Evo sad ja nesto da pitam.
Ili ja ne razumem taj Srpsko-Hrvacki jezik koji sam ucio u skoli a maternji mi je Srpski sa Ekavicom.
Sta vi podrazumevate tim nazivom LOVACKI-TRAP?
1.Dali je to jedna Masina koja automacki menja uglove izbacivanja g-golubaova po visini i sirini?
2.Ili su to vise masina koje su razmeštene po određnim pozicijama i one izbacuju golubove svaka u svom pravcu ali strelac s promenom mesta od 1.-5-tog puca na razlicitog goluba?
3.U francuskoj sam pucao ali tu nema takmicenja to je cisto rekreativno pucanje i sticanje rutine.
Masine su smestene u šumarku 20ari samo vaz ztaza vodi do pozicije sa koje pucate na goluba.
Uvek morate sa sobom povesti kolegu koji u ruci nosi daljinski upravljac na kome su brojcano ili slovno odeđene pozicije i kada se nađete na poziciji (A) kolega na vaš znak pritisne taster daljinca (A) i vama bukvalno preko krošnji drveca,iz žbunja iza drveca,iza vas,iznad vas,paspam vas, s leva,s desna, izlece ili se po zemlji kotrlja g-golub.
Na koji vi imate pravo pucati dva puta ali vam je prostor doliko ogranicen da bukvalno imate utisak da je preplašena divljac u vrtoglavom begu napustila svije llogalo ili beži ispred psa,a i ovde se puška drzi na boku.
Pa vas sad Pitam kakav je taj Lovacki trap na koji vi to pucate po Hrvackoj - Srbiji?
Jer i ovaj Amerikan-Trap sa koim sam se ja susretao po srdiji na seljackim skupovima blago receno, Blage veze sa American -Trapom nema.
To je neka mešavina American-Trapa sa Univerzal-Trap i Olympic trap, za koju mislim da se samo na prostorima ex YU puca.
Pozdrav Goran