pozdrav svima!!!!!!!!!!
Da vam ispricam svoje dozivljaje sa mojim kratkodlakim njemcem,,,!!!!!!!!!!
star je 2,5 godine,,,,trenutno imam samo njega pa mu posvecujem svu ljubav i paznju koja sigurno nije mala,,,,,,od lova, treninga i obuke,,,sa njima ,nemam ,,nekih vecih saznanja....a uvezen je iz Italije i covjek koji ga je uvezao je nazalost obolio,,tako da sam ga ja kupio od njega,,,ni on mi nije znao puno reci,,,o njemu,,,tako VAM PISEM STA SAM KOD NJEGA ZAPAZIO,,,kad mu kazem "aport" vraca se odmah meni i sjede,,,,mogu ponavljati 1000 puta uvijek mi dođe,,,,,nabavio sam onu gumenu patku i kad je bacim da mi je donese,,,,nit gleda nju nit mene,,,kazem aport on dođe al bez patke,,,!!!! jezeve nađe i oblajava,,,,2-3 puta mi ih donese kad mu zvizdim da dođe il se derem aport,,,,itd,,,onda ga svezem i odvedem od jeza,,,,,al me u zadnje vrijeme poceo zajebavati,,,bjezi od mene sa jezom,,,!! sinoc mi iskocio iz boxa i donio jeza kuci,,,lajao ,,,i lajao tako da sam morao izaci van i svezati ga u boxu. markira prepelice,,,,onako kao na vasim slikama,,,,,jednu je markirao na oko 200 metara od mene i okrece glavu prema meni i cekao me dok nisam dosao do njega ja mu kazem drzi i on ko raketa,,,potrci,,,,a sta bi mi trebao reci ,,u tom momentu,,,jebiga ne znam,,,,srce zalupa,,,zna im prici na 3-5 metara,,,,,,a ja u tome uzivam,,,,sve mu i jedan misic titra kad im prilazi,,,,,nekad podigne prednju lijevu nekad nekad desnu,,,,macka mu nijedna ne moze pobjeci,,,,,,(a ni kokos)...kad ga pustim sa povodca prvo se istrci 1-2 kilometra pa onda pocne da trazi,,,,,zeca nađe lako laje za njim 200-do 300 metara...itd....!!!!!!!!! jerebice namirise na oko 30 metara,,,,,sad zasad sam to primjetio,,,,,MOLIO bih vase misljenje i uputstva kako i sta sa njim dalje,,,,!!!!!!!!!!!