Autor Tema: Mladež HLS-a  (Posjeta: 8458 vremena)

Offline Lovac

• Administrator
  • K 2000
    • KUHADA
Odg: Mladež HLS-a
« Odgovori #15 u: 08. 03. 2008. 12:53:24 »
Po meni mladež Hls-a nema nikakvog smisla.Da mladež Hls-a sačinjava članstvo do 18 godina u biti ljudi koji nemogu posjedovat oružje a htjeli bi na neki način biti obrazovani i uključeni u lovstvo onda dapače.Organizacija unutar organizacije po meni je loša ideja. U principu članstvo mladeži Hls-a do 18 godina super ideja, a članstvo mladeži do 35g. totalna nebuloza i amen.
Da kako vrijeme prolazi i gledam aktivnosti MHLS-a i meni se sve više se čini da bi neka organizacija koja se zove MHLS trebala obuhvaćati članstvo do 18 godina. A akcije rada po školama vrtićima jednostavno bi provodili ljudi unutar HLS-a mlađi ili stariji koji imaju animatorske ili govorničke vještine, i koji bi uspjevali zainteresirati mlade za rad lovaca i učlaniti ih u mladež. Drugi dio tog tima bi radio plan popularizacije tj. dogovarao predavanja po školama i vrtićima i dogovarao možebitna mjesta edukacije po lovištima ili lovačkim domovima, gaterima sa divljači i sl. d1
« Zadnja izmjena: 08. 03. 2008. 12:55:40 od LOVAC »

Offline medo

• K 3000
  • *
  • Metaka, pusaka i sexa nikad dovoljno......
    • Hunting Agency
« Odgovori #16 u: 08. 03. 2008. 13:01:41 »
Po meni mladež Hls-a nema nikakvog smisla.Da mladež Hls-a sačinjava članstvo do 18 godina u biti ljudi koji nemogu posjedovat oružje a htjeli bi na neki način biti obrazovani i uključeni u lovstvo onda dapače.Organizacija unutar organizacije po meni je loša ideja. U principu članstvo mladeži Hls-a do 18 godina super ideja, a članstvo mladeži do 35g. totalna nebuloza i amen.
Da kako vrijeme prolazi i gledam aktivnosti MHLS-a i meni se sve više se čini da bi neka organizacija koja se zove MHLS trebala obuhvaćati članstvo do 18 godina. A akcije rada po školama vrtićima jednostavno bi provodili ljudi unutar HLS-a mlađi ili stariji koji imaju animatorske ili govorničke vještine, i koji bi uspjevali zainteresirati mlade za rad lovaca i učlaniti ih u mladež. Drugi dio tog tima bi radio plan popularizacije tj. dogovarao predavanja po školama i vrtićima i dogovarao možebitna mjesta edukacije po lovištima ili lovačkim domovima, gaterima sa divljači i sl. d1
Lovac u pravu si.
Problem je da ima mnogo iskusnih i educiranih lovaca s idejom do 30 g. starosti medjutim nemaju sanse da ih netko cuje ili im da priliku.Ovako kroz MHLS nadaju se prilici i promjenama koje su u HLS-u nuzne.
 Tesko je odrediti granicu dobnu ali je jako lako zapoceti nesto na animiranju onih do 18g. starosti.
 U MHLS ih ima ali MHLS-a nema nigdje :( kao ni HLS-a tamo gdje bi ga trebalo biti.
Pogledajte gdje je predsjednik D.Golubic.
azu da ga je u Lici zameo snijeg jos prije Bozica te da se ne moze izvuci ;D

Offline Jurica

• K 100
  • **
« Odgovori #17 u: 08. 03. 2008. 13:38:00 »
Politika,politika,politika,,,, ima se novaca za spozoriranje nogometnog turnira, a nema se novaca za POMOCI platiti clanarinu Hrvatskoj da ostane clanica Eu federacije za lov lukom. Sramota. Treba drugog Deana stavit na celo jer sa ovim Deanom mogu zavrsiti jedino u Saboru. Tko je od vas mladezi da se napravi skupstina i izabere novi predsjednik MHLSa?? Da vas vidimo omladino na djelu !!!! Kad je bal,nek je masenbal....KOMENTARI ????

Offline medo

• K 3000
  • *
    • Hunting Agency
« Odgovori #18 u: 08. 03. 2008. 14:03:14 »
Politika,politika,politika,,,, ima se novaca za spozoriranje nogometnog turnira, a nema se novaca za POMOCI platiti clanarinu Hrvatskoj da ostane clanica Eu federacije za lov lukom. Sramota. Treba drugog Deana stavit na celo jer sa ovim Deanom mogu zavrsiti jedino u Saboru. Tko je od vas mladezi da se napravi skupstina i izabere novi predsjednik MHLSa?? Da vas vidimo omladino na djelu !!!! Kad je bal,nek je masenbal....KOMENTARI ????
Da se treba izabrati novi predsjednik je jasno jer ovaj dosadasnji nije dao neke odgovore niti je icim dokazao da voli lov niti druzenje s lovcima.
 Sto se tice malonogometnog turnira i tu je predsjednik dao krive informacije.
 HLS je organizirao ekipu ,a 3000 kn je zavrsilo kao donacija za razminiravanje. Znaci nije se sponzoriralo nikoga i MHLS s tim nije imala nista mada predsjednik prica nesto sasvim drugo.
 Po meni tih 3000 kn je dobro utroseno.
Sto se tice sponzoriranja HLS-a to je druga prica. Oni su voljni sponzorirati dobre i razradjene ideje koji promoviraju lov u RH u cjelini. S obzirom da se do novaca tesko dolazi ipak smatram da HLS ima novca barem za malu potporu.
Ja sam uz vas i dajem koliko trenutno mogu.
 Nadam se da ce netko krenuti mojim i vasim primjerom d4

Offline Jurica

• K 100
  • **
« Odgovori #19 u: 08. 03. 2008. 14:18:44 »
Sigurno da je razminiravanje bolje od nogometa. Da se mene pita, ja bi zakonom zabranio veliki nogomet  :D Novca ima i mislim da vecina zna cak i koliko ga ima. Pitanje je interesa. Sjetimo se jednog slatkog malog pasa. Danas sam nesto ljut pa govorim otvoreno. A mozda sam i u pozicija da to i mogu.   nesmijemnista Omladino, ajde malo pomaka. Nece nitko umjesto vas reda napravit u vasoj kuci. Opci sabor MHLSa nebi skodio. Sad vas ima dovoljno da mozete pametno odluciti i odabrati put. Ja vjerujem u ideju MHLSa ali ne i neke ljude. Medo, hvala na tvojo pomoci koja je tocno 50+ puta veca od njihove.  d4 Ah sta mrzim politiku u hobiju aaaa pccrazy

tsd
« Zadnja izmjena: 11. 03. 2008. 16:36:36 od Jurica »

Offline medo

• K 3000
  • *
    • Hunting Agency
« Odgovori #20 u: 08. 03. 2008. 14:46:51 »
Onda znam koliko su ti dali heheeh
Ma dao bi ja i vise da nisam u ovako stegnutoj poziciji.
Treba potraziti i sponzore medju trgovinama lov. opreme jer na kraju mi smo ti od kojih oni zive.
Neka se reklamiraju malo i naprave korisnu stvar. Ne vjerujem da svaka tvrtka ne moze dati bar 100kn.
 Sabor MHLS-a nece se bas tako lako dogoditi kad ta ideja nije potvrdjena na papiru i HLS se trudi da se i taj dio napokon rijesi.
Naravno da predsjednik svojim stavom i znanjem sve koci.
 MHLS treba voditi energican lovac i ljubitelj prirode koji jije spreman na neke naknade.
Foteljasi i neki koji misle da se od toga moze zivjeti i da ce m to biti placeni posao sumnjam da ce imati neku buducnost jer HLS nije za takvu opciju.
 Sad ja se pitam tko ce uloziti svoje vrijeme u to bez nakande.
HLS je nesto ipak drugo i tamo netko mora biti placen da radi ali ne biti i pretplacen ;)
 MHLS je jos uvijek samo ideja nazalost za koju se nadam da ce postati stvarnost i primjer HLS barem kadrovski. To trenutno nije jer mi se sve cini kao kokos odsjecene glave.
 Mislim da bi HLS-u bilo drago da vidi mlade lovce koji znaju i imaju energije za ucestvovanje inicijativu. Ako se to pokaze i potpora ce doci.
 Samo prijera radi:
 Kad je trebalo u Muzeju HLS pomoci da se sredi izlozba pozvani su bili studenti sum. fakulteta i njihovi profesori.
 Profesori su se odazvali ,a studenti su najprije pitali kolika je dnevnica.
 Dok sam ja studirao bilo je drugacije i samo druzenje s profesorima bila nam je nagrada,a novac nam nije pao na pamet. Ipak lov je na kraju volonterski prije svega.
 S takvom mladezi ne moze se naprijed niti bi ih ja sponzorirao.

Offline medo

• K 3000
  • *
    • Hunting Agency
« Odgovori #21 u: 08. 03. 2008. 14:52:57 »
Ne znam ako ste posjetili blog MHLS ali ja jesam i ne razumijem ovo
http://i24.tinypic.com/2mnrf2v.jpg

Cemu slike sa ovakvim prezentiranjem. Ne djeluje ozbiljno niti lovacki.
Prosudite i komentirajte ;)

Offline Tihomir

• K 1000
« Odgovori #22 u: 08. 03. 2008. 17:02:56 »
Zanima me jedna stvar.Kolega nije lovac,nema položen ispit.Bavio bi se lovnim streljaštvom,ali za to mu treba lovačka iskaznica.Pitanje glasi: "Da li članovi mladeži HLS imaju lovačke iskaznice?"  ččč
Dobra kob  d1

v=BtLBo7C8P1c&feature=related

Offline Jurica

• K 100
  • **
« Odgovori #23 u: 08. 03. 2008. 20:11:51 »
Medo, veliko hvala za sve. Slika sa zmijom je za kucnu opotrebu. Ja Tarzan , a vi Jane  ;D ;D ;D ;D

Offline medo

• K 3000
  • *
    • Hunting Agency
« Odgovori #24 u: 09. 03. 2008. 09:08:55 »
Zanima me jedna stvar.Kolega nije lovac,nema položen ispit.Bavio bi se lovnim streljaštvom,ali za to mu treba lovačka iskaznica.Pitanje glasi: "Da li članovi mladeži HLS imaju lovačke iskaznice?"  ččč
Kakvo je to lovno streljastvo?
Ili si lovac ili strijelac. Ako pucas na divljac tj. lovis moras poloziti lov. ispit,a ako zelis pucati na mete uclanis se u streljacki klub. To je za tvog prijatelja ;)

Offline SSG

• K 2000
  • Da je pas čovjekov prijatelj, mišljenje je čovjeka
« Odgovori #25 u: 10. 03. 2008. 07:20:13 »
Ljudi shvatite.D. Golubić je politička marioneta,obični pikzibner koji putem MHLS-a pokušava proširiti utjecaj jedne stranke i na nas mlade,po čijem nalogu i uz čiji blagoslov,prosudite sami.....On o lovstvu zna onoliko koliko ja znam o vrtlarstvu
« Zadnja izmjena: 10. 03. 2008. 08:27:24 od SSG »
Užasno osjećam ovu krizu. Vozim auto bez krova, pijem staro vino, jedem pljesnivi sir..

Not to open the hunting season on the pretext that there is no game would be as if one gave up celebrating Christmas because there was not enough snow to go by sleigh to midnight Mass.

Offline medo

• K 3000
  • *
    • Hunting Agency
« Odgovori #26 u: 10. 03. 2008. 10:27:05 »
Ljudi shvatite.D. Golubić je politička marioneta,obični pikzibner koji putem MHLS-a pokušava proširiti utjecaj jedne stranke i na nas mlade,po čijem nalogu i uz čiji blagoslov,prosudite sami.....On o lovstvu zna onoliko koliko ja znam o vrtlarstvu
U to ne bih ulazio detraljno ali znam da HLS ne podrzava nastup kakav on ima niti preko njega provodi doktrinu.
 Ideja g. Golubica je bila dobra i bazirana na mladezi jedne od stranaka medjutim tu nastaje kratki spoj jer HLS zahtjeva da MHLS radi u svrhu lovstva transparentno i demokratski.Znaci biranje i izglasavanje odredjenih pozicija unutar MHLS-a.
Toga dosad nije bilo.

Offline Tihomir

• K 1000
« Odgovori #27 u: 14. 03. 2008. 23:53:56 »
Kakvo je to lovno streljastvo?
Ili si lovac ili strijelac. Ako pucas na divljac tj. lovis moras poloziti lov. ispit,a ako zelis pucati na mete uclanis se u streljacki klub. To je za tvog prijatelja ;)
Pucanje na metu srnjaka lovačkim karabinom i lovačkom municijom?? Šta se to ne zove tako,ima čak i liga na razini HR,nekoliko ekipa iz različitih krajeva lijepe naše ččč
Dobra kob  d1

v=BtLBo7C8P1c&feature=related

Offline tena

• K
  • *
    • Slavonka_31431
« Odgovori #28 u: 21. 04. 2008. 21:19:50 »
Imam manje od 18 i učlanjena sam u mladež HLS-a, svidjela mi se organizacija i mogu reći da imaju velike šanse u Hrvatskoj. Pomoću organizacije mi mladi, ali i svi zaljubljenici u lov će moći učiti, sudjelovati i što je najbitnije dobro se zabaviti. Samo naprijed!
Mak Tena

Offline TOMISLAV KT

• K 100
  • **
Mladež HLS-a
« Odgovori #29 u: 01. 11. 2008. 14:39:24 »
Kako se učlanjuju mladi budući lovci u mladež HLS-a?? ččč Kako do prijavnice?? ččč
Bio sam na svim tim stranicama i nigdje da nađem prijavnicu ili pristupnicu ili kako se već zove. Čak sam i kontaktirao i u županijskom savezu i u HLS-u, ali ništa. mad
« Zadnja izmjena: 07. 11. 2008. 21:14:41 od tomislavs »
I AM CROAT IZ INATA