A danas vam je najjača stvar kad počinju pričati ovi stariji lovci joj kakve smo mi imali pse , joj kak su ti bili dobri ,, joj danas takvih nema ,, joj ovak joj onak i nakraju kroz priču sa istim i drugim lovcima jednako su i ovi dobri ali u njima je problem .. kad odu predaleko ,, kaj ih sada nema ,, sada nemožemo napravit drugi pogon ,, moramo čekati, kakvi su to psi ,,
kad se tjera po 3-4 sata pogon i psi ne odrade kak bi oni htjeli opet nevalja i opet po psima ..
Ja zato imam ove krače malo ih pričekam 1 h ali ih imam skoro za svaki pogon .
Nisu u pitanju kvaliteta psa nego zahtjevi lovaca .. mala lovišta i ako su psi duži njima nevalja a govore o svojim psima joj to nije ostavljalo , joj to je tražilo i na kraju kad pogledate išli su i po krivolovu i lovu i pucali SVE pred psima ..
Zato nekad izgubim volju za lov . pa ostavim pse doma ,, ili odem negdje drugdje u goste u lov .
Jer kad pogledate na jedno.. evo jedan lov ..
Zimski dan 12 mjesec lov pogonom 30 na štandu i 8 u pogonu 1,8 km širina i 3 km dužina
gostiši na svakom koraku ,zarasla polja i šumarci . Svinja ca.. 60 kom..
8 pasa od toga vrijedi troje 1 h je trebalo da psi razbiju svinje i dva puta dotjerali na štand ,, 60 šuseva od toga osam komada svinja odstrijeljeno ,, dvojica popadali sa stolčića jer im svinje dotjerali među noge , 2 kom puknuto u pogonu izvučeno van ..
da bi na kraju bilo izjavljeno od lovnika pa nisu baš psi odradili danas
E kad je tako
sda ajmo vi u pogon gospodo a mi če mo lijeppo
da spavaju i odmaraju a mi na
.
Znate kaj su istjerali i samo su rekli pa gusto je ....
Zato moji pravi lovci ne krivite uvjek pse jer to nisu mašine kako je jednom rekao ,,, Dean,,, nego su to naši pomagači koje treba cijeniti a ne dati da sa jima brišu cipele i viču kak su oni imali prave pese a ovo danas ništa nevalja .. istina ima i toga