Autor Tema: Zbirka ugostiteljskih objekata - dobra kapljica i još bolja papica  (Posjeta: 35631 vremena)

Offline SSG

• K 2000
  • Da je pas čovjekov prijatelj, mišljenje je čovjeka

Restoran LIČKA KUĆA, Rastovača

telefon: (053) 751382, 751024

web: www. np-plitvicka-jezera.hr

radno vrijeme: 11-23

Restoran lička kuća Specijalizirani nacionalni restoran Lička kuća s nacionalnim ličkim jelima sastavni je dio Nacionalnog parka Plitvička jezera. Kuhinja nudi domaće specijalitete: pršut, basu, police, janjetinu s ražnja, ličku juhu, teletinu ispod peke, krumpir ispod peke, pastrve, kiselo mlijeko, ličke uštipke i specijalitete s roštilja.

« Zadnja izmjena: 03. 03. 2010. 23:25:10 od Schultz and Larsen »
Užasno osjećam ovu krizu. Vozim auto bez krova, pijem staro vino, jedem pljesnivi sir..

Not to open the hunting season on the pretext that there is no game would be as if one gave up celebrating Christmas because there was not enough snow to go by sleigh to midnight Mass.

Offline .50AE

• Moderator
  • K 1000
Odg: Restoran DP-Donji Zvečaj
« Odgovori #76 u: 03. 03. 2010. 14:10:16 »
Restoran DP nalazi se na osmom kilometru državne ceste Duga Resa – Senj, u Donjem Zvečaju.

Gotovo po ničemu (čak možda ni sa cijenom, nisam bio još ove godine) ne odskače od prosječnih restorana koji se inače mogu pronaći uz cestu, osim što ti stolica pobjegne ispod mjesta gdje leđa gube svoje časno ime kada miniraju u kamenolomu koji je niti 600m udaljen.  8) Radnim danom u vrijeme gableca polu-pun, u ostalo vrijeme slabo popunjeno, vikendom je većina gostiju iz obližnjeg vikend naselja.
+ dućan odmah pored (ako se nekome ne sviđa jelovnik)
+ relativno veliki parking
- je što se do velikog parkinga mora pretrčavati preko poprilično prometne ceste, a preglednost baš i nije nešto
- je što je odmah uz prometnu cestu, pa kad kakav kamion prolazi (a prolaze često u kamenolom i iz kamenoloma) imaš osjećaj da će završiti na terasi koja je niti 5m od ceste (prašina sa ceste je normalna pojava)
...umjesto glave ima barutanu, pa su mu misli nalik na eksplozije...

Offline SSG

• K 2000

Restoran MEÐIMURSKI DVORI, Lopatinec

telefon: (040) 856333

web: www.medjimurski-dvori.hr

radno vrijeme: 10-23

Restoran međimurski dvori Restoran Međimurski dvori smješten je u samom srcu Međimurske županije, u živopisnom mjestu Lopatinec, svega 6 km udaljenom od središta Čakovca.
 U ponudi su i hobotnica, teletina i janjetina ispod peke te brojni specijaliteti poput bijelih bubrega, žabljih krakova, divljači...
« Zadnja izmjena: 03. 03. 2010. 23:25:38 od Schultz and Larsen »
Užasno osjećam ovu krizu. Vozim auto bez krova, pijem staro vino, jedem pljesnivi sir..

Not to open the hunting season on the pretext that there is no game would be as if one gave up celebrating Christmas because there was not enough snow to go by sleigh to midnight Mass.

Offline SSG

• K 2000

Restoran GRADSKA KAVANA LOVAC, Prelog

telefon: (040) 646370

radno vrijeme: 08-23
« Zadnja izmjena: 03. 03. 2010. 14:57:33 od SSG »

Offline SSG

• K 2000
Restoran BILOGORA, Grubišno Polje 

Restoran BILOGORA, Grubišno Polje

Restoran posluje u sklopu hotela: Bilogora

telefon: (043) 448077

web: www.hotelbilogora.com

radno vrijeme: 00 - 24

Gastronomska ponuda se temelji na jelima bilogorsko-papučkog kraja, a specijaliteti kuće su bilogorska plata, srneći perket, fiš paprikaš i gulaš od divljači.

Offline SSG

• K 2000

Restoran VILA GARIĆ, Podgarić

Restoran posluje u sklopu hotela: Vila Garić

telefon: (043) 540054

web: www.vila-garic.hr

radno vrijeme: 11 - 22

Specijaliteti kuće

Kako je Moslavina izuzetno bogata s raznom divljači i kako je divljač bila hrana mnogima kroz stoljeća,
razumljivo je da su najveći specijaliteti naše kuće jela od divljači.

Predjelo:

"VLASTELINSKA RAPSODIJA"
Dimljena i prosušena šunka od vepra zajedno s domaćim kobasicama od srnetine narezana na tanke ploške
i poslužena s domaćim kozjim sirom te feferonima,hrenom,krastavcima i paprikom.

Juhe:

"JUHA SV. HUBERTA"
Juha od više vrsta mesa od divljači i povrća narezanog na kockice i začinjenog vrhnjem i žumanjcima

Glavno jelo:

"ODRESCI BISKUPA TIMOTEJA"
Rolani veprovi odresci punjeni šampinjonima, slaninom, krastavcima, jajima te vlascem i prokuhani
u umaku od povrća

"KOTLETI BELE IV"
Veprovi kotleti prženi i prokuhani u umaku od senfa, češnjaka, slanine, vrhnja i kosanog peršuna

"GARJEVIČKA SIMFONIJA"
Prženi srneći kotleti servirani na krutonu od kruha sa šparogama i šunkom te preliveni umakom od divljači

"LUGARSKI ODRESCI"
Jelenji odrezak pržen i prokuhan u umaku od šumskih gljiva,serviran na prženici od kruha
uz kolutove pečene jabuke

"MEDALJONI TOME ERDODEYA"
Pirjani jelenji medaljoni u aromatičnom vinskom umaku sa orasima i na palačinkama od šafrana

Offline OldHunter

• K 500
  • Kad nemam kaj pametnog za reći - šutim !
Restoran JOSIĆ, Zmajevac

web:  www.josic.hr

radno vrijeme:  13 - 23
Tu sam bio i moja ocjena je 5.0d4 d4 d4 d4 d4
Mi Zagorci smo si oduvijek bili dobri sa Hrvatima ! d4

Offline SSG

• K 2000
Restoran Zlatne ruke Varaždin

Moja malenkost je jučer posjetila stari barokni grad Varaždin.Na preporuku kuma otišao sam u restoran Zlatne ruke,koji se nalazi u samom centru grada.Fenomenalna usluga,hrana izvrsna.Jeo kao predjelo paštetu od divljači, za glavno jelo ramstek punjen teletinom i kao prilog pole.Moja preporuka  d4

Evo samo neka od jela koja se tamo mogu naći:

Vepar iz kosane maste, tatar od jelena, gusja jetra sa breskvama, fijaker gulaš, plata varaždinskog mesarskog ceha.....

TEL: 042 320 650,
         042 320 065
web: http://www.zlatneruke.com/
« Zadnja izmjena: 15. 03. 2010. 10:20:09 od SSG »

Offline lovac 1

• Moderator
  • K 500
  • Kad sam bio mlađan lovac jaaa...

Offline Lovac

• Administrator
  • K 2000
    • KUHADA
Odg: Vaše Web stranice - privatne ili vaših LD
« Odgovori #84 u: 27. 06. 2010. 11:03:11 »
Restoran KRALJEVEC, Sesvetski Kraljevec
vlasnik i voditelj: Mladen Fundelić
kuhar: Vilko Levak

Odmorište u Gerovskom kraju? možete reći nešto o tome  d4

Offline kalnik

• K 500
Bio sam sinoć " Kod Debelog"
restaurant, Zagreb, Donji Pustodol 15.
Vlasnik je LOVAC sa svim velikim slovima.
Kad udješ i vidiš zid sa trofejama( samo veliki BRAVO)
Inače hrana odlična( kontinentalna kuhinja), usluga odlična.
Preporučam d4

Offline Tyger

• K 1000
Prekjucer u Varazdinu u "Zlatnim rukama"
Ugodan prostor, jela od divljaci, pasteta od divljaci vrhunska  zagi
Zagorje moje nigdar nebi menjal. Ti bregi su meni sveti, i nisci ih nemre zeti.

Offline mve

• K 500
Bio sam sinoć " Kod Debelog"
restaurant, Zagreb, Donji Pustodol 15.
Vlasnik je LOVAC sa svim velikim slovima.
Kad udješ i vidiš zid sa trofejama( samo veliki BRAVO)
Inače hrana odlična( kontinentalna kuhinja), usluga odlična.
Preporučam d4

To je kultno mjesto.. Tam nemreš fulati kaj god da jedeš. Odličan odabir Kalnik!!!!
Moj Zagreb tak imam te rad...

Offline Lovac

• Administrator
  • K 2000
    • KUHADA
A ništa ona se mora "obići" ta destinacija  rostilj  d4

Offline Lovac

• Administrator
  • K 2000
    • KUHADA
Taverna Kraljevec

DUGO SELO MJESTO ZA ODMOR NADOMAK ZAGREBA
Objavljeno: 06.02.2012.|Piše: Valentina Levar|Foto: Show Bizz Press

Na povratku vjerojatno ćete ogladnjeti i biti u potrazi za dobrim restoranom. Jedan od takvih je Taverna Kraljevec. Na samo 10 minuta vožnje od Dugog Sela, odnosno u Sesvetskom Kraljevcu, Taverna Kraljevec već je dugo odredište svih koji su željni ukusne hrane u ugodnom, starinskom okruženju. Taj starinski ugođaj je postignut predmetima koje su koristili naši djedovi i pradjedovi te starim uvećanim fotografijama. Ipak, nedavno sagrađena sala za vjenčanja odudara od tog dojma i svojim modernističkim izgledom pravo je osvježenje za restoran. Trenutno je to najmodernija sala za vjenčanja u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji. Unatoč činjenici da sala nema prozora, uz pomoć klimatizacije i velikih ogledala taj se, naizgled, nedostatak s lakoćom pretvara u prednost. Interijerom sale dominira najsuvremeniji sustav svjetlosnih efekata koji uvelike doprinose romantičnom ugođaju. Kapacitet sale je maksimalno do 400 osoba. Kad sam ušla u salu, moj prvi dojam bio je ''wow''. Stvarno je nešto posebno!
Trebalo bi reći nešto i o vlasniku, a on je Mladen Fundelić, iskusni ugostitelj koji je svoj zanat ispekao u ''Zagrebačkim plavima''. Obiteljski čovjek i zaljubljenik u lov, zaslužan je za respektabilan ugled koji restoran uživa. Ne treba zaboraviti spomenuti ni ljubazno i profesionalno osoblje. Taverna Kraljevec njeguje tradicionalnu kuhinju kontinentalne Hrvatske, u kojoj se od specijaliteta ističu jela od divljači. Toplo vam preporučam zagorsku juhu u zdjelicama od kruha (moj osobni favorit), srneći paprikaš koji je za prste polizati, pletenicu ''Kraljevec'' i, kao desert, zagorske štrukle i palačinke ''Kraljevec'' koje su prava kalorijska bomba (zaboravite na liniju!). U ponudi je i široka paleta vina kontinentalne i primorske Hrvatske, a vina iz butelje je moguće naručiti na čaše. Također postoji mogućnost cateringa, dostave gableca, poslovnih ručkova i večera te ostalih obiteljskih proslava. Prednosti restorana su veliko, čuvano parkiralište i ograđeno, dječje igralište.
I na kraju, ako odaberete ovaj restoran za proslavu važnih događaja u svom životu ili samo navratite na obiteljski ručak, vjerujem da nećete ostati razočarani.

Restoran KRALJEVEC, Sesvetski Kraljevec
vlasnik i voditelj: Mladen Fundelić
kuhar: Vilko Levak
www.restaurant-kraljevec.hr

Mladene sve čestitke  zagi
« Zadnja izmjena: 06. 05. 2012. 18:43:42 od Lovac »