odosmo u ot, noz mi nece koristiti samo za deranje, vec i za druge stvari. zaobicicu tvoj sarkazam zorane. ja ne znam i svestan sam toga, zato i pitam, a pun mi je ku..c onih koji sve znaju i kada ih pitas nesto oni te odmah napusavaju, jer su oni silni i sve znaju ollo malo . medo rece da ima noz kojim moze da isece neko drvo a da posle moze da dere, tako da ako ja ne znam, to ne mozes da kazes i za njega. pitaj Ry-a za nacin ostrenja pa pokusaj, videces kako noz moze da brije. ni ja nisam znao a ni verovao, pa pokusas pa vidis da postiji nesto i sto ne znas. napisao sam ti da mi treba noz prema mojim potrebama, sve za sta meni treba a ne za sve u globalu. mrzim borbene nozeve, a i nemam toliko para, inace bih uzeo neki kvalitetan tantoo, pa cisto sumljam da kada bi isekao drvo sa njim da ne bi mogao da deres posle jer bi se istupio, kako ti kazes. idem i preko 20 km po brdu, nocenje, kampovanje, prezivljavanje u prirodi itd, gledam da sto manje i pametnije ponesem, a treba da nosim tri noza, jedan za ovo drugi za ono. prvo kod nas ljudi jednim nozem rade sve i svasta, samo fenseri nose vise noza sa sobom pa onda ovaj je za pokazivanje, pa pazi nemoj taj je mek, on mi slusi za derenje i lako se ostri isto tako i tupi, a ovaj da skratim neko drvce ako mi treba, on je malo trvdji itd, ma daj... ok ako neko voli neka nosi ja necu, jer cu uvek koristiti onaj koji mi je prvi dodje do ruke, jer ce me tog trenutka mrzeti da trazim drugi. lepo si poredjenje napravio, onaj ko lovi slona njemu je potrebna posebna puska za to. ako se ogranicis na nasu divljac i ljude koji nece nikada da love slona, i koji kao kod nas koji nemaju puno para, i jedva skupe za karabin i dvocevku, veruj mi kod nas u ld skoro polovina ih nema oba, pa opet ljudi sve love, naravno ne idu na slona, toga se drzimo, nadam se da postoji neko ko ima noz kojim moze da isece drvo a da se ne istupi toliko da ne moze posle da dere neka se javi, cisto da vidimo postoji li takav "univerzalan noz" kako vi kazete, koji po vasem misljenju, nije, niti ce ikada biti napravljen...