Autor Tema: Dosadašnji rad MHLS-a  (Posjeta: 2707 vremena)

Offline MHLS

• K
  • *
Dosadašnji rad MHLS-a
« u: 07. 11. 2007. 15:39:46 »
Ok, očito na forumu ima kritika na MHLS, a zašto svi koji imaju kakvo pitanje što se i gdje trenutno radi ili koga se s čim financira ne nazovu mene ili mi pošalju mail pa da raščistimo sve nesporazume. Mladež HLS-a kao primarne ciljeve ima očuvanje lovstva, lovačke tradicije i lovne etike, ali isto tako kao što ste mogli pročitati u MHLS se mogu uključiti i drugi mladi koji prvenstveno imaju interes da borave u prirodi i uživaju u prirodnom i životinjskom svijetu. Zato ću Vam postaviti pitanje zašto i različiti sportovi onda ne bi bili jedna od aktivnosti MHLS-a, zašto se ne bi promovirali i u različitim sportskim aktivnostima te preko takvih druženja i natjecanja pokazali mladima da je MHLS organizacija u kojoj svaka mlada osoba koja može nači svoje mjestoč
Što se tiče podobnog, a ne stručnog kadra postavljam pitanje koji bi to kadar trebao biti, zar neki ovdje zaboravljaju primarne ciljeve Mladeži HLS-a, te za koga se točno tvrdi da je podoban i da ne pripada po tome na odrečeno mjesto u MHLS-uč
Vjerujem na kraju da bi bilo za sve puno korisnije da svoje kritike malo preoblikujete u prijedloge i pomognete da organiziramo jaku i djelotvornu Mladež HLS-a koji će svim mladim lovcima i ostalima mladima koji nisu lovci, a žele biti članovi naše organizacije biti na čast.

Dean Golubič

Offline Gams

• K
  • *
Dosadašnji rad MHLS-a
« Odgovori #1 u: 07. 11. 2007. 18:58:34 »
Slažem se sa tvojim zadnjim djelom teksta. Ali cilj i bit koje se moramo držati je lovstvo. Nogomet i ostalo ne pripada nama, time neka se bavi mladež HNS. Mi moramo pokazati bit lova, i osvjetliti i očisti obraze lovaca i lova. Lov je kultura i tradicija ali prikazana u krivom svjetlu, a naš cilj i dužnost je to promijeniti
Live to hunte
Hunt to live

Offline medo

• K 3000
  • *
  • Metaka, pusaka i sexa nikad dovoljno......
    • Hunting Agency
Dosadašnji rad MHLS-a
« Odgovori #2 u: 08. 11. 2007. 08:51:58 »
Ok, očito na forumu ima kritika na MHLS, a zašto svi koji imaju kakvo pitanje što se i gdje trenutno radi ili koga se s čim financira ne nazovu mene ili mi pošalju mail pa da raščistimo sve nesporazume. Mladež HLS-a kao primarne ciljeve ima očuvanje lovstva, lovačke tradicije i lovne etike, ali isto tako kao što ste mogli pročitati u MHLS se mogu uključiti i drugi mladi koji prvenstveno imaju interes da borave u prirodi i uživaju u prirodnom i životinjskom svijetu. Zato ću Vam postaviti pitanje zašto i različiti sportovi onda ne bi bili jedna od aktivnosti MHLS-a, zašto se ne bi promovirali i u različitim sportskim aktivnostima te preko takvih druženja i natjecanja pokazali mladima da je MHLS organizacija u kojoj svaka mlada osoba koja može nači svoje mjestoč
Što se tiče podobnog, a ne stručnog kadra postavljam pitanje koji bi to kadar trebao biti, zar neki ovdje zaboravljaju primarne ciljeve Mladeži HLS-a, te za koga se točno tvrdi da je podoban i da ne pripada po tome na odrečeno mjesto u MHLS-uč
Vjerujem na kraju da bi bilo za sve puno korisnije da svoje kritike malo preoblikujete u prijedloge i pomognete da organiziramo jaku i djelotvornu Mladež HLS-a koji će svim mladim lovcima i ostalima mladima koji nisu lovci, a žele biti članovi naše organizacije biti na čast.

Dean Golubič

Drago mi je da si napokon na forumu d4
 Kritika ce biti uvijek i od njih ne treba bjezati (ne kazem da bijezis) ali stvar je da te nema na forumu da sve rijesimo transparentno,medju nama.
 Zapravo clanove je pogodilo to sto se sponzoriralo nogometnu ekipu,a ekipu  za pucanje na glinene golubove nije. Isto tako organizirano je jos nekih aktivnosti ali bio si sprijecen da dodjes. U tom slucaju trebao si obavijestiti da ne mozes doci. Ovako sve djeluje malo neozbiljno. To govorim samo da ukazem na neke probleme nas forumasa-lovaca.
 Sad meni je drago da MHLS potice druzenje mladih ljubitelja prirode i lova medjutim neke akcije trebale bi imati prioritet. Akcije koje promoviraju lov i brigu o divljaci trebale bi biti nas prioritet jer zadaca MHLS-a je da se promovira upravo to,a ne sami MHLS (mozda nisam dobro shvatio).
 Ideja postojanja MHLS-a je dobra ali me zanima koliko je MHLS neovisan po pitanju donosenja odluka, ima li svoj statut ili pravilnik rada oko izbora predsjednika i clanova odbora.
S obzirom da je HLS nasa krovna organizacija na koji nacin pomaze MHLSč
 Zakon o oruzju nije dobar,lovce se tretira kao kriminalce,mediji nisu na nasoj strani itd. MHLS bi mogao promijeniti mozda neke stvari,ako ne zakon,a onda barem gledanje na lov i lovstvo pa se pitam kada ce neka akcija doci u medije(LV i DK su iskljuceni jer namijenjeni su lovcima). Znam da se mediji pozovu i ne dodju ali ako nece oni k nama mozemo mi k njima. Treba poslati napisane textove, fotografije o akcijama na puno medijskih adresa i mozda netko objavi. Meni ,a i jos nekima je oduvijek zelja bila da se suocim javno s premijerom ili predsjednikom po pitanju lovstva i nase buducnosti na podrucju RH.  Posto ti isti primaju na razgovore svakakve organizacije neka prime nas,mlade,radne i ugledne predstavnike drustva da rijesimo neka pitanja i dobijemo odgovore. Buduci da si ti predsjednik MHLS, iskreno nam reci kako bi na to reagirao HLS i jesi li voljan pokusati uputiti ovakav prijedlog osobama koje vode drzavuč Najbolji udarci su u oni u glavu i u vrijeme izbora svi iskoristavaju priliku da kazu nesto o sebi javno.Hocemo li iskoristiti i mi jer ipak ima nas oko 50 000č
 Mnoge akcije su predlozene na forumu i treba krenuti u realizaciju nekih.
Ovo sto sam predlozio mozda je pucanje na visoko medjutim zasto ne pokusati. Ja bihč
 Veliki pozdrav i nadam se da cemo se cesce druziti na forumu d4

Offline MHLS

• K
  • *
Dosadašnji rad MHLS-a
« Odgovori #3 u: 08. 11. 2007. 10:21:49 »
Poštovanje kolega,

Što se nogometne ekipe tiče, ti dečki nas predstavljaju i reklamiraju na sportskim terenima, a cifra koju smo za to izdvojili je stvarno mala.
Drugo obzirom da ja nisam mogao doči na natjecanje u Trapu zadužio sam drugu osobu da okupi ekipu koja će pucati, a za troškove prijave i natjecanja nisam mogao garantirati da će biti pokriveni jer ni ja u tom trenutku nisam imao tu informaciju. Iako sam rekao osobi koja je za to bila zadužena da će najvjerojatnije biti sve pokriveno samo da ne mogu sa stopostotnom sigurnošču to garantirati.
Moraš pogledati i drugu stranu, i shvatiti da čemo mi tek sa punim radom početi nakon službenog osnivanja, a ovo do sada je osnivačka faza u kojoj mi još uvijek nemamo svoj proračun pa ne mogu garantirati da čemo nešto platiti s novcem kojega nemamo.
Nadalje na neke aktivnosti nisam došao zato što na njih nisam bio pozvan, okvirno sam znao da se nešto organizira ali točno vrijeme i mjesto mi nitko nije javio.
Isto tako moram navesti da sam bio prisutan na svim akcijama organiziranim od strane MHLS-a.
Gore sam več naveo da smo u fazi osnivanja, te će proči još neko vrijeme dok sve ne bude kompletirano, a što se ustrojstva tiče svi osnivački odbori županija, lovnih ureda te na nacionalnoj razini su legalno izabrana tijela tako da su prilikom njihovih osnivanja bili obaviješteni svi članovi HLS-a do 35 godina preko pozivnica koje su odaslane na društva, a za osnivanje lovnih ureda i svim članovima osobno na kučnu adresu.
MHLS je službeni pomladak HLS-a i kao takav ima punu potporu saveza. Što se tiče novog zakona o oružju i medija več dugo HLS radi sve što može kako bi se neke stvari popravile i kako bi lovci pozitivno bili predstavljeni u medijima, za sve to treba vremena, a Mladež HLS-a je prekratko ovdje da bi več sada nešto takvo pokušavala.
Prije 8 mjeseci Mladež HLS-a nije postojala ni u osnivačkoj fazi niti je bilo ikakvih prijedloga za njeno osnivanje, sada kada smo počeli s pokušajem da stvorimo jaki organizaciju svi su počeli kritizirati i davat hrpu prijedloga i govoriti da mi koji to radimo «nismo stručni nego podobni» pa oprostite gospodo ali što vi niste došli sa idejom osnivanja MHLS-a, prihvatili se tog posla i na njega trošite svoje slobodno vrijemeč Lako je reči idemo napraviti ovo ili ono ali u ovim počecima malo je onih koji se stvarno žele prihvatiti posla a puno onih jakih na jeziku. Morate shvatiti da u ovim počecima bitno je da stvorimo organizaciju u cijeloj Hrvatskoj, a ne da imamo puno akcija na jednom prostoru. Kada se sve organizira onda možemo početi sa pravim radom do tada treba najviše raditi na ustrojstvu, a kao što imam priliku vidjeti nema baš puno zainteresiranih za trošenje svog vremena na sjedenjem pred računalom tipkanjem, zvanjem ljudi… Stvar je u tome da bez toga ne ide.
Za kraj bi doda da svi koji želite organizirati akcije i raditi na poboljšanju ugleda lovstva organizirajte akcije, tražite što vam treba ali nemojte pretjerivati u svojim zahtjevima jer uvijek treba sagledati stvari i s druge strane ja ću se uvijek rado odazvati na svaku akciju i pomoči u njezinom ostvarenju.

Offline dean

• K 3000
  • *
  • Prvo gledaj od koga ide, a onda kaj ide
Dosadašnji rad MHLS-a
« Odgovori #4 u: 08. 11. 2007. 14:56:59 »
Ja sam ta osoba koja je bila zadužena da nače ekipu MHLS-a za pucanje u trapu, ali nisam imao obraza tražiti ljude da pucaju za nas kad znam da će svi rače pucati za svoje matično društvo-udrugu. Bio sam na pucanju oba dana, mislim na pucanje u Šestinama.
Ova tema nam je malo skrenula, mislim da joj je mjesto u Mladeži a ne u PG županiji.
« Zadnja izmjena: 08. 11. 2007. 14:58:35 od dean »

Offline SSG

• K 2000
  • Da je pas čovjekov prijatelj, mišljenje je čovjeka
Dosadašnji rad MHLS-a
« Odgovori #5 u: 08. 11. 2007. 14:59:58 »
Poštovanje kolega,

Što se nogometne ekipe tiče, ti dečki nas predstavljaju i reklamiraju na sportskim terenima, a cifra koju smo za to izdvojili je stvarno mala.
Drugo obzirom da ja nisam mogao doči na natjecanje u Trapu zadužio sam drugu osobu da okupi ekipu koja će pucati, a za troškove prijave i natjecanja nisam mogao garantirati da će biti pokriveni jer ni ja u tom trenutku nisam imao tu informaciju. Iako sam rekao osobi koja je za to bila zadužena da će najvjerojatnije biti sve pokriveno samo da ne mogu sa stopostotnom sigurnošču to garantirati.
Moraš pogledati i drugu stranu, i shvatiti da čemo mi tek sa punim radom početi nakon službenog osnivanja, a ovo do sada je osnivačka faza u kojoj mi još uvijek nemamo svoj proračun pa ne mogu garantirati da čemo nešto platiti s novcem kojega nemamo.
Nadalje na neke aktivnosti nisam došao zato što na njih nisam bio pozvan, okvirno sam znao da se nešto organizira ali točno vrijeme i mjesto mi nitko nije javio.
Isto tako moram navesti da sam bio prisutan na svim akcijama organiziranim od strane MHLS-a.
Gore sam več naveo da smo u fazi osnivanja, te će proči još neko vrijeme dok sve ne bude kompletirano, a što se ustrojstva tiče svi osnivački odbori županija, lovnih ureda te na nacionalnoj razini su legalno izabrana tijela tako da su prilikom njihovih osnivanja bili obaviješteni svi članovi HLS-a do 35 godina preko pozivnica koje su odaslane na društva, a za osnivanje lovnih ureda i svim članovima osobno na kučnu adresu.
MHLS je službeni pomladak HLS-a i kao takav ima punu potporu saveza. Što se tiče novog zakona o oružju i medija več dugo HLS radi sve što može kako bi se neke stvari popravile i kako bi lovci pozitivno bili predstavljeni u medijima, za sve to treba vremena, a Mladež HLS-a je prekratko ovdje da bi več sada nešto takvo pokušavala.
Prije 8 mjeseci Mladež HLS-a nije postojala ni u osnivačkoj fazi niti je bilo ikakvih prijedloga za njeno osnivanje, sada kada smo počeli s pokušajem da stvorimo jaki organizaciju svi su počeli kritizirati i davat hrpu prijedloga i govoriti da mi koji to radimo «nismo stručni nego podobni» pa oprostite gospodo ali što vi niste došli sa idejom osnivanja MHLS-a, prihvatili se tog posla i na njega trošite svoje slobodno vrijemeč Lako je reči idemo napraviti ovo ili ono ali u ovim počecima malo je onih koji se stvarno žele prihvatiti posla a puno onih jakih na jeziku. Morate shvatiti da u ovim počecima bitno je da stvorimo organizaciju u cijeloj Hrvatskoj, a ne da imamo puno akcija na jednom prostoru. Kada se sve organizira onda možemo početi sa pravim radom do tada treba najviše raditi na ustrojstvu, a kao što imam priliku vidjeti nema baš puno zainteresiranih za trošenje svog vremena na sjedenjem pred računalom tipkanjem, zvanjem ljudi… Stvar je u tome da bez toga ne ide.
Za kraj bi doda da svi koji želite organizirati akcije i raditi na poboljšanju ugleda lovstva organizirajte akcije, tražite što vam treba ali nemojte pretjerivati u svojim zahtjevima jer uvijek treba sagledati stvari i s druge strane ja ću se uvijek rado odazvati na svaku akciju i pomoči u njezinom ostvarenju.

Predsjedniče,dotaknut ću se samo jednog segmenta a to je memorjalni turnir Dr.Gudac:Molio bih da  nama ostalima koji smo bili na turniru kažeš zašto nisi uveličao turnir svojom nazočnošču,jer smo čuli da si u Mariji Bistrici na hodočašču,a tamo nisi bio jer mi to znamo,a to ti je bila isprika kolegama koji su pitali zašto ti osobno nisi došao.Nije ti se dalo ili ima neki dublji razlog(biljar) ččč
« Zadnja izmjena: 08. 11. 2007. 15:06:47 od SSG »
Užasno osjećam ovu krizu. Vozim auto bez krova, pijem staro vino, jedem pljesnivi sir..

Not to open the hunting season on the pretext that there is no game would be as if one gave up celebrating Christmas because there was not enough snow to go by sleigh to midnight Mass.

Offline medo

• K 3000
  • *
  • Metaka, pusaka i sexa nikad dovoljno......
    • Hunting Agency
Dosadašnji rad MHLS-a
« Odgovori #6 u: 08. 11. 2007. 16:19:19 »
Kolega Deane G.,
Hvala na iscrpnom izvjescu d4
Nadam se da ce stvarno ova ideja ozivjeti i postati i sluzbena.  d4
To je ono sto mi trebamo,informacije iz prve ruke zato bi mi bilo drago da si sa nama sto vise na forumu m1

Offline Kaligula

• K 1000
Dosadašnji rad MHLS-a
« Odgovori #7 u: 09. 11. 2007. 01:04:16 »
čitam post od MHLS-a i kao da čitam manifeste koji su ispali ekipi iz Komunističke Partije,prije 20 godina.
 "Mi moramo", "prekratko smo tu da bi mogli","prerano je" "nemamo novaca" ....itd.

Nemojte me krivo shvatiti,shvatite me doslovno : Vjerujem da je svaka prebrza ekspanzija ( pa tako i organizacijska ) kontraproduktivna.

Trebali ste kao što je Medo rekao krenut od glave,pa kad se tu stvore čvrsti temelji i riješite se dječjih bolesti koje svaka nova organizacija ima,krenuti u širenje prvo na Županijskom području pa onda polako geometrijskom progresijom na ostatak zemlje.

Ovako,stvorili ste još jedan u nizu birokratskih aparata,kopiju postoječeg HLS-a,spor,trom,birokratski,ograničen,neorganiziran i samim tim upitan savez.

Kažeš,dajte nam ideje.
 Evo ti pitanja koja treba postaviti "foteljašima" i njihovom "podmlatku":

1. Zašto Republika Hrvatska preko MUP-a i Pravosuča tretira 50.000 lovaca kao potencijalne kriminalce,maloumnike,lučake,moguće masovne ubojice "svojim"  ( ne našim ) Zakonom o Oružju č
Zašto to HLS dopušta č
 Kažeš,čine sve moguće č
Ja nisam čuo da su išta učinili,niti jedan nastup u javnosti,niti jedan javni prigovor,niti jedan red u novinama,niti 5 sekundi na televiziji.
 Što je to konkretno učinjeno č

2. Zašto Republika Hrvatska ne stimulira i ne podrži gradnju streljana na kojima bi mladi i stari lovci imali mogučnost vježbati s oružjem,što bi posredno smanjilo učestalo ranjavanje divljači,smanjilo stradavanja u lovu i povečalo kvalitetu mečusobnog druženja meču lovcima č
Ne dogačaju se nesreče zbog oružja nego zbog neznanja i alkohola koji je jako ružna i opasna navika jednog dijela lovaca.

3. Zašto ne predložite redovito testno gačanje kojim bi se napravila pozitivna selekcija i spriječilo ulaz u lovišta nedovoljno sposobnih lovaca č

Istina,nekome bi ego bio povrečen,i morao bi se uputiti na streljanu i vježbati dok se ne dovede u zadovoljavajuče okvire.
 Mislim da je to manja šteta nego da širom Hrvatske divljač dobija pogotke u trbuh pa bježi i crkava satima u neopisivim bolovima.

4. Zašto ne predložite da se uvedu nužne promjene u školovanje mladih lovaca č

Više praktičnog rada po lovištima,više učenja stvari koje će im stvarno trebati ukoliko se budu bavili lovom ( čitanje tragova,pravilno rukovanje oružjem,pravilno čiščenje i održavanje oružja,odabir odječe za lov na čeki,za pogon,čiščenje i trančiranje divljači).

5. Kontaktirajte Lovačke Saveze Austrije,Italije,Njemačke,Švedske i ponudite im suradnju u vidu mečusobnih gostovanja i učenja o lovačkim navikama i taktikama lova.
 Siguran sam da možemo mnogo naučiti a imamo i znanje koje bi netko želio usvojiti.
Taj pristup bi mogao takočer i pojačati Turističke potencijale vezane uz lov.

6. Postavite i u HLS-u i javno pitanje o tome kako i kada promijeniti loš i nedostatan sistem prelaza za divljač koji je postavljen po A-1 autoputu.
Divljač stradava zbog ljudske arogancije i pohlepe,što nije nikakva novost.
Ali nije li na HLS-u i MHLS-u da javnosti skrene pozornost na to i prisili vlast na promjene č

Ako niste u stanju suprostaviti se birokratskom aparatu koji je zasjeo u fotelje i nit želi mjenjati mnoge negativnosti niti dopuštaju da ih netko zamijeni pa to odradi,onda si postavite pitanje :
 U čemu je smisao ovakvog Saveza č

Kažeš 8 mjeseci nije dosta da bi se vidjelo i osjetilo da postojite i djelujete pozitivno č

Oprosti molim te,a koliko vam vremena treba da postavite pitanja,nalik na gore navedena č
 Kolliko vam novaca treba da postavite pitanja č

Koliko vam novaca i vremena treba da posjednete za stol novinare i s njima pokušate dogovoriti da se lovci i svijet lova prikažu u realnijem svjetlu č

Koliko koštaju 2 kave i kola u bircu č
 Pa nek je tako 10 puta,opet nije puno.

Ukoliko na sve ovo gore navedeno nemaš neki konkretan i smislen odgovor,postavi samom sebi pitanje : Misliš li da si dorastao poziciji na kojoj bi ti kao glava ovog Saveza trebao postavljati upravo ovakva i slična pitanja č
 Ako misliš da jesi,zašto ih več nisi postavio č
 Ako misliš da nisi,pa što radiš na toj poziciji č

Organiziranje nekakvih akcija po sistemu ORA-e bi trebale nas zadovoljiti č

Sorry,ali ti si Predsjednik MHLS-a a ne samo još jedan u nizu foteljaša.

A ako jesi,onda si sigurno najmlači takav primjerak,i krajnje si nepotreban.
Političara niš koristi imamo na pretek.

Tebe kao čovjeka ne poznam i nemam mišljenje ali iz dosad učinjenog od strane MHLS-a , mislim da je cijela ta predstava fijasko.

Da nije tragično bilo bi smiješno.

Hrvatski lovci i njhove porodice su konkretna glasačka brojka,i da se vi koji ste se postavili na vodeče pozicije konačno primite posla i počnete kucati na vrata i zvati na telefone,postavljati pitanja od kojih političare boli glava,vjeruj mi da bi veliki dio nas običnih malih lovaca pružili podršku i pomogli vam kako god je potrebno,jer bi vidjeli da se trudite mijenjati stvari na bolje.

A ako niste dio rješenja,gospodo Predsjednici,zamjenici,savjetnici,tajnici,onda ste dio problema.

Iskreno se nadam da nisam povrijedio bilo čiji ego,iskreno se nadam da na ovom forumu ima ljudi koji se slažu samnom,i iskreno se nadam da će ova litanija potači nekoga da mrdne dupe i počne raditi posao kojeg se prihvatio.
Ako si pretpostavio da će se stvari same od sebe mjenjati na bolje,sjeti se što je pretpostavka.
Pretpostavka je majka svakog zajeba u životu.

Offline dean

• K 3000
  • *
  • Prvo gledaj od koga ide, a onda kaj ide
Dosadašnji rad MHLS-a
« Odgovori #8 u: 09. 11. 2007. 08:22:08 »
Kao predsjednik MHLS-a grada Zagreba možda se u prošlom postu i na mene aludiralo, ali ja se držim da iza čovjeka stoje djela.
Tko misli da ja loše radim svoj posao neka kaže glasno i neka me se smjeni ako ima bolji od mene, na isti način na koji sam i došao na funkciju, glasanjem. Ja mislim da dobro radim svoj posao promocije MHLS-a makar ga radim za svoje novce i ni jednu riječ pohvale nisam ni od koga osim kolega dobio. Koliko sam napravio druženja, na koliko akcija sam bio i koliko ih imam u planu mnogi od vas znaju, pa me vi sudite, jer na kraju image svih nas u nekim situacijama ja krojim.
Savjeti, kritike, ideje samo naprijed.

Offline Nikola

• K 1000
    • LD "JELEN" Divuša
Odg: Dosadašnji rad MHLS-a
« Odgovori #9 u: 09. 11. 2007. 08:51:57 »
Mene je osobno zasmetala vijest na blogu MHLS-a o malonogometnoj ekipi, a znajuči za činjenicu da je druženje i trening na lisicu na kraju pomogao FORUM LOVAC kada MHLS nije imao razumijevanja.

DG kaže da malonogometna ekipa uz zanemariva sredstva prezentira MHLS, pa ja pitam koji je to iznos, na kraju krajeva siguran sam da bi se dio tih sredstava sigurno mogao odvojiti, i da bi sigurno zadovoljio mlade kinologe i lovce koji su dio Mladeži HLS-a, jer nisu tražena enormna sredstva več samo nekoliko paketa sokova , nisu tražene niti dnevnice niti ikakve naknade za rad i tome slično...

Offline MHLS

• K
  • *
Odgovor - Dosadašnji rad MHLS-a
« Odgovori #10 u: 09. 11. 2007. 09:36:37 »
Gle lako je promatrati izvana i pričati da je MHLS ili HLS spori i tromi aparat, naprotiv i jedna i druga organizacija su i brzi i učinkoviti samo što ima toliko posla da se jednostavno ne može sve najedanput, zato bi bilo pozitivno da se umjesto samog kritiziranja uključiš i pomogneš.
Da ne nastavljam sada ovdje sa HLS-om jer ovo je tema o MHLS-u i predugo bi mi trajalo da sve pišem zamoliti ću te da lijepo odeš u Nazorovu 63 i postaviš ta pitanja, vjeruj mi na svako češ dobiti adekvatan odgovor pokrepljen dokazima, a kada si več gore zamolio bi te da kažeš da bi rado pomogao obzirom da vidim da imaš želje pa odmah možeš dobiti nešto za raditi da nam pomogneš  u radu HLS-a i MHLS-a. Nadam da shvačaš da smo svi mi volonteri, pa zato molim sve kritičare neka odu u HLS i kažu da žele pomoči ne brinite imamo dovoljno posla za svakoga tko želi raditi samo neka se javi.
Mi smo u osam mjeseci napravili svašta zato radže ne kritiziraj nego pomogni kao što sam ranije rekao svi su jaki na riječima, a gdje su djelač Prije osam mjeseci mladež nije postojala pa se nitko nije bunio sada ju stvaramo, svi znaju za nju, a svi se bune, radže sudjelujte u njenom stvaranju i prestanite prigovarati. Ovako djeluješ kao da pripadaš jednoj drugoj grupi organizacija koja ima slične metode - idemo napadati sve što se radi, a mi sami nečemo raditi ništa.
Aha sada smo došli do onoga što tebe muči, reci ti meni ako si več toliko zainteresiran za moje mogučnosti, a i muči te moja pozicija (za koju stvarno ne shvačam zašto te toliko muči obzirom da ona donosi samo rad za dobrobit svih nas – ako se nadaš nekoj koristi kolega ponoviti ću još jednom mi smo volonterska organizacija) zašto ti nisi prije recimo godinu dana došao u savez i rekao da želiš osnovati Mladež HLS-ač Vidiš tu je razlika izmeču nas dvoje ja jesam došao gore i lijepo obrazložio svoju ideju koja je bila prihvačena, a to svatko od nas sa dobrom idejom može, ti si mogao učiniti isto i sada bi ti sjedio na mome mjestu pa vjerujem da bi ti bilo jasno da je lako kritizirati a teško nači ljude koji žele volonterski raditi – nažalost.
No s druge strane lako je nači puno ljudi koji će kritizirati, a sami neče apsolutno ništa raditi jer imaju oni «važnijeg posla».
I na kraju zamolio bi te da se barem potpišeš ispod da znam s kim pričam jer ako si primijetio ja se potpisujem ispod svojih tekstova jer ih se ne sramim.

Dean Golubič
« Zadnja izmjena: 09. 11. 2007. 09:38:55 od MHLS »

Offline MHLS

• K
  • *
« Odgovori #11 u: 09. 11. 2007. 10:01:35 »
Mene je osobno zasmetala vijest na blogu MHLS-a o malonogometnoj ekipi, a znajuči za činjenicu da je druženje i trening na lisicu na kraju pomogao FORUM LOVAC kada MHLS nije imao razumijevanja.

DG kaže da malonogometna ekipa uz zanemariva sredstva prezentira MHLS, pa ja pitam koji je to iznos, na kraju krajeva siguran sam da bi se dio tih sredstava sigurno mogao odvojiti, i da bi sigurno zadovoljio mlade kinologe i lovce koji su dio Mladeži HLS-a, jer nisu tražena enormna sredstva več samo nekoliko paketa sokova , nisu tražene niti dnevnice niti ikakve naknade za rad i tome slično...

Shvačam tvoje nezadovoljstvo, ali iskreno o treningu na lisicu ja nisam bio obaviješten u potpunosti što smatram da bi ubuduče trebalo biti bolje izmeču nas jer ispada malo neodgovorno kada netko doče i zapravo kaže mi radimo to i to, a vi nam dajte sredstva ako hočete odlično ako nečete onda ste ovakvi i onakvi.
Smatram da je trebalo valjda prvo ako se htjelo to tako organizirati na sastanku postaviti pitanje želi li Mladež LS-a Grada Zagreba organizirati tu akciju, a ne mi ju organiziramo pa sada vi vidite. Na kraju smo mi ispali negativci, a stvarno ne bi trebali biti.
U buduče idemo prvo na sastancima Mladeži LS-a Grada Zagreba predložiti akcije, pa čemo organizirati sve one s kojima se inicijativni odbor složi i to na najkvalitetniji moguči način jer mišljenja sam da je kvaliteta važnija od kvantitete zato smatram da bi bilo bolje organizirati manje kvalitetnih akcija nego puno pa na brzinu.

Dean Golubič

Offline MHLS

• K
  • *
Blog MHLS-a
« Odgovori #12 u: 09. 11. 2007. 10:08:02 »
Sve bi Vas isto tako zamolio da mi pomognete u kreiranju bloga jer za sada samo Sanja Maraš i ja radimo na njemu. Zato apeliram na sve Vas da nam šaljete svoje priče, zgode i nezgode iz lova vezane uz lov, zaštitu prirode i životinjskog svijeta kako bi taj blog ispunio svoju pune potencijale i bio mjesto gdje mladi lovci i ostali zaljubljenici u prirodu i životinjski svijet mogu čitati o nama interesantnim temama.
Ako netko slučajno još ne zna adresa bloga je www.mhls.bloger.hr .

Dean Golubič

Offline Nikola

• K 1000
    • LD "JELEN" Divuša
« Odgovori #13 u: 09. 11. 2007. 10:12:25 »
Eto dobro...

Btw. Memorijala u Šestinama....

http://www.lovac.info/mhls/aktivnosti-mladez-hls-a/mhls-poziva-na-formiranje-ekipe-za-memorijal-dr.-nikodem-gudac.html

ja ovdje vidim samo tvoje podatke, ničije druge...

Zašto si ljude zvao i dao svoje podatke a ne Deanove podatke, i zašto si zvao ljude ako nisi do kraja izdefinirao uvjete nastupač
Znam da o uvjetima nastupa nisi obavijestio ni Deana, znam da su ljudi bili ogorčeni jer su došli iz karlovca i drugih mjesta..Da su znali za uvjete natjecanja, sigurno bi se pripremili a ne da na streljani izgledaju obezglavljeni i okolo nekoga natežu za rukav, "znate meni su rekli iz MHLS-a da dođem i sl..."

Offline MHLS

• K
  • *
« Odgovori #14 u: 09. 11. 2007. 10:23:32 »
Ja sam ta osoba koja je bila zadužena da nače ekipu MHLS-a za pucanje u trapu, ali nisam imao obraza tražiti ljude da pucaju za nas kad znam da će svi rače pucati za svoje matično društvo-udrugu. Bio sam na pucanju oba dana, mislim na pucanje u Šestinama.
Ova tema nam je malo skrenula, mislim da joj je mjesto u Mladeži a ne u PG županiji.

Imenjače nije grijeh, ali za drugi put ću te tražiti da zahtijevaš  jer u nekim situacijama ako želimo izboriti svoje mjesto i pokazati da smo mladi ali svejedno učinkoviti i sposobni moramo neke stvari i žrtvovati, a ja ću uvijek dati sve od sebe da nadoknadim svima i trud i uložena sredstva.

p.s.
Ne brini se onaj tekst je bio upučen meni uvijek će kritizira onoga predsjednika, to tako mora i biti samo što neki ne shvačaju da bi trebali nešto prvo i raditi pa tek onda kritizirati, a ne obrnuto! :-[
I ne moraš se opravdavati tvoj rad govori dovoljno. Samo drugi put prvo na sastanku Mladeži LS-a Grada Zagreba trebamo proči akcije a onda čemo pitati i sve ostale da nam se priključe imati čemo bolji učinak nadam se da se slažešč
 :)

Dean Golubič