G. Veljko ima takvih pasa ali za nekolicinu se nezna jer se kradu previše a druga stvar ko ima dobrog svinjara ne prodaje ga nego ostaje za koje parenja i dobar lov.
2 . Sve ovisi kaj ti tražiš , po tvojem kaj mora raditi u lovovima jer ako je dobar u gateru nemožeš znati kakav je u lovu jer možda uzima prvi trag od neke divljaći i tjera par sati pa tada nisi ništa napravio .
dosta pasa koji su pravi svinjari neće dobro raditi u gateru tada opet neznaš ništa.
možda može naći u gateru a u prirodi gleda gdje drugi psi traže i zalaju pa se samo priključi itd. itd.Dali ima dobro vračanje ? Sljedoglasan ili vidoglasan itd . itd .
Nekome treba da pas traži 200m lijevo ,desno ,naprijed kao meni a nekome da traži 2-3 km . Da gone 2 h max kao meni a nekima nije dosta ni 5-6 h.
Nekome treba da pas traži po nočašnjem tragu ili 2-3 h kao meni a nekome da odlazi po jučerašnjem tragu..
Ako stvarno želiš kupiti prave ,,linije svinjara ,, trebaš puno sreće jer ko ima liniju svinjara jednom taj je lako nedaje. Još k tome ako ta linija i ima ,,urođeno ,, krvoslijednost .. onda imaš plafon..
Kad kupiš psa 2-3 -4 g starog i kreneš sa njim u lov neki ne prihvačaju svakog novog gazdu i u tuzi za starim gazdom pate i nema povratka.Sve ovisi.
Npr moj pas da ostane bez mene mislim da bi uginuo od tuge kao o što bi i ja patio godinama za njim
ali tak je. neki to ljudi nemogu razumjeti.
Jer kad sam ja vesel onda je i on a kad sam ljut ili tužan samo legne i promatra me sa svojim smeđim očima i ne skida pogleda sa mene.
Toliko za sada od mene