Nema ovdje ništa uspješno moj jarane iz svega ovboga kako sam i pretpostavljao kočničar i uzročnih svih problema je izgleda izišao jači i u duetu sa sa drugim likom iz entiteta mjože sad preglasavat kako hoče i šta hoće u svim najbitnijim organima KS u BiH,tako da su moja predviđanja na žalost tačna ...........
Nema preglasavanja, tako je zamisljen KSuBiH sve odluke se moraju donijeti jednoglasno, jbg....
Aha vidim ,jedni glasaju na skupštini da SKOF bude u sastavu KS u BiH i da ima delegate a delegati druga dva saveza (večinom ) a BKS ovi jednoglasno da ne budu(osnivačka skupština).
Tako je i sa upravnim odborom praktično je preglasavanje 2:1, odnosno pritisak jasan kao dan.
Sve je tako uređeno da praktično ne postoji u krovnoj entitetski savez iz FBiH a to je jasan pokazatelj "svijetle" budučnosti kinološke u BiH .
Za potrebe samo jednog lika sada su taoci takve politike KU "Barak" u BiH,SKOFBiH,LKSFBiH što je u principu večinska kinološka populacija sa prostora koji po odredbama Statuta "regije pokriva " ko "biva" večinska bošnjačka populacija.
Jasno je ko ovdje u stvari daje nepostoječi legitimitet i štiti interes pojedica ili grupe.Sve što je nastalo iz nemogućnosti realnog rješavanja problema u BKS -u sada treba da bude pod pritiskom druga 2 saveza samo zab račun pojedinca kojem se čuvaju leđa ne znam više zbog čega zaista ...........