Pozdrav kolega Seteri! Tog psa je kupio moj prijatelj. Mislim da je bio kao štene 350 eura, a kuje 500. Mislio je na našem dalmatinskom kršu lovit s njim šljuke, al kako šljuka ima malo, pas nema što naći. Pas inače već sada ima velik radijus kretanja, i zaista, pas ne staje od jutra do mraka. S njim je nemoguće lovit u gustom kamenitom terenu. Ne možeš ga pratit. U lovištu di ja lovim ima dosta jarebice kamenjarke. To su nepregledni travnati tereni. Meni za takav teren baš paše pas radnik, velikog radijusa kretanja. I onda se ja i prijatelj dogovorimo i napravimo razmjenu. On meni dade tog setera, starog 8 mjeseci, a ja njemu brak jazavčarku, dva odstrijeljena zeca, domežanu vina i bocu rakije. I sad ću mu dati još dva zeca, a on će meni biper za tog psa. I tako je on prezadovoljan sa kujom, ja sa psom... Domežanu smo već popili, al nema veze, vina ima...
Meni je ovo inače prvi ptičar uopće. Ponešto znam o ptičarima, al sve u svemu, vrlo malo. Sad trenutno imam tri finska goniča, i lovim samo zečeve. Ima san tu brak jazavčarku za svinje, al svinje ima slabo pa računam, bolje ju dati tamo di ima svinje i usput dobit dobra setera. E sad, kakav će bit, vidit ćemo iduću sezonu. Šta ti misliš, po ovim papirima, oće li bit šta od njega?