Svaka cast na tekstu Gabro,mozete pisat blog,kao ona Tanja Torbarina
Salu na stranu, malo sam se nasmijao citajuci post..O seterima nemam pojma,blizi su mi njemci i bretonci,prepelicari i slicno..Opcenito, prekrasni su mi, one sare na glavama i dlaka..Ne znas kojeg bi uzeo..Osobno, takvom bi psu na mojem terenu duga dlaka bila veelik problem..Ja sam se odlucio za MM jer mi se svidio i eksterijerno i po cudi.Naime, imam curicu od 8 god koja ju tretira kao prijateljicu pa se navlace i stipaju po dvoristu, a bez straha da ce pas okrenuti plocu..Stalozeni su i uglavnom njezne naravi kao obiteljski psi.Mada,iznenadila me ostrina kojom cuva svoj aport..Do sada je imala sukob oko svojeg aporta s dva bretona i dvije pticarke.Ona pokupi aport i krene a drugi pas pred nji i otima..Mislio sam da ce ju ugusiti kad su se pocupale..potukla se kao odrastao pas.Ali samo oko aporta ili lovine kod mojeg ruksaka, u drugim situacijama se podcini starijim psima i upisa se isti tren..Za ne vjerovati..Osim toga, pas je manjih gabarita,moja je teska cca 20 kg i moze s nama svud..u auto, kafic..Krvni trag također polazu s njima, imate onog Prokesa iz Osijeka s krasnim parnjakom,on ima svasta polozeno i osvojeno,izmedju ostalog i krvni trag.Moja kuja je do sada pokupila samo ranjenog zeca,ali rano mi je bilo ubaciti i taj trening kad smo tek u prvoj lovnoj sezoni.Pokusat cu ju nauciti odraditi krv ali tek nagodinu,kad bude 1,5 god stara.Vodim ju i na ceku,odlozim kraj sebe i mir..suti i ceka
Eto,malo sam prenio vlastite impresije,iako sam jako zelen po pitanju pticara..ali mora se od nekud poceti..