Javite nam se sa kojom naslovnicom ili komentarom na časopise koje čitate vani, van Hrvatske, dali su bolji lošiji koliko ih ima, kakvi su magazini lovačkog saveza a kakvi oni komercijalni...pucajte
link na adrese na lovcu: http://www.lovac.info/linkovi/lovacki-casopisi/index.html
Strani časopisi su puno bolji, paipir je kvalitetniji, slike ljepše, tekstovi stručniji i bolje obrađeni dakle u svakom segmentu vodeći strani lovački časopisi govorim o USA, Njemačkoj, Francuskoj, Engleskoj, Belgiji Italili i Španjolskoj su bolji od naših. Vjerojatno i druge države sa jakom lovačkom tradicijom imaju dobre lovačke publikacije ali ih nisam gledao.
Našim lovačkim časopisima zamjeram nizak nivo stručnosti, jako veliki broj reklama i neinteresantnih tema. Govorim o temama gdje na pola stranice piše da je dneko LD prosjeklo put, napravilo čeku i pojilište ili da je odstrijelilo čaglja ili lisicu. Ima puno i onih tema gdje je Mate kaže da je ubija lisicu a Ante mu kaže da se pravilno kaže odstrijeliti a ne ubiti, one su začinjene uglavnom neinteresantnim lovačkim pričama pisanim na niskom književnom dometu.Takve me teme umaraju a iste zauzimaju veliki broj stranivca časopisa. Kada na ovakvu tematiku dodamo reklame vidi se da se u časopisima nema što zanimljivo pročitati i da smo na njih uzalud bacili novac.
Stručnih članaka o balistici, streljivu, optici oružju i divljači ima jako malo a kada su i napisani uglavnom su niske stručnosti. Nažalost broj stručnih ljudi koji nadprosječno poznaje ovu problematiku a koji bi surađivao i pisao za neki časopis je jako rijedak.
Idealan lovački časopis je za mene francuski "JOURNAL DE CHASSE". Preporučam svim našim urednicima i osobama koje pišu za lovačke časopise da ga kupe i pogledaju pa da vide kako to rade pravi majstori. Ovdje mogu vidjeti kakao treba izgledati pravi lovački časopis.
Čitao sam nekoliko primjeraka ovog časopisa i smatram ga izuzetnim.