Autor Tema: izbjeljivanje lubanje  (Posjeta: 650 vremena)

Offline bojinac

• K 100
  • **
izbjeljivanje lubanje
« u: 07. 07. 2014. 23:37:15 »
pozdrav!!!!!!!   
 s cime i kako izbjeliti lubanju divljaci.neki kazu hidrogen ali kolki omjer i dali u vodu dok kuha. s cime očistiti rogove npr srnjaka ili ostaju onakvi.pozdrav i dobru kob  d7 d7 d7 d7

Offline Laufer 223

• K 2000
Odg: izbjeljivanje lubanje
« Odgovori #1 u: 08. 07. 2014. 08:30:55 »
Kupi u apoteci 30% hidrogen stavi gumene rukavice i maži i sunčaj, maži i sunčaj i to je to

Offline wortexhole

• K 500
« Odgovori #2 u: 08. 07. 2014. 10:29:58 »
Mislim da u apoteci nećeš moći kupiti 30%-tni hidrogen, ali možda se ja varam, tamo imaju 12%-tni koji je isto tako odradi posao, ali naravno da je 30%-tni bolji.
Moj savjet ti je kada budeš izbjeljivao lubanju da rožište ( naravno ako izbjeljuješ lubanju srnjaka ili jelena ), tj. ruže rožišta omotaš alu folijom kako ti hidrogen ne bi prešao na njih te ih na taj način izbjelio.
Ja osobno ne mažem kistom kao neki kolege, mada je možda i tako dobro, nego ih umotam u staničevinu ( vatu koju možeš kupiti u ljekarni ) i onnda lijepo oblažeš lubanju tom vatom i namačeš hidrogenom pomoću nekog kista. nakon što cijelu lubanju obložiš tako staničevinom i budeš siguran da si pokrio sve dijelove, onda sve to lijepo zamotaj u alu foliju i umotaj u vrećicu za zamrzavanje. Na ovaj način hidrogen ima bolji učinak jer se kemijskom reakcijom zadržavaju pare unutar folije, to je trik koji mi je otkrila supruga koja ima frizerski salon i upravo iz toga razloga žene koje idu na farbanje imaju na glavi one komade alu folije u koju im frizer zapakira pramenova da rade svoje.
Sve zajedno ostaviš tako dan ili dva, ovisi u kakvom stanju je lubanja, ako si negdje pronašao neku staru lubanju u šumi koja je već oksidirala i u koju se uvukla zemlja, to ćeš naravno teže izbjeliti nego onu koja je netom iskuhana i pripremljena za obradu. Nakon što to sve skupa ''otpakiraš'' ( upotreba rukavica se podrazumijeva u svakom trenutku rukovanja hidrogenom, jer će ti u protivnom koža ''izgorjeti'' i malo će te peći ), a ako se to i dogodi, oblilno isperi mjesto koje je zahvaćeno hidrogenom vodom i ruke namaži nekom hidratizirajućom kremom, najbolje vazelinskom ako imaš. Kada skineš alu foliju i staničevinu sa lubanje, ostavi lubanju na suncu da se posuši još. Nikako nemoj predugo ostaviti lubanju izloženu suncu jer će ti u tom slučaju rogovi izbljediti i trofeja više neće biti onako lijepa kako bi trebala biti. Vidio sam slučaj kod mog kolege koji je predugo ostavio ( čitavu godinu ) rogove vani da se posuše, i sada rogovi imaju neku ružnu blijedu nijansu sive boje, a bili su lijepi tamno smeđi. U svakom slučaju ako u tvom društvu imaš starijih i iskusnijih kolega, zamoli ih da ti pokažu za prvi puta, a drugi puta ćeš već i sam bolje znati.
Nadam se da će ti ovaj moj savjet pomoći.
 z14 z14
« Zadnja izmjena: 08. 07. 2014. 10:31:41 od wortexhole »
Neka jelen bježi
I plaha srna mala
A ja ću lovit sreću
Djevojci sa usana

Offline bojinac

• K 100
  • **
« Odgovori #3 u: 08. 07. 2014. 20:29:53 »
pozdrav!!!!!!!! hvala kolege za savjet posebno wortexhole na opsirnom objasnjenju stize vrijeme vabilice pa ako se diana smiluje slijedi izbjeljivanje.u planinskom sam dijelo tako da nisam siguran u kom periodu opce početi sa vabom.
zivili mi  zagi zagi zagi zagi zagi zagi

Offline wortexhole

• K 500
« Odgovori #4 u: 08. 07. 2014. 20:46:13 »
Moraš malo obić teren pa vidjet da li se ''naganjaju'' srnjaci i srne. Budi samo uporan i smiren i rezultat će doći.
Neka jelen bježi
I plaha srna mala
A ja ću lovit sreću
Djevojci sa usana