Evo mi u nedelju lovivli zeca i fazana. Vodili smo par pticara, ali slaba vajda. Tesko je pticaru da pronadje i markira zeca pogotovu na malo tezem terenu na kome smo mi lovili. Iaoko je to poljski teren dosta je gusto obraso travom, trnjem... ma oseti zec kera, bezi, izvlaci se...Ipak lov je bio uspesan jer se uspred moje grupe nalazila jedna manja grupica lovaca, koja je lovila gonicima ali na nasu srecu a njihovu nesrecu nisu bas neki lovci
.Odstrelili su par zeceva, ali su im dosta pobegli i izvukli se ja sam bio blizu njih nekih pola sata(odnosno iza njih) nisam im nista smetao(vise su oni smetali meni jer su se utrkivali sa jos jednom grupom lovaca ko ce pre da pretrazi teren...) i odstrelio sam 2 zeca i cak sam pucao i na lisucu
, ali sitna sacma pa sam je samo ranio...I moje je misljenje lov na zeca samo i iskljucivo gonicima. Sve ostalo je gubljenje vremena, pticare volim, ali samo na jarebicu i prepelicu, za sve ostalo su zakon gonici. Vodio sam i moju bretonku u lov, ali ona se jedva krece po gustom i neprohodnom terenu, ma nema sanse da nadje i markira mene, kamo li zeca i fazana.Jadna sve se je odrala i izgrebala u trnju
(bas mi je zao, svijski se trudila) Ali zato brak jazavicari i ostrodlaki jazavicari ...cudo od pasa. Gonili su vise zeceva, podigli dosta fazana pa na kraju gonili i lisicu. Jedan drug je odstrelio i 2 jarebice, moja bretonka je odmah otrcala po njih, uzela je jednu u usta i pocela da nosi po terenu. Ja je zvao, molio...ona nikako da dodje i donese mi tu jarebicu.Odnela je iza jednog zbuna, tu je pustila i legla preko nje i neda je nikom osim meni. Predlozite mi neku metodu kako da je naucim da aportira ako ona prihvata aport, nosi ga u ustima, samo sto nezna da taj aport treba meni da donese...?