ajoj, od kuda poceti!
Za pocetak cu se predstaviti, ja sam ponosna vlasnica 2 beagla, muzjaka i zenke i nisam lovac ( da to odmah razjasnimo)
U Italiji jos uvijek postoje farme pasa na kojima se uzgajaju beagli za razna testiranja. Ti psi nikako ne spadaju u vrh uzgoja te pasmine i na temelju njih se ne moze suditi o njoj, naravno pazi se na krvno srdostvo ali to je to. Beagli se jos uvijek najvise koriste za testiranja jer su jedna od najpostojanijih pasmina, bez neke genetske predispozicije za bolesti, imaju gotovo savrsene kosti i zube. Njihov jedini problem je sklonost debljanju.
Lovci uglavnom ne znaju sta je beagle, tesko se nose sa njegovim karakterom. Znam ih dosta koji su nakon godinu dvije jednostavno digli ruke i rekli da oni to ne mogu i vratili se NLTu ili nekoj drugoj pasmini, dalje to nije neki svinjar, to je pas istancanog njuha koji bi se trebao koristiti u lovu na zeca, u pravom coporu da bi pokazao svoje stvarne kvalitete, to nije pas kojega se moze dresirati batinama, teletakom, to je jako inteligentan pas sa kojim se treba cijeli zivot nadmudrivati. Nisam za to da se beagli iskljucivo drze po stanovima, secu pakovima, ali ako bi trebala birati izmedju toga i da ga razdere neka divlja svinja, biram ljubimca. Meni su to prevrijedni psi, a moji narocito da bi riskirala njihov zivot. Nisam za stalno hodanje po izlozbama, kao sto to rade npr talijani, koji beagle lakiraju, pudraju,... ali mislim da bi beagle koji ide u daljnji uzgoj u svakom pogledu trebao odgovarati standardu pamine, sto znaci i prirodne osobine gonica i eksterijer.
Prije se uzgojem beagla-lovca bavio g. Pleša Željko, ali mislim da on vise nema uzgoj i znam da g. Kovačić Ivica ima uzgajivačnicu, lovac je i očekuje leglo pa ako Vas interesira dat ću Vam njegov broj.
Njihova cijene nije nerealna, za takvog pa trebe odvojiti novaca i jako, jako puno strpljenja i ljubavi.
Naravno ako želite proći jeftino uvijek su tu šverceri, ali to je kao da kupuješ mačka u vreči!
I za kraj, moji psi stalno njuškaju
i jako su sretni