Autor Tema: Alpski brak jazavčar  (Posjeta: 190091 vremena)

Offline hrvoje

• K 100
  • **
Odg: Alpski brak jazavčar
« Odgovori #165 u: 29. 06. 2009. 22:09:16 »
To je dobar pas, al nije za  pesi.

Offline hrvoje

• K 100
  • **
« Odgovori #166 u: 29. 06. 2009. 22:28:15 »
Danas sam neke fotke na brzinu ispuca. Ovih ću se dana malo više potrudit oko toga

Offline hrvoje

• K 100
  • **
« Odgovori #167 u: 29. 06. 2009. 22:38:11 »
.

Offline dr.natterwald

• K 500
    • NATTERWALD deutscher jagd terrier
« Odgovori #168 u: 30. 06. 2009. 01:19:36 »
hrvoje uhvatio si se 5 prstiju uf
pasa se uhvati  :hundtrinkend: :smil4226ce1d491b5: z2

Offline TUROPOLJE

• K 500
« Odgovori #169 u: 30. 06. 2009. 08:15:57 »
Šta nema papire .,.. kad nije za  pesi

jedino šta me smeta jer nosi povinuto rep prema naprijed..tu ti se vidi  malo necistoče ..ali to kod večine brakova pokazuje malo

Ovak inaće pas je ok zagi

Offline TUROPOLJE

• K 500
« Odgovori #170 u: 30. 06. 2009. 08:22:20 »
možda vuče mješavinu ,, krvosljednika ,, unazad par le z30gla

Offline veljko

• K 100
  • **
« Odgovori #171 u: 30. 06. 2009. 18:53:47 »
Hrvoje kolko se moze vidjet po slikama pas neizgleda lose.Dobra dlaka ravna noga jos ako dobro radi sta ces bolje.Svi mi tezimo za savrsenstvom ali do tamo je put dug i trnovit.Cak i kad imamo li.epog i dobrog psa postoji sansa da i u njemu ima malo kemije nekoliko koljena u nazad a onda je na nama da krenemo sa tim sto imamo traziti dobru kuju ili dobrog parnjaka i tako nekoliko generacija i onda mozemo rec taj je 100 % cist.To je kao sa sarenim divljim svinjama trebat cepuno godina i istrbljavanja . Razlika je stoje to sa psima napravljeno namjerno i dok god nece biti klubova rasa i na celu njih ljudi ljubitelji i nepotkupljivi i koji su tu iz ljubavi prema rasi a ne da to jos vise iskoriste da zarade bit ce lose.Ja najvise krivim sudce koji te mjesance i prerasle ocjenjuju i daju mogucnost daljnjeg rasploda jer ljudi koji muckaju ce bit uvjek ali kad dodjepred sudca tu bi mu trebo bit kraj.Zadnja novost koju sam cuo je parenje braka sa balkancom ti psi ce mozda moc prevarit nekog ko ne poznaje rasu ali kad dodju na ocjenu jedan sudac koji se tako naziva treba to skresat u korjenu.

Offline hrvoje

• K 100
  • **
« Odgovori #172 u: 30. 06. 2009. 19:48:35 »
Evo još koja slika. Šta više slika to bolji forum. Slika-1000 riječi...

Offline hrvoje

• K 100
  • **
« Odgovori #173 u: 30. 06. 2009. 19:52:55 »
Na nekima sam ga slika kako radi na tragu od zeca.

Offline hrvoje

• K 100
  • **
« Odgovori #174 u: 30. 06. 2009. 19:57:38 »
.

Offline hrvoje

• K 100
  • **
« Odgovori #175 u: 30. 06. 2009. 21:07:50 »
U zadnje vrime sam upozna nekoliko lovaca koji love  na planini Mosor. Prije možda 6-7 godina lovište je zakupio gosp. Oluić, te smim lovcima zabranio lov sa dugonogim goničima( istarci, a u većini balkanci i posavci). Lovci su bili blago rečeno ogorčeni. Puno njih je prešlo na terijere, a posebice brakove. Nisu od njih puno očekivali jer kod nas još uvijek većim dijelom vlada mišljenje da su brakovi upotrebljivi samo u Slavoniji, pa kad im još spomeneš Mosor, jednu od najtežih i najkamenitijih planina, pa mogu reć i na prostorima bivše Juge, ispadneš budala.
Al zato iznenađuju komentari ljudi koji su ih nabavili i s njima lovili na toj planini. Svi imaju vrlo pozitivno mišljenje o njima. Kažu, da su znali za njih prije nabavili bi ih od davno već. Oluić više nije lovozakupnik, al doslovno svi koji su ih nabavili lovit će s njima i dalje. Oduševljeno pričaju o njima.
Zanimljivo je i da svi ti brakovi koje sam ja vidia šta oni imaju ne zaslužuju ni prolaznu ocjenu za eksterijer.

Moj komentar na sve to je da su brakovi uistinu kvalitetni i svestrani psi, te da pomalo osvajaju i najteže terene, kao i najnevjernije lovce.

Evo i dvi fotke planine i grivastih skakača koji na njoj obitavaju.

Offline dean

• K 3000
  • *
  • Prvo gledaj od koga ide, a onda kaj ide
« Odgovori #176 u: 01. 07. 2009. 08:26:25 »
Ja bi htio vidjeti kako niski pas, teških kostiju poput braka tjera ds preko toga kamenja... Pogotovo me zanima kaj se desi kad ostane bez jaja jer ih je ostavio na oštrom kamenju ili kad se sav polomi jer se skrkao niz te stijene...

Offline TUROPOLJE

• K 500
« Odgovori #177 u: 01. 07. 2009. 09:24:22 »
Brakovi su jako prilagodljivi psi ,, inteligentni ,, prilagođavaju se na svim terenima jedino u brzini nemogu parirati dugonogim goničima..
1, da je olujić imao pse koji samo love svinje a nerasteravaju ostalu divljač sigurno nebi bio protiv dugonogih gonića ... Baš suprotno jer i lovački savez bi trebao poticati autohtone pasmine u svim lovištima sa divljom svinjom ali težiti da se te linije pasa specijaliziraju za zeca , lisicu i svinju i tako zaštiti linija autohtonih pasa u RH.

Kvalitetan uzgoj i odabir je najbitnija .

Offline TUROPOLJE

• K 500
« Odgovori #178 u: 01. 07. 2009. 09:42:40 »
Najgore stvari su te jer se ne gleda kvaliteta pasa unutar rase i pospiješuje njena kvaliteta izborom i odabirom kvalitetnih jedinki nego se druge rase ubacuju za dobar nos idi ustrajnost ili ostale nedostatke kod jedinki pospiješuju sa drugim rasama i sa time unište i ono šta su imali..

Zato da postoji klub koji bi tome svemu na kraj stao i povukao uzgajivaće na pravi put gdje bi suci sudili bez ikakvih opterečaja i pritisaka .. Možda i suci iz austrije ?

Samo da se pokrene nešta prema boljem sutra a izluči koliko je to moguče nekvaliteta eksterijera i rada..

Za to je potrebno nekoliko uzgajivača koji su spremni zaboraviti dosadašnji rad i okrenuti se prema pozitivnom bez okretanja šta je bilo i sa time povuči ostatak uzgajivača koji više nebi mogli bez to KLUBA uzgajati ,, Alpskog brak jazavčara ,,,

Offline ante kula

• K 100
  • **
« Odgovori #179 u: 02. 07. 2009. 21:24:35 »
ja sam lovio sa svakakvim psima,i brakovima,i terijerima al za planinske teske terene,tipa mosor,svilaja,dinara nisu najbolji jer im fali po meni veci radijus kretanja,a DUGONOGI  gonici su zakon za ovakve situacije.. vise ce terena obac moj trobojac nego 4 braka skupa..