Pozdrav lovci ! Lovim prvenstveno sa brakovima i svaki lov na divlje svinje sam u pogonu pa ste me malo ponutkali da i ja napišem koji svoj doživljaj ili dam savjet na osnovu iskustava od 98g .
brakovi su mirni i vjerni psi svome gazdi prvenstveno , po meni među najboljim pasminama za naše terene . Pošto lovim večinom kod sebe u ,, Kalju ,, gdje je teren težak za pse a još teži za pogoniće tu se pokažu izrićito dobri psi , kojih je nažalost jako malo a oni za koje se kaže paaaaaa dobar je ali znaš??????? to kod mene ne prolazi . dajem mu šansu do dvije godine a onda pozdrav sa takvim neka nekome bolje čuva dvorišta ako nije kako treeba.
lovim još po cjelom turopolju , vukomeričke gorice, crna mlaka , posavina , lasinja.
I samo je jedno kod gonića ,, valja ili nevalja ,, ali ih čekam do 2 g .
od 2001 do danas ,, izgubio,, sam sedam pasa šta mogu reći da su valjali .. dva na pruzi, dva na cesti , jedno od srca , kuja zaklala kuju , jedan u lovu od vepra.
Čistokrvnost brakova vam se vidi dali sa ušima psa možete dosegnuti vrh nosa.
Ovdje kod nas to je rijetkost i kako je dean rekao da bi se moglo ostaviti potomstvo od baš pravih jedinki potrebno je mnogo truda i odricanja , škartiranja, da polažu ,ipo, gater na svinju i krvni trag ocjena oblika 5 i tada možemo krenuti u pozitivnom smijeru uzgoja Alpskih brak jazavčara. Pozdrav svima lovcima , ljubiteljima pasa , prirode i životinja.
LOvac bez psa za mene nije lovac.
+
= zadooljstvo duše