čitam post od MHLS-a i kao da čitam manifeste koji su ispali ekipi iz Komunističke Partije,prije 20 godina.
"Mi moramo", "prekratko smo tu da bi mogli","prerano je" "nemamo novaca" ....itd.
Nemojte me krivo shvatiti,shvatite me doslovno : Vjerujem da je svaka prebrza ekspanzija ( pa tako i organizacijska ) kontraproduktivna.
Trebali ste kao što je Medo rekao krenut od glave,pa kad se tu stvore čvrsti temelji i riješite se dječjih bolesti koje svaka nova organizacija ima,krenuti u širenje prvo na Županijskom području pa onda polako geometrijskom progresijom na ostatak zemlje.
Ovako,stvorili ste još jedan u nizu birokratskih aparata,kopiju postoječeg HLS-a,spor,trom,birokratski,ograničen,neorganiziran i samim tim upitan savez.
Kažeš,dajte nam ideje.
Evo ti pitanja koja treba postaviti "foteljašima" i njihovom "podmlatku":
1. Zašto Republika Hrvatska preko MUP-a i Pravosuča tretira 50.000 lovaca kao potencijalne kriminalce,maloumnike,lučake,moguće masovne ubojice "svojim" ( ne našim ) Zakonom o Oružju č
Zašto to HLS dopušta č
Kažeš,čine sve moguće č
Ja nisam čuo da su išta učinili,niti jedan nastup u javnosti,niti jedan javni prigovor,niti jedan red u novinama,niti 5 sekundi na televiziji.
Što je to konkretno učinjeno č
2. Zašto Republika Hrvatska ne stimulira i ne podrži gradnju streljana na kojima bi mladi i stari lovci imali mogučnost vježbati s oružjem,što bi posredno smanjilo učestalo ranjavanje divljači,smanjilo stradavanja u lovu i povečalo kvalitetu mečusobnog druženja meču lovcima č
Ne dogačaju se nesreče zbog oružja nego zbog neznanja i alkohola koji je jako ružna i opasna navika jednog dijela lovaca.
3. Zašto ne predložite redovito testno gačanje kojim bi se napravila pozitivna selekcija i spriječilo ulaz u lovišta nedovoljno sposobnih lovaca č
Istina,nekome bi ego bio povrečen,i morao bi se uputiti na streljanu i vježbati dok se ne dovede u zadovoljavajuče okvire.
Mislim da je to manja šteta nego da širom Hrvatske divljač dobija pogotke u trbuh pa bježi i crkava satima u neopisivim bolovima.
4. Zašto ne predložite da se uvedu nužne promjene u školovanje mladih lovaca č
Više praktičnog rada po lovištima,više učenja stvari koje će im stvarno trebati ukoliko se budu bavili lovom ( čitanje tragova,pravilno rukovanje oružjem,pravilno čiščenje i održavanje oružja,odabir odječe za lov na čeki,za pogon,čiščenje i trančiranje divljači).
5. Kontaktirajte Lovačke Saveze Austrije,Italije,Njemačke,Švedske i ponudite im suradnju u vidu mečusobnih gostovanja i učenja o lovačkim navikama i taktikama lova.
Siguran sam da možemo mnogo naučiti a imamo i znanje koje bi netko želio usvojiti.
Taj pristup bi mogao takočer i pojačati Turističke potencijale vezane uz lov.
6. Postavite i u HLS-u i javno pitanje o tome kako i kada promijeniti loš i nedostatan sistem prelaza za divljač koji je postavljen po A-1 autoputu.
Divljač stradava zbog ljudske arogancije i pohlepe,što nije nikakva novost.
Ali nije li na HLS-u i MHLS-u da javnosti skrene pozornost na to i prisili vlast na promjene č
Ako niste u stanju suprostaviti se birokratskom aparatu koji je zasjeo u fotelje i nit želi mjenjati mnoge negativnosti niti dopuštaju da ih netko zamijeni pa to odradi,onda si postavite pitanje :
U čemu je smisao ovakvog Saveza č
Kažeš 8 mjeseci nije dosta da bi se vidjelo i osjetilo da postojite i djelujete pozitivno č
Oprosti molim te,a koliko vam vremena treba da postavite pitanja,nalik na gore navedena č
Kolliko vam novaca treba da postavite pitanja č
Koliko vam novaca i vremena treba da posjednete za stol novinare i s njima pokušate dogovoriti da se lovci i svijet lova prikažu u realnijem svjetlu č
Koliko koštaju 2 kave i kola u bircu č
Pa nek je tako 10 puta,opet nije puno.
Ukoliko na sve ovo gore navedeno nemaš neki konkretan i smislen odgovor,postavi samom sebi pitanje : Misliš li da si dorastao poziciji na kojoj bi ti kao glava ovog Saveza trebao postavljati upravo ovakva i slična pitanja č
Ako misliš da jesi,zašto ih več nisi postavio č
Ako misliš da nisi,pa što radiš na toj poziciji č
Organiziranje nekakvih akcija po sistemu ORA-e bi trebale nas zadovoljiti č
Sorry,ali ti si Predsjednik MHLS-a a ne samo još jedan u nizu foteljaša.
A ako jesi,onda si sigurno najmlači takav primjerak,i krajnje si nepotreban.
Političara niš koristi imamo na pretek.
Tebe kao čovjeka ne poznam i nemam mišljenje ali iz dosad učinjenog od strane MHLS-a , mislim da je cijela ta predstava fijasko.
Da nije tragično bilo bi smiješno.
Hrvatski lovci i njhove porodice su konkretna glasačka brojka,i da se vi koji ste se postavili na vodeče pozicije konačno primite posla i počnete kucati na vrata i zvati na telefone,postavljati pitanja od kojih političare boli glava,vjeruj mi da bi veliki dio nas običnih malih lovaca pružili podršku i pomogli vam kako god je potrebno,jer bi vidjeli da se trudite mijenjati stvari na bolje.
A ako niste dio rješenja,gospodo Predsjednici,zamjenici,savjetnici,tajnici,onda ste dio problema.
Iskreno se nadam da nisam povrijedio bilo čiji ego,iskreno se nadam da na ovom forumu ima ljudi koji se slažu samnom,i iskreno se nadam da će ova litanija potači nekoga da mrdne dupe i počne raditi posao kojeg se prihvatio.
Ako si pretpostavio da će se stvari same od sebe mjenjati na bolje,sjeti se što je pretpostavka.
Pretpostavka je majka svakog zajeba u životu.