Ja koliko sam uspio razumiti iz gore navedenoga kolega trazi savjet kako da ocisti staro leopardovo krzno a ne kako da dobije CITES dozvolu za njega.Prema tome ostavimo CITES za neku drugu temu.Svaki majstor koji se i malko
bavi obradom krzana bilo koje vrste bio on krznar ili preparator ili neki samozvani specijalac u tom poslu trebao bi znati odgovor na gore postavljeno pitanje.Evo ja cu pokusati da ti dam savjet u najmanju ruku kako bi to trebalo
profesionalno odraditi.
Ako hoces krzno trajno sacuvati kao prvo krzno treba mekano ustaviti (ako nije dosad ustavljeno)a to znaci to treba uraditi majstor koji to radi.
Ako je krzno vec ustavljeno onda ga trebas dobro oprati u mlakoj vodi i deterdzentu (najbolji je industrijski deterdzent jer nesadrzi nikakve parfeme)dobro izaprati deterdzent.Poslije pranja krzno treba zastitu od moljaca i trajnu konzervaciju a to se radi ovako.Kemijsko sredstvo pod imenom EULAN(citaj OJLAN)mozes dobiti kod svakog
profesionalnog preparatora ili krznara.Eulan se rastopi ili razmuti u posudi sa mlakom vodom krzno se potopi ostavi da odstoji 15-20 minuta,iscentrifugira(dobro zacijedi) i razapne na dasku da se osusi.Nakraju izmeksa i to je to.
Ovi savjeti gore sa nekakvim medom

ili brasnom je pravi put da zauvijek izgubis djedovu uspomenu.