Tema je krvni trag i podrazumjeva se potraga pasima ,kao što sam rekao iako će to nekoga iznenaditi potraga za mojim nastrelima je bila bez pasa ,ja sam bio i lovac i pas ,možda sam imao i ponešto sreče pri pucanju, i imao sam jako malo ranjavanja a tako močan kalibar koji sam koristio davao je jako dobar krvni trag ,tako da sam ga pratio bez problema,ponekad i četveronoške ali sam ga pratio.Izgubio sam samo jednu DS koja je bila pogočena kuglom ,ali jako nisko,jedan pedalj iza plečke.Dali ste ponekad imali osječaj da je u trenutku kada več ste povukli obarač divljač poskočila pedalj naprijed i pedalj u zrak,to imam snimljeno pa sam pregledo sličicu po sličicu filma vidio da se to dogodilo.Iako sam imao jak krvni trag ,prepostavio sam da čemo je nači bez problema najdalje 100 metara,kako sam samo bio u krivu ,toliko sam bio siguran da sam kolegi ujutro rekao rekao da netreba nositi pušku,kao što je i sam nisam ponio, prva greška.Trag smo pratili skoro 800 metara i bio sam sve zabrinutiji i bija je sve slabiji,več sam se pitao odakle joj toliko krvi i kada se trag počeo penjati uz brdo rekao sam kolegi sad je naša,nači čemo je brzo jer kada je ranjena uz brdo jako brzo gubi snagu a pošto je jako iskrvarila nadao sam se da je blizu.Tako je i bilo nakon 40 metara uspona vidim je u jednom osamljenom grmu,dođem skroz blizu ,vidim leži , glava na zemlji ,viknem ja kolega evo je računajuči da je mrtva kada ona digne glavu nesigurno se podigne i na moje iznenačenje i ne pogleda me več krene od mene,ja trčim za njom nije brza mogu je i stiči ali što ću kad je stignem ,malo i ja usporavam
,nemam ništa od oružja ne ide brzo ,ja je pratim na distanci a sve gledam ako se okrene imali neko stablo ili grmlje koje može nositi mojih 100 kg,ne vidim ništa što bi mi dalo neku sigurnost,ima neki zid u blizini ,možda bi za nevolju mogao se popeti na njega ako se nebi srušio ,ona ispred mene takočer prati zid do jednog mjest gdje je zid poluurušen ,visine malo više od pola metra, ona se pokušava prebaciti preko ali ne uspjeva ,ima oko 80 kg , da je manja uhvatio bi je za zadnje noge,ja prilazim a ona se okreče škljoca kljovam ,grize neko grmlje u blizini,odjednom opet pokuša i uspjeva se prebacit,ja slušam zvuk oko 50 metara iznad zida, pa tišina znači zalegla.Moram se vratiti po pušku i pasa,
Mečutim sastavlja grmljavina ,nevrijeme , munje od potrage ništa,tako cijeli dan.Dovodim sutra pasa ,nevrijeme i kiša ispralo sve tragove ,nalazim gdje se češala od smolu da zatvori ranu , nalazim zaljepljene dlake na smriču u smoli ,vodim pasa u širokom luku ,tražim od mjesta gdje sam je prvi put podigao pa naviše čak i 100 metara više.Pas blesavo gleda u mene i pita se vjerovatno šta ova budala hoče od mene ,ništa ne nalazimo. Za 7 dana pošto je bilo ljeto odoh ja tamo da vidim smrdi li išta ,ništa ,vračam se ja jednom prečicom i u samo dolini iza zida nešto smrdi ,ja se nagnem iza zida a on ko balon , naime on se pošto je vidio da slabo ide uz brdo vratio nazad u dolinu tamo gdje ja nisam mislio da će biti , to je bila moja druga greška, jer sam trebao prepostaviti ako nemože uzbrdo da može stranom pa kada mu je i to bio problem ,krenuo je neočekivano nizbrdo ,nazad u pravcu čeke,tko bi to očekivao.
To je bila moja največa greška u potrazi.Možda nisam sasvim na temi jer je tema krvni trag sa naglaskom na potragu pasima , ali evo moje iskustvo , možda neko iz mog iskustva nešto nauči i ne ponovi moje greške jer me svinja mogla bez problema ozlijediti da sam joj bio na putu ,na sreču bio sam pola metra iza nje pa je ona izabrala strateško povlačenje na moju sreču.
Eto vam mog primjera kako ne treba raditi :o.i kako je lako upadati iz jedne greške u drugu pa čak i meni sa ovolikim iskustvom, kao što vidite lako je zaribat.
Evo nekoliko slika od toga. ,
sl. 1 trag krvi na zidu preko kojeg je prešla kada sam je pratio.
sl. 2 tragovi krvi na mjestu gdje je ležala cijelu noč,
sl. 3 mjesto gdje je provela noč i gdje sam je našao ujutro kada je pobjegla ispred mene