Nitko ništa nije skrivao, jednostavno ni sam Jure nije znao kakvog muflona ima dokle ga nismo ocijenili a i kad smo to uradili čovjek je bio toliko indiferentan prema rezultatu mjerenja da ga uopće nije zanimalo da trofeja bude rangirana i smještena di mu je mjesto.
Kao ni njegovim nasljednicima danas !
A što se tiće vezivanja, to je prića za malu djecu, onu do dvije godine !!
Ulovit muflona, takvog, upravo takvog i vezat ga... je presmiješno da bi iole ozbiljan lovac u to povjerovao.
Poznavajući lovočuvara koji je pok Juru Bilića vodio toga dana, došao sam do saznanja da je ta trofeja iznimno jaka pa sam krenuo u potragu a rezultat potrage su mjere i fotografija a nedugo iza toga i verifikacija CIC-ove komisije.
Radilo se o savim obićnom lovu na Sv. Iliji, reviru Barine.
Muflon je odstrijeljen 8 x 68 na daljinu 40-50 metara.
A kako se onda malo tko razumio u mjere i trofejnu snagu, kako je malo tko valjano znao izmjeriti trofeju i kako zapravo ni samom lovcu to u tom trenu nije to ništa puno znaćilo, trofeja je bila gotovo zaboravljena.... nažalost !
No kako perop kaže, nekima tj. mnogima je itekako stalo da se o tome ne priča i ne piše da se ne bi netko uvrijedio pa tako ta trofeja postoji, zaslužuje ono mjesto koje joj pripada ali se o tome jednostavno šuti.