Autor Tema: Memorijal dr.Nikodem Gudac  (Posjeta: 2699 vremena)

Offline SSG

• K 2000
  • Da je pas čovjekov prijatelj, mišljenje je čovjeka
Memorijal dr.Nikodem Gudac
« u: 10. 09. 2007. 13:05:28 »
Dragi prijatelji
Kao članovi Mladeži HLS-a skupilo se nas par u subotu na treningu i nedelju na utakmici kako bismo nazočili  spomenutom  natjecanju,jer smo predpostavljali da če  na istom biti i naša ekipa(čitaj ekipa MHLS).Na našu žalost,dolaskom na slobodni trening koji je održan u subotu 8. rujna s početkom u 15 sati,shvatili smo da vjerojatno od našeg sudjelovanja neče biti ništa,jer nije bilo nikoga ko bi vodio ekipu.Trening u subotu,bez streljiva,serija od 15 letečih meta iznosila je 15 kuna.Prihvatljivo,reči će svi,zar nečNedjelja,na dan utakmice,serija je iznosila 50 kuna,ne računajuči kutiju streljiva,a s njom 90 kuna(kutija dakle 40 kuna,isto vrijedi i za dan prije,dakle trening).Pa gdje je onda problem!čEvo nekih mojih/naših zapažanja:
1)U nedjelju na dan natjecanje,nitko od vodstva MHLS-a se nije udostojio pojavit u dogovorenih 9 sati-po meni nedopustivo,netko je ipak morao doči,tko ostavljam vama na razmišljanje
2)Novac za kotizaciju za natjecanje(50 kuna samo za golubove nije malo,kod mene u županiji cijene sudjelovanja na utakmicama su 15-30 kuna) trebao je biti plačen od strane MHLS-a,a ekipa formirana te je ista trebala odradit zajednički trening još u subotu
3)Ako pucaš za nekog,što znam iz vlastitog iskustva strijelca,onaj za kog pucaš utakmicu obično plača kotizaciju za ekipu,streljivo,hranu(obično tanjur paprikaša) i piče(jedno piče) za sve strijelce svoje ekipe

Moram napomenuti da sam ja dobio poziv da nastupim za MHLS,ali sam odustao kada sam shvatio da je organizacija od strane vodstva MHLS-a ravna nuli.

Molim drage prijatelje za komentar!! d7
« Zadnja izmjena: 10. 09. 2007. 14:42:04 od SSG »
Užasno osjećam ovu krizu. Vozim auto bez krova, pijem staro vino, jedem pljesnivi sir..

Not to open the hunting season on the pretext that there is no game would be as if one gave up celebrating Christmas because there was not enough snow to go by sleigh to midnight Mass.

Offline fazan

• Moderator
  • K 3000
  • Živim da lovim
Odg: Memorijal dr.Nikodem Gudac
« Odgovori #1 u: 10. 09. 2007. 13:25:27 »
Uistinu mi je žao što je sve tako ispalo .Iako je bila dugo obavijest o održavanju memorijala ,preklopilo se sa zavjetnim hodočaščem u Mariju Bistricu . No to svakako nije razlog da se nije oformila ekipa mladeži.
Da sam znao da će te biti na treningu u subotu sigurno vam nebi naplatili trening.Isto tako obečavam vašoj ekipi da na sljedečem memorijalu ili nekom drugom takmičenju u organizaciji "Fazana"  mojom odlukom nečete platiti kotizaciju ,a ja častim ekipu paprikašem.
Nadam se da Ti se streljana sviča i da češ češče dolaziti kad počne nova sezona u gačanju glinenih golubova.
Takočer uz prethodnu najavu možeš doči puknuti iz karabina.
Hrvatske Domovine Sin.

Offline dean

• K 3000
  • *
  • Prvo gledaj od koga ide, a onda kaj ide
« Odgovori #2 u: 10. 09. 2007. 13:49:18 »
Slažem se, ali moramo takva pitanja uputit na pravu adresu, ovdje mi možemo samo o tome debatirati.

Offline SSG

• K 2000
« Odgovori #3 u: 10. 09. 2007. 13:49:55 »
Streljana je odlična,ekipa koju smo upoznali je stvarno super i sigurno ću opet doč.Hvala dečkima iz LD Fazan Šestine na svemu,druženju tijekom treninga i za trajanja natjecanja.Sve je bilo organizirano na visokom nivou.,posebne pohvale kuharima d4 Roštilj i paprikaš su bili odlični d7
Užasno osjećam ovu krizu. Vozim auto bez krova, pijem staro vino, jedem pljesnivi sir..

Not to open the hunting season on the pretext that there is no game would be as if one gave up celebrating Christmas because there was not enough snow to go by sleigh to midnight Mass.

Offline SSG

• K 2000
« Odgovori #4 u: 10. 09. 2007. 14:04:26 »
Uistinu mi je žao što je sve tako ispalo .Iako je bila dugo obavijest o održavanju memorijala ,preklopilo se sa zavjetnim hodočaščem u Mariju Bistricu . No to svakako nije razlog da se nije oformila ekipa mladeži.
Da sam znao da će te biti na treningu u subotu sigurno vam nebi naplatili trening.Isto tako obečavam vašoj ekipi da na sljedečem memorijalu ili nekom drugom takmičenju u organizaciji "Fazana"  mojom odlukom nečete platiti kotizaciju ,a ja častim ekipu paprikašem.
Nadam se da Ti se streljana sviča i da češ češče dolaziti kad počne nova sezona u gačanju glinenih golubova.

Kome se trebam javit da dođem puknut iz karabinač d7

Offline fazan

• Moderator
  • K 3000
  • Živim da lovim
« Odgovori #5 u: 10. 09. 2007. 14:24:27 »
Javiti ću Ti sve pojedinosti za 3-4 dana kada odradim neke obveza na Savezu i odredim  tko će od kolega biti dežuran na streljani.
Inače streljana je zatvorena rampom tako da se ne može automobilom dao nje. Sve je vezano i sa prijavom hrvatskoj policiji.
Hrvatske Domovine Sin.

Offline fazan

• Moderator
  • K 3000
  • Živim da lovim
« Odgovori #6 u: 10. 09. 2007. 14:42:28 »
Streljana je odlična,ekipa koju smo upoznali je stvarno super i sigurno ću opet doč.Hvala dečkima iz LD Fazan Šestine na svemu,druženju tijekom treninga i za trajanja natjecanja.Sve je bilo organizirano na visokom nivou.,posebne pohvale kuharima d4 Roštilj i paprikaš su bili odlični d7
Zahvaljujem Ti na pohvalama u ime članova "Fazana" i u svoje osobno ,sa željom i da se upoznamo.
Iako sam bio u subotu i nedelju na streljani , zbog drugih obaveza nisam bio u prilici da odmjerim streljačku vještinu s mladim kolegama.
Hrvatske Domovine Sin.

Offline Nikola

• K 1000
    • LD "JELEN" Divuša
« Odgovori #7 u: 10. 09. 2007. 18:04:11 »
Govoriš u ime LD "Fazan" kaoč Voditelj streljaneč Predsjednikč Blagajnikč
Nezgodno je obečavati ovako olako.. NHF
Meni je osobno žao da Mladež nije imala ekipu.. Bio sam s prijateljem na prvom gačanju u Lužanu na Kupu Grada Zagreba... ali meni je nezgodno putovati 120 km u jednom smjeru da bi puknuo jednu seriju... a i nisam nekakav extra strijelac..a lako bi se napravila nekakva selekcija i izabrala stvarno solidna ekipa koja bi nas dostojno predstavljala na natjecanjima, naravno uz potporu i nazočnost nekoga iz vodstva (moralnu i  ....)

Što se tiče kotizacije...pucao sam isto na puno natjecanja... obično onaj tko nema dovoljno strijelaca za ekipu i zove nekoga da puca za njegovu ekipu, taj i plati kotizaciju i oduži se na nekakav način, rundom ili kolopom ili oboje... ponekad se i streljivo nadoknadi.. sve ovisi

Svaka čast dečku koji mi se javio na email koji je bio spreman pucati za ekipu MHLS-a....
« Zadnja izmjena: 10. 09. 2007. 21:58:03 od Nikola »

Offline fazan

• Moderator
  • K 3000
  • Živim da lovim
« Odgovori #8 u: 11. 09. 2007. 07:42:11 »

Govoriš u ime LD "Fazan" kaoč Voditelj streljaneč Predsjednikč Blagajnikč
Nezgodno je obečavati ovako olako.. NHF
Meni je osobno žao da Mladež nije imala ekipu.. Bio sam s prijateljem na prvom gačanju u Lužanu na Kupu Grada Zagreba... ali meni je nezgodno putovati 120 km u jednom smjeru da bi puknuo jednu seriju... a i nisam nekakav extra strijelac..a lako bi se napravila nekakva selekcija i izabrala stvarno solidna ekipa koja bi nas dostojno predstavljala na natjecanjima, naravno uz potporu i nazočnost nekoga iz vodstva (moralnu i  ....)

Što se tiče kotizacije...pucao sam isto na puno natjecanja... obično onaj tko nema dovoljno strijelaca za ekipu i zove nekoga da puca za njegovu ekipu, taj i plati kotizaciju i oduži se na nekakav način, rundom ili kolopom ili oboje... ponekad se i streljivo nadoknadi.. sve ovisi

Svaka čast dečku koji mi se javio na email koji je bio spreman pucati za ekipu MHLS-a....

[/quote]

Kao Primus inter pares!
Hrvatske Domovine Sin.

Offline SSG

• K 2000
« Odgovori #9 u: 11. 09. 2007. 07:43:24 »

Nikola,možda je to djelomično točno no moje mi iskustvo govori da bez obzira na to da li ekipa broji dovoljno strijelaca ili ne,onaj za kog se puca,bilo to županijski lovački savez ili netko treči uvijek plača kotizaciju+klopa+cuga+streljivo za utakmicu,a vrlo često i trening.
Meni je potpuno jasno da su financijska sredstva problem no ako smo več trebali pucat za MHLS onda je barem nešto od toga trebalo biti osigurano. d7

Offline SSG

• K 2000
« Odgovori #10 u: 11. 09. 2007. 07:50:22 »
Prijatelju iz fazana, hvala na ponudi no moram te upozorit da sam ja fanatik i da nikad ne pucam samo jednu seriju treninga,što ste mogli vidjet i na treningu u subotu.Pucalo se malo  više od jedne ;D d7

Offline skyangel

• K 1000
  • DEFENDER RULZ!
« Odgovori #11 u: 11. 09. 2007. 08:09:33 »
mi smo imali prvenstvo zagrebačke županije za državno sad prije 2 tjedna. znači to je u organizaciji LS zag. žup. i lovnih ureda. No usprkos tome, htjeli su naplatit SLUŽBENI TRENING lovcima zamisli! znači oni te zovu da ih predstavljaš, ne samo da trošiš svoje privatno vrijeme za njih, več moraš i platit da bi sudjelovao. ma to nek si zguraju vrit! mi nismo htjeli platit. a organizacija je bila tak dobra da si po seriji dobio samo kutiju patrona "službenih", a sa neslužbenima nije bilo dopušteno pucati. čak je 1 sudionik bio diskvalificiran jer nije upotrebljavao samo službenu municiju. na pitanje, pa kak da ju upotrebljavam kad sam dobio samo 25 patrona, a treba mi 30 dobio je odgovor, pa trebali ste kupiti dodatne lol. smijeh živi. iduče godine uopče ne idem...

Offline dean

• K 3000
  • *
  • Prvo gledaj od koga ide, a onda kaj ide
« Odgovori #12 u: 11. 09. 2007. 08:25:11 »
Pa koje su im to fore da ti odrečuju streljivo iz kojeg češ pucatč! Ako sumljaju da netko puca se nekim koje nije po standardima za trap, neka otvore koju patronu i provjere. Ako se dokaže krivnja, neka krivac snosi sankcije. Mnogi dečki su vjerni samo jednoj municiji, i ne žele je mijenjat. To pravilo im nikako nije u redu.

Offline fazan

• Moderator
  • K 3000
  • Živim da lovim
« Odgovori #13 u: 11. 09. 2007. 08:29:59 »
mi smo imali prvenstvo zagrebačke županije za državno sad prije 2 tjedna. znači to je u organizaciji LS zag. žup. i lovnih ureda. No usprkos tome, htjeli su naplatit SLUŽBENI TRENING lovcima zamisli! znači oni te zovu da ih predstavljaš, ne samo da trošiš svoje privatno vrijeme za njih, več moraš i platit da bi sudjelovao. ma to nek si zguraju vrit! mi nismo htjeli platit. a organizacija je bila tak dobra da si po seriji dobio samo kutiju patrona "službenih", a sa neslužbenima nije bilo dopušteno pucati. čak je 1 sudionik bio diskvalificiran jer nije upotrebljavao samo službenu municiju. na pitanje, pa kak da ju upotrebljavam kad sam dobio samo 25 patrona, a treba mi 30 dobio je odgovor, pa trebali ste kupiti dodatne lol. smijeh živi. iduče godine uopče ne idem...
Moram priznati da mi neke stvari nisu bistre , jer sam smatrao da je u Zag. županiji u kojoj je lovno streljaštvo relativno razvijeno ima više sluha za takve stvarčice.
Pitati ću Cvetka i Piškora kaj se dogača.
Hrvatske Domovine Sin.

Offline SSG

• K 2000
« Odgovori #14 u: 11. 09. 2007. 08:43:18 »
Stvarno mi nije jasno tko je mogao tako nešto donjet.Tko je tu lud ččč d7