obljetnice 4 str. velike zvijeri 1 str. uredaj za nočno motrenje 0,5 str. zaštita usjeva 15,5. str vijesti skupštine lovni uspjesi odjeci 5 str. ministarstvo lovni turizam međunarodna suradnja 2 str. naslovnica sadržaj
Ukratko SRAMOTA u dva mjeseca gospoda su uspjela osmislit 1 str kinologije od koje su pola str slike. Bitno da je pun k... slika i slikica u 76 str  2 poštene teme, promoviraju se nočne optike(pardon uređaji za nočno motrenje) koje su te iste njuške zabranile  ččč nadam se da će za sljedeći broj obradit vabilice (uređaj za prebrojavanje divljači) pa da  :pferd: sami po sebi
Nek se više odluče hoče li radit ili se nek maknu s „hranilišta“ koje mi punimo. :hundtrinkend:
Na koju stran se okreneš mnoštvo nikad obrađenih tema (Testovi opreme, municije,oružja, Bolesti divljaci, pasa Obrada mesa, Obuka pasa, ispiti, pasmine Načini lova, Sanitarni odstrel itd..)a oni se bave . :pferd:
Da me se krivo ne shvati nekad je bilo nešta od spomenutih tema ali to je bilo nekad u zadnje vrijeme LV nije perspektivan a zna se šta se radi s takvima.
Po meni LV bi mogao mjenjati ime u “Želje, čestitke i pozdravi“ ili možda "1000 poza jednog harmonikaša"
eh što nema ovakav glavonja :tommy: al da rasteže instrument pa da ga "zakeljim"
Bilo bi zanimljivo postavit anketu za ili protiv LV i poslat “guskama u magli“ rezultate mozda se probude mada čisto sumnjam.
 Gospodo uživajte u forumu jer za pročitat LV vam treba 5 min na wc-u a usput vam može i poslužit. :laugh:
                                                                                                         Pozdrav!


Prati li itko iz uredništva LV Forum gdje se može osvjedočiti u mogobrojne negativne kritike i stanje u koje je dovedeno ovo glasilo. Neka pročitaju tematiku o Lovačkom vjesniku i tematiku o stranim lovačkim časopisima pa će vidjeti gdje su, što su i kakvi su.
Ako ih netko od članova foruma poznaje neka ih uputi na ove stranice gdje mnogobrojni članovi HLS koji im daju novac i od čijih uplata žive otvoreno kritizira poradi niskih grana na koje su doveli ovo poznato glasilo.

Svi mi ovdje želimo jedan bolji, ljepši stručniji i kvalitetniji Lovački vjesnik i smatram  da ga trebamo imati id da smo ga zaslužili. Ako ne znaju i ne mogu to postići neka se maknu i prepust to onima koji znaju i mogu napraviti.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Lovac - 21. 08. 2008. 19:34:45
Kako bi imao kompletniji uvid u lovstvo i kako se razvijao i koje je sve teme prolazio LV treba mi mnogo brojeva LV,
 ako znate nekoga ko prodaje stara godišta LV javite, možda prodaje udovica nekog pokojnog lovaca, ili neki lovac koji je izgubio naočale i više ne čita rado stare brojeve  z10 Hvala
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: shandi - 21. 08. 2008. 22:41:04
a pazite naslove u novom broju DK:"Špiro kupio torbu patrona za prepelice","Fazan Janko doveo Mira na prosjački štap","Častili se prasetom od 12 kila","Tusti fazani na Pušin način",Gospar Pero prešao na lov srnjaka".Ne znam jel to netko namjerno radi sprdačinu iz časopisa koji je postao čisti promotor ojedinaca,koji je Pojeo prase,Odstrijelio ovo,Kupio torbu patrona itd.Još malo će pisati kad je ko išao  :pferd:.strašno
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: lucky - 21. 08. 2008. 23:53:34
a pazite naslove u novom broju DK:"Špiro kupio torbu patrona za prepelice","Fazan Janko doveo Mira na prosjački štap","Častili se prasetom od 12 kila","Tusti fazani na Pušin način",Gospar Pero prešao na lov srnjaka".Ne znam jel to netko namjerno radi sprdačinu iz časopisa koji je postao čisti promotor ojedinaca,koji je Pojeo prase,Odstrijelio ovo,Kupio torbu patrona itd.Još malo će pisati kad je ko išao  :pferd:.strašno
Svaka čast na reakciji, ja sam neki dan cijelo "gradivo" savladao za dvadeset minuta i uz to me telefon prekinuo dva puta, e na što ja novac trošim i još trčim ko budala na kiosk "jeli stigao, jeli stigao"  >:(   
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Earl Grey - 22. 08. 2008. 00:47:39
Ja ove godine otkazah pretplatu na Lovački vjesnik. To više nije nikakav lovački vjesnik već osobni dnevnik barba Ðure te ostalih blesavih i beskorisnih vlastodržaca u HLS-u. Muka mi dođe kad vidim da su ti tukci višestoljetnu tradiciju lovstva u Hrvatskoj sveli na patetične i jadne izvještaje s kojekakvih večerica i obljetnica politički podobnih društava. Mogu ga slobodno ukinuti jer je taj časopis već odavno izgubio sve ono što ga povezuje s nekadašnjim stoljetnim glasilom hrvatskog lovstva; no ne, idioti ga još uvijek drže na životu (tj. na aparatima) kako bi se i dalje mogli hvalisati i pisati ohole panegirike o jednom od "najdugovječnijih lovačkih časopisa". Katastrofa! Lovačkom vjesniku pod hitno treba ili nova uprava i vodstvo, ili bezbolna eutanazija. Kad već ne znaju (ili ne žele) napraviti nešto kvalitetno i smisleno, bolje je da ga ukinu te prestanu sramotiti i sebe i ostalih pedesetak tisuća hrvatskih lovaca. Nekada, ne tako davno, lovci Hrvatske su uz pretplatu davali i dobrovoljne novčane priloge kako bi LV održali na životu, zbog teške financijske situacije u kojoj se nalazio, a danas ga cijene jedva malo više od toaletnog papira. I to onog običnog, jednoslojnog, bez parfema. Žalosno! Tužno je da i Dobra kob ide stopama "službenog glasila Hrvatskog lovačkog saveza" (pazi sintagme!!!), iako je maligni tumor mediokracije još nije u potpunosti svladao, no velika je vjerojatnost da hoće. I to vrlo brzo!
Ovo stanje polusvjesnosti u kojem egzistira LV i njegovo vodstvo je jedna bijedna laž i obmana, koja će se kad-tad rasplinuti i tada uništiti svu onu stogodišnju tradiciju i reputaciju nekoć najboljeg lovačkog glasila na ovim prostorima. A tada će biti kasno...
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: STARI AVDZIJA - 22. 08. 2008. 01:08:36
Tako ti je lovački list SLO BiH privatno glasilo predsjednika.Na pola sadržaja lista je predjednik u raznim "prilikama" više zauzeo nego pola državnika iz CK KPJ-u
Poneka tema nekog stručnjaka iz oblasti lovstva spasi obraz,ostalo je ko dječija "vesela sveska".
Ma bitno je da je "TITO" u pola novina..........
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Jolly - 22. 08. 2008. 07:24:20
Nisam za ukidanje LV,pa to je tradicija koja se mora nastaviti,normalno da se kvalitet da poporaviti.
 Ono što me najviše smeta su reklame za noćne ciljnike....pa mislim kako može "vodeći" časopis o lovstvu na ovim prostorima ujedno reklamirati nešto što je protivno zakonu,nema logike!
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: perop - 22. 08. 2008. 13:04:16
a pazite naslove u novom broju DK:"Špiro kupio torbu patrona za prepelice","Fazan Janko doveo Mira na prosjački štap","Častili se prasetom od 12 kila","Tusti fazani na Pušin način",Gospar Pero prešao na lov srnjaka".Ne znam jel to netko namjerno radi sprdačinu iz časopisa koji je postao čisti promotor ojedinaca,koji je Pojeo prase,Odstrijelio ovo,Kupio torbu patrona itd.Još malo će pisati kad je ko išao  :pferd:.strašno

Ovdje su se izmiješale dvije tematike koje su slične sadržajem a ipaksu bitno različite.

"Dobra kob" je lovački časopis novinske kuće "Slobodna Dalmacija". Ona posluje po tržišnim zakonitostima i uredništvo DK može štampati reklama koliko želi i pisati o svim onim temama za koje smatra da mu najbolje prodaju ovu lovačku novinu. Njegovo mjerilo uspješnosti je završni račun. Na takav časopis hrvatski lovci ne mogu imati veliki kritički uticaj ali mogu predlagati uredništvu razna poboljšanja. Po meni je ovaj časopis bolji od Lovačkog vjesnika (od LV-a se gore i ne može pisati) ali svakako da može biti još puno bolji i interesantniji.

Lovački vjesnik je glasilo HLS-a i time ogledalo hrvatskog lovstva. Kao takav treba i mora promicati zakonitost i te prikazivati stanje u lovstvu na način sukladan pozitivnim propisima. Dura lex sed lex (loš zakon ali zakon). Dakle ne mogu se i ne smiju reklamirati zakonom zabranjena sredstva u lovu bez obzira na materjalnu dobit. Ovaj časopis se financira sredstvima hrvatskih lovačkih udruga i uplatama njihovih članova hrvatskih lovaca. Ovdje hrvatski lovci trebaju i moraju izreći svoj kritički stav i tražiti poboljšanje stanja. Tu računi trebaju biti jasni i transparentni. Svi smo mi za izlaženje LV-a ali za kvalitetan i stručan časopis.

Što se tiče i kod Lovačkog vjesnika i Dobre kobi ista je matrica pisanja. To je jako puno reklama i oglasa, loših i prosječnih fotografija te puno neinteresantnih i nestručnih članaka.
Obzirom na jako mali broj kvalitetnih stručnih suradnika stručno obrađene teme o lovu, lovstvu, lovačkom zakonodavstvu, prirodi, divljači, psima, oružju, streljivu, balistici, streljaštvu, lovačkoj optici i dr su jako rijetke.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: fazan - 22. 08. 2008. 14:00:26

 Gospodo uživajte u forumu jer za pročitat LV vam treba 5 min na wc-u a usput vam može i poslužit. :laugh:
                                                                                                         Pozdrav
Slažem se u potpunosti,treba anketa pa da vidimo i što drugi misle....
 a zamisli još i one tipove koji skupljaju LV pa uvezuju,pa onda negdje na tavnu i čuvaju :)
Meni su moji lovački vjesnici pri ruci i često ih koristim da se podsjetim ili usporedim.
Vidim da LOVAC ima želju za edukacijom i da kupuje stare LV. Kad dam uvezati ovu godinu možda  mu i prodam sve svoje uvezane LV. i to 35 komada (1973 -2008).
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: almir - 22. 08. 2008. 14:07:00
Meni su moji lovački vjesnici pri ruci i često ih koristim da se podsjetim ili usporedim.
Vidim da LOVAC ima želju za edukacijom i da kupuje stare LV. Kad dam uvezati ovu godinu možda  mu i prodam sve svoje uvezane LV. i to 35 komada (1973 -2008).
[/quote]
stari ima od 90. do 2000. g doduse ne svaki broj i tu jos ima nesta za citanje ali zadnjih nekoliko godina ne lici na nista
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Harry P. - 22. 08. 2008. 22:06:14
Slažem se sa svima vama da u LV ima svakojakih "drobljenja" ali također ima i dosta tema koje su na svome mjestu. Bože moj, mora biti i reklama jer se uredništvo mora snalaziti na raznorazne načine kako bih namaknulo što više novaca i jedino na takav način osiguralo kvalitetu papira i tiska.
I "štipne" se malo, a jbg...
Nemože LV "živjeti" od novca koji je pretočen iz članarine svih članova HLS-a, jer pretežito ga čitaju članovi HLS-a koji ga dobiju u sklopu plaćene članarine. Mali je broj onih koji ga kupuju na kiosku.
Nemogu reći da je LV za mene "svetinja" ali ima posebno mjesto između svih Glasila koja čitam te shodno tome mi nisu "na volju" raznorazni komentari o korisnosti za neke druge prigode, a za što isti nije namjenjen.

Međutim, kad se opet pogledaju cijene oglasnog prostora u LV (cijela stranica iznosi 4000 kuna + pdv, pola stranice 2000 kn + pdv... itd) pa se prebroji broj stranica i pomnoži... :shok: evidentno je da se tu nabere "paprike" i onda nema druge već reći Uredništvu: Dosta je bilo zaj......, idemo raditi kvalitetno, nema više "drobljenja" i oduzimanja korisnog prostora.
I onda bih mi svi mogli reći ima reklama ima ali ima i kvalitetnih štiva.

Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Earl Grey - 23. 08. 2008. 02:20:41
Kad već niste za ukidanje LV (iako, u dubini duše, nisam ni ja), onda hajdemo nešto napraviti. Postoji puno kreativnih ljudi i konstruktivnih ideja na ovom forumu, no čini mi se da smo u pat-poziciji. Dok se određeni vlastodršci ne maknu iz svojih pregrijanih fotelja, dok ne shvate neke stvari te priznaju svoje neznanje i lijenost, dok ne prestanu svoje mediokritetske stavove i ispodprosječna mjerila nametati kao izvanredne i vrhunske te napokon puste mlade, kvalitetne i maštovite ljude da preuzmu vodstvo te uvedu i LV i hrvatsko lovstvo u novo doba, ništa od svega toga. Možemo mi ovdje raspravljati i žaliti se, možemo kritizirati ljudsku glupost i škrgutati zubima na oholost čelnika HLS-a, možemo izmišljati briljantne ideje i svim silama truditi se implementirati ih u učmali i prašnjav sustav uprave HLS-a, no svim tim barba Ðuri i kompaniji ne možemo ozbiljnije naštetiti. HLS djeluje kao jak i beskrupulozan lobi, te neće dopustiti šačici kritičara i neistomišljenika, koliko god oni u pravu bili, da ih maknu s čelnih pozicija i počnu mijenjati postojeću situaciju. Iz ove teme je vidljivo da se uredništvo LV redovito oglušava na sve moguće prijedloge, molbe i kritike te tvrdoglavo tjera vodu na svoj mlin. Jadno!
Gospodo, čini mi se da smo nemoćni. Jedino što mi pada na pamet jest pokretanje novog lovačkog časopisa pod pokroviteljstvom i vodstvom ovog foruma, no time problemi degradiranja HLS-a i službenog glasila hrvatskih lovaca ne bi bili riješeni. Druga mogućnost jest izvršavanje ekstremno jakog medijskog pritiska na HLS i uredništvo LV, ali da li bi taj pritisak uspio??? Pošto na ovom forumu ima puno ljudi koji o ovoj problematici i lovu općenito znaju mnooogooo više od mene, a neki od njih sigurno imaju i utjecaja na HLS, predlažem da se priključe raspravi i pokušaju dati svoj obol rješavanju problema ove, nazovimo je progresivne dekadencije LV. Ustanovili smo što ne valja; sad je red da nađemo način kako popraviti pokvareno...
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: almir - 23. 08. 2008. 02:33:57
Slažem se sa svima vama da u LV ima svakojakih "drobljenja" ali također ima i dosta tema koje su na svome mjestu. Bože moj, mora biti i reklama jer se uredništvo mora snalaziti na raznorazne načine kako bih namaknulo što više novaca i jedino na takav način osiguralo kvalitetu papira i tiska.
I "štipne" se malo, a jbg...
Nemože LV "živjeti" od novca koji je pretočen iz članarine svih članova HLS-a, jer pretežito ga čitaju članovi HLS-a koji ga dobiju u sklopu plaćene članarine. Mali je broj onih koji ga kupuju na kiosku.
Nemogu reći da je LV za mene "svetinja" ali ima posebno mjesto između svih Glasila koja čitam te shodno tome mi nisu "na volju" raznorazni komentari o korisnosti za neke druge prigode, a za što isti nije namjenjen.

Međutim, kad se opet pogledaju cijene oglasnog prostora u LV (cijela stranica iznosi 4000 kuna + pdv, pola stranice 2000 kn + pdv... itd) pa se prebroji broj stranica i pomnoži... :shok: evidentno je da se tu nabere "paprike" i onda nema druge već reći Uredništvu: Dosta je bilo zaj......, idemo raditi kvalitetno, nema više "drobljenja" i oduzimanja korisnog prostora.
I onda bih mi svi mogli reći ima reklama ima ali ima i kvalitetnih štiva.


ne mogu a da se ne nadovezem
za mene 75% LV ima težinu TV programa od proslog mjeseca i gotovo
a matematika bi mogla bit cca. sljedeca 23str × 4000 kn = 92000kn od reklama × 10 izdanja =920000 kn i 50000 lovaca × cca.100kn = 5000000 kn znaci godisnje  5920000kn :o e sad kolege provjerite racunicu jer sam se izgubio od nula a i sitne su vure.
moje misljenje je ako za tu lovu ne moze bolje nek mi smanje clanarinu za 100 kn i ustede koju kilu papira
O namjeni LV bi se dalo rasprvljat oho ho
Gledaj to ovako Imam staru kravu koja ne daje mlijeka a jede za dvije a ja sam zapeo da je hranim jer se moj deda kad je bio mali 100 put napio njenog mlijeka e pa ko je tu lud ja il krava.   ččč za što je ista namjenjena? da ona muze mene il ja nju. :tommy:
 Ja bi da zovem mesara pa od nje fino napravit pečenice i suđuke pa ko fučka emocije bitno da sam sit a dedi ionako vise nije do mlijeka  z10
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Earl Grey - 23. 08. 2008. 14:26:01
Ja bi da zovem mesara pa od nje fino napravit pečenice i suđuke pa ko fučka emocije bitno da sam sit a dedi ionako vise nije do mlijeka  z10

Hehe, da su svi ovakvi, možda bi i riješili problem nesretnog Lovačkog vjesnika, ali uz konformizam nećemo nigdje...
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Earl Grey - 23. 08. 2008. 14:36:57
Meni su moji lovački vjesnici pri ruci i često ih koristim da se podsjetim ili usporedim.
Vidim da LOVAC ima želju za edukacijom i da kupuje stare LV. Kad dam uvezati ovu godinu možda  mu i prodam sve svoje uvezane LV. i to 35 komada (1973 -2008).

Ako ozbiljno namjeravaš prodavati svoje Lovačke vjesnike, ja sam ITEKAKO zainteresiran. Samo se javi na PM ili mail kad budeš prodavao...
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: medo - 23. 08. 2008. 17:25:16
Kad već niste za ukidanje LV (iako, u dubini duše, nisam ni ja), onda hajdemo nešto napraviti. Postoji puno kreativnih ljudi i konstruktivnih ideja na ovom forumu, no čini mi se da smo u pat-poziciji. Dok se određeni vlastodršci ne maknu iz svojih pregrijanih fotelja, dok ne shvate neke stvari te priznaju svoje neznanje i lijenost, dok ne prestanu svoje mediokritetske stavove i ispodprosječna mjerila nametati kao izvanredne i vrhunske te napokon puste mlade, kvalitetne i maštovite ljude da preuzmu vodstvo te uvedu i LV i hrvatsko lovstvo u novo doba, ništa od svega toga. Možemo mi ovdje raspravljati i žaliti se, možemo kritizirati ljudsku glupost i škrgutati zubima na oholost čelnika HLS-a, možemo izmišljati briljantne ideje i svim silama truditi se implementirati ih u učmali i prašnjav sustav uprave HLS-a, no svim tim barba Ðuri i kompaniji ne možemo ozbiljnije naštetiti. HLS djeluje kao jak i beskrupulozan lobi, te neće dopustiti šačici kritičara i neistomišljenika, koliko god oni u pravu bili, da ih maknu s čelnih pozicija i počnu mijenjati postojeću situaciju. Iz ove teme je vidljivo da se uredništvo LV redovito oglušava na sve moguće prijedloge, molbe i kritike te tvrdoglavo tjera vodu na svoj mlin. Jadno!
Gospodo, čini mi se da smo nemoćni. Jedino što mi pada na pamet jest pokretanje novog lovačkog časopisa pod pokroviteljstvom i vodstvom ovog foruma, no time problemi degradiranja HLS-a i službenog glasila hrvatskih lovaca ne bi bili riješeni. Druga mogućnost jest izvršavanje ekstremno jakog medijskog pritiska na HLS i uredništvo LV, ali da li bi taj pritisak uspio??? Pošto na ovom forumu ima puno ljudi koji o ovoj problematici i lovu općenito znaju mnooogooo više od mene, a neki od njih sigurno imaju i utjecaja na HLS, predlažem da se priključe raspravi i pokušaju dati svoj obol rješavanju problema ove, nazovimo je progresivne dekadencije LV. Ustanovili smo što ne valja; sad je red da nađemo način kako popraviti pokvareno...
Kolega na tome se vec radi od prosle godine.Casopis se zove Lovocuvar i mozes se pretplatiti. Uglavnom list ce biti bolji svakim novim brojem,a politika itd. bit ce zaobilazna tema. Sve je vezano uz lov i za lovce. d4
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Harry P. - 23. 08. 2008. 19:33:57
ne mogu a da se ne nadovezem
za mene 75% LV ima težinu TV programa od proslog mjeseca i gotovo
a matematika bi mogla bit cca. sljedeca 23str × 4000 kn = 92000kn od reklama × 10 izdanja =920000 kn i 50000 lovaca × cca.100kn = 5000000 kn znaci godisnje  5920000kn :o e sad kolege provjerite racunicu jer sam se izgubio od nula a i sitne su vure.
moje misljenje je ako za tu lovu ne moze bolje nek mi smanje clanarinu za 100 kn i ustede koju kilu papira
O namjeni LV bi se dalo rasprvljat oho ho
Gledaj to ovako Imam staru kravu koja ne daje mlijeka a jede za dvije a ja sam zapeo da je hranim jer se moj deda kad je bio mali 100 put napio njenog mlijeka e pa ko je tu lud ja il krava.   ččč za što je ista namjenjena? da ona muze mene il ja nju. :tommy:
 Ja bi da zovem mesara pa od nje fino napravit pečenice i suđuke pa ko fučka emocije bitno da sam sit a dedi ionako vise nije do mlijeka  z10
Mislio sam prokomentirati ovaj post iz razloga što je bio kao dodatni komentar na moj post. Međutim, kada sam ga pročitao uvidio sam da tu ništa osim izračuna po smjernicama koje sam ja dao nema ništa pametno napisano, ali mi opet nije jasno zbog čega ponavljati ono što je već razumljivo iz mojeg tumačenja.
Pisano kako bih post ispao što veći.
Nešto poput  islužene krave koja je u mladosti davala punu kantu mlijeka i onda tu kantu s mlijekom...
Obzirom da je autor posta objasio kako se odnosi prema isluženim stvarima strah me upitati što je sa dedom... Jedino ako deda ima penziju... A što ako je dedina penzija premala pa mu treba dodati... Uh strah me i pomisliti kao je deda završio   

Eto ti ga sad opet sam bespotrebno gubio vrijeme

Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Earl Grey - 23. 08. 2008. 20:11:33
Kolega na tome se vec radi od prosle godine.Casopis se zove Lovocuvar i mozes se pretplatiti. Uglavnom list ce biti bolji svakim novim brojem,a politika itd. bit ce zaobilazna tema. Sve je vezano uz lov i za lovce. d4

Medo, hvala na savjetu, ali s Lovočuvarem sam već upoznat i odnedavno pretplaćen na taj izvrstan i interesantan časopis. No, kao što rekoh, problemi mediokritetskog degradiranja hrvatskog lovstva time nisu riješeni. Bez obzira koliko se kvalitetnih novih časopisa pojavilo, bilo da su rađeni po inozemnoj franšizi ili kreirani u "domaćim" glavama, jedino što takvi časopisi mogu jest popuniti ogromnu prazninu koja vlada u hrvatskom lovačkom novinarstvu te ponuditi intrigantne i poučne tekstove znanja gladnoj te osviještenoj lovačkoj populaciji. To jest mnogo, ali ne i dovoljno. Lovački vjesnik je jedna uistinu značajna veličina, praktički relikt prošlih vremena te vječni podsjetnik na bogatu lovačku kulturu jednog malog naroda s Balkana. Časopis s takvom reputacijom i značajem nije lako ni dovoljno zamijeniti. Potrebni su drastični potezi; ili gašenje postojećeg lista (pa se iz pepela možda rodi nešto novo, kao Feniks), ili jedan potpuno novi pristup u radu, promjene u rukovodstvu te "prosvjetljavanje" već odavno utrnulih i petrificiranih glava na vrhu. Lovački vjesnik jednostavno ne bi smio postojati u ovakvom jadnom stanju u kakvom jest! Ako itko ima ikakvu ideju ili mogućnost kako učinkovito doprijeti do odgovornih za takvo srozavanje ukusa i uništavanja stogodišnjeg ugleda te ih natjerati da isprave svoje greške ili bar puste one koji znaju da to umjesto njih naprave, javite se!!! Ako pritom zatrebaju moje usluge, stojim na raspolaganju...
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: almir - 23. 08. 2008. 20:25:47
Eto ti ga sad opet sam bespotrebno gubio vrijeme


[/quote]
ma ne ne nije deda gladan kupili smo mladu muzaru zove se lovocuvar i hranimo se kvalitetno samo za sad rijetko al sve ce doc na svoje (valjda) ;D
imas ti dobre stavove samo mi nije jasno kako mozes napisat da ima posebno mjesto između svih Glasila koja čitas te ti shodno tome nisu "na volju" raznorazni komentari o korisnosti za neke druge prigode, a za što isti nije namjenjen.   A za sto je namjenjen? mozda da ga se cita ? za tu radnju mi treba 15-30min i onda cekam mjesec il dva.
a sto se tice gubljenja vremena tu si upravu gubimo vrijeme i trujemo se nepotrebnim jer ionako ce oni nastavit po tragu a mi cemo placat sto ne koristimo.
vjerujem da nitko iz urednistva ovo ni ne cita. Zaboli ih za nasa misljenja.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Harry P. - 23. 08. 2008. 20:42:04
Sve je OK.
Samo ovo što si spomenuo o Lovočuvaru me podsjeća na jednu staru poslovicu iz mladosti dedine koja glasi: "Lezi mago, dok trava naraste". Što će reći dok je mago dočekao da trava naraste, krepo mago. ;D ;D ;D
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: medo - 23. 08. 2008. 21:24:55
Kolega na tome se vec radi od prosle godine.Casopis se zove Lovocuvar i mozes se pretplatiti. Uglavnom list ce biti bolji svakim novim brojem,a politika itd. bit ce zaobilazna tema. Sve je vezano uz lov i za lovce. d4

Medo, hvala na savjetu, ali s Lovočuvarem sam već upoznat i odnedavno pretplaćen na taj izvrstan i interesantan časopis. No, kao što rekoh, problemi mediokritetskog degradiranja hrvatskog lovstva time nisu riješeni. Bez obzira koliko se kvalitetnih novih časopisa pojavilo, bilo da su rađeni po inozemnoj franšizi ili kreirani u "domaćim" glavama, jedino što takvi časopisi mogu jest popuniti ogromnu prazninu koja vlada u hrvatskom lovačkom novinarstvu te ponuditi intrigantne i poučne tekstove znanja gladnoj te osviještenoj lovačkoj populaciji. To jest mnogo, ali ne i dovoljno. Lovački vjesnik je jedna uistinu značajna veličina, praktički relikt prošlih vremena te vječni podsjetnik na bogatu lovačku kulturu jednog malog naroda s Balkana. Časopis s takvom reputacijom i značajem nije lako ni dovoljno zamijeniti. Potrebni su drastični potezi; ili gašenje postojećeg lista (pa se iz pepela možda rodi nešto novo, kao Feniks), ili jedan potpuno novi pristup u radu, promjene u rukovodstvu te "prosvjetljavanje" već odavno utrnulih i petrificiranih glava na vrhu. Lovački vjesnik jednostavno ne bi smio postojati u ovakvom jadnom stanju u kakvom jest! Ako itko ima ikakvu ideju ili mogućnost kako učinkovito doprijeti do odgovornih za takvo srozavanje ukusa i uništavanja stogodišnjeg ugleda te ih natjerati da isprave svoje greške ili bar puste one koji znaju da to umjesto njih naprave, javite se!!! Ako pritom zatrebaju moje usluge, stojim na raspolaganju...
U pravu si jer LV je nesto sto bi trebalo zivjeti dok je nas lovaca.Slazem se da je potrebno uciniti nesto da se LV vrati na dobar put. Problem je samo sto nitko ne zeli dati svoju stolicu nekome tko zeli i zna.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Earl Grey - 23. 08. 2008. 21:40:33
U pravu si jer LV je nesto sto bi trebalo zivjeti dok je nas lovaca.Slazem se da je potrebno uciniti nesto da se LV vrati na dobar put. Problem je samo sto nitko ne zeli dati svoju stolicu nekome tko zeli i zna.

E pa sad, kad se svi ovako lijepo slažemo, hajde da i učinimo nešto! Predlažem da problematiku objavimo u novine (Jutarnji, Slobodna, Večernji...) pa da i lovačka i "nelovačka" javnost saznaju za pravu sliku "službenog glasila HLS-a"!!! Trebali bi sastaviti jedan odlučan i kritičan, a opet jasan i koncizan tekst iz kojeg bi čak i potpuni lovački laik mogao doznati u čemu je problem, a da tekst bude takav da ga novine pristanu objaviti ili barem recenzirati. Taj osvrt bi trebao odražavati službeni stav ovog foruma u vezi LV i predlagati promjene i rješenja. Ako bilo što treba napisati, dobrovoljno se javljam, ali su potrebni i upravitelji (administratori) ovog foruma koji bi obavili službeni dio posla, tj. plasirali takve kritike u javnost te predstavljali forumaše prilikom daljnjih akcija i djelovanja. Lovac, Nikola...????? Netko drugi?!? Javite se!!!
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: perop - 24. 08. 2008. 10:30:00
Smatram da za početam moderatori "Foruma Lovac" trebaju ove i ovakve stranice u kojima se ukazuje na stanje u LV-u proslijediti Predsjedništvu HLS-a i Uredništvu LV-a. Oni bi treba li tražiti da ih isti izvijeste pismenim putem mogu li i što će napraviti za poboljšanje stanja u ovom lovačkom časopisu.

Ako ist neće i ne žele reagirati znači da žele status quo i pokazuju da nisu i ne žele čuti glas kritike pa time žele reći da nisu za nikakvu suradnju.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Earl Grey - 24. 08. 2008. 19:49:28
Prosljeđivanje ovih stranica čelništvu HLS-a bi dobro ilustriralo postojeću situaciju i problematiku, no bojim se da ne bi imalo suviše odjeka i učinka. To su stari politički mangupi, koji bi takve amaterski sklepane prosvjede i kritike vrlo brzo sasjekli i ušutkali. Treba raditi mudro, snalažljivo i oprezno!
Za početak nam je potrebna jedna stručno organizirana peticija! Takva peticija mora biti legalna i u skladu sa svim pravilima; tj. potpisnici moraju dati svoje prave podatke (ime, prezime, JMBG...) kako bi njihovi glasovi bili relevantni i mogli se koristiti u daljnjem pritisku na HLS. Administratorima ovog foruma (Lovac, Nikola) ću ovaj prijedlog poslati na PM i zamoliti ih da se aktivno uključe u daljnju raspravu. Tek nakon što sastavimo peticiju te odredimo plan i program budućeg djelovanja, možemo reći da smo počeli aktivno "pravno" djelovati u željenom smjeru. Peticija će biti sastavljena i dana na potpisivanje na način koji odrede Administratori, ili tko već preuzme vodstvo ove akcije; ovim putem molim sve vas koji volite lovstvo i lovačku tradiciju svoje domovine da se odazovete te date svoj glas za prijeko potrebne promjene. Naravno, rasprava je i dalje otvorena za sve prijedloge i ideje koji bi mogli pomoći; pogotovo se to odnosi na pomoć oko izvršavanja medijskog pritiska na HLS. Nadam se da će se Administratori vrlo brzo odazvati na molbu i priključiti ovoj, možemo je slobodno nazvati, "humanitarnoj akciji"!
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: medo - 25. 08. 2008. 08:42:26
Peticija je dobra opcija ali krije nesto jako ruzno u sebi.
 Cinjenica je da peticije u RH ne mijenjaju puno da ne kazem nista te samo stanes nekom na zulj.Jednom kad stanes naje... si.
 Mislim da bi za pocetak jedan dopis sa kopijama foruma o ovoj temi bio dosta. Ako se nista ne rijesi treba razmisliti sto i kako dalje jer srljanje nije rijesenje. Prije svega za stanje LV krivim urednika i njemu treba postavljati pitanja kroz LV i sl.
 Stvar je u tome da je struktura lovaca u RH takva da mnogi vole citati, a najmanje nauciti jer "oni" sve znaju.Mislim na lovce preko 40 (ovo lupam).
 Jedan razgovor ili tribina sa urednistvom LV i vodstvom HLS-a bi bila od koristi za obje strane.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Zoran - 25. 08. 2008. 08:56:34
kako prvo bili bi budale kad bi izabcili oglase! toliki novac pustiti da nekome drugom ode!  :bunny:

kao drugo, imate veliku vecinu lovca koji su 50 i + godina koji neznaju jos uvjek sta je komp.itd... pa im ti oglasi jako dobro dojdu da se mogu malo orjentirati! a ta populacija 50 + to su potrosaci veliki!
a ne mi sta bi zeljeli nesto pametno tamo da procatamo! i onda odemo u ducan i ispitujemo prodavaca o pusci sta je 1000eura a u đepu 200kuna!
mi mozemo svaki dan do ducana pa ih ispitivat i zajebavati! ali ovi nemogu!
ali tata mata dojde sa kesom, vidio pušku u novinama i pljune keš (nema veze ili ta puska valja ili ne valja)! a trgovac odma se preplati za cjelu narednu goinu sa oglasima!
 i sta ce im ovi reci nema vise mjesta za vas  heheh heheh heheh heheh heheh
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: medo - 25. 08. 2008. 13:45:49
Slazem se da oglasi moraju biti dio casopisa i financiranja.
Tocno je da ovi od 50+,velika vecina, ne koristi internet madjutim takvih lovaca je ukuno 90%.Pa samo u Lici rijetko koji mladi lovac koristi internet.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: perop - 25. 08. 2008. 14:15:15
kako prvo bili bi budale kad bi izabcili oglase! toliki novac pustiti da nekome drugom ode!  :bunny:


Nitko od uredništva LV-a ne traži niti može tražiti da izbace oglase. Mogu ih štampati još i više ako to žele.
Problem je slijedeći:
- Oglasi se štampaju na uštrb stručnih članaka iz područja lova i lovstva uopće. Dakle broj stranica
   u LV-u ostaje isti a raste broj oglasa, loših fotografija i nestručnih članaka se povećava.
   Rezultat je da se više  nema što čitati. Ako uredništvo povećava broj oglasa neka poveća i broj
   stručnih stranica i članaka u LV-u.
- oglašavaju se zakonom zabranjena sredstva lova što LV kao glasilo HLS-a ne smije i ne može
   raditi.

Što se tiče ili peticija kojom bi se ukazalo na stanje u LV-u ili dostave Uredništvu LV-a ovih stranice smatram i jedno i drugo dobrim.
Možda je tu Earl Grey u pravu jer na stranicama o LV-u ne piše velik broj ljudi pa bi se oni koji su pisali o stanju u LV-u mogli proglasiti šačicom nezadovoljnika koja ne zna što hoće i što želi.
Ipak sa nečim trebamo pokušati. Vrijeme je da se konstruktivnom kritikom pokuša poboljšati LV.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: skyangel - 25. 08. 2008. 14:43:56
Istina je da LV baš i nije nešto bogat stručnim člancima već slikama i okupljanjima glavešina te oglasima. Međutim malo gledam te oglase i financijsku strukturu samoga LV. Mi plaćamo godišnje 200 kn članarinu HLS-u. Sa tih 200 kn imamo pravo biti članovi HLS-a, osigurani smo te dobivamo 10 brojeva LV-a godišnje. Eh sad čisto gledam tiskanje tog LV-a.
Ja nisam stručnjak za tiskanje niti niš, no baš mi i ne zvuči nekak realno da HLS od 200 kn godišnje tebe može osigurati + otiskati ti 10 primjeraka LV-a po 70-80 stranica u BOJI na kvalitetnom papiru valjda nekom???? Nekak mi to zvuči prebajno. Mislim da se oni dosta pokrpaju od tih oglasa i razumljivo je da imaju što više prostora za njih. Ovo govorim ovak na pamet kak to zgleda laički izvana, možda je priča dublja, ne znam. Ali na prvi pogled, imam feeling kao da nas HLS časti sa tim LV-om kakav god da on je...
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: perop - 25. 08. 2008. 15:12:32
Istina je da LV baš i nije nešto bogat stručnim člancima već slikama i okupljanjima glavešina te oglasima. Međutim malo gledam te oglase i financijsku strukturu samoga LV. Mi plaćamo godišnje 200 kn članarinu HLS-u. Sa tih 200 kn imamo pravo biti članovi HLS-a, osigurani smo te dobivamo 10 brojeva LV-a godišnje. Eh sad čisto gledam tiskanje tog LV-a.
Ja nisam stručnjak za tiskanje niti niš, no baš mi i ne zvuči nekak realno da HLS od 200 kn godišnje tebe može osigurati + otiskati ti 10 primjeraka LV-a po 70-80 stranica u BOJI na kvalitetnom papiru valjda nekom???? Nekak mi to zvuči prebajno. Mislim da se oni dosta pokrpaju od tih oglasa i razumljivo je da imaju što više prostora za njih. Ovo govorim ovak na pamet kak to zgleda laički izvana, možda je priča dublja, ne znam. Ali na prvi pogled, imam feeling kao da nas HLS časti sa tim LV-om kakav god da on je...
]

HLS nikoga ništa ne časti.
Hrvatska ima jako veliki broj lovaca koji plaća članarinu. Neznam precizno koliki je to broj ali to je lako provjeriti i pomnožiti. Postoje i potpore ministarstava HLS-u. Kada mogu odobravati kredite LD-ima  "nije na njima zla godina". Iz informacija koje ja imam znam da jako dobro stoje i da imaju vrijedne nekretnine.  
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: skyangel - 25. 08. 2008. 16:05:11
Nema veze broj članova koji plaćaju. Gledaj samo jednog člana. Da li 200 kn pokriva sve te troškove??? Pročitaj pažljivo moj post odozgo...
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: shandi - 25. 08. 2008. 16:46:58
ja bih prije rekao da ima previše nekvalitetnih tekstova.omjer teksta i reklama je takav i takav mora biti,inače se nebi mogli pokriti financijski.ali zato tekstovi i članci moraju biti kvalitetnije obradjeni,stručni i poučni
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: zvedris - 25. 08. 2008. 17:03:52
ma ljudi,internet stranica od HLS-a je čisti primjer kako kaskaju za trenutnim stanjem i stupnju razvijenosti društva.
poznajem neke klince koji imaju stranice neusporedivo bolje od gore navedenog.
doista dijelim vaše mišljenje i razočaranje s LV-om,jer stvarno sam nakondva mjeseca pauze očekivao nešto od tog lista ,A  NE DA GA DOISTA PROLISTAM ZA 5 MINUTA.
kažem prolistam  jer za čitanje doista nema ništa.
VAKUM koji postoji u nekom svijetu za nas lovce kaj se tiče obrade tema novosti,balistike,itd. umjesto da se smanjuje sa stupnjem razvoja razmjene informacija,on se još povećava.
Novosti iz lovišta(a bilo ih ovog ljeta)da nema ovog foruma vjerojatno bi čitali u zimskom broju LV-a.
Mišljenja sam da LV nikako nesmije ugasnuti ali da je na aparatima je.
List koji bi treba biti ogledalo lovsta u državi to svakako danas više nije.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Earl Grey - 25. 08. 2008. 18:46:35
Istina je da LV baš i nije nešto bogat stručnim člancima već slikama i okupljanjima glavešina te oglasima. Međutim malo gledam te oglase i financijsku strukturu samoga LV. Mi plaćamo godišnje 200 kn članarinu HLS-u. Sa tih 200 kn imamo pravo biti članovi HLS-a, osigurani smo te dobivamo 10 brojeva LV-a godišnje. Eh sad čisto gledam tiskanje tog LV-a.
Ja nisam stručnjak za tiskanje niti niš, no baš mi i ne zvuči nekak realno da HLS od 200 kn godišnje tebe može osigurati + otiskati ti 10 primjeraka LV-a po 70-80 stranica u BOJI na kvalitetnom papiru valjda nekom???? Nekak mi to zvuči prebajno. Mislim da se oni dosta pokrpaju od tih oglasa i razumljivo je da imaju što više prostora za njih. Ovo govorim ovak na pamet kak to zgleda laički izvana, možda je priča dublja, ne znam. Ali na prvi pogled, imam feeling kao da nas HLS časti sa tim LV-om kakav god da on je...

Slažem se da LV nije skup, no nije stvar u tome. Reklame nisu uopće toliki problem. Problem je da reklame počinju biti sve zanimljiviji dio LV, a stvarno ne znam kako se reklama odjednom toliko poboljšala??? Ili su se tekstovi stravično pogoršali!!!! Da se ne ponavljaju iz broja u broj, bilo bi mi zanimljivije proučiti reklame nego čitati besmislena trkeljanja i pričice "tko je koliko popio i požderao".
Financiranje LV uopće nije problem. Da je kvalitetan, dao bih i 400 kn godišnje; novac ovdje nije bitan. Tko želi isplativost može se pretplatiti (za veće novce) na puuuno kvalitetnije časopise poput Lovočuvara i nekih stranih časopisa. Stvar je, a to od početka ponavljam, u blaćenju ugleda hrvatskog lovstva takvim jadnim službenim glasilom. Bilo je vremena (kraj 80-ih, početak 90-ih) kada je LV doslovno grcao u teškoj financijskoj situaciji i držao se za donacije kao za zadnju slamku spasa; dvobroji su bili učestala pojava, a kvaliteta papira i izrade katastrofalna, no taj LV si mogao bar s guštom pročitati i nešto iz njega naučiti. Djelomice je to zbog zasluga pok. Edija (i Tihomira Kovačevića), djelomice zbog vrhunskih autora koji su tada pisali (Sabljica, Stojadinović, Gjalski, Trohar...), ali najzaslužnija je bila svjesnost da nije u redu lovcima podvaljivati smeće i praviti se da to smeće ima neku vrijednost. Tadašnje urednišvo, iako se više puta moralo poniziti i zatražiti donacije od lovaca koji su već platiti svoje pretplate, bar je zadržalo dostojanstvo i ljudskost; trudili su se i u takvim teškim uvjetima dati najbolje od sebe i zadovoljiti svoje čitatelje, koji su u jednom trenu bili zaslužni što se LV nije ugasio i tako prekinuo stoljetnu tradiciju. Zato, neka mi nitko ne govori da je LV takav zbog kojekakvih financijskih i tržišnih razloga; stvar je u ljudima i ljudskoj bezobraznosti. Ako je mogao u takvim vremenima LV biti kvalitetan časopis, može i danas, kad je situacija mnogostruko bolja. Neki bi ljudi jednostavno trebali zaboraviti bijedne izgovore i prionuti na posao!!!!

P.S.- Web stranicu HLS-a uopće neću spominjati; to je zasebna tema. A doći će i ona na red...
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: lujo - 25. 08. 2008. 21:24:38
Mene od oglasa i reklama(koje su nekad ili često korisne), puuuunooo više smeta kada se u jednom br. LV 10 puta vidi glavina, našeg predsjednika saveza... da su njega pokazali 1, a bilo koju sliku neke divljači 9 puta, mislim da bi nam svima bilo oku ugodnije... usput budi rečeno, bave se nebitnim stvarima, pa važnije i zanimljivije  teme jednostavno ne stignu obradit... P.S. ovako sam nešto već napisao gl. uredniku, ali nije objavio niti je želio odgovoriti... d1
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: fazan - 26. 08. 2008. 11:54:27
Drugi tjedan biti ću sa Ivicom i Marijanom te ću im skrenuti pozornost na sve ovo što je do sada napisano na forumu ,makar vjerujem da čitaju diskusije, te ih zamoliti da se izjasne o svemu što je ovdje izneseno.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: perop - 26. 08. 2008. 20:11:24
Nema veze broj članova koji plaćaju. Gledaj samo jednog člana. Da li 200 kn pokriva sve te troškove??? Pročitaj pažljivo moj post odozgo...

Danas sam se raspitao koliko košta štampanje LV-a. Cijena štampanja jednog primjerka iznosi oko 5-6 kuna (tako sam informiran od ljudi koji su sudjelovali u njegovom izdavanju). Hrvatska ima oko 50000 članova HLS-a. Sigurno tu ima mjesta za bolji i stručniji Lovački vjesnik.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Earl Grey - 27. 08. 2008. 01:50:48
Drugi tjedan biti ću sa Ivicom i Marijanom te ću im skrenuti pozornost na sve ovo što je do sada napisano na forumu ,makar vjerujem da čitaju diskusije, te ih zamoliti da se izjasne o svemu što je ovdje izneseno.

Zahvaljujem! Nadajmo se svi da će biti nešto od toga! Inače, poruke koje sam poslao na PM administratorima (Lovac, Nikola) su još uvijek ostale neodgovorene (najtoplije se nadam da ih još nisu pročitali ili su bili spriječeni da odgovore zbog nekog opravdanog razloga), ali zato su se ostali kojima sam poslao poruku s molbom da mi pomognu odmah javili i obećali učiniti što je u njihovoj moći. Medo, Isa, SSG i Fazan, još jednom hvala!
Dakle, situacija s LV se malo zahuktala; bilo bi lijepo kad bi se iz toga i izrodilo nešto pozitivno; naravno, sve ovisi o uredništvu LV i čelništvu HLS-a. Nadajmo se (još jednom upotrijebih ovu riječ, i to ne bez razloga!!!) da će odgovorni biti spremni surađivati. Iako je vidljivo da u LV nedostaje kvalitetnog kadra, osobno smatram da čak i sada među trenutno zaposlenima ima ljudi koji bi mogli odraditi posao kako treba da žele (ili smiju). Aludiram prvenstveno na glavnog urednika, gosp. Marijana Lekića, koji tu poziciju obnaša od dvobroja srpanj-kolovoz 1995. godine (tu funkciju je u kratkom razdoblju između smrti pok. Edija i postavljanja M. Lekića za novog glavnog urednika odradio Antun Alegro), što je i grafički i literarno jedno od kvalitetnijih godišta LV. Ta kvaliteta se zadržala još nekoliko godina, nakon kojeg počinje progresivan pad, koji je doveo do ovog jadnog i zabrinjavajućeg stanja kojeg možemo okarakterizirati još jedino kao dijagnozu. Neki i napadaju g. Lekića; kamo sreće da je samo on kriv - zamijeniš glavnog urednika i riješen problem. No, mislim da nije sve tako jednostavno. Što se tiče g. Lekića, jedino mi je žao što ni on, a ni itko drugi u LV ne odgovara na pisma čitatelja, koja su često puna jako pametnih prijedloga i ideja koji bi mogli pomoći LV. Ljudi vole svoj časopis; pa zašto im onda ne dati priliku da ih se čuje i uvaži?!?
Ne, kolege lovci, sve se bojim da su tu prisutne malo ozbiljnije, opasnije i beskrupuloznije zakulisne igrice no što se to čini. Nisam još siguran o čemu se radi, ali istražujem, istražujem... Obavijestit ću vas čim budem mogao sastaviti koliko-toliko kompletnu sliku, a mislim da mi neće trebati dugo. Do tada, ostajte mi zdravo, te i dalje aktivno sudjelujte u ovoj temi i pišite svoje ideje i mišljenja koja bi mogla pomoći da se našem nekad najdražem lovačkom časopisu, negdašnjem ponosu HLS-a i biseru hrvatskog lovačkog novinarstva, napokon vrati stari ugled.
Wish you well! d1
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Zoran - 27. 08. 2008. 08:24:15
sad da vas necitiram sve pojedinacno!

kako prvo nije mi jasno sta vi ocekujete od LV.
spominju se neki strucni clanci itd... kakav strucan clanak, pa to je vec sve napisano prije 100godina!
ako te nesto zanima, onda citas knjigu i ucis, a ne iz novina!

sta se stavlja oglas u clanak, pa to je sponzorirani clanak koji je sigurno naj manje nekih 5000kn

po meni bi bilo pametnje da nekoga zaposle i da obilazi L.drusta do drustva i da prave neke reportaze, pa onda de se na nekim iskustvima od njih nesto novo nauci itd...(kako oni i sta oni, i na koji nacin oni)

a te neke strucne gluposti, po meni su uopce nepotrebne! neki strucni clanak moze ko god zeli napisati, uzme 3-4knjige i vadi si i slaze svoj clanak! isto da ovi koji i pisu clanke pisu to iz glave itd...
e"kad bi oni te clanke pisali iz glave onda bi HLS. imo i svoju televiziju!
a ne strucne ili bilo kakve clanke!
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: dick - 27. 08. 2008. 10:37:59

spominju se neki strucni clanci itd... kakav strucan clanak, pa to je vec sve napisano prije 100godina!


I inkvizicija je reklla da j sve već poznato i napišano i da senema što više istraživat i proučavat
I ode sve u p..marčni srdnji vjek ;D ;D z10 z10
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Lynx - 27. 08. 2008. 10:40:49
Zorane,

nije na meni da se miješam, jer nisam lovac, ali ljudi će radije prolistati neki časopis nego da se uhvate knjige. I u svakom slučaju im je zanimljivije pročitati neko "stručno" štivo u časopisu, uz priložene fotografije, nego listati neku suhoparnu knjižurinu staru desetke godina. Pogotovo većina ljudi preko 40 i neke (govorim po lovcima koje poznam). A iako su svi "stručni" članci napisani prije 100 godina, imate u svojim redovima i dosta mlađih lovaca koji ne kopaju toliko po starim brojevima LV, i kojima bi vjerovatno bilo od koristi nešto "stručno" pročitati.

Ako jednostavnom matematikom računamo da ima oko 50 000 lovaca u RH, svaki plati 200 kn članarine, to je godišnji prihod od cca 10 000 000 kn. Tu se ne bi moglo odvojiti malo više za kvalitetan časopis?

Ali slažem se s tobom da bi bilo zanimljivo obilaziti L. društva i pisati reportaže o njihovim iskustvima.

AKo većina ljudi nije zadovoljna s LV, napravite peticiju, svako u svom lovačkom društvu, i pošaljite u upravu. Nema smisla da se izdaje neko smeće koje se nikome ne sviđa, a VI to plaćate.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Zoran - 27. 08. 2008. 10:53:18
bas tako Lynx ja ga placam jos nikad ga nisam ni dobio!  :laugh: :laugh: :laugh:
nije mi jos palo na pamet da ih obavjestim o tom da mi ga jos nikad nisu poslali!  :tommy:

placam ga jer ga moram placati! ko i ostale glupe clanarine itd...
diktatura nasim prostorima jos vlada!
neznam sta si to necete da priznate!
nas se nista nepita! niti koga zanima nase misljenje!

ja samo govorim kako stvari stoje, a ne neko moj misljenej!

odi te u lov, ili se bar prosetatjte jednom tjedno po prirodi! da vam se malo mozak provjetri, evo ja visim tu po forumu, ali gledam bar da sam 3-4 puta tjedno u lovu ili bar da sam u prirodi nak bezveze da se setam! evo bas se jucer vratio bio dva dana osutan! i sad sam opet skupio energije! da vam pametujem hehe
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Štef - 27. 08. 2008. 11:24:14
 Ideja za obilazak lovačkih društava i pisanje o njihovom radu i lovištu vjerujem da bi bila jako interesantna. Oglasa u bilo kojem časopisu vjerujem da se niti jedna redakcija ne bi odrekla jer im to uvelike pomaže oko izdavanja.
 Stručnih i kvalitetnih članaka će na ovaj način biti još manje jer kvalitetan članak košta i svaku prijepisku iz stranih novina moraš platiti autorska prava. Ne kažem da kod nas nema ljudi koji su stručni i znaju nešto kvalitetno napisat, ali najčešće u LV pročitam takve nebuloza da ni pas sa maslom ne bi pojeo ili kroz par brojeva se proteže zavist i osobne nepodnošljivosti npr. u uzgoju pasa!
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: perop - 27. 08. 2008. 12:00:50
sad da vas necitiram sve pojedinacno!

kako prvo nije mi jasno sta vi ocekujete od LV.
spominju se neki strucni clanci itd... kakav strucan clanak, pa to je vec sve napisano prije 100godina!
ako te nesto zanima, onda citas knjigu i ucis, a ne iz novina!

sta se stavlja oglas u clanak, pa to je sponzorirani clanak koji je sigurno naj manje nekih 5000kn

po meni bi bilo pametnje da nekoga zaposle i da obilazi L.drusta do drustva i da prave neke reportaze, pa onda de se na nekim iskustvima od njih nesto novo nauci itd...(kako oni i sta oni, i na koji nacin oni)

a te neke strucne gluposti, po meni su uopce nepotrebne! neki strucni clanak moze ko god zeli napisati, uzme 3-4knjige i vadi si i slaze svoj clanak! isto da ovi koji i pisu clanke pisu to iz glave itd...
e"kad bi oni te clanke pisali iz glave onda bi HLS. imo i svoju televiziju!
a ne strucne ili bilo kakve clanke!
XXXXXXXXXX

Poštujem svačije mišljenje ali moje mišljenje je potpuno suprotno Vašem.

Svaki pa i najbolji časopis na svijetu će se trenutno urušiti i istom će se srozati nivo kada se otpuste kvalitetni stručni suradnici kao što je to uradio LV.
Prije četiri pet godina LV je izdvajao za stručne suradnike gotovo 400000 kuna a to izdvajanje danas iznosi višestruko manje.
Nastavi li ovakim putem LV će sa svojom stručnošću i interesantnošću doći do nivoa da bi ga puno bolje mogla izdavati i uređivati  prva godina nekog šumarskog fakulteta ili fakulteta lovstva.Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Zoran - 27. 08. 2008. 12:16:06
ma nema frke! ako preuzmu sve zakone koje se preuzimaju iz eu.
 svakako nece vise postojati ni saveza ni lov.drustava!


onda ce nekoga uvatiti nostalgija za starim vremenima pa ce poceti sve ispocetka itd.. tako je to u svemu!

Stavite se Vi perop u taj polozaj da rukovodite nekim drustvom, i da zivite od ljubavi prema njemu!
I da Vas ta ljubav hrani svakodnevno! Koliko bi Vi od te ljubavi živjlei!=?  :laugh:
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: perop - 27. 08. 2008. 12:31:00
ma nema frke! ako preuzmu sve zakone koje se preuzimaju iz eu.
 svakako nece vise postojati ni saveza ni lov.drustava!


onda ce nekoga uvatiti nostalgija za starim vremenima pa ce poceti sve ispocetka itd.. tako je to u svemu!

Stavite se Vi perop u taj polozaj da rukovodite nekim drustvom, i da zivite od ljubavi prema njemu!
I da Vas ta ljubav hrani svakodnevno! Koliko bi Vi od te ljubavi živjlei!=?  :laugh:
XXXXXXXX

Zorane nažalost sam jedan od takvih koji je i u svom lovačkom i streljačkom  društvu radio uvijek volonterski a radim to i danas.

HLS sa svojim glasilom LV-om sa svojih 50000 članova je nešto potpuno
drugo. To je ogledalo hrvatskog lovstva i naše države u ovom po meni jako važnom segmentu. Tu nitko ne trži volonterstvo već stručnost i dobro plaćeni profesionalizam koji je svakako moguć.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Zoran - 27. 08. 2008. 12:36:55
isto sta i ja sve radim volonterski, i onda jos ispadnes budala!  :laugh:
pa tako vise neradaim ni za novac ni đabe, radim ono sta mom ritu volja!

svi koju nisu na vlasti obecaju da ce biti bolje, kad dođu na vlast vecina ih je to slagala, a ima i oni sta hoce nesto i na bolje da pokrenu ali nemogu, jer su se naucili na ono sta je prije bilo!

kazem evo jos jednom sva godista 50 pa i 60 su naviknuta na stara dobra po njima vremena! dok oni neodu sa funkcija nista se nece nikad promjenuti u nicemu!
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Earl Grey - 27. 08. 2008. 13:17:05
Eh, kad ste već počeli, da se i ja pridružim...
Nisam htio još par dana ništa pisati jer nisam još bio siguran u određene stvari, no kad ste već otvorili temu privatizacije red je da je nastavim. Dakle, odgovor je da; po svemu sudeći, to je lako moguće!
Iz nekih izvora doznah da je barba Ðuro više puta predlagao na sjednici Izvršnog odbora HLS-a privatizaciju LV. Nije mi poznato tko su ljudi koji bi ga trebali privatizirati, no kruže glasine da bi nakon toga trebalo krenuti sve kako treba. Ovo me asociralo na jedan Medin post s početka ove rasprave (Odgovor #30 : Rujan 25, 2007, 21:01:48), citiram: "Reklame su vazne ali ne i presudne.Jos malo i ako sve bude ok biti ce bolje Strpite se malo". Možda sam ga krivo shvatio, a možda je mislio i upravo na privatizaciju; ne znam, čovjek je na putu, kad se vrati valjda će se izjasniti. U svakom slučaju, nešto se sprema...
Ne ulazim u to kakve su osobne koristi HLS-a i Ðure u toj privatizaciji i ima li ih uopće, iako, da budem iskren, kombinacija privatizacije i HDZ-a mi budi uistinu negativne konotacije i asocijacije na ne tako davne promašaje negdašnjih čelnika države, koji su se iz toga izvukli nekažnjeni i pritom olakšali državnu blagajnu za lijepe iznose, a sada ti iznosi (zajedno sa svojim vlasnicima) mirno ljetuju na odmorima po svjetskim banakama, ispijajući kamate na slamčicu i izležavajući se po tajnom računu. Uistinu prava slika požrtvovnosti, domoljublja, odgovornosti prema narodu i ostalih floskula kojima su hranili jadni neobrazovani (i glupi; da, jako glup) puk dok se ovaj žrtvovao da spasi nečije pretile stražnjice. No jbg, to iskrivljeno domoljublje i lažni moralizam i danas soli pamet svakom normalnom tolerantnom čovjeku, koji samo čeka kad će dovesti u pitanje svoje liberalno stajalište i opaliti dvije-tri triske navedenim tukcima što se ponašaju gore i gluplje čak i od Zelenih! Osim toga, bezglavo uredništvo koje očito baš i nema stvarne ovlasti nad LV me opasno podsjeća i na jedna druga vremena kad je diktatura bila moderan i poželjan oblik vladavine, no paradoks je da je u takvim vremenima LV bio u svojoj punoj snazi. Kao što i Fazan kaže u svome postu (Odgovor #49 : Listopad 24, 2007, 07:59:09), citiram: "Lovački vijesnik ima dva urednika -glavnog i odgovornog Marijana i još glavnijeg čuru.nadam se da Vam je jasno.", očito Ðuro kolo vodi. Uredništvo je dobro plaćeno, podmićeno i slijepo poslušno (pazi demokracije!!!). Kad malo bolje promislimo, nije ni čudo što g. Lekić ne odgovara na bilo kakve konstruktivne prijedloge; možda jednostavno ne smije, zbog straha da ne dobije po prstima od barba Ðure. Ne bi me začudilo da Dečak provodi strahovladu u HLS-u; baš mi se čini takav tip osobe - beskrupulozan i odlučan, umišljen i karizmatičan, bez ikakve lažne skromnosti; bivši general HV-a koji je vjerojatno navikao učinkovito rješavati probleme koje mu čine nebitne i politički nemoćne osobe (poput mene, hihihi; samo što mu ja nažalost ne činim probleme) i teško da bi prezao pred ičim. Ako takvo što postoji nakon gotovo 20 godina demokracije, jadni i mi i naša država.
Privatizacija je dvosjekli mač; može se sve lijepo riješiti (što je ishod kakav i nismo baš navikli gledati u ovoj državi, hehe), a može i sve još ljepše otići kvragu (što mi se čini već poznatije i prirodnije; toliko poznato da me već na samu pomisao hvata nostalgi..., pardon, očaj!!!). Poštujem Medin optimizam, i nadasve njegovo znanje i iskustvo, no isto tako vjerujem svojim instinktima koji mi govore da ako dođe do privatizacije, više ništa neće biti kao prije. Shvatite ovo kako želite, no bojim se da bi svi mi mogli izgubiti naše drage uspomene pod naletom nemilosrdnog kapitalizma, koji nam neće dopustiti niti da povremeno nostalgično uzdišemo za prošlošću i bezbrižnijim danima.

No, po svemu sudeći, to će se i dogoditi. Jedini koji bi nešto mogli spriječiti ne reagiraju, prave se blesavi (što je također jako moderno i kul u današnjem svijetu; još malo pa ćemo posramiti čak i nevjerojatno glupe Amere); nas nekolicinu forumaša što aktivno sudjelujemo u ovoj temi nitko ne sluša; "poduzetnici" ostvaruju svoje sebične i beskorisne želje nauštrb svih i svakoga, beskrupulozni idioti i dalje rovare po ljudskoj slobodi koristeći bigotne mediokritete u svoju korist, svijet se i dalje vrti (pod utjecajem nama poznatog i tako dragog dijaboličnog zla - NOVCA), priroda se i dalje uništava, nebo nam se i dalje smije dok neki tiho i dalje plaču... Ljudski rod je zapravo prirodni fenomen, jedan neobičan i sažaljenja vrijedan kuriozitet na ovom planetu; jedini smo, od toliko živih vrsta, napredak i razvoj shvatili potpuno krivo i jedini uništavamo sve ono lijepo i vrijedno što nam je dano samo na velikodušnu posudbu u kratkom razdoblju pretenciozno nazvanom život. Ne, gospodo, život je nešto potpuno drugo; nadao sam se da će bar lovci to moći shvatiti (čast iznimkama). No, zaslijepljeni materijalizmom i mržnjom, nismo baš u stanju razglabati o tajnama svemira i egzistencije, jer (dopustite da budem pesimističan) od svega tog razgovora neće biti ništa. Ljudski rod je od samog početka osuđen na propast. Znam da zvuči fatalistički, no antiutopijski ishod mi se uopće ne čini nevjerojatan...
I opet će glupi narod uništiti sva blistava postignuća zbog straha i osobnih interesa, i opet će zlo prevladati i opet će novac uništiti nečije dječje snove i maštanja, dok će bezobrazni makijavelistički nastrojeni antitalenti trljati ruke i smijati se osviještenoj manjini koju i opet nitko nije poslušao. LV bi mogao lako doživjeti onaj poznati orwellovski scenarij, no ovaj put s onim strašnim originalnim završetkom, bez hollywoodskog happy-enda.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Zoran - 27. 08. 2008. 13:22:26
ja mislim da si ti isa? samo sa drugim nikom si registriran!  :laugh: jeli tako  :laugh:
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Neno - 27. 08. 2008. 15:55:28
U dalmaciji sve kasni pa tako i Lovački Vjesnik, tek prije neki dan sam ga dobio i pročitao a prije 20-ak dana sam od korica do korica prostudirao list Lovočuvar, i što da vam kažem razlika u kvaliteti štiva je obrnuto proporcionalna s količinom financija uloženim u list.

Čini mi se da je grupa entuzijasta iz prve je napravila nešto informativno, čitljivo, razumljivo svima za razliku od LV koji služi za samo reklamu pojedinaca koji več stolječima stoluju u HLS-u.

Moj prijedlog je da ne budemo primorani iz članarine izdvajati za Lovački Vjesnik, več da nam se da na slobodan izbor između Vjesnika, Dobre Kobi i Lovočuvara, to bi za mene bila pravedna tržišna utakmica, pa da vidimo ko koliko može i vrijedi.

Kladim se da ni LV ne bi u tom slučaju bio na sadašnjem nivou.

Dobru kob i pazite što čitate  ;D
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Harry P. - 27. 08. 2008. 16:25:46
Svoje nezadovoljstvo LV-om najlakše možete iskazati na taj način da kada vam dođe na kućnu adresu istoga vratite na adresu pošiljatelja ili ih pismeno obavjestite da više neželite primati isti. Zašto se boriti i čitati nešto što vas zamara.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: jadranko - 29. 08. 2008. 14:16:12
ČItajući forum moram se složiti sa kritikama koje ste naveli vezane za LV s obzirom da je i moj otac strastveni lovac pa sam imao priliku redovito pratiti teme koje se obrađuju. Vidim da ima puno praznog hoda i malo stvarno interesantnih i korisnih članaka. S obzirom da sam od tate nasljedio ljubav prema oružju, slučajno mi je u ruke dospio novi časopis za oružje Meta. Moram priznati da sam bio skeptičan ali me ugodno iznenadio, od same kvalitete izgleda pa do tema kojima se bavi. Vidi se da časopis nije opterećen politikom niti nekim višim interesima. Ako tako nastave mislim da ćemo imati na tržištu časopis koji će se baviti stručnim temama bar iz područja oružja, opreme, streljiva, a upravo je to ono što fali u LV-u.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: jadranko - 29. 08. 2008. 14:17:40
našao sam i web adresu mete www.meta.com.hr    z14  ;D
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Earl Grey - 29. 08. 2008. 22:44:03
sad da vas necitiram sve pojedinacno!

kako prvo nije mi jasno sta vi ocekujete od LV.
spominju se neki strucni clanci itd... kakav strucan clanak, pa to je vec sve napisano prije 100godina!
ako te nesto zanima, onda citas knjigu i ucis, a ne iz novina!

Kao prvo, nije mi jasno kako netko s 6231 napisanih postova može postaviti ovakvo pitanje?!? Da što ja (mi) očekujem(o) od LV?! Pa, sudeći po uznapredovalom stanju truleži u LV, ja osobno ne očekujem ništa; no to ne znači da opravdavam lijenost i slažem se s trenutnom situacijom. No, ja ovdje nisam bitan. Pitanje je, što ljudi očekuju od LV?
Pa, za početak, vjerujem da očekuju da ga mogu pročitati (PROČITATI GA; ne prelistati, zgužvati, hladiti se njime, ložiti vatru, ubijati komarce i muhe, upotrebljavati ga kao podmetač i sl.), pod čime se podrazumijeva da mora imati bar nekoliko suvislih i smisleno napisanih tekstova koji imaju neku svrhu i intelektualnu korist. Ako LV ne zadovoljava barem te mizerno minimalne uvjete (a trenutno ne zadovoljava), onda se jednostavno ne klasificira kao časopis, iz čega slijedi da kao takav ne može i ne smije egzistirati i funkcionirati. No, koliko se god dežurnim polupismenim mediokritetima, koje bi oblio hladan znoj loše prikrivenog kompleksa inferiornosti čak i da im date da napišu nešto tako trivijalno i glupasto kao npr. tinejdžersku SMS poruku (što ih istodobno ne sprječava da se šepure na oholim pozicijama lovačkih novinara), takvo nešto činilo nemoguće i nedostižno, zadovoljavanje tih banalnih kriterija uopće nije takav problem.

Evo par prijedloga:
1. Redovite rubrike o divljači - To se može odnositi na nama poznatu divljač (npr. kao rubrika "Divljač naših lovišta"), no može se pisati i o nama dalekim i egzotičnim životinjskim vrstama, što bi čak i bila zanimljivija opcija. Može se podijeliti na lovna područja ili kontinente, tako da se 2009. g. obrađuje npr. Afrika (10 životinjskih vrsta kroz 10 brojeva), 2010. g. Azija, 2011. g. Sjeverna Amerika, itd.
2. Redoviti testovi oružja i lovačke opreme - Ovo ne treba posebno objašnjavati. Mislim da bi svi mi (uključujući i prodavače i LV) imali višestruke koristi od stručno odrađenih testova i kvalitetno napisanih recenzija svakovrsnih lovačkih pušaka i pištolja. Naravno, može se testirati i lovačka oprema (pritom ne mislim na čarape, viske, zviždaljke i slične sitnice), kao npr. optički ciljnici, dalekozori, GPS uređaji...
3. Redovite rubrike literarnog ili poučnog karaktera - Mislim na "Pripovijetku Lovačkog vjesnika", rubrike "Iz lovačke torbe", iskustva i slično... Rubrike takvog karaktera su nužne; one daju ljepotu i književnu vrijednost jednom tako važnom časopisu, a privlače i one najmanje, koji još ne razumiju stručne tekstove i izraze, a lov i priroda ih interesiraju.
4. Pod hitno izbacivanje te ograničavanje beskorisnih i nezanimljivih dijelova - Prije svega mislim na raznorazne obljetnice, izvještaje s večerica, besmislenih političko-lovačkih sastanaka... Ostaviti treba samo nužne zakonske obavijesti, koncizno napisane rezultate i izvještaje s natjecanja i izložbi, najnovije interne vijesti i obavijesti HLS-a (max. 1-2 stranice) te slično. Sve skupa ne bi smjelo prelaziti prostor od 5-6 stranica. Također bih molio da se ukinu oni jadni, dosadni i plača vrijedni vicevi koji samo nepovratno troše dragocjen prostor. Da mi je samo upoznati te likove koji pišu takve frapantne i ubitačno nezanimljive nebuloze koje imaju obraza zvati vicevima; ne bih se začudio da su u rodu s našim dragim tekstopiscima i skladateljima s naše blistave estrade!!!
5. Ostalo - Ovo se odnosi na one ne tako kritične dijelove. I dalje bih ostavio "Svijet prirode i lova" (izvještaje i vijesti iz lovstva u svijetu), recepte iz lovačke kuharice, redoviti članak o zaštićenim vrstama... Također bih vratio i testove službeno "nelovačke opreme" koja isto nalazi svoje mjesto u lovu: terenci, talkie-walkie, opreme za kampiranje...
Dalje mi se više ne da pisati; više pari očiju bolje vidi nego jedan; mislim da je i ovaj forum sasvim dovoljan da iznađemo više ideja i prijedloga nego što bi bilo potrebno za idućih deset godina, a ako u davanje prijedloga uključimo još i ostale lovce Hrvatske, nema nam kraja!!! No, kako stvari stoje, nema nam ni početka! Odgovorni se ne javljaju, administratori se ne javljaju, iskusni se ne javljaju, tema zamire, postova je sve manje... Mogao bi i ovaj forum stopama Lovačkog vjesnika, i to vrlo lako...
A ako nam barba Ðuro jednog dana bude administrator, možemo svi mi slobodno okačiti miš i tastaturu o zid, rezignirano iščupati kabel iz mreže i nasmiješeni otkazati pretplatu na internet te se skupa s barba Ðurom veselo pjevušeći vratiti u kameno doba, gdje ćemo urlikajući majmunsko-pećinske fraze prstima natopljenim krvlju od mamuta crtkarati i piskarati "stručne članke" na originalnom bračkom kamenu te prodavati sirotim neandertalcima novi, poboljšani LV s tvrdim kamenim koricama i još tvrđim listovima, ispunjen prethistorijskim reklamama i člancima u čast poglavice Ðure, tisak vrhunski ručni rad, cijena prava sitnica...
Kao što jedan kolega (Dick) na forumu reče: "I inkvizicija je rekla da je sve već poznato i napisano i da se nema što više istraživat i proučavat. I ode sve u mračni srednji vijek..."
 :shok: :shok: :shok: :shok: :shok: :shok: :shok: :shok:
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Zoran - 29. 08. 2008. 22:57:52
sad da vas necitiram sve pojedinacno!

kako prvo nije mi jasno sta vi ocekujete od LV.
spominju se neki strucni clanci itd... kakav strucan clanak, pa to je vec sve napisano prije 100godina!
ako te nesto zanima, onda citas knjigu i ucis, a ne iz novina!

Kao prvo, nije mi jasno kako netko s 6231 napisanih postova može postaviti ovakvo pitanje?!? Da što ja (mi) očekujem(o) od LV?! Pa, sudeći po uznapredovalom stanju truleži u LV, ja osobno ne očekujem ništa; no to ne znači da opravdavam lijenost i slažem se s trenutnom situacijom. No, ja ovdje nisam bitan. Pitanje je, što ljudi očekuju od LV?:

pa i pito sam LjUDE i tebe sa njima jer i ti si LjUD tj. covjek!

ali stvarno kako si ti uporan, ja bi na tvom mjestu otiso u HLS, i ocito im bukvicu!  d4
ili bar im poslo mail...
neznam zasto te to jos uvjek tangira toliko! ali mislim da znam zasto!
to sam i ja sve prozivio, sta tebe sad muci, ali okrenes se sebi, ili poduzmes nesto!
ja sam obatroje napravio  :laugh:
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Lovac - 30. 08. 2008. 10:42:36
Earl Grey, ne vidje ja ni jedne tvoje lovačke priče, ni jednog stručnog članka, ni jedne fotografije, ni jednog vica... vidjeh samo kritike, je da su one konstruktivne i dobronamjerne, zar ti ne misliš da ja ili zoran ili nikola ili štef ili sejfo ili shulc i ry iz australije ne znamo "probleme" LV (tj. kako bi trebo izgledati idealan lovački časopis ), pa nam kao ti svima otkrivaš toplu vodu, dižeš na bunu i brineš se da đuro nebude uređivao i forum.
prvo ti se dokaži da možeš nešto napraviti korisno, da vidimo tvoja djela, a onda uči druge poslu... d1
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Lovac - 30. 08. 2008. 12:17:13
Za prvu ruku, pošto vidim da ti ide dobro istraživanje, napravi za sve nas jedan članak o povijesti (detaljnu kronologiju, sa izdavačima, urednicima i opaskama) LV, odnosno još opširnije kronologiju lovačkih glasila na ovim prostorima. O tome se vjerojatno pisalo u više navrata, vidi npr. LV. 11 i 12/2001, LV. 3/2002, Dobra kob u jednom broju pobrojava i daje naslovnice lovačkih časopisa u HR. takav jedan članak trajno će stajati na portalu LOVAC, ne vjerujem baš da će ga LV objaviti, ali bi takva sinteza bila zasigurno zanimljiva za svakoga lovca u HR. z14
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: perop - 30. 08. 2008. 20:07:43
Earl Grey je mlad i revolucionaran. Ipak ne mora netko biti akademik da ukazuje na neke probleme. Ovdje i problem i jest u tome što što nitko kvalificiran ne ukazuje na probleme LV-a tamo gdje treba i gdje se to može. Nadam se da ovdje nije zabranjeno o tome pisati.
Za kvalitetnije stručne suradnike nema se novaca. U više navrata sam sjedao sa ljudima iz HLS-a koji očito na glasilo LV prigovaraju samo s pristojne udaljenosti. Za takvu demokraciju je rekao Pukovnik Gadafi da je ona "tihi lavež". Dok Earl Grey bude imao prilike nešto reći o LV-u na zato adekvatnom mjestu o LV-u će se pričati kao o aoristu, nečemu što je nekada davno izlazilo, davno se ugasilo a što je bila šteta jer je bilo prepoznatljivo i hrvatsko. Njemački engleski i bog zna čiji časopisi neće moći prikazati situaciju u hrvatskom lovstvu  onako kako se to nekada radilo. Skalin po skalin ovo je jedan od načina gubitka identiteta.

Zato ne treba uvijek gledati tko je nešto rekao nego i što je rekao.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: perop - 30. 08. 2008. 21:43:23
To što LV nije napisao nijednu stranicu o Forumu koji ga je po meni po interesantnosti pretekao
nije nikakvo čudo. Na žalost velika većina hrvatskih lovaca ne čita i nezna za ovakve portale.
Budućnost hrvatskog lovstva je u protoku slobodnih informacija koje će se koristiti za napredak i razvoj hrvatskih lovaca i lovstva uopće.
Na ovakav način i uz ovako organizirano lovstvo i čelne lovačke udruge mogu se bez problema donositi ovakvi propisi o lovačkom oružju, streljivu i lovu uopće. Neka to netko pokuša npr u USA, Francuskoj, Italiji itd. Kada sam pitao ljude iz HLS-a da nam nešto pomognu poradi rigoroznih i glupih zakona kao što se Zakon o otocima i drugi isti su mio rekli da se moramo za to izboriti, pa ti misli kako.
 
Ipak smatram da stalnom konstruktivnom kritikom treba ukazivati na ovakve probleme i pokušati postići da se o njima  raspravlja na pravim mjestima inače će SUMRAK brzo doći.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Štef - 30. 08. 2008. 22:34:28
 Svi mi čitamo LV i vidimo njegovu problematiku,željeli bi da ima više strana, kvalitetnije tekstove, interesantne fotografije. A što smo od toga učinili da bi bio bolji, koliko je od nas poslalo koji smisleni tekst, interesantan za cijelokupno hrvatsko lovstvo? Mislim da bi nas na prste pobrojao. Osim toga svatko od nas ima priliku napisat svoje iskustvo iz lova, ustupiti kao stručni članak LV i stavit svoj potpis ispod. Ako je zbilja kvalitetan i zanimljiv vjerujem da će ga g Lekić objaviti.
 Osim toga da svi ovdje koji smo članovi ovog foruma i potpišemo neku peticiju (teoretski) to bi bilo oko 2% članstva HLS-a. Što je sa ostalih 98% lovaca, imaju li i oni pravo na mišljenje i svoj stav!
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Nikola - 31. 08. 2008. 01:27:24
Eh, Lovac, što si se u zadnje vrijeme raspisao... Ja lijepo rekoh da se nadam da me nećeš krivo shvatiti, ali eto...
Ako ste zamislili da ovaj forum ima pasivnu ulogu u svemu tome te da i dalje nastavi funkcionirati kao dosad, onda ću te svoje revolucionarne i agresivnije ideje morati realizirati na nekom drugom mjestu. U redu, može i tako, no i dalje mislim da se time gubi jedna potencijalno velika medijska moć i utjecaj na javnost, a što iskorištava HLS te se sasvim slobodno maćehinski ponaša prema forumu i portalu. Ako namjeravate tako raditi, egzistirati bez borbe te se pokušati probiti jedino kvalitetom i radom, uklopit ću se i nastojati dati sve od sebe kako bih i ja pridonio ovom forumu. No, također vas molim da me krivo ne shvatite i ne zamjerite mi na povremenoj žestini i malo intenzivnijem pisanju; nikad nisam naučio biti tih i sramežljiv, a konformizam i podilaženje "velikima i iskusnima" sam oduvijek prezirao.
Da skratimo priču; kome da se obratim i kome da ja i meni slični ponudimo svoje usluge, glasove, potpise ili što već treba da se počne rješavati ova situacija s LV i HLS-om?
Budi siguran da ljudi iz HLS-a, prate rad ovog foruma i pisanje na njemu,znaju oni o čemu se radi,..
BTW. značaja ovog Foruma, pa ljudi moji.. pogledajte samo ostale Forume, lovačke tematike, pa mi smo u godinu i još nešto malo, prešišali sve ostale lovačke forume koji rade nekoliko godina.
Ovaj Forum nije otvoren radi opozicije i rušenja postojeće struke u HLS i LV
Za tako nešto postoje izbori.. neću duljiti, ali znamo svi kako treba to riješiti...
Nadalje, dali bi trebalo mijenjati sadržaj i izgled LV?
Trebalo bi ..
Reklame?
Pa šta smetaju reklame? Dao Bog kad bi bilo moguće da se LV financira od reklama, jer bi onda naša sredstva od  članarina išla za kupnju zeca, fazana, trčki, i puno drugih dobrih stvari...
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Lovac - 31. 08. 2008. 02:23:05
Citat:
Da skratimo priču; kome da se obratim i kome da ja i meni slični ponudimo svoje usluge, glasove, potpise ili što već treba da se počne rješavati ova situacija s LV i HLS-om?
Prije svega trebao bi postati lovac, pa član HLS-a, tj. plaćati saveznu članarinu, a tek onda možeš preko izbora ili bilo nekog drugog djelovanja mjenjati "stvari". Jer ovako si u poziciji da bi mijenjao uređivačku politiku LV-a a sam nisi lovac ni član HLS-a čije je on službeno glasilo, a i ne pridonosiš svojim radom i prilozima. Ono što  se nekako naziva "kredibilitet", nemaš to.
Moraš znati LV je  glasilo HLS-a, znači većine lovaca u HR, jer svi lovci ni sva društva kako znaš nisu članovi HLS-a. Oni su koliko im naravno dozvoli urednik  i autori priloga. Prije je vjerojatno bilo više priloga, a danas se više očekuje da se sve dobije gotovo na dlanu i da članke pišu oni koji su za njih plaćeni, i da ne mora  neki tamo lovac sudjelovati sa svojim prilozima.
 Nekada davno je bilo dovoljno napraviti galamu, izazvati efekt gomile, i nevin čovjek je mogao završiti na nekom drvetu klateći se o uže. Ali danas se na galamu malo tko obazire, a teško ti je i izazvati efekt
"rulje" di nitko ne razmišlja svojom glavom nego slijedi poklike najglasnijih u grupi.
Prema tome završi za lovca, školuj se, radi, lovi, vjerojatno znaš jezike, pa onda pokucaj i reci: gospodo na vrhu nije vam tu mjesto, ja znam bolje... ;D
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: perop - 31. 08. 2008. 16:10:24
Mislim da je ova meni jako interesantna tema krenula u krivom smjeru.
I Earl Grey i moderatori a i drugi sudionici ove meni jako interesantne rasprave žele bolji LV i stanje u njemu i oko njega.
Za to Earl Grey nije i ne može biti tema ove rasprave.
Ovdje nitko ne želi vršiti neki udar na HLS i uredništvo LV-a, to nije ni moguće ovim putem. Ovakvim radom i stanjem u HLS-u i njihovom glasilu to rade oni sami.
Smatram da je svatko od ovdje navedenih čija mišljenja poštujem i cijenim želio postići bolje stanje u LV-u na neki sebi svojstven način. Želimo li to postići to trebaju svi prijatelji ovog glasila napraviti zajednički nekim pametnim ali legalnim putem. Nije problem u nama već u njima. Kada bi uredništvo LV-a podiglo glavu duboko zabitu u pijesak i željelo naći stručne i kvalitetne suradnike koji mogu i žele pomoći mislim da ih na ovim stranicama ima priličan broj (lovac, moderatori, Earl Grey, Medo, Links itd).
Desetci ljudi koji vole lov i lovstvo i žele pomoći pisati u ovakvom glasilu pisali bi i volonterski ali su osuđeni na postavljanje upita LV-u i čekanje na odgovore koji nikada neće stići.
Kada bi ljudi bliski HLS-u i LV-u napravili anketu kojaće im pokazati što ljudi oko njih misle o njihovom glasilu i njihovom radu slika bi bila vrlo slična ovim stranicama foruma.
Što je to HLS napravio za lov i lovstvo u Dalmaciji i otocima uopće.
Iz razgovora s desetcima lovaca koje poznajem mišljenje o LV-u je slično ili puno radikalnije od onog navedenog na ovim stranicama. Stranice foruma ne predstavljaju 2% članstva hrvatskih lovaca nego aktivan broj korisnika i reprezentativan uzorak ljudi koji žele i hoće raspravljati korisno i konstruktivno o temama lova i lovstva u Hrvatskoj.

Obzirom na već spomenuti SUTON pitanje je slijedeće, da li nešto poduzeti ili još malo uživati u zalasku sunca i onda se pripremiti na mrak.

Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: skyangel - 01. 09. 2008. 08:02:42
Bože, jesi li kod kuće...?  :o
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: dean - 01. 09. 2008. 08:08:41
Bože, jesi li kod kuće...?  :o
Potpisujem!
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: fazan - 01. 09. 2008. 08:36:48
Kako je 7.9. natjecanje rogista u Našicama,Marijan će biti tamo , no ako imate želju pozvati ću ga na prvo zajedničko druženje da se sjedne i porazgovori.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: dean - 01. 09. 2008. 08:58:49
Ako mislite da će imat smisla, zovite ga.  d4
Ja na to gledam ovako, kaj se mora desiti da bi on svoj posao počeo drukčije raditi? Da mu par dječaka sa foruma posole?! Skeptičan sam, ali ajmo probati!
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: medo - 03. 09. 2008. 08:20:39
Kako je 7.9. natjecanje rogista u Našicama,Marijan će biti tamo , no ako imate želju pozvati ću ga na prvo zajedničko druženje da se sjedne i porazgovori.
Al' sto to vrijedi kad se promijeniti nista nece :(
Da mu je stalo sto misle drugi mozda bi bio odgovarao na E-mailove.
 Uglavnom nema lovca koji se ne zali na LV. Ja ga pronasao nisam.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: 7 rem mag - 03. 09. 2008. 13:18:04
Medo,tu si u pravu! I kod nas lovci gube zanimanje za matični časopis. Ja sam pokušao poslati ovu priču što je Lovac objavio na portalu pa sam odbijen što mi je ok,al na riječi da se naučim kod nekoga pisati,to mi nije ok. Moja je priča bila makar lovačka,a ono što se objavljivalo kasnije baš i nije. No,sve 5! 
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Zoran - 03. 09. 2008. 13:19:36
Kako je 7.9. natjecanje rogista u Našicama,Marijan će biti tamo , no ako imate želju pozvati ću ga na prvo zajedničko druženje da se sjedne i porazgovori.
Al' sto to vrijedi kad se promijeniti nista nece :(
Da mu je stalo sto misle drugi mozda bi bio odgovarao na E-mailove.
 Uglavnom nema lovca koji se ne zali na LV. Ja ga pronasao nisam.

ja se nezalim!  :laugh: nikad se nisam zalio  :laugh: nikad ga nisam dobio pa se nezalim  :laugh:
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: perop - 03. 09. 2008. 13:49:40
Kako je 7.9. natjecanje rogista u Našicama,Marijan će biti tamo , no ako imate želju pozvati ću ga na prvo zajedničko druženje da se sjedne i porazgovori.

Ako poznajet gosp. Merijana Lekića a isti će biti nazočan na natjecanju rogista u našicama 7. rujna 2008.godine dobro bi bilo ako on želi neku vrstu razgovora o svom časopisu pripremiti mu više pitanja u svezi LV-a za kojeg je on ipak glavni i odgovorni urednik. Što se tiče koja su to pitanja dovoljno je pročitati ove stranice o kojima smo mi ovdje raspravljali i istaći probleme na koje najviše ukazuju sudionici ove rasprave.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Earl Grey - 05. 10. 2008. 15:27:10
Taj 7. rujna je već daleko iza nas, a od Marijana ni slova ni glasa...
No, i očekivao sam (a vjerujem, i svi ostali) takav ishod. Neka, sad bar znamo na čemu smo...
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Tihomir - 09. 10. 2008. 20:25:44
Ja poludim jer taj lovački kasni mjesec dana,evo u ovom broju ima prijavnica i hrpa reklama za  događaje koji su prošli. Reklama za sajam u VŽ sigurno masno plačena,a lovački došao kad je sajam prošao. Kako ne izlazi svaki mjesec nego ima mislim 2 dvobroja jer oni ne mogu jednom poslati taj lovački mjesec dana ranije pa da najave i sve ide na vrijeme. Evo reportaža "Petrovo u Kutini" je iz ja mislim 7 mjeseca,pa koliko treba da se to napiše i pusti u tisak ččč
Jednom riječju: NEZADOVOLJAN  dois mad
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: zhrvoje - 09. 10. 2008. 20:49:24
U potpunosti se slazem sa Tihomirom! Previse reklama, starih vjesti, raznoraznih prepucavanja tzv. strucnjaka, a skoro pa nista od clanaka od kojih bi nesto mogao nauciti. Ako tko i napise kakav clanak uglavnom se svodi na teoretiziranje i iznosenje tudjih iskustava i starih podataka..
Trebali bi malo pogledat kako se to vani radi... pljus pljus
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: magwin - 10. 10. 2008. 23:57:57
Ja poludim jer taj lovački kasni mjesec dana,evo u ovom broju ima prijavnica i hrpa reklama za  događaje koji su prošli. Reklama za sajam u VŽ sigurno masno plačena,a lovački došao kad je sajam prošao. Kako ne izlazi svaki mjesec nego ima mislim 2 dvobroja jer oni ne mogu jednom poslati taj lovački mjesec dana ranije pa da najave i sve ide na vrijeme. Evo reportaža "Petrovo u Kutini" je iz ja mislim 7 mjeseca,pa koliko treba da se to napiše i pusti u tisak ččč
Jednom riječju: NEZADOVOLJAN  dois mad
Pa važnije su im reklame trgovina.Ima više reklama skupa sa fotografijama nego pametnih članaka.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Tihomir - 11. 10. 2008. 14:26:35
Ja poludim jer taj lovački kasni mjesec dana,evo u ovom broju ima prijavnica i hrpa reklama za  događaje koji su prošli. Reklama za sajam u VŽ sigurno masno plačena,a lovački došao kad je sajam prošao. Kako ne izlazi svaki mjesec nego ima mislim 2 dvobroja jer oni ne mogu jednom poslati taj lovački mjesec dana ranije pa da najave i sve ide na vrijeme. Evo reportaža "Petrovo u Kutini" je iz ja mislim 7 mjeseca,pa koliko treba da se to napiše i pusti u tisak ččč
Jednom riječju: NEZADOVOLJAN  dois mad
Pa važnije su im reklame trgovina.Ima više reklama skupa sa fotografijama nego pametnih članaka.
Ima tamo mail adresa od Lekića,ne znam jel mu tko pisao kakav prigovod ili nešto u vezi toga svega, mislim da sam negdje pročitao da oupće ne odgovara na mailove
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: medo - 15. 10. 2008. 15:55:41
Nazalost ne odgovara >:( ččč >:(
Zalosno jer to je jedini urednik koji mi nije odgovorio ,a kontaktiram redovno mnoge u svijetu. Valjda je nas urednik nesto posebno ili je prezauzet poslom izvan LV.  dlovac
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Tihomir - 15. 10. 2008. 18:22:25
Nazalost ne odgovara >:( ččč >:(
Zalosno jer to je jedini urednik koji mi nije odgovorio ,a kontaktiram redovno mnoge u svijetu. Valjda je nas urednik nesto posebno ili je prezauzet poslom izvan LV.  dlovac

To je onda njegova sramota
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: almir - 15. 10. 2008. 21:49:41
pa čovjek nas čita  ref
i napravio je prvi korak  just
evo ja sam danas dobio LV i nemogu vjerovat
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: jura - 16. 10. 2008. 10:17:04
Ja sam jučer dobio LV, prelisto ga i sve što me zanimalo pročito u 15 min, zatvorio ga i stavio na policu i još ga dugo neću otvorit. Tu se stvarno treba nešto promjenit pljus. Imam sreće što imam LV od 50 i neke gdine dok se još zvao lovačko-ribarski i tada je bio puno bolji. Istina, tada je na naslovnoj i slijedećih 10 bio Tito, Tito i samo tito, ali ostatak sadržaja je bio kvalitetan. Dok je danas Dječak,Dječak i objetnice kad je koje LD napravilo koje solište i reklame. Rijetko kada uleti neki dobar tekst i to je uglavnom kad ga piše neki profesor i kad je dobra problematika zim
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Tihomir - 16. 10. 2008. 17:47:06
pa čovjek nas čita  ref
i napravio je prvi korak  just
evo ja sam danas dobio LV i nemogu vjerovat

Šta je i on tu na forumu?
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: almir - 16. 10. 2008. 18:39:21
neznam dal je na forumu al nas čovjek cita i to je ocito  ;D  ;D  ;D
ako prolistate malo pazljivije lako ce te primjetit da nema harmonikasa  ref
samo jedna slikica na 5 str na kojoj je vrlo slabo vidljiv  rol
sam sebe nebi prepozno da je u zelenom krugu  happi

Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Tihomir - 16. 10. 2008. 18:47:41
Možda onda počne odgovarati na mailove i polako poboljša kvalitetu LV
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: almir - 16. 10. 2008. 18:52:51
rekli su slepi "bumo vidli"
mozda u sljedecem broju objavi 3/4 str lovnoj kinologiji
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: john deere - 29. 10. 2008. 12:57:02
pa ako  gosp. lekić čita ovo onda nek se registrira i odgovori nam na par laganih pitanja. evo jedno npr.: zašto lovački toliko kasni, prije to nije bio slučaj, uvijek je došao pred kraj mjeseca. evo 10 mj. je prosao a lovačkom ni traga ni glasa. za 9 mjesec je došao oko7, 8 desetog, kad je rika već odavno prosla, a oni se raspisali o bojovnicima i arealima starih jelena. al dobro je to znat za nagodinu  ;) evo sad je bilo svjetsko u zadru i čisto me zanima kad će bit reportaža, sigurno u 12 mjesecu! i gosp. lekiću nemojte se opravdavati da nemate novinara i stručnih suradnika, pa bar lovački savez ima novaca za takve stvari! lijepi pozdrav!!!
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Harry P. - 29. 10. 2008. 13:07:59
evo 10 mj. je prosao a lovačkom ni traga ni glasa. za 9 mjesec je došao oko7, 8 desetog, kad je rika već odavno prosla, a oni se raspisali o bojovnicima i arealima starih jelena. al dobro je to znat za nagodinu  ;)

E, sad si me prosvijetlio LV ne kasni on čak dolazi godinu dana unaprijed  hao
... i nemoj da čujem više nekoga da kaže da LV kasni  teaa
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: almir - 29. 10. 2008. 13:16:10
 ref znaci i sljedece godine je sajam u VŽ  ref
     to miki  d4
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Harry P. - 29. 10. 2008. 13:27:09
ref znaci i sljedece godine je sajam u VŽ  ref
     to miki  d4
Točno. Drago mi je što će i sljedeće godine uloviti ovoga krivolovca u "Sv Hubert" Križevci. Doduše žao mi je jadnog jelena što će ga opet odstrijeliti, ali...
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Earl Grey - 29. 10. 2008. 16:03:21
ref znaci i sljedece godine je sajam u VŽ  ref
     to miki  d4
Točno. Drago mi je što će i sljedeće godine uloviti ovoga krivolovca u "Sv Hubert" Križevci. Doduše žao mi je jadnog jelena što će ga opet odstrijeliti, ali...


Prebolesno!  hao rol ref rol hao
Kao u onom filmu Groundhog Day (Beskrajni dan, prevode naši na HRT-u), s Billom Murrayem u glavnoj ulozi pakosnog meteorologa, koji stalno proživljava isti dan dok se ne popravi i ne postane dobar. (Ako se neki ne sjećaju, to je onaj film u kojem svizac proriče vremensku prognozu). Prava beskonačna petlja, rekli bi drugovi informatičari. Da se to možda ne događa Lekiću i HLS-u? Bio bih sklon povjerovati; bar ako postoji i za njih mogućnost happy-enda...
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: EPABRET - 30. 10. 2008. 14:03:36
dal i vama kasni lovački vjesnik kao i meni, prije je uvjek dolazio sredinom mjeseca a zadnjih par mjeseci dolazi isto sredinom mjeseca ali sa mjesec dana zakašnjenja? kako je kod vas?
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Stipe Šibenik - 05. 11. 2008. 12:45:17
Evo siga LV za 10 misec. Sriča šta je na vrime......... uf
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: PH DBK - 20. 11. 2008. 15:44:03
jeli se stariji sječaju kako je to bio zanimljiv časopis dok ga je uređivao Edi Marinović ??

A vidili ste im kalendare ? Vapiti umjesto jelena, tele košute za srnu, a na njihov prijedlog i idejno rješenje je američki bjelorepi jelen na oružnim listovima... tragedija !!!
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: fazan - 21. 11. 2008. 08:40:27
Što Ti to znači  stariji?
Ja to nisam , iako sam na veliko dobivao lovački kad je urednik bio Bogdan Stopar.
Pokojni Edi iako smo se poznavali i surađivali nije bio u odnosu na Marijana ništa bolji.Po mom sudu Vjesnik je bio najbolji za kratkog uređivanja prerano preminule Mirjane Šilobod , a apsolutno najlošiji za vrijeme kad ga je uređivao TIK (Tihomir Kovačević).
No tu postoji još jedan problem da je u roku desetak godina umrlo 20-tak vrhunskih stručnjaka s područja lovstva ,balistike , prava i umjetnosti koji su redovno surađivali i objavljivali svoje članke i studije u LV-u.
Pri HLS-u postoji tijelo koje se zove Uređivački savjet i koje bi trebalo sukreirati izgled i sadržaj našeg glasila.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: PH DBK - 21. 11. 2008. 09:48:09
Što Ti to znači  stariji?
Ja to nisam , iako sam na veliko dobivao lovački kad je urednik bio Bogdan Stopar.
Pokojni Edi iako smo se poznavali i surađivali nije bio u odnosu na Marijana ništa bolji.Po mom sudu Vjesnik je bio najbolji za kratkog uređivanja prerano preminule Mirjane Šilobod , a apsolutno najlošiji za vrijeme kad ga je uređivao TIK (Tihomir Kovačević).
No tu postoji još jedan problem da je u roku desetak godina umrlo 20-tak vrhunskih stručnjaka s područja lovstva ,balistike , prava i umjetnosti koji su redovno surađivali i objavljivali svoje članke i studije u LV-u.
Pri HLS-u postoji tijelo koje se zove Uređivački savjet i koje bi trebalo sukreirati izgled i sadržaj našeg glasila.


20 ih odselilo u vječna lovišta ali se zato 30 drugih pojavilo sa svježim znanjem i iskustvom !

Aliii ....da nije onih mnogih miliona kuna koji se tamo sliju i koje ovi grabe kako ko stigne na dnevnice, honorare, aut. prava, službena putovanja, Izvršne odbore svaki put u drugoj Županiji...
Nema dobri moj kolega pristupa tamo, samo itekako podobnima.

E da, sječam se krajem 96 kad sam sticajem okolnosti vidjeo izvadak iz FINE jednog duznosnika HLS-a iz Dubrovnika.
66.000 'rvackih kuna nu isplačeno za tu godinu.!!!
To ti je onda bilo kao danas x 3

Pa sad pričajmo o kvaliteti LV !

Već davno ga ne kupujem, niti dobivam, povremeno mi susjed dobaci njegov...nemam rijeći
Nekad smo se sprdali kako poćinje TV program u Albaniji..."dobar dan predsjedniće Hoxa"
E tako zapoćinje i završava LV s tim da je 60 % članaka objavio M.L.
Doista čovjek ima neiscrpno znanje.
Naslov: Odg: "Novi" Lovački vjesnik
Autor: Lovac - 28. 09. 2009. 22:45:24
Lovački vjesnik za rujan 2009.

(http://www.lovac.info/images/stories/magazini/lovacki_vjesnik/lovacki_vjesnik_0909_570.jpg)

PDF VERZIJA  (http://www.lovac.info/images/stories/magazini/lovacki_vjesnik/lovacki_vjesnik_0909.pdf)
Naslov: Odg: "Novi" Lovački vjesnik
Autor: Tava - 30. 09. 2009. 07:50:29
Pjeva Toni Cetinski: Blago onom tko te ima!!!
Pa danas je 30.9.

Pozdrav
Naslov: Odg: "Novi" Lovački vjesnik
Autor: imota - 30. 09. 2009. 10:06:47
Koliko vidim opet smo se vratili na isto. Osim teksta gdina. Jakelica nevidim nijednu suvislu informaciju vec samo feste, jela itd. Taman kad sam mislio da smo se rijesili ovih tema i krenuli s vise znanstvenim temama ja trebam citati sto je promjenjeno rukovodstvo u nekom lovistu, i sl. sto me kao vjerujem i vecinu lovaca uopc nezanima.
Ocjena ovog broj : -2.

Matko
Naslov: Odg: "Novi" Lovački vjesnik
Autor: TOMISLAV KT - 30. 09. 2009. 12:03:50
Živcira me taj Lovački Vjesnik za 7 i 8 mjesec je dvobroj. Znači bilo je 2 mjeseca za pripremu ovog broja, a opet pušiona. Mislim da imaju dovoljno sredstava da naprave KVALITETAN mjesečnik koji bi mogao nekad i na vrijeme stići. Sve u svemu vrlo nekorektno prema nama koji ih plaćamo.
Naslov: Odg: "Novi" Lovački vjesnik
Autor: .50AE - 30. 09. 2009. 12:08:07
Prelistao i osim što kasni, trebao bi promijeniti naziv u "Izvještaji sa natjecanja i gdje se jelo i pilo" jer te dvije teme nadmoćno prednjače nad svim ostalim sadržajem.
Grafički neka mjenja posao kada nije primjetio da su neke slike zrcaljene (str.20), a tekst na istoj strani ne želim komentirati (samo ću navesti jedan "biser": zadovoljavajuća grupa 6cm uf ).
I još jedna sitnica: za kapislu ili užgalo se na ovim prostorima još prije 100 godina koristio naziv prižižak.
Ukratko: najblaže rečeno  uf uf uf uf.
Naslov: Odg: "Novi" Lovački vjesnik
Autor: HunterDon - 30. 09. 2009. 12:27:53
Prelistao i osim što kasni, trebao bi promijeniti naziv u "Izvještaji sa natjecanja i gdje se jelo i pilo"

Hehehe, baš to... katastrofa... uf uf uf

Inače, jedva dvije strane o lovnoj kinologiji... halooooooo... a koliko samo stvari ima na tu temu...

Pozdrav!!!

HunterDon
Naslov: Odg: "Novi" Lovački vjesnik
Autor: valdop - 30. 09. 2009. 12:40:22
 ččč pa kaj još izlazi lovački vjesnik  ččč
Naslov: Odg: "Novi" Lovački vjesnik
Autor: imota - 30. 09. 2009. 13:08:42
.50AE

Sorry, nisam stigao sve procitati pa sam samo letimicno pogledao i slazem se s svim napisanim o novom broju. Koliko vidim barba Lekic je opet novi/stari GLAVNI UREDNIK pa smo se zato vjerojatno i vratili na ono od prije 4 broja uf uf uf.

Pa nek daju nekom tko zna raditi LV. Zeljan sam informacija i noviteta iz lova, lovackog oruzja, balistike, optike,... Zar se nemoze platiti znanstevicima da nam prave clanke koji imaju smisla. E bas ovaj vikend idem u lov gdje ce isti i piti pa da nam urednistvu toga nebi nedostajalo poslati cu im 4-5 stranica da popune lise  ;D ;)

Naslov: Odg: "Novi" Lovački vjesnik
Autor: jura23 - 30. 09. 2009. 14:59:52
Pjeva Toni Cetinski: Blago onom tko te ima!!!
Pa danas je 30.9.

Pozdrav

a ovaj već prepariran... hao
Naslov: Odg: "Novi" Lovački vjesnik
Autor: Lovac - 01. 10. 2009. 09:19:58
sada je puni broj i sve stranice u pdf-u

PDF VERZIJA  (http://www.lovac.info/images/stories/magazini/lovacki_vjesnik/lovacki_vjesnik_0909.pdf)  zagi
Naslov: Odg: "Novi" Lovački vjesnik
Autor: imota - 05. 10. 2009. 12:27:36
OH - PA SAD KAD MOGU PROCITATI OVAJ POCETAK MORAM SE ISPRAVITI. IMA TU I PONEKI ZANIMLJIVI CLANAK
Naslov: Odg: "Novi" Lovački vjesnik
Autor: IŠiprak - 06. 10. 2009. 15:47:13
Evo stiglo i papirnato izdanje.
Naslov: Odg: "Novi" Lovački vjesnik
Autor: valdop - 06. 10. 2009. 17:18:47
i meni danas stigao, nasam ga se ni nadao više.....
Naslov: Odg: "Novi" Lovački vjesnik
Autor: fazan - 07. 10. 2009. 07:27:26
U moju zabit još nije došao ,ali ga se nadam do kraja tjedna.
Naslov: Odg: "Novi" Lovački vjesnik
Autor: TUROPOLJE - 07. 10. 2009. 10:27:46
niti kod mene izgleda da je poštar previše zel si mladoga vina  happi happi
Naslov: Odg: "Novi" Lovački vjesnik
Autor: TOMISLAV KT - 07. 10. 2009. 11:42:25
I još uvijek ga nema i nema. telll
Naslov: Odg: "Novi" Lovački vjesnik
Autor: oliverl - 07. 10. 2009. 14:53:55
Ako te tješi nema ni moga primjerka  dr.i
Naslov: Odg: "Novi" Lovački vjesnik
Autor: TUROPOLJE - 09. 10. 2009. 15:27:06
danas stigao ali najmanje zanimljivog za čitati.. pola sata
Naslov: Odg: "Novi" Lovački vjesnik
Autor: TOMISLAV KT - 09. 10. 2009. 21:56:30
E da, i kod mene prošla diližansa.... just just just
Naslov: Odg: "Novi" Lovački vjesnik
Autor: Legion66 - 11. 10. 2009. 04:22:46
Ajd bar jedna dobra stvar u novom broju, smanjili su količinu presmješnih viceva.
Naslov: Odg: "Novi" Lovački vjesnik
Autor: Lovac - 31. 10. 2009. 10:13:13
Lovački vjesnik za listopad 09

(http://www.lovac.info/images/stories/magazini/lovacki_vjesnik/lovacki_10-09-540.jpg)  (http://www.lovac.info/images/stories/magazini/lovacki_vjesnik/lovacki_vjesnik_1009.pdf)

PDF ON LINE VERZIJA (http://www.lovac.info/images/stories/magazini/lovacki_vjesnik/lovacki_vjesnik_1009.pdf)

Naslov: Odg: "Novi" Lovački vjesnik
Autor: valdop - 06. 11. 2009. 11:49:18
 teaa nemam riječi, već danas stigao "lovački .."  just
Naslov: Odg: "Novi" Lovački vjesnik
Autor: SSG - 06. 11. 2009. 15:50:05
teaa nemam riječi, već danas stigao "lovački .."  just

Blago tebi,ja svoj nisam ni vidio :laugh:
Naslov: Odg: "Novi" Lovački vjesnik
Autor: TOMISLAV KT - 08. 11. 2009. 00:10:41
OVO SA LOVAČKI VJESNIKOM JE ŽIVA SRAMOTA
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: TOMISLAV KT - 08. 11. 2009. 00:17:47
pa ako  gosp. lekić čita ovo onda nek se registrira i odgovori nam na par laganih pitanja. evo jedno npr.: zašto lovački toliko kasni, prije to nije bio slučaj, uvijek je došao pred kraj mjeseca. evo 10 mj. je prosao a lovačkom ni traga ni glasa. za 9 mjesec je došao oko7, 8 desetog, kad je rika već odavno prosla, a oni se raspisali o bojovnicima i arealima starih jelena. al dobro je to znat za nagodinu  ;) evo sad je bilo svjetsko u zadru i čisto me zanima kad će bit reportaža, sigurno u 12 mjesecu! i gosp. lekiću nemojte se opravdavati da nemate novinara i stručnih suradnika, pa bar lovački savez ima novaca za takve stvari! lijepi pozdrav!!!

Ma taj Lekić je obični mačkaraš!
Naslov: Odg: "Novi" Lovački vjesnik
Autor: jo - 08. 11. 2009. 23:17:37
zakaj je sramota, ja mislim da je lovački jako dobar, malo kasni dostava al zato uvijek dolazi.  fre
Naslov: Odg: "Novi" Lovački vjesnik
Autor: Goran - 09. 11. 2009. 03:33:38
Ljudi ja sam poceo narucivati vase lovacke magazina da vidim kako to sve izgleda. Pa cekam i cekam i opet me lijepo iznenade. Neki bas i nisu cemu ali ih nije lose procitati. nek oni samo izlaze i neka ih ima! Hvala za PDF formate za nas koji smo daleko to je najbrzi nacin da ih procitamo!
Nove magazine treba pomoci i napraviti sto boljim pa ce ovi sto sastance polako prestati biti interesantni ali za sve treba vremena i energije!
Naslov: Odg: "Novi" Lovački vjesnik
Autor: imota - 09. 11. 2009. 17:15:34
ZNATE NA STO MI SLICI NOVI LOVACKI VJESNIK: KODA CITAM SLIKE  rol
Pa tamo nema nista za procitati osim reklama i "slika" :)
Naslov: Odg: "Novi" Lovački vjesnik
Autor: Goran - 09. 11. 2009. 23:46:36
Objektivno: nije cemu ali kad si daleko i nemas bas opcija onda je i ovo dobro. Makar se ima nesto pogledati i ponesto procitati. Kad si daleko sve je dobro.
Naslov: Odg: "Novi" Lovački vjesnik
Autor: Tava - 10. 11. 2009. 10:54:29
Na žalost Lovački se vjesnik pretvorio u:
1. Dobar dan gospodine predsjedniče
2. Pozdrav i vama gospodo iz HLS-a
3. Lovci vole jesti i graditi čeke
4. Streljaštvo (svaka čast streljačkim udrugama, ali i sa maslom je previše)
5. Pisanje oda zaslužnim lovcima (zašto ne i preparatorima i njihovim suprugama)
6. Oglasi
7. Oglasi
8. Oglasi
.
.
.
25. Oglasi
Jučer sam ga pročitao za cijelih 7 minuta. Pa dajmo malo mašte. Da li netko može napisati reportažu iz pokojeg lova, posebno iz nekih drugih zemalja npr. Švedska, Finska, Rusija itd. Da li ima netko tko je u stanju obraditi pokoje oružje, pa makar na način kako se obrađuje srneći paprikaš ili jela od zeca, prepelica i sl. Da li se možda u nekoj bližoj ili daljoj budućnosti može očekivati neki kvalitetniji članak o divljači koja ne naseljava naše krajeve. Vidim da je izbačena rubrika o lovcima diljem svijeta. Šteta, jer to je po meni bilo još nešto što sam pročitao sa užitkom. Više sam od Gorana saznao o Australiji i Novom Zelandu nego što je to itko pokušao napraviti od autora u LV. Afrika, Azija (Mongolija, Kirgistan, Kamčatka), Južna Amerika (prije svih Argentina), Sjeverna Amerika. Pa ljudi moji toliko tema, a na žalost nitko ništa ne poduzima. Da ne govorim da se susjedne zemlje (BiH, Srbija, Slovenija) spominju samo kada treba nešto reći o aktivnostima predsjedništava saveza. Na ovome forumu se ispostavlja da lovci ne znaju prepoznati sačmu po oznakama na patronama, a da o odlikama pojedinih kalibara i ne govorimo. No to sve očito po ocjeni gl. urednika ne spada u bitno za staviti u LV. Mi ćemo i dalje čitati kako su se lovci dobro najeli u Gornjoj Mrkvi, nakon što su odstrelili tri fazana, počastili predsjednika HLS-a koji se slučajno tu našao jer mu je pukla guma na autu, a poslije klope su uzeli čavle i sjekire i sklepali predivnu čeku. Kao što rekoh, ako je i sa maslom previše je.

Pozdrav
Naslov: Odg: "Novi" Lovački vjesnik
Autor: valdop - 10. 11. 2009. 11:23:35
tava, potpisujem, samo si zaboravio da je jedna tema drugačija IN MEMORIAM svaki puta druga lica
Naslov: Odg: "Novi" Lovački vjesnik
Autor: Goran - 10. 11. 2009. 12:29:35
To im je Facebook! Tava u pravu si svi su poprilicno  dosadni, morbidni i samo se od njih debljam ali ja sam daleko pa mi je sve interesantno ( kratko vrijeme). Moram reci da su nasi ( Australijski) magazini daleko jaci i privrzeniji lovu i ostalim "pravim" temama koje zanimaju lovce a ne ovi debeli politicari i glavonje obucene u zelenu coju. Moglo bi se puno toga uraditi ali urednistva su slijepa, gluha i poslusna nekom aparatu , valjda iz navike. Oglasi su sokantni, kad oglasavaju robu/ opremu ciji brand/ ime  ne napisu korektno i pravilno. Dobra Kob od prije par mjeseci je imala jedan mali sitni clanak nekog lovca koji je lovio Ibexa a ogroman clanak o nicemu u lovackom savezu. Trebalo bi biti obrnuto a cini m ise da bi se svasta dobro moglo napraviti ali neko ima drugu viziju pa radi po svome. Sutra dobijam Lovocuvar 4/5 da vidim kako to izgleda pa sam ih onda sve probao. Jedino sto sam vidio interesantno je bio Kalibar ali i tamo je bilo dosta toga sto sam negdje drugo ranije vidio. Makar se trude da prate trendove i format im je sasvim OK.
Naslov: Odg: "Novi" Lovački vjesnik
Autor: jo - 10. 11. 2009. 13:14:14
tava, potpisujem, samo si zaboravio da je jedna tema drugačija IN MEMORIAM svaki puta druga lica

 just
 d4
 hao
 hao
Naslov: Odg: "Novi" Lovački vjesnik
Autor: Tava - 10. 11. 2009. 13:18:54
Na putu za Kanadu sam imao pauzu na aerodromu u Parizu. Što ću, nego pitati prodavača novina da li ima kakav časopis za lov. Čovječe, kupio sam odmah tri (različita) i iako ne razumijem francuski jezik uživao sam u slikama i temama tako da sam se trudio i neke stvari povezao. To je za lovca. Kada čovjek bolje razmisli onda je jasnije kada naletiš na lovca koji ne poznaje lovačke tradicije, jer ruku na srce, na ispitima se o tome jako malo govori, dok u lovu s kim si takav si. Literature je malo i teško je dostupna, a ona koja je dostupna na žalost nas jako malo podučava.

Pozdrav
Naslov: Odg: "Novi" Lovački vjesnik
Autor: Štef - 10. 11. 2009. 13:58:14
tava, potpisujem, samo si zaboravio da je jedna tema drugačija IN MEMORIAM svaki puta druga lica

 just
 d4
 hao
 hao


 Stvarno jako duhovito... Ne dao Bog da se ikad iko nađe ili netko njemu blizak na toj starnici.
Naslov: Odg: "Novi" Lovački vjesnik
Autor: valdop - 10. 11. 2009. 14:34:37
kad tad nas to sve čeka, ali nije rečeno u tom kontekstu već da je u svakom lovačkom to drukčije, tebi za informaciju ja sam četvero iz uže obitelji imao na tim stranicama, sve je to dio života. . .
Naslov: Odg: "Novi" Lovački vjesnik
Autor: grom - 10. 11. 2009. 14:44:26
Kupio sam zadnji broj LOVOČUVARA, bolji od Vijesnika,čak i naš Huntercro ima svoj članak!
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Lovac - 01. 12. 2009. 22:38:53
Izašao novi  broj  "Lovački vjesnik" za studeni 2009.

(http://www.lovac.info/images/stories/magazini/lovacki_vjesnik/lovacki_11_09_540.jpg)

LINK - ONLINE - PDF VERZIJA (http://www.lovac.info/images/stories/magazini/lovacki_vjesnik/lovacki_vjesnik_1109.pdf)
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Cuvitar - 02. 12. 2009. 00:32:58
Uljepsali ste mi vecer u Brazilu sa e-verzijom LV. Sad nemoram cekat povratak doma da ga procitam zagi
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: .50AE - 02. 12. 2009. 18:10:17
Ajde konačno jedan broj koji ne može mup-u poslužiti kao argument za oduzimanje oružja radi prekomjernog uživanja alkohola.  ;)
Standardne zamjerke ostaju i dalje: glanc papir i klamerice.  ;D
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Legion66 - 16. 12. 2009. 08:01:24
Jučer došel i moj primjerak, i kad tamo evo opet presješnih vicova g. Sokača, izgleda da si je jako dobas sa g. gl. urednikom, a bolje vicove pričaju djeca u vrtiću i gospoda na Markovom trgu.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Kaligula - 16. 12. 2009. 11:23:05
Da,novi broj,po starom sistemu "napisan".

Iznimno zanimljiv i stručno napisan časopis pun korisnih informacija,

raznih testiranja streljiva,

optika,

montaža i karabina.

 Obiluje usporednim testovima koji nam pomažu u svakodnevonm lovu.

Naročito zanimljivi su tekstovi koji govore o testiranju odječe i čizama.

 A i ovi testovi preciznosti 5,6 raznih proizvođača u uobičajenim kalibrima su stvarno vrlo korisni.

Svaka čast,u LOVAČKOM VJESNIKU je sve kao i inače,vrlo zanimljivo.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Kaligula - 16. 12. 2009. 11:35:29
Ups !!
Oprostite !!
Pa to nije bio LOVAČKI VJESNIK.
Ispričavam se.
 hao
Naslov: Odg: "Novi" Lovački vjesnik
Autor: Zoran - 16. 12. 2009. 12:28:41
Da li netko može napisati reportažu iz pokojeg lova, posebno iz nekih drugih zemalja npr.

Pozdrav


naprimjer iz RH..kratka reportaža,,,,
gospoda kerovođa tj, pogonići odlucili da budu gospoda!
i poceli pametovati da je njihov trud vredniji nego ovih sa standa i da nece oni više da gule! hehehehehheeheh
to sam baš cuo u zadnjem lovu kako su oni bitni i kako nece da gule da to treba štand uvjek da radi!
...ja pojma nemam zasto vi ljudi idete u lov!
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: vuk sa motajice - 16. 12. 2009. 13:14:13
Zorane ja bih se slozio sa navodima te gospode kerovodja jer su bas oni i njihovi psi i zasluzni sigurno za ulov ove gospode koja su na standovima i cekaju da drugi pokrenu divljac da bi oni pucali,znaci bez dobrih pogonica i njihovih pasa nema pucanja ali ovo ko ce oguliti divljac pa to bi trebao biti zajednicki posao po dogovoru svih ucesnika u lovu.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Zoran - 16. 12. 2009. 13:29:36
Zorane ja bih se slozio sa navodima te gospode kerovodja jer su bas oni i njihovi psi i zasluzni sigurno za ulov ove gospode koja su na standovima i cekaju da drugi pokrenu divljac da bi oni pucali,znaci bez dobrih pogonica i njihovih pasa nema pucanja ali ovo ko ce oguliti divljac pa to bi trebao biti zajednicki posao po dogovoru svih ucesnika u lovu.

hallooo koga zanima ko je sta zasluzio???
sta se mene tice netrebaju nikad ni oni ni njihovi psi doci u lov!!!!
niti sta se mene tice trebam sta ostrelit!!!
ili si doso u lov ili si doso da ti neko veli kako si ti super sta si doso sa svojim psima u lov!!!
rađi je cu dati pogonicu 100eura i nek suti, da mi neprdeka svoje zasluge ili njegovoga psa!!!
niti je zbog mene doso u lov niti je zbog mene nabavio pse! ako njemu treba neko priznjanje za njegov rad i trud neka upiše fax!!
ja samo velim da taki lovci i da imaju zlatne pse i ako sam ja na štandu i znam da cu pucat ako on dovede svoje pse i taj trud sta hoda po lovistu i sve to bla bla bla sta ces se on uznojiti i da prdeka kako je on bla bla bla! pa to moze svojoj zeni bla bla bla!
 ako pogonici misle da su oni potrebni onda nek vele koliko su vredni i neka im se plati!
a da mi pametuje da on i njegovi psi nisu bili u pogonu nebi bilo ostrela! pa jebote nisam mesar idem u lov!!! ili 90% valjda nece nikad skuziti sta je lov!
ili smo samo mesari mi???
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: vuk sa motajice - 16. 12. 2009. 13:37:03
Zorane samo sam htio reci da dobar pas zlata vrijedi u pogonu u lovu na svinje a ne da se niko hvali kako je moj pas najjj i bla bla,hocu reci da cijenim stvarno trud i napor pogonica i njihovih pasa,i sam imam gonica i milina je slusati ih kad pronadju svinje i obalajavaju i gone ih,naravno isto tako cijenim i trud i strpljenje i onih lovaca na standu,i na kraju moj zakljucak je da bez saradnje pogonica i njihovih cetvoronoznih pomocnika i lovaca na standovima nema uspjeha u lovu,a to da neko ide radi mesa u lov ne vjerujem,ja prvi idem da se opustim sa dobrim drustvom,uzivam u radu pasa a ulova ako bude ako ne opet super. zagi
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: TOMISLAV KT - 16. 12. 2009. 16:51:58

hallooo koga zanima ko je sta zasluzio???
sta se mene tice netrebaju nikad ni oni ni njihovi psi doci u lov!!!!
niti sta se mene tice trebam sta ostrelit!!!
ili si doso u lov ili si doso da ti neko veli kako si ti super sta si doso sa svojim psima u lov!!!
rađi je cu dati pogonicu 100eura i nek suti, da mi neprdeka svoje zasluge ili njegovoga psa!!!
niti je zbog mene doso u lov niti je zbog mene nabavio pse! ako njemu treba neko priznjanje za njegov rad i trud neka upiše fax!!
ja samo velim da taki lovci i da imaju zlatne pse i ako sam ja na štandu i znam da cu pucat ako on dovede svoje pse i taj trud sta hoda po lovistu i sve to bla bla bla sta ces se on uznojiti i da prdeka kako je on bla bla bla! pa to moze svojoj zeni bla bla bla!
 ako pogonici misle da su oni potrebni onda nek vele koliko su vredni i neka im se plati!
a da mi pametuje da on i njegovi psi nisu bili u pogonu nebi bilo ostrela! pa jebote nisam mesar idem u lov!!! ili 90% valjda nece nikad skuziti sta je lov!
ili smo samo mesari mi???
Malo upotrijebi onu staru izreku: Ispeci pa reci!
Ne možeš baš sve kupiti novcem. Koliko vidim ti si lovačka nula.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: strijelac - 16. 12. 2009. 18:42:43
Zorane jesi ti siguran da si ti lovac?
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Zoran - 16. 12. 2009. 19:43:57
Zorane jesi ti siguran da si ti lovac?
jok ti si!
ja se cesljam ko lovica!
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Zoran - 16. 12. 2009. 20:03:58

hallooo koga zanima ko je sta zasluzio???
sta se mene tice netrebaju nikad ni oni ni njihovi psi doci u lov!!!!
niti sta se mene tice trebam sta ostrelit!!!
ili si doso u lov ili si doso da ti neko veli kako si ti super sta si doso sa svojim psima u lov!!!
rađi je cu dati pogonicu 100eura i nek suti, da mi neprdeka svoje zasluge ili njegovoga psa!!!
niti je zbog mene doso u lov niti je zbog mene nabavio pse! ako njemu treba neko priznjanje za njegov rad i trud neka upiše fax!!
ja samo velim da taki lovci i da imaju zlatne pse i ako sam ja na štandu i znam da cu pucat ako on dovede svoje pse i taj trud sta hoda po lovistu i sve to bla bla bla sta ces se on uznojiti i da prdeka kako je on bla bla bla! pa to moze svojoj zeni bla bla bla!
 ako pogonici misle da su oni potrebni onda nek vele koliko su vredni i neka im se plati!
a da mi pametuje da on i njegovi psi nisu bili u pogonu nebi bilo ostrela! pa jebote nisam mesar idem u lov!!! ili 90% valjda nece nikad skuziti sta je lov!
ili smo samo mesari mi???
Malo upotrijebi onu staru izreku: Ispeci pa reci!
Ne možeš baš sve kupiti novcem. Koliko vidim ti si lovačka nula.
evo da ne zagori!!!!
ja velim netreba mi ni jedan pogonic koji ce mi na kraju pricat da je njegova zasluga to sta se nesto ostrelilo!!!!
ako je njego to sta je vrjedno neka ide sam za sebe u lov "a nepoznam ni jednog da bi pustio nesto na štand a da ga sam ne odstreli"""""  pa hocu reci neka svi taki pogonici sa njihovim cuckima šta su zlata vrjedni ostanu kod kuce!!!
i neka ih onda neko iznajmi i plati njihovu uslugo koju si si oni cjenu zamislili!!!
za njihove zasluge!!!!
a to šta da je njihova zasluga da je se ostrelilo neka je i ja bi da njima sve pripadne sta se tice i mesa i sve sta se mene tice i trofeja i jos da im svak iz lova kupi kobasicu za cucka! samo neka šute!
jer ako se lov ikako može gledat po zaslugama cije angaznam to sta je se ostrelilo! ONDA STE JADNI"!!!!

a skroz nesto 1000 pogonici su pogonici i odkad se lovi zna se sta je njihov poso!

a da mi kenja poslje lova da on nije tu nebi bilo ostrela ! hahahahah!!! ja mogu bez ostrela i bez takvih u lovu!
ili dođi lovi za svoj guš ili več nađi si neku teoriju pametniju a ne serekanje kako je on "gonio i sjebo se po terenu" i on bi da stand guli a pogonici su dosta doprinjeli!!
a to sta sam ja o novcu prico je to da mi je draže 100eura nego da mi takav nesto prica o zaslugama!!!
ako neko ide od vas u lov da veli da je njegova zasluga neki ostrel!! to je po meni sramota!!!
ja bi se sramijo da neko skine fazana pored moga psa, i da mu ja velim onda da je moja zasluga sta je on odstrelio!!! jer sam ja dove psa i zato sta sam ja doso! i bla bla bla!!!
ili ste u banani i nekuzite šta sama rjec znaci kruzni lov ili ste u aus vinklu total  ref ref ref ref ref
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: TOMISLAV KT - 16. 12. 2009. 20:09:13
Pa baš bi se moglo iz ovih tvojih postova trebalo zaključiti tko je "aus vinkl"!
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: shandi - 16. 12. 2009. 20:11:43
Zoki, tko te nije shvatio iz prvog posta, izgleda da sa njim nešto nije u redu. Pametnome i jednom dosta. z10
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Lazar - 16. 12. 2009. 20:12:51
Zorane samo sam htio reci da dobar pas zlata vrijedi u pogonu u lovu na svinje a ne da se niko hvali kako je moj pas najjj i bla bla,hocu reci da cijenim stvarno trud i napor pogonica i njihovih pasa,i sam imam gonica i milina je slusati ih kad pronadju svinje i obalajavaju i gone ih,naravno isto tako cijenim i trud i strpljenje i onih lovaca na standu,i na kraju moj zakljucak je da bez saradnje pogonica i njihovih cetvoronoznih pomocnika i lovaca na standovima nema uspjeha u lovu,a to da neko ide radi mesa u lov ne vjerujem,ja prvi idem da se opustim sa dobrim drustvom,uzivam u radu pasa a ulova ako bude ako ne opet super. zagi
ja nekidan iso bas zbog mesa ,trebaju mi jos dvije srne obeco ih ljudima za bozic a one ko da su u zemlju propale  hao
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Zoran - 16. 12. 2009. 20:13:51
Pa baš bi se moglo iz ovih tvojih postova trebalo zaključiti tko je "aus vinkl"!

pa demokracija je zakljuci da si transvestit sta mene briga!
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Schultz and Larsen - 16. 12. 2009. 20:40:30
Zorane samo sam htio reci da dobar pas zlata vrijedi u pogonu u lovu na svinje a ne da se niko hvali kako je moj pas najjj i bla bla,hocu reci da cijenim stvarno trud i napor pogonica i njihovih pasa,i sam imam gonica i milina je slusati ih kad pronadju svinje i obalajavaju i gone ih,naravno isto tako cijenim i trud i strpljenje i onih lovaca na standu,i na kraju moj zakljucak je da bez saradnje pogonica i njihovih cetvoronoznih pomocnika i lovaca na standovima nema uspjeha u lovu,a to da neko ide radi mesa u lov ne vjerujem,ja prvi idem da se opustim sa dobrim drustvom,uzivam u radu pasa a ulova ako bude ako ne opet super. zagi
ja nekidan iso bas zbog mesa ,trebaju mi jos dvije srne obeco ih ljudima za bozic a one ko da su u zemlju propale  hao

A znam za te zagi hao
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Zoran - 16. 12. 2009. 20:44:17
Zorane samo sam htio reci da dobar pas zlata vrijedi u pogonu u lovu na svinje a ne da se niko hvali kako je moj pas najjj i bla bla,hocu reci da cijenim stvarno trud i napor pogonica i njihovih pasa,i sam imam gonica i milina je slusati ih kad pronadju svinje i obalajavaju i gone ih,naravno isto tako cijenim i trud i strpljenje i onih lovaca na standu,i na kraju moj zakljucak je da bez saradnje pogonica i njihovih cetvoronoznih pomocnika i lovaca na standovima nema uspjeha u lovu,a to da neko ide radi mesa u lov ne vjerujem,ja prvi idem da se opustim sa dobrim drustvom,uzivam u radu pasa a ulova ako bude ako ne opet super. zagi
ja nekidan iso bas zbog mesa ,trebaju mi jos dvije srne obeco ih ljudima za bozic a one ko da su u zemlju propale  hao

A znam za te zagi hao

ooooooo.......... i Kalimero je tu:...
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Hubert.ctg - 16. 12. 2009. 21:52:05
 teaa ne mislite li da ovo baš i nema veze sa LV i da smo  offtopic
Svaka čast kolegama koji drže pse i love sa njima, ali i ja bih da imam uslove, te bi tada mogao u miru odrediti tempo kojim ću napredovati kroz lovište, a ne se žuriti uzbrdo na štand, oznojiti se ko svinja i onda 2 sata stajati na hladnoči na mjestu. Ako se makneš sa stajališta, onda već prijete "lisicama", a nedaj Bože da fulaš ili lošije pogodiš, već ti dodjeljuju praćku šulovku.
 sauf
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: SSG - 22. 12. 2009. 12:12:24
 ;D

Ima u novom LV i naših forumaša,reportaža iz LU Lagosta Brušane :laugh:
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Štef - 22. 12. 2009. 18:04:22
 Ima njih još, samo pažljivo... i textova i slikica.  ;D ;)
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: laky - 22. 12. 2009. 20:09:59
oce mi neko reci ko je sve bio jer sam i ja bio u tom lovu u lagoste samo bilo ih je dva ili tri skupna lova koliko ja znam
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: .50AE - 07. 01. 2010. 19:59:32
Ima u novom LV i naših forumaša,reportaža iz LU Lagosta Brušane :laugh:
Ima njih još, samo pažljivo... i textova i slikica.  ;D ;)

A di je pdf?? Ili je taj dobar običaj izumro (kao nažalost i mnogi drugi)?
Na hls-ovim stranicama je link na broj 7-8 koji ne radi.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Goran - 08. 01. 2010. 01:08:47
Za nas strance PDF je jedina opcija mislim najbrza pa ako je moguce neka se postavi da mozemo procitati. Kako ce mornari procitati a i mi koji smo daleko!
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Cuvitar - 08. 01. 2010. 02:20:16
Za nas strance PDF je jedina opcija mislim najbrza pa ako je moguce neka se postavi da mozemo procitati. Kako ce mornari procitati a i mi koji smo daleko!


Gorane svaka cast kad i na nas mornare mislis  zagi
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Goran - 08. 01. 2010. 05:15:58
Nadam se da nas neko cuje jer i ja volim ponekad malo nesto procitati da vidim sta ima novo u starom kraju!  zagi
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: .50AE - 08. 01. 2010. 08:42:25
Za nas strance PDF je jedina opcija

Najveća prednost pdf-a je što nema one @!#!!@ klamerice.
 hao
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Štef - 08. 01. 2010. 09:41:28
Ima u novom LV i naših forumaša,reportaža iz LU Lagosta Brušane :laugh:
Ima njih još, samo pažljivo... i textova i slikica.  ;D ;)

A di je pdf?? Ili je taj dobar običaj izumro (kao nažalost i mnogi drugi)?
Na hls-ovim stranicama je link na broj 7-8 koji ne radi. Bolje da izumre selo nek običaji!  ;)
Bit će, bit...
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: .50AE - 08. 01. 2010. 09:50:27
Bit će, bit...

A vidim da nam HLS živi u prošlosti, kod njih je još uvijek 9.mjesec 2009. uf uf
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Štef - 08. 01. 2010. 09:53:50
  hao hao hao hao
onom tko im održava stranice vjerojatno je u ljeto bio i plačen zadnji račun pa su zato i tak aktualne.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: gogo3006 - 08. 01. 2010. 11:07:20
biće još i rika traje............. happi happi
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Zoran - 20. 01. 2010. 21:55:02
ej ste vidjeli u zadnjem ovom broju koja je prav i druga nagrada u križaljci  rol rol rol rol

a naslovnica SAD SE BAVIMO LOVSTVOM  ref ref ref ref ref

 pesi pesi pesi pesi pesi pesi pesi pesi pesi pesi pesi pesi pesi pesi
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Tyger - 20. 01. 2010. 21:59:04
Sto je s digitalnim primjerkom? Zna netko di bi se moglo pogledat ako ima opce?
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Lovac - 21. 01. 2010. 10:05:24
Lovački vjesnik za prosinac 2009

(http://www.lovac.info/images/stories/magazini/lovacki_vjesnik/lovacki_vjesnik_1209_540.jpg) (http://www.lovac.info/images/stories/magazini/lovacki_vjesnik/lovacki_vjesnik_1209.pdf)

PDF VERZIJA (http://www.lovac.info/images/stories/magazini/lovacki_vjesnik/lovacki_vjesnik_1209.pdf)
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Goran - 21. 01. 2010. 10:36:42
Hvala Lovac!  zagi
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: sljuka lukavec - 21. 01. 2010. 12:01:03
U 2009. godini svim Ëitateljima “LovaËkog vjesnika” æelimo dobro zdravlje, uspjeh
u poslu te zadovoljstvo i sigurnost u lovu!
Uredniπtvo “LovaËkog vjesnika”
Izvrπni odbor Hrvatskog lovaËkog saveza


A gdje oni zive?????Kod mene je 2010 godina!!! hao hao hao
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Tihomir - 21. 01. 2010. 13:41:22
oni stvarno nisu normalni  uf
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: antoniog - 21. 01. 2010. 13:47:04
Svaki mjesec sve gori i gori katastrofa   mad
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: fazan šumeće - 21. 01. 2010. 14:54:13
i opet nemože proć bez đure u glavnoj temi
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: imota - 28. 01. 2010. 15:37:32
Prosle godine su u LV za prosinac objavili i malu knjizicu sa trofejima odstreljenim kroz godinu - izgledalo je lijepo pa neznam zasto to nisu ove godine umetnuli.

O detaljima i tekstu u LV nezelim komentirati.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Tihomir - 28. 01. 2010. 15:42:26
U 2009. godini svim Ëitateljima “LovaËkog vjesnika” æelimo dobro zdravlje, uspjeh
u poslu te zadovoljstvo i sigurnost u lovu!


bar su godinu promjenili u tiskanom izdanju ako ne drugo..
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Lovac - 13. 02. 2010. 17:38:39
Stiže novi dvobroj 1-2 2010.

(http://www.lovac.info/images/stories/magazini/lovacki_vjesnik/lovacki-vjesnik-1-2-10-540.jpg)

LINK - ONLINE - PDF VERZIJA  (http://www.lovac.info/images/stories/magazini/lovacki_vjesnik/lovcki_vjesnik_1-2-10.pdf)
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: .50AE - 13. 02. 2010. 23:46:02
Jaoj...moram ja malo opet  :pferd:

"ovlašteni stručnjak za lovačko oružje i balistiku" hoće li mi netko pojasniti što to znači??? Zakonodavstvo u RH taj pojam ne poznaje, Google kaže: Nema rezultata pretraživanja za: "ovlašteni stručnjak za lovačko oružje i balistiku".

Nadalje autor teksta na str. 36 tvrdi da je punjenje streljiva potrebno regulirati zakonom  ččč ččč što je potpuno netočno jer je punjenje streljiva za vlastite potrebe regulirano je još 1992. godine člankom 55 tadašnjeg zakona o oružju, dakle još prije 18 godina i od tada je stalno regulirano zakonom (doduše o kvaliteti zakonske regulative moglo bi se raspravljati, ali autor teksta nigdje ne spominje postojeću zakonsku regulativu, već piše što bi trebalo regulirati zakonom a ne što bi trebalo promijeniti dakle kao da zakonska regulativa uopće ne postoji). Ako mu nije poznat taj podatak, postavlja se pitanje autorovog poznavanja problematike o kojoj piše kao i vjerodostojnosti kompletnog teksta.

 zagi
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Hubert.ctg - 13. 02. 2010. 23:56:39
Medo bi na ovo rekao - potpisujem  teaa
Možda je dotični gospodin iz Bruxellesa  fre  :pferd:
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: medo - 14. 02. 2010. 15:31:32
Medo bi na ovo rekao - potpisujem  teaa
Možda je dotični gospodin iz Bruxellesa  fre  :pferd:
d4
Potpisujem ;)

Kaze jedan da je najbolji univerzalac 8x68 sa 11.7 KS zrnom. Koliko je uopce toga probao kad ovo tvrdi???
Kasnije kaze da je driling najbolji itd....

Malo presubjektivne tvrdnje.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: sljuka lukavec - 14. 02. 2010. 16:48:27
a na kraju lovne sezone odnosno skupnih lovova oni pisu o reakcijama svinja na pogodak i guljenju divljaci!!!malo su zakasnili s tim...
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: markoherc - 14. 02. 2010. 20:56:26
pa tek sad vidjeli kako reagiraju na pogodak!!   fre teaa
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: sljuka lukavec - 14. 02. 2010. 22:06:23
 ;D ;D ;D
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Tihomir - 17. 02. 2010. 19:14:16
Tako je to uvijek u LV,uvijek "kasne" s tekstovima po nekoliko mjeseci  step

Npr.jedan veliki događaj urednik prisutam,a pojavi se u LV tek za tri mjeseca.

Sad sam negdje pročitao da je slomio nogu,sad će biti još sporiji.... rol
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: perop - 20. 02. 2010. 13:21:52
 teaa Danas sam primio Lovački vjesnik i Dobru Kob u poštanski sandučić zajedno pa sam usporedio ove časopise. Osobno smatram da se Lovački vjesnik popravio i ima za divno čudo nekoliko dobrih, interesantnih i stručnih tema. Dobra kob je katastrofa krenula je starim uhodanim putovima LV-a.  Ima i jako jako bitnih  i važnih tema gdje je odstreljeno nazime, zec ili srnjak. Također je pronađen izgubljeni posavac Ivice Milića a u Šibeniku je odstreljen čagalj idr. Uspjeli su poslaviti 100 broj časopisa što i navode u ovom 101 broju. Smatram da ako nastave ovim putem neće još dugo. Nisam nikada vidio gori broj Dobre kobi od njezinog početka izlaženja do danas.
    uf     tsd
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: ante kula - 20. 02. 2010. 19:14:10
meni se cini da je dobra kob iz broja u broj postala reklama za one splitske sminkere i glumce,kao da nema nigdi dobri lovaca nego u splitu i okolici..
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: HunterDon - 24. 02. 2010. 15:28:05
Opet ništa iz kinologije... paci

Pa ako već nemaju neku zanimljivu temu na umu, mogli bi u svakom broju staviti standard pojedine lovne pasmine... redom od ptičara, retrivera, šunjkavaca, goniča, jazavčara i krvosljednika!!!  d4 To bi bilo korisno i poučno, a nije nikakav problem sastaviti text tog tipa! ;)


Pozdrav!!!

HunterDon
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: josip89 - 24. 02. 2010. 16:40:59
Medo bi na ovo rekao - potpisujem  teaa
Možda je dotični gospodin iz Bruxellesa  fre  :pferd:
d4
Potpisujem ;)

Kaze jedan da je najbolji univerzalac 8x68 sa 11.7 KS zrnom. Koliko je uopce toga probao kad ovo tvrdi???
Kasnije kaze da je driling najbolji itd....

Malo presubjektivne tvrdnje.


e i na to mi je pao mrak na oči kad sam vidio šta preporuča pa to zrno ne probije svinjče od 40 kg na 70m
jedino se slažem da je to zrno dobro za nadalje puknut jer se meni pokazalo precizno a učinak je sigurno bolji na dalje nego na bliže

jedino još sta sam pročitao je da od pogotka u srce rijetko padaju u vatri jer ja nema takvih iskustava ni sa malim ni s velikim svinjama
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Tihomir - 24. 02. 2010. 18:51:32
Opet ništa iz kinologije... paci

Pa ako već nemaju neku zanimljivu temu na umu, mogli bi u svakom broju staviti standard pojedine lovne pasmine... redom od ptičara, retrivera, šunjkavaca, goniča, jazavčara i krvosljednika!!!  d4 To bi bilo korisno i poučno, a nije nikakav problem sastaviti text tog tipa! ;)


Pozdrav!!!

HunterDon

Ništa nije problem,ali zašto se uopće trubiti kada unaprijed znaš da su ti sve novine (njih oko 55000 komada)  "rasprodane"  onda ti je bitno da nečim ispuniš stranice....

A  tsd
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Kaligula - 24. 02. 2010. 21:52:14
Ako se povuče neka kvalitativna paralela između Loovačkog Vijesnika,Dobre kobi i Lovočuvara ..

Mislim da Lovočuvar drastično odskaće u svemu.

Istina,malo su se posvađali s kalendarom jer su novi časopis,pša stalno kasne ali kad izađe konačno u prodaju,ima se što za pročitati.

Naročito od kad naši Australci pišu.

Sad je to poprilično jaka ekipa,ljudi koji znaju što rade.

Medo,MladenP,Goran,Sumo ...

Mislim da su uvelike pretekli konkurenciju .
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Tava - 26. 02. 2010. 12:10:35
Medo bi na ovo rekao - potpisujem  teaa
Možda je dotični gospodin iz Bruxellesa  fre  :pferd:
d4
Potpisujem ;)

Kaze jedan da je najbolji univerzalac 8x68 sa 11.7 KS zrnom. Koliko je uopce toga probao kad ovo tvrdi???
Kasnije kaze da je driling najbolji itd....

Malo presubjektivne tvrdnje.


e i na to mi je pao mrak na oči kad sam vidio šta preporuča pa to zrno ne probije svinjče od 40 kg na 70m
jedino se slažem da je to zrno dobro za nadalje puknut jer se meni pokazalo precizno a učinak je sigurno bolji na dalje nego na bliže

jedino još sta sam pročitao je da od pogotka u srce rijetko padaju u vatri jer ja nema takvih iskustava ni sa malim ni s velikim svinjama

Taj koji je to napisao nije bio u lovu već 15 g. jer je doživio moždani i oduzeta mu je ruka i noga. No iskustva koja je imao iz lovnih dana pokušava prenijeti što ponekad baš i ne uspijeva. No pisanje za LV mu je nešto što ga još uvijek čini lovcem. Bilo je u povijesti još njegovih članaka koji ne drže vodu no svatko će iz napisanoga možda izvući nešto što će mu u budućnosti biti korisno.

Pozdrav
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: josip89 - 26. 02. 2010. 14:38:58
Ma da se iz svačega izvuć nešto korisno

ja sam se odavno pozdravio stim da hls išta čini za lovce
ali kao novine koje mi plaćamo i namjenjene su isključivo za lovce baš i nisu nešto
tu i tamo koji zalutali članak
neću ja njima ulazit ko će im pisat ali neću ih ni podržavat
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Lovac - 01. 03. 2010. 11:01:36
Lekić nije izabran za glavnog urednika Lovačkog vjesnika

Nakon gotovo 15-godišnjeg uređivanja Lovačkog vjesnika, Marijan Lekić nije ponovo izabran za glavnog urednika. To je odlučio Izvršni odbor Hrvatskog lovačkog saveza na sjednici u grofovskom lovištu Zelendvor kraj Varaždina 26. veljače 2010.  pod predsjedanjem predsjednika generala Ðure Dečaka razmatrajući ponude iz natječaja objavljenog u Lovačkom vjesniku 10/2009.  Prihvaćeni su zaključci Povjerenstva za provedbu natječaja u sastavu Ðuro Dečak, predsjednik, Vladimir Cvetko, dopredsjednik, Josip Malnar, dopredsjednik,  Branko Radić i Ivica Marković o neizboru te ponovnom raspisivanju natječaja za glavnog urednika ali ovoga puta u dnevnim novinama.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: fazan - 01. 03. 2010. 11:16:18
Nisam ni sumnjao , znajući kako je narastao animozitet Ðuka- Marijan. Već više od dvije godine traje nimalo pritajeni rat na relaciji glavni urednik - " glavni urednik".  To se najviše odrazilo na kvalitetu Vjesnika i ako je žrtvovanje Marijana za opće dobro i boljitak Vjesnika onda to poštivam.
No ako je to naćin da se nađe neki poltron koji će veličati i hvastati Velikog vođu i dvorsku kamarilu onda je Marijan žrtveno janje.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Miro - 01. 03. 2010. 12:03:17
Nisam ni sumnjao , znajući kako je narastao animozitet Ðuka- Marijan. Već više od dvije godine traje nimalo pritajeni rat na relaciji glavni urednik - " glavni urednik".  To se najviše odrazilo na kvalitetu Vjesnika i ako je žrtvovanje Marijana za opće dobro i boljitak Vjesnika onda to poštivam.
No ako je to naćin da se nađe neki poltron koji će veličati i hvastati Velikog vođu i dvorsku kamarilu onda je Marijan žrtveno janje.
Prije da je ovo drugo - jer kod nas je gotovo nemoguće doživjeti da bi se bilo što odradilo za boljitak šire zajednice a da nisu uključeni privatni interesi -  zagi pozdrav Fazan
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Tava - 01. 03. 2010. 12:28:25
Mislim da malo idemo u krivom pravcu. U mom kraju kažu da postoje "fakti". U ovom slučaju su "fakti" slijedeći: LV je u zadnje vrijeme izazivao nezadovoljstvo čitatelja (lovaca); vodio ga je čovjek koji nije lovac, već koji je više volio lovačka druženja; u posljednje vrijeme prestali su pisati za LV neki priznati lovci i stručni ljudi što je prilično naštetilo kvaliteti lista. U takvoj situaciji kad ekipa baš i neigra dobro, strada prvo trener. Marijana poznajem osobno i moram reći da nisam stekao dojam o njemu kao lošem čovjeku, no da je nešto trebalo mijenjati, trebalo je. Sada nam preostaje nadati se da će kormilo uzeti netko tko poznaje lov i sve teme koje lov daje kao materijal o kojem se može pisati. Ukoliko je ovo bilo sjaši Kurta da uzjaši Murta, onda ode voda niz livadu.

Pozdrav
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: SSG - 01. 03. 2010. 13:55:53
Za animozitet između velikog vođe i Marijana znam neko vrijeme.Sukladno tome,mislim da je njegova smjena posljedica toga.Ne boljitka lista.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: mzajcek - 20. 03. 2010. 20:47:03
     General je prije nešto više od pola godine, najavio kvalitetniji LV. Malo sutra. Krenuo naprijed, pa se vratio. Marijan je u početku svog urednikovanja radio bolji Vjesnik od svih dosadašnjih urednika (osim Stopara, s dužnim poštovanjem). Trebalo ga je pustit da suvereno uređuje i nebi bilo problema. LV je časopis hrvatskih lovaca, a s tog razloga u izdavačkom savjetu trebaju biti ljudi koji ga čitaju a ne oni koji ga pišu. Možda se tada nebi pretvorio u slikovnicu bez teksta i Glas koncila na lovački način.
           Dobra kob svima!

                                     Zeko!generale, radi nepredstavljanja imaš ban od 5 dana, Team LOVAC
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Tava - 21. 03. 2010. 11:28:28
Ma mene ne interesiraju njihovi međusobni obračuni. Mene brine što su se mnogi dobri i iskusni lovci povukli u slanju svojih članaka iz LV-a tako da i ono što je bilo vrijedno za pročitati danas više ne postoji. LV mora uređivati profesionalni novinar, ali uz uvjet da je i lovac. Pa nije valjda da takav ne živi u RH, a u ovo doba recesije toliko ljudi traži posao.

Pozdrav
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: .50AE - 21. 03. 2010. 12:55:56
Ima li kakav trač kada će novi broj?
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Legion66 - 22. 03. 2010. 13:10:06
Meni je došel danas.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: TUROPOLJE - 22. 03. 2010. 16:05:07
Stiga pročitao več se sinek igra sa njim gss
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Tihomir - 22. 03. 2010. 20:02:26
Stigao,nabrzinu prelistao i nasmijao se,ali ne vicevima gospodina F.S. nego njegov tekst u vezi punjenja karabinskog streljiva ;D nitko nije zainteresiran,nije isplativo itd..
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: .50AE - 22. 03. 2010. 21:20:30
Dajte pdf, baš sam raspoložen za kometiranje (čitaj tlak 220/160),
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Tihomir - 22. 03. 2010. 21:56:16
220/160 .50AE pa ti buš gasnul ;D ;D
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Miro - 23. 03. 2010. 12:26:39
U temi reloading postavio sam neka pitanja u vezi sa tekstom u LV, kolega Tihomir mi je odgovorio da odgovore potražim u temi LV (hvala), a onda imam još jedno pitanje - Zar se tekstovi u LV objavljuju bez provjere činjenica jer sam već više puta (da ne nabrajam) naišao na tekstove koji su u najmanju ruku čudni. Mislim da bi bilo dobro i direktno uputiti kritiku  na uredništvo kad primijetimo nešto slično naravno u dobroj namjeri jer je to ipak nama većini najdraži časopis  zagi
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: lujo - 23. 03. 2010. 13:02:59
Podobnost, dupelizanje I slicne stvari su ispred strucnosti (na kraju krajeva tako je u svemu u ovoj zemlji)! Poz
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Tava - 23. 03. 2010. 13:34:39
U temi reloading postavio sam neka pitanja u vezi sa tekstom u LV, kolega Tihomir mi je odgovorio da odgovore potražim u temi LV (hvala), a onda imam još jedno pitanje - Zar se tekstovi u LV objavljuju bez provjere činjenica jer sam već više puta (da ne nabrajam) naišao na tekstove koji su u najmanju ruku čudni. Mislim da bi bilo dobro i direktno uputiti kritiku  na uredništvo kad primijetimo nešto slično naravno u dobroj namjeri jer je to ipak nama većini najdraži časopis  zagi
E moj prijatelju, da su takvi tekstovi u LV koji su malo čudni i objavljuju se bez provjere samo izuzetak, bilo bi super, no na žalost u zadnje vrijeme takvi tekstovi postaju pravilo, a to je ono što sve nas žalosti. Pa pročitaj posljednjih dvadesetak postova na ovu temu i biti će ti puno toga jasnije. Za taj naš list piše sve više ljudi koji se baš i ne kuže, dok su oni koji kuže sve skužili i više ne pišu.

Pozdrav
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Miro - 23. 03. 2010. 13:46:34
U temi reloading postavio sam neka pitanja u vezi sa tekstom u LV, kolega Tihomir mi je odgovorio da odgovore potražim u temi LV (hvala), a onda imam još jedno pitanje - Zar se tekstovi u LV objavljuju bez provjere činjenica jer sam već više puta (da ne nabrajam) naišao na tekstove koji su u najmanju ruku čudni. Mislim da bi bilo dobro i direktno uputiti kritiku  na uredništvo kad primijetimo nešto slično naravno u dobroj namjeri jer je to ipak nama većini najdraži časopis  zagi
E moj prijatelju, da su takvi tekstovi u LV koji su malo čudni i objavljuju se bez provjere samo izuzetak, bilo bi super, no na žalost u zadnje vrijeme takvi tekstovi postaju pravilo, a to je ono što sve nas žalosti. Pa pročitaj posljednjih dvadesetak postova na ovu temu i biti će ti puno toga jasnije. Za taj naš list piše sve više ljudi koji se baš i ne kuže, dok su oni koji kuže sve skužili i više ne pišu.

Pozdrav
Na žalost nije to samo u LV već vjerojatno u cijelom društvu. Više se cijeni bezvezno laprdanje uf nego konkretan rad i stručnost, ali ono na što sam htio upozoriti je da je LV naš list, mi ga kupujemo i plaćamo honorare raznim tekstopiscima - ipak čast izuzecima zagi
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Cuvitar - 13. 04. 2010. 18:10:52
Kad ce link na pdf verziju??? Pliz!
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Goran - 15. 04. 2010. 06:11:12
PDF za nas koji smo daleko da vidimo te perverzije i clanke!
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Tihomir - 15. 04. 2010. 12:39:00
Stigao danas
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: fazan - 27. 10. 2010. 21:19:50
Stigao mi  danas novi  Vjesnik  i na kraju kao i obično oglasi . Do sada sam samo letimično pregledao taj dio , no danas  su mi  zaokupili pažnju oglasi gdje kolege oglašavaju prodaju svega što imaju .  Došao je dan , da na žalost zbog rigidnog i nesuvislog zakona koji je izglasan na uštrb nas lovaca , kolege ne prolaze lječnički i prisiljeni su prodati sve ono što su voljeli i zbog čega su se punno toga odricali , koji puta na uštrb svojih najdražih .
  Ne mogu se ne upitati da li  su ovi neki dan u Karlovcu imali liječnićki i jesu li platili  63% davanja na oružje.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: shandi - 27. 10. 2010. 22:27:04
Stigao mi  danas novi  Vjesnik  i na kraju kao i obično oglasi . Do sada sam samo letimično pregledao taj dio , no danas  su mi  zaokupili pažnju oglasi gdje kolege oglašavaju prodaju svega što imaju .  Došao je dan , da na žalost zbog rigidnog i nesuvislog zakona koji je izglasan na uštrb nas lovaca , kolege ne prolaze lječnički i prisiljeni su prodati sve ono što su voljeli i zbog čega su se punno toga odricali , koji puta na uštrb svojih najdražih .
  Ne mogu se ne upitati da li  su ovi neki dan u Karlovcu imali liječnićki i jesu li platili  63% davanja na oružje.
Fazan, znaš da jesu. A kakav se tek željezni ormar imali  fre
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: syncm2 - 28. 10. 2010. 08:14:52
Stigao mi  danas novi  Vjesnik  i na kraju kao i obično oglasi . Do sada sam samo letimično pregledao taj dio , no danas  su mi  zaokupili pažnju oglasi gdje kolege oglašavaju prodaju svega što imaju .  Došao je dan , da na žalost zbog rigidnog i nesuvislog zakona koji je izglasan na uštrb nas lovaca , kolege ne prolaze lječnički i prisiljeni su prodati sve ono što su voljeli i zbog čega su se punno toga odricali , koji puta na uštrb svojih najdražih .
  Ne mogu se ne upitati da li  su ovi neki dan u Karlovcu imali liječnićki i jesu li platili  63% davanja na oružje.
Fazan, znaš da jesu. A kakav se tek željezni ormar imali  fre

Pročitao sam negdje da je policija u premetačini našla 3 pištolja koji su prijavljeni i 30 metaka, a ubojstvo je izvšeno iz pištolja koji nije prijavljen. Znači opet je problem oružje na crnjaka.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Štef - 28. 10. 2010. 21:24:17
 Koliko sam sebi ne želim priznat al ovaj Vjesnik je ... bolje da ne kažem šta mislim. Pa jel ima netko u ovoj državi da se primi posla koji zna da obavlja!!! Ovo je prestrašno!!!!  tkotukoga
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: .50AE - 28. 10. 2010. 22:15:27
Ovo je prestrašno!!!!  tkotukoga

Lijepo piše unutra tko,na trećoj stranici.....a sve nas koji to čitamo.
Još su ga na glanc papiru odštampali pa se skliže, da ga nemremo ni u "one" svrhe koristiti, a ni za potpalu nije dobar.

Od jednog drveta moguće je napraviti 90.000 listova papira, ako se dobro sjećam LV je 76 stranica, 38 listova, dakle 2368 primjeraka od jednog drveta, odnosno 21 drvo po broju uz nakladu od 50.000 primjeraka, a  kada pomnožimo sa 11 brojeva godišnje (7-8 dvobroj) dobijemo da je 231 drvo odnosno 400 hvati šume godišnje stradalo za štampanje LV....  
 
sor ....opet imam napadaj verbalnog proljeva...
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Štef - 28. 10. 2010. 22:24:37
 samo jedna pomoć u matematici... godisnje izlazi 10 brojeva LV. Uglavnom sačuvali smo 21 drvo!
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: magwin - 28. 10. 2010. 22:26:35
a reklame?
da ih je manje izlazio bi i rjeđe  ::)
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Štef - 28. 10. 2010. 22:30:56
 nemam nista protiv takmičenja strijelaca ali moj uredniče - točno 20 stranica izvještaja sa raznoraznih takmičenja a fascinira ju me naslovi, tak jedna kreativnost u svemu tome!  paci A i papiru su smanjili kvalitetu. Sve u svemu - žalosno!
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: mzajcek - 30. 10. 2010. 19:17:56
 Žalosno je to sa LV, službeno glasilo hrvatskih lovaca a pola sadržaja zauzimaju fotografije čelnika HLS, pa zar su toliko lijepi, vrijedni, uspješni, uz njih su dakako i gospoda iz Državne uprave. Vole ljudi medijsku pozornost a što su napravili toliko značajno, pozornosti vrijedno. Vjesnik se je pretvorio u slikovnicu od koje i djeca zaziru. Sadržajno nikada u povjesti nije bio tako loš. Pogledajmo malo tko piše priloge?! Uvijek isti već potrošeni sveznadari uz pokoju personu sa tri mjeseca lovnog neiskustva. Koliko godina treba da se provede natječaj za glavnog urednika, zar ga je i trebalo. Kada je za urednika na tri mjeseca ustolićen izvjesni Robert Maleković nije bilo nikakvog natječaja. Cirkus. Pa što to radi uredništvo, izdavački savjet. Tko su ti ljudi, imaju li oni tri čiste o izdavaštvu. Još je davno pokojni urednik B.Stopar rekao da u izdavačkom savjetu trebaju biti ljudi koji Vjesnik čitaju a ne koji ga pišu. U to vrijeme je bilo sadržaja, štiva različitih žanrova koje se čitalo "na dušak". Danas fotografije koje ništa ne govore, reklame, razne gluposti iz streljaštva i kinologije, lovačkih balova, promocije rogista i beznačajni lovovi uz obvezni blagoslov župnika. Maltene, svaka se nova visoka zasjeda blagoslovi uz Svetu misu.Ukinuta je rubrika"Pisma uredništvu" jedina gdje su lovci mogli iznijeti ono što smatraju da je dobro u našem lovstvu a što ne. Boje se valjda čelnici HLS da im tko ne skine koju dlaku. hao
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Štef - 01. 11. 2010. 10:39:23
 E vidiš, baš dobro da si me podsjetio na rubriku "pisma uredništvu", uopće sam zaboravio da je i to postojalo, čak i u ono mračno doba komunizma!
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: shandi - 01. 11. 2010. 10:49:18
Čujem da ovaj odgovara na sva pitanja, pa ako te nešto zanima, pitaj.
 hao hao hao hao
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: mzajcek - 01. 11. 2010. 12:57:44
Kolega Štef!
U "mračno" doba komunizma postojali su mnogi izvori "svjetlosti", koje su u današnje "svjetlo" doba naprasno ugasili, pogodi tko!? Pisma urednišvu su samo mali detalj gaženja "velike demokracije". dlovac
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Miro - 02. 11. 2010. 10:17:07
Lijepo zborite dečki, a i ja se pridružujem kritikama. Svaki mjesec očekujem novi broj, i svaki put ponovno razočaranje. Današnji urednici bi trebali pročitati koji LV iz 70- ih godina pa i ranije da vide kako se piše o lovstvu i lovu. Nemam ništa protiv streljaštva, ali se pitam kad otvorim LV jel to glasilo streljačkog saveza ili lovačko glasilo. Naravno, uredništvo puno ne tangira to što se mi pjenimo, njima je cilj poslati 50000 puta 10 brojeva unaprijed plaćenih svezaka nama, a što ćemo mi s njima dragom Bogu svejedno, (reklame su im naravno dobrodošle). Ipak tješi činjenica da na ovom našem forumu ima bezbroj odličnih tekstova popraćenih prekrasnim slikama, a žalosti to što mi taj LV ipak plaćamo. Pitam se da ga kupujemo na kioscima koliko bi bilo prodanih primjeraka. ččč ččč ččč
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Miro - 02. 11. 2010. 10:46:25
Upravo sam pročitao dragancov putopis po Sloveniji :Copy of prima: - neka se gospoda iz LV-a malo ugledaju teaa, i još nešto, forumaši ovakve reportaže rade besplatno! zagi
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Schultz and Larsen - 02. 11. 2010. 10:57:53
Tako je..... rodjo
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: HS-2000 - 04. 01. 2011. 18:15:42
Ne znam gdje ovo napisati pa sam odlučio ovdje. Naime,znam da o ukusima ne treba raspravljati i to se ne radi. Danas sam kupio novi lovački STOLNI kalendar i zaista sam u čudu kako je prvenstveno jako LOOOOŠE  slL napravljen i estetski složen i modeliran.  d13 d13 fre mad
Totalno nepregledan i neracionalno napravljen bez pregleda tjedana i većih praznika i blagdana...  uf slL slL
Opet kažem o ukusima ne želim raspravljati ali ovaj kalendar naprema prošlogodišnjem je totalna koma,užas gdje sve ode lova na 2000 primjeraka u nakladništvu.... :pferd:
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: GT - 31. 01. 2011. 22:59:29
PDF za nas koji smo daleko da vidimo te perverzije i clanke!
Evo ga opet:http://www.hls.com.hr/images/najnovije%20hls/LOVACKI_12_2010.pdf (http://www.hls.com.hr/images/najnovije%20hls/LOVACKI_12_2010.pdf)
Dobra kob.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Goran - 01. 02. 2011. 03:18:09
Hvala lijepo! d4
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: valdop - 07. 02. 2011. 09:31:14
broj 1-2 ima samo desetak slika "manekena" HLS-a, što i nije puno kad je dvobroj . . .
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Goran - 07. 02. 2011. 22:29:02
Stvarno se vole slikati i vec je to malo dosadilo i bogu i narodu ali ja opet volim prolistati da malo vidim kako to sve izgleda. Kad si daleko sve ti izgleda puno drugacije.  kad moji Australci vide ove utegnute gospon lovce u svecanim odjelima odmah se uhvate smijati i misle da je neki gay party i nije im jasno da se to jos uvijek nosi i da lovci imaju tolike sastanke i govorancije. samo im fali neki bavarski bend i da se mlate rukama po koljenima i skacu oko stolica. Ovaj fenomen samoljublja bi trebala struka objasniti. Tradicija ili uvezena tradicija- sve u svemu ja ipak volim to procitati jer uvijek se zavuce neka korisna informacija koju vrijedi procitati.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: KOBI - 07. 02. 2011. 22:43:23
Cast Gorane tebi i Rajku koji lovite i zivite tamo preko bare,i ja sam u tim vodama pa se razumijemo.
Ali za mene ipak ima nesto i u tim sastancima,slikanjima i govorima,mora i to neko,ja i da imam priliku ne bih jer volim biti obicni lovac.
Kao sto kazes volim procitat bilo koji lovacki list,sad manje vise koliko je kvalitetan vazno da je o lovu i vazno da je iz nasih ex-yu krajeva.
A ako bilo ko od nas misli da taj neki list nevalja,Pa neka on napise bolji i objavi..Najlakse je dat 3-5 eura i reci nevalja.
A sto se australaca i "mojih" iraca tice,nemaju oni pojma sta je lov i tradicija,to sto mi imamo na Balkanu oni nece nikad imat.Govorim o pravim ljudima i lovcima.
Mislim,ako se razumijemo...
poz  zagi
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Goran - 07. 02. 2011. 23:16:45
Kobi razumijemo se 100%! meni neke stvari ponekad izgledaju smijesno ali gledam iz daleke perspektive i naravno da Evropa ima jace i dosljedne tradicije i bolja druzenja po klubovima nego mi ovamo.  magazine volim procitati zato sto sam emigrant koji zivi daleko i to mi je kao i ovaj forum nacin da budem u kontaktu. Komentar je upucen za gospodu koja se jako vole slikati u svojim svecanim odjelima i tesko ih zamislim u cizmama , prljave od blata, znoja i vucenja ulova DS ili pomaganja drugom lovcu da odere divljac u sumi ili dovuce do ceste. Postujem tradicije drugih i ponasam se skladno tome ali moram reci das neke stvari ne razumijem jer sam malo podivljao ovde daklko od svega. Bio sam ljetos na jednoj lovackoj proslavi nakon takmicenja trapa a mi bili u lovu i navratili i bas mi je bilo fino i to nama ( ili meni) ovde fali a to su povremene lovacke zabave i veselja kojih ovde u principu nema. SCI club meetings su hladniji i brzo zavrse a iam samo nekoliko klubova koji imaju svoje proslave i feste. Talijani i Grci se znaju proveseliti i vidio sam to nekoliko puta sto je stvarno fino: lov, trofeji, klopa, vino ples i ostalo...
ja povremeno napisem nesto za jedan lovacki magazin kod vas i to radim dobrovoljno i bez naplate znaci cisto zadovoljstvo i nista vise. Opisem kako jeste i to je to. Lovacki Vjesnik uvijek procitam kao i sve ostale koji mi dodju pod ruku ili mi prijatelji posalju na cemu sam im jako zahvalan. Slika je sa te lovacke feste na kojoj je bilo dosta pjesme a i alkohola. da se mi lovci ovde tako napijemo zeleni bi nas potopili za 5 minuta a murija oduzela svo oruzje ali i to je folklor i tradicija  tu smo razliciti.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: fazan - 07. 02. 2011. 23:32:49
Ja ne znam što ste Vi mlađi pomislili kada ste pogledali sličicu iz prthodnog komentara  , no ja sam pomislio da su mi još jedne takve , koji bi to bio osnov za postavu čeke.  uf
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Goran - 07. 02. 2011. 23:36:33
Da vam ekonomija stoji na ovakvim nogama ne bi bilo nikakvih problema!  Cura je pjevala odlicno i zabavljala ekipu koja je pila iz pobjednickih pehara. Prava festa sa pecenjem i lukom!
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: KOBI - 07. 02. 2011. 23:51:29
Slazemo se i lijepo si i ti srocio svoje misljenje i vidjenje lova "tamo i ovamo"..
Sad pisemo na ovoj temi pa kad smo tu da nastavimo.Ovih dana sam procitao 2-3 nasih listova i po mom misljenju od svih njih napravio bih 1.Puno je tu i svakakvih slika,samopromocija,reklama,pogotovo ovih savremenih nocnih uredjaja,najmanje je vaznih stavki iz lova i lovstva.Sto se meni ne svidja ali za tih par eura isplati se kupiti pa neka je bar jedan kvalitetan tekst u svakom,a ima ih mnogo vise.(mislim i na tvoje tex.)
Citam takodjer i ovdasnje lovacke listove a citam i nase i strane ribolovacke novine,pa nakon nekog vremena shvatis tu razliku poimanja lova i uopste prirode kod nas i vani.Ima me i na nasim i na stranim forumima i portalima.Pricam s prijateljima lovcima i ribolovcima iz cijelog svijeta.
Hocu reci da Ima i kod nas nedostataka dosta,ali ni ovdje nije sve perfektno.I ovdje se lopovluci,krivolovi,puca sa nedozvoljenom municijom,sjedi na odstreljenoj divljaci,opija za vrijeme lova i galami i hoda na standu itd itd a nije bilo rata kao kod nas i nije bas tako lako i jeftino postati lovac ovdje kao sto je to slucaj kod nas.Kad bi se kod nas ostavili lova svi oni koji su se istim poceli baviti iz neke koristi,radi mesa il onako usput radi zurki i hrane,bilo bi nas sigurno duplo manje,a to bi znacilo i bolju organizaciju jer bi ostali samo oni koji uistinu vole lov i prirodu.Ovako nas svako malo osramoti neki tip uhvacen u krivolovu i ispastamo svi zajedno ni krivi ni duzni...
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Goran - 08. 02. 2011. 00:16:57
U tome i jeste ljepota ovog druzenja da se razmjene iskustva i uvide dobre i lose i prosire pogledi.
Svugdje ima loseg i dobrog a na nama je da uzmemo jedno ili drugo. Kad sam bio mlad lovac kuci smetalo mi je da uvijek moramo biti u grupi a ovde lovim sam kad hocu i u tome sam dosta uzivao i kako starim malo sam se i drustva pozelio pogotovo dobrog.  kad sam ljetos lovio srnjaka i popeo se na ceku nakon dvadesetak godina to je bio poseban dozivljaj za mene a kad smo se vratili u lovacko drustvo docekala nas je harmonika , pjesma, klopa i pice. Ljepota koje ovde nema! nakon toga u drugi klub na jos jacu festu sa pjevacicom- ludnica kakvu ovde ne mozes platiti. Kod vas ima lijepih obicaja i tradicija samo bi volio vidjeti vise clanaka aktualnog lova i tehnickih clanaka koji su posteno napravljeni a ne prepisani odnekud ili na brzinu uradjeni. Posebno me ljute clanci koji tvrde gluposti i neistine a i takvih sam vidio gdje se tvrde neke stvari koje jednostavno nisu istina i potvrdjuju da autori clanaka nisu tu opremu ni vidjeli a kamo li probali.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: KOBI - 08. 02. 2011. 01:03:38
U tome i jeste ljepota ovog druzenja da se razmjene iskustva i uvide dobre i lose i prosire pogledi.
Svugdje ima loseg i dobrog a na nama je da uzmemo jedno ili drugo. Kad sam bio mlad lovac kuci smetalo mi je da uvijek moramo biti u grupi a ovde lovim sam kad hocu i u tome sam dosta uzivao i kako starim malo sam se i drustva pozelio pogotovo dobrog.  kad sam ljetos lovio srnjaka i popeo se na ceku nakon dvadesetak godina to je bio poseban dozivljaj za mene a kad smo se vratili u lovacko drustvo docekala nas je harmonika , pjesma, klopa i pice. Ljepota koje ovde nema! nakon toga u drugi klub na jos jacu festu sa pjevacicom- ludnica kakvu ovde ne mozes platiti. Kod vas ima lijepih obicaja i tradicija samo bi volio vidjeti vise clanaka aktualnog lova i tehnickih clanaka koji su posteno napravljeni a ne prepisani odnekud ili na brzinu uradjeni. Posebno me ljute clanci koji tvrde gluposti i neistine a i takvih sam vidio gdje se tvrde neke stvari koje jednostavno nisu istina i potvrdjuju da autori clanaka nisu tu opremu ni vidjeli a kamo li probali.
Tako je..  d4
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Miro - 10. 03. 2011. 11:11:35
Već neko vrijeme dvojim jel to pisati ili ne, ali me toliko smeta da moram. U zadnjem broju LV- a mislim na str.46, u rubrici savjetovališta opisan je lov na jazavca ččč ččč ččč. Tko su ti ljudi koji objavljuju takve tekstove, tko su oni koji to pišu, tko su oni koji daju i primaju honorare - lovci sigurno nisu - svi lovci znaju kad je lovostaja na jazavca i ....... nedostaje mi teksta na takvu glupost - kad bi mu se  barem neka ruka probila sa tavana u spavaću sobu usred noći i odnijela ga ....... ččč ččč ččč
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: almir - 10. 03. 2011. 11:24:46
To ti je copy paste sistem  ;D
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: fazan III - 29. 09. 2013. 09:02:00
čitajući clanak na 10-oj stranici LV divljačina postaje brend,treba olakšati proizvođačima,ostao sam iznenađen da je jedan takav objekt otvoren u idustrijskoj zoni garešnici i to za 15milijuna kuna.pošto živim u garerešnici i to 10-ak metara od industrijske zone,a sa terase vidim 97% objekata u industrijskoj zoni ostao sam zbunjen gdje je taj navedeni objekt,razgovarajuči sa nekim čelnicima grada o tome oni me gledaju kao da sam pao sa marsa i čude se čudom.molio bih ako netko ima više informacija o ovom pogonu da napiše nešto o tome.jedini objekt koji može zadovoljit uvjete za takvu preradu je konzumova stara klaonica iza đačkog doma,dali je o tom objektu riječ.

Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: pepi2 - 29. 09. 2013. 09:09:26
Mozda u Cazmi
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: aski - 29. 09. 2013. 10:14:53
je ind.zona Čazma
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: fazan III - 29. 09. 2013. 10:29:25
onda su promašili grad za smo 50km
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: aski - 29. 09. 2013. 12:11:35
ma ista županija,nema greške
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: pepi2 - 29. 09. 2013. 12:28:57
to su ti zagrebacki novinari , cim predju Savu neznaju gdje su   d13
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: aski - 29. 09. 2013. 12:51:50
sad sam listao Lovački mislim da ipak nije onaj objekat u Čazmi,nema slike pa nemogu tvrdit
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Štef - 30. 09. 2013. 09:32:57
Da to je u Čazmi, sad sam se za Grgom čuo, industrijska zona - kod Konzuma.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Zeiss - 28. 10. 2016. 22:19:04
Evo danas dobio lovački vjesnik i na 54-oj stranici donji članak je o mojem društvu. Ja sam onaj iza koji je za glavu višlji od ostalih.  zagi
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: HS-2000 - 28. 10. 2016. 22:25:41
pa kolega i ti si malena ljudina od covjeka... d4 happi
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Zeiss - 28. 10. 2016. 23:12:26
Jesam  happi z10 zagi
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: roger - 17. 08. 2017. 06:26:35
Pusu li novi vjetrovi u Lovackom Vjesniku?
Stigao mi je primjerak LV, 7-8/2017,

I vidim 3 zanimljiva i kvalitetna clanka, kakva ne pamtim da sam u zadnje vrijeme vidio.

Prvi tekst je pravni osvrt na pse lutalice, njihovo uklanjanje i pravne posljedice po lovca (oduzimanje oruzja)  pod naslovom "Uklanjanje pasa lutalica", po meni solidno obradjen iz prve pravno-strucne ruke, po iskustvu sudskog vjestaka.


Drugi je promo-clanak recenzija lovackog karabina linearnog sustava Merkel Helix, pod naslovom "Repetirka kojom je moguce pucati brzo i sigurno uz oslonjenu glavu". Dali je clanak preuzet iz nekog drugog medija ili casopisa, ili je rezultat realnog testiranja ne znam, ali ima sve elemente koje takav clanak / recenzija mora imati:
od tehnickoh specifikacija, pa do osvrta na preciznost u realnom testu na meti.

Jedina zamjerka je da nema slike mete, ili uvjeta gadjanja, vec mi se ilustracije cine preuzete iz kataloga. (Da su slike ucinjene na licu mjesta kod testa puske, ili rastavljanja zatvaraca, tekst bi visualno djelovao realisticnije)
No, bez obzira na sve - solidan osvrt i prezentacija puske, kakvog dugo nisam procitao LV.

Treci clanak koji sa sa zanimanjem procitao je clanak pod naslovom "Kako nosi posudjena puska".
Ovdje je rijec o realnom testu kojeg je odradio 10 lovaca, gadjajuci iz iste puske, te rezultati pogodaka u metu.
Test obavljen na strelistu, na metu srnjaka, sa kutijom kvaltetne municije, i ocito je u ovkav clanak ulozeno nesto novaca za troskove kao i trud da se tako nesto organizira.

Moj je jedini komentar da se ovakav tekst moze shvatiti dvojako, odnosno ono sto tekst implicira jest da je nezahvalno  koristiti posudjenu pusku, koju lovac ne poznaje.
I slazem se s time.

Medjutim, citajuci izmedju redova, tekst se moze shvatiti i na drugi nacin, a to je da prosjecnom lovcu u HR, evidentno nedostaje vjezbe gadjanja na streljani, sto moze biti drugi razlog velikog rasipanja pogodaka na meti, a na sto se tekst nije osvrnuo.

U svakom slucaju, u ovom broju pojavilo se nekoliko tekstova, po mojem sudu kvalitetnih, i bilo bi dobro da se ovakva praksa nastavi i u narednim brojevima.

 bravooo
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Laufer 223 - 17. 08. 2017. 10:23:50
Nemojte se prerano veseliti kolega Roger. Dok je veliki vođa živ ništa se bitno neće promijeniti, istina izgubili su nenadano izbore u Zagrebu, ali.... Kolega Marman je objektivno iznio slučaj  za upoznavanje javnosti da ipak ima presedana u lovnoj praksi jer uglavnom stradaju lovci, a ne vlasnici pasa. (Puške na hlađenje 3 godine) Tekst o Helixu je bez potpisa što govori da je prepisan vjerovatno iz Wild und Hunda. Našlo bi se kod nas i oružja i municije za kvalitetano testiranje, ali to treba platit, a Budor kaže da oni imaju autore koji pišu za badava (Za slavu) pa zato im Lovački izgleda tako kako izgleda. Trenutno je po tekstovima za nijansu bolja Dobra kob. Prije možda desetak godina smo prof. Jakelić i ja provodili sličan test za potrebe njegove nove knjige koja zbog financija nikad nije objavljena. Pucalo je 5 strijelaca iz iste puške na 100m u metu. Svaki je dobio dobru grupu, ali na drugom mjestu. Zaključak: Svaki vidi drugačije, drugačije držu pušku, ima različit razmak zjenica i sl. Ukoliko želite adekvatno štivo sa doživljajima i savjetima profi lovaca u africi, testiranje i ocjenjivanje municije i oružja pretplatite se na južnoafrički časopis "Magnum". Mislim da je trenutno po kvaliteti tekstova No 1.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: roger - 17. 08. 2017. 10:39:17
"Magnum", nisam imao prilike citati. Vjerujem da je dobar.
Medjutim literature mi ne nedostaje.
Sto knjiga, sto casopisa, o ovom ili onom formatu, imam mozda 200 tinjak naslova, mozda i vise, nisam ni napravio jos neki pravi inventar. Od tog 90% na engleskom.

U zadnje vrijeme uzimam godisnje izdanje "Gun Digest", koji pokriva dosta tog, sto od lova, pa do sporta sto mi pokriva vecinu aktivnosti.

Medjutim, probelm je kod stranih casopisa sto treba citati na stranom jeziku, sto meni ne predstavlja problem, ali idealno bi bilo imati ugledan i kvalitetan domaci strucni casopis, da bude na ponos i diku domacem lovcu i lovstvu.

Inace, sllazem se da je "Dobra kob", nesto kvalitetniji casopis od LV, uzmem ga redovito na kiosku, obicno uz "Kalibar". zagi
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: grom - 19. 08. 2017. 17:55:04
Di nađeš Kalibar??
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: roger - 19. 08. 2017. 17:59:34
Nalazim ga u centru grada rijeke, na korzu, u velikom kiosku Tiska, koja ima solidan izbor stranih magazina.
Medjutim poceo sam ga nalaziti i na manjim kioscima Tiska, po gradu.

Uglavnom, "Tisak" distribuira. Stize svaki mjesec, dostava funkcionira.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: drazenx - 19. 08. 2017. 20:02:09
Ima ga i u Matuljima z10
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Orion218 - 02. 11. 2017. 21:35:17
čitam tako nažalost novi lovački vjesnik -...

Jad i bjeda, od 60 strana 45 stranica ide naslikavanja gerijatrije po lovačkim društvima, 10 strana oglasa za pizdarije 3 strane texta o lovu bliskim temama(kad pas pojede sranje/kost/komad plastike --operacije; kad divlja naleti na auto pa ko je kriv..)  i križaljka na kraju

e i slika medvjeda na sredini, slika je dobra


JAD da ne može JADNIJE
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: roger - 03. 11. 2017. 04:58:28
Postavlja se slijedece pitanje.
Da li lovac, clan drustva u sklopu HLS, ili pak lovac samo s iskaznicom HLS moze odustati od pretplate, i na vlastiti zahtjev odustati od primanja (i placanja) LV?
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: deeejan - 03. 11. 2017. 07:27:31
po logici, rekao bi da ne.
lovacki vjesnik je uracunat u clanarinu tj. clanarina je tolka kolka je, a lv i kalendar hls-a je kakti gratis za clanove.
mozda, da inzistiras bi ti ga prestali slati na kucnu adresu, al clanarina se, mislim, ne bi smanjila.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Elegance - 03. 11. 2017. 11:50:40
Kao član društva ne znam, ali ne vidim razloga zašto bi platio, ako ne želiš primati.
Kao lovac sa 150kn godišnje za markicu HLS-a ne primaš vjesnik i sve je uredno.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: deeejan - 03. 11. 2017. 12:01:48
tako je zagi
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: grga33 - 05. 11. 2017. 12:57:49
ja ne plaćam  zagi
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Laufer 223 - 14. 08. 2018. 10:05:30
Stigao novi Lovački vjesnik, dvobroj 7-8. Veliki vođa na 17 slika plus naslovnica. 14 stranica hvalospjevi velikom vođi i HLS-u reklame, streljaštvoi...i ovaj ispod nivoa struke ode u smeće.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: boby 2 - 14. 08. 2018. 16:33:35
Šteta papira... z12
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Dubravko - 16. 08. 2018. 11:00:17
Kada stigne LV izvadim ga iz poštanskog sandučića, otvaram, listam dok prolazim kroz dvorište, pogledam stranicu na kojoj je recept, ako mi se svidi iskinem list, ako ne nediram ništa. Taman do tada sam stigao do plave kante za papir koja stoji u dvorišru, otvaram ju i ''pohranjujem lovački'' časopis u nju. Šta raći jad i bijeda.  zagi
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Bretonac77 - 19. 08. 2018. 14:28:44
A krizaljka se ne rjesava ??  hao  hao
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: mzajcek - 26. 08. 2018. 19:11:27
Ne treba se čuditi što je LV takav kakav je, kad se zna kakav ga bijednik uređuje po nahođenju nedodirljivih ikona. Žele ga pretvoriti u informativni bilten, a to više ne bi bio vjesnik, bilten je nešto drugo.
     Dvobrojem za 4-5 mj. ukraden je jedan broj, tako da ih ove g. bude 9, a ne 10.  Budorov potrćko  je nesposoban da nešto izmjeni, a da je i sposoban za vratom su mu mudonje koji već 20 g. caruju u Savezu.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: ivo samoborec - 26. 08. 2018. 20:12:03
Bravo Laufer  evo sad sam dosel iz WC..a gdje sam ga odpakiral i pocinjem listat..do 17 stranice sam stal jer sam vec bil gotov...tam nema ama bas nis pametnoga...poslije malo cagalj balistika za odstrijel srnece divljaci..i GLINENI GOLUBI... i to je sve....sad si ostavim samo onih 17 strana i neka ceka kod wc skoljke...tad sam brzo gotov sa poslao hao hao hao
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: ivo samoborec - 26. 08. 2018. 20:44:48
...Plenkovic  ??Kaj ima on sa lovstvom mili boze,citanje u Saboru za nabavku oruzja..ljudi pa pisemo vec godinama o usvajanju zakona o punjenju municije...to jednostavno ignoriraju.Nije im u interesu poboljsati nas zivot lovaca.Tko od Vas sigurno cita njemacke novine  pa moli Vas prokomentirajte sto sve unutra ima..uvijek novosti..prakticni savjeti i,i,i,i d ne tupim..ovo je dno dna!!
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: roger - 27. 08. 2018. 05:06:49
     Dvobrojem za 4-5 mj. ukraden je jedan broj, tako da ih ove g. bude 9, a ne 10. 

Malo ga citam, neki put ga otpakiram i prolistam, neki put ni to.
Ja bio ubjedjen da ima 12 brojeva godisnje!  uf

Sad sam nesto naucio!

Forum je dokazao svoju edukativnu fukciju!

 zagi
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Goran - 12. 09. 2018. 00:06:01
Kad god naletim kupim ste magazien koej mogu naci i kao i uvijek nadjem dobru komediju unutra. Satiricne price vrijednih lovackih drustava koji su iskopali novu rupu s vodom ali i dalje vrijedno rade... da dodje divljac vaznom posjetiocu sa dobrim vezama. Crni, bijeli i sivi vukovi se prividjaju a neko ih je tajno donio iz Kanade pa pobacao po Lici... razni strucnjaci  luparaju gluposti  po slabo prepisanim clancima pjevaju hvalospjeve proizvodima koje se nadaju dobiti jeftinije iako nikad ne idu u lov i ne prljaju oruzje ako ga imaju. Medijski napadi sjeverno korejskog tipa opjevavaju dragog i jedinog maloljetnika koji nikad nece narasti u pravog vodju kojem to mu nije ni zelja - nek se jede, pije i slika a ordenja se dijele ko kospice.  Vlada strah, nepovjerenje, borba za dobit bilo kojeg tipa i sigurnost pozicija da se odrzi status quo  pa da se to sve nekako da djeci da naslijede. Vazni predsjednici se slikaju zajedno i obecavaju prazne price da bi jeftino pokupili glasove naivnih. Plenko hoda ko bivci mu vodja sveti Ivo pa jedva stane kroz vrata a tamo ga doceka niko drugi neko velik i jedini pa se slikaju i rukuju i caste...Plenko prije toga navrati kod ujaka da mu dadane brzi kurs da skonta sta to lovci jesu  i sta rade da  su mu teme poznatije. bacis smece iz ruka, operes ruke   i pogledas vani - sunce, more, brda  i ljepota. Toliko lijepih terena, toliko lijepe divljaci  i lovista, tradicije,kvalitetnih i sposobnih ljudi kojima pristup nije dostupan jer bi napravili puno bolje.Rekose bice ko Svica (  u prevodu financijski Raj) ( za njih sigurno i jeste) pa svojim pametnim odlukama, prodajama, izdajama i prevarama ( korupcijom) otjerase sve napolje da rade za druge i podizu druge zemlje i narode kako je bilo i ranije. Osta gerijatrija ( i  romanticari) koja se jos pali kad im slicica izidje u "vaznim" novinama. Magazini su nista drugo nego refleksija zivotne situacije. Srecom u stvarnom zivotu ima toliko dobrih ljudi i lovaca koji vole svoj kraj, udruge i divljac i brinu se za buducnost ako ili kad im se djeca vrate da imaju sta lovit i da zemlja ima svoje sume, vodu i polja u kojima zivi zivljac koja je tu oduvijek zivjela. Kad pricam s nasim lovcima uvijek im u ocima vidim onaj lovacki sjaj bez obzira kako tesko kubure da sastave kraj s krajem i to je dobro a nazalost nema ga u ovim novinama ili magazinima. Pregledao i procitao Vjesnike, Dobru Kob, Metak  i jos nekoliko drugih. Oprostite za sarkazam bilo mi je super tamo kod vas ali oci vide vise nego sto se nekad zeli vidjeti. Cini mi se da su bili bolji prije desetak godina nego danas. I onda smo zugali ali je ipak bilo malo bolje. Osjeti se ucinak dobrog menadzmenta pa se pitam da li iko od tog vodstva voli svoju zemlju i lov. Logika bi rekla da vole radili bi bolje.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Goran - 12. 09. 2018. 04:39:19
Sad se sjetih. U Dobroj Kobi je bio clanak nekog experta za lov lisica da se moze napraviti jeska od mesa stuke da se primami lisica. ostavite stuke na miru  i koristite srdele ili bilo koju ribu sve lijepo smrde i rade ako bas hocete probati taj smrad.  Koristiti stuku je OK u Kanadi ili drugim mjestima gdje je ima puno ali kod nas bi to bila steta a lijepu i vjerovatno rjedju vrstu ribe jos vise prorjediti. Taj predator je prelijep i koristan da se lovio za stvari za koje bas i nije tako potreban. U Kanadi i USA ih ima jako puno pa nije problem sto nije slucaj kod nas. sacuvajte stuke  i probajte ribe iz konzerve i one rade dobro ako i sveza jeftina riba.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: roger - 07. 10. 2018. 09:43:04
Citam bas zadnja dva broja.

Bolesti divljaci, africka svinjska kuga i metilj. Po informacijama, OK. Neke stvari nisam znao, meni zanimljivo.

Lovna balistika, srneci kalibri, uz solidnu statistiku odstrela dobre brojcane baze, clanak Ok, dao bih ocjenu 4
I u narednom broju, 8x68, review. Prolazno. ocjena - 3. (moglo se soliidno dopuniti)
Domaci autori, nije prepisano iz wild und hund, i to je pozitivno

Po meni napredak je u tome sta su se strucni tekstovi pocli javljati sve cesce. Bude i po koji da se da procitati, pa i po koji od domacih autora.

Ako se trend nastavi, ovo je dobro.

Sta je neko napisao kvaliteta LV je na dnu, znaci sve novo moze biti jedino korak ka boljem.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: drazenx - 07. 10. 2018. 10:26:37
Slažem se,i mali napredak puno znači ali sve to je miljama od onog starog LV zagi
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: kcujko1 - 28. 11. 2018. 16:29:04
U novom broju reklama za "lovački samostrel". Sljedeće je valjda reklama ili upute za 'uradi sam' za žičane zamke
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: grom - 04. 12. 2018. 20:45:50
Samostrel može biti i lovački, tko ti brani da ga imaš i gađaš mete?? Lov njime nije dozvoljen, tj. jeste po posebnim uvjetima. Pa tko voli, eto mu. Zadnji LV nisam ni otpakirao, jer nemam šta čitati u njemu.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: anubis - 04. 12. 2018. 21:23:11
Grome u RH niti po "posebnim uvijetima", najbliže u Mađu pa puckaj zagi
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Pinia - 05. 12. 2018. 10:13:04
Stranci love sa luk i strijelom tu po RH bez problema. Vidio na slikama od jedne domaće agencije. Ruku na srce ali ti ljudi su precizniji sa luk i strijelom nego 2/3 lovaca sa puškama u RH.  sor
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: roger - 05. 12. 2018. 11:12:20
Clanak 66, novi zakon o lovstvu:

Clanak 66.
(1) Zabranjeno je loviti divljac:
...
10. mrežama koje su nacelno ili prema uvjetima uporabe neselektivne
12. samostrijelom
21. lukom i strijelom, zracnim oružjem i svim vrstama hladnog oružja
...

Vjerojatno para vrti di burgija nece, pa ako neki stranac lovi kod nas s lukom i strijelom, to mu je prekrsaj a lovozakupnik ga zataska i naplati uslugu. Vrtile su se negdje i reklamne slike turistickog lova po hrvatskoj gdje je lovac s prigusivacem. Nije to neki krivolov, ali nije po zakonu.

Znam da je bila negdje u HR udruga lovaca lukom i strijelom. Ali cini mi se da su lovili negdje organizirano (legalno) u Sloveniji, mozda i Madjarskoj. Da li udruga jos postoji, ne znam.

A ove druge zabrane sam jos dodao, trebalo bi ih razmotriti malo..
Zracna puska, zasto ne dozvoliti pod odredjenim uvjetima? Tradicionalno se - dakle eticki prihvaceno - lovi puh na primjer sa zracnim puskama.

Lov mrezom, cesto se cita u lovackim casopisaima (dobra kob na pr) o lovu zivog zeca mrezom (mislim - ribarskom poponicom, sudeci po slikama) pa ga onda naseljavaju u lovista gdje treba osvjeziti fond.
Dakle, za takve slucajeve, koji su opce poznati i javno opisani, i ocito prihvaceni kroz praksu bi trebalo uvesti iznimna pravila.

Za luk i strijelu ostajem suzdrzan. Nisam ni za ni protiv. Za mene to nije. Premda znam da strijela odredjene energije moze srusiti sve od divljaci - do slona ako treba.
Sta se opreme tice, nije to samo tako. Strune su potrosni materijal, tezina strijele, promjer strijele, vrsta glave - to ima sve posebnu pricu i trazi znanje za odrzavanje.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Ivča - 05. 12. 2018. 15:28:40
Ako se ne varam moguć je lov lukom i strijelom u ogradenim lovistima.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: drazenx - 05. 12. 2018. 18:02:55
Upravo tako kolega Roger, ne vidim zašto se ne bi s zračnom puškom određene snage moglo odstreljivati sitne štetočine tipa šojka,vrana itd.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: maksonja - 28. 05. 2019. 09:09:12
Dakle,po stoti puta se gnušam listajući tiskovinu zvanu Lovački vjesnik.
U zadnjem broju je prve stranice zauzeo g.Plenković s privjescim, pa iza njega kandidati njegove stranke na,gle slučaja,izborima u istom mjesecu!Sve nemušto umotano u lovački tematiku.Besramno korištenje "specijaliziranog" časopisa u političke svrhe.
Zatim slijedi špranca za,manje više,svaki broj:sponzorirana "objektivna" recenzija opreme ili oružja pa izvješća o skupštinama(koja valjda čitaju samo sudionici iste),oglasi,oglasi,križaljka itd
Kinologija,balistika,upute za izradu lovnogospodarskih objekata i slično su skoro nestali kao obrađivane teme.
I na kraju,ali ne i najmanje važmo papir se ne može upotrijebiti nitu u slučaju kada čučite u koprivama a treba se obrisati znate već iza čega.
Pošto je nemoguće otkazati pretplatu jer je to u paketu sa saveznom članarinom ja od sada vraćam tj.neću primiti ovaj bofl biltenčić.
Bitno je da ne otvorite omot i samo poštaru  napomenete NE PRIMAM i H pošta to s tom napomenom vraća pošiljatelju.
Možda se gospodi u Nazorovoj  otvore oči( čisto sumnjam) ako bi dobili određen broj takvih "povratnih informacija" .
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Ideerp - 28. 05. 2019. 11:21:28
Pa ali nema opcija za plaćanje savezu 150kn i dobiješ samo markicu i osiguranje?
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: pumbaa - 28. 05. 2019. 13:40:27
Ja sam, odkad sam položil ispit lani u 12. mjesecu, dobil 4 broja jer sam prilikom polaganja postal član HLS-a. Za ovu lovnu godinu sam platil članarine samo toliko koliko je dovoljno za lovačku iskaznicu, markicu i osiguranje. Lovački vjesnik me nije impresioniral. Ko i sve druge tiskovine- reklame, reklame, reklame...pa sjednice, sastanci, domjenci...tu i tamo neka konkretna informacija. Internet je pun konkretnijih i detaljnijih informacija tak da ne vidim svrhu tiskovine poput Lovačkog vjesnika u sadašnjem obliku.
Da ne spominjem rubriku naziva "Viječna lovišta". Neznam kaj bi to uopće bilo vIJečno lovište.
Naslov: Odg: Lovački vjesnik
Autor: Deni - 28. 05. 2019. 15:45:03
"Lovački" u kuću stiže od 1993 godine i uvijek mu se jednako veselim. Kao klinjo onda i sad kao malo poveći. Uvijek mi ga je zanimljivo otvorit i pročitat nešto. Dobrim dijelom sam i postao lovac zbog "Lovačkog vjesnika". Za tih par kuna godišnje mi nikakva politika, reklama ili bilo šta neće uskratit zadovljstvo.
Slažem se da politici nije mjesto u lovačkom časopisu, forumu, druženjima lovaca i baš zato ne treba primjećivat "guerilla" marketing. HLS vodstvo i politika su tema za sebe i neke druge prilike.